שאלונת

שאלונת

היי לכולם חג שמח אז ככה אני כבר אחרי חודש ניתוח טבעת לאחר הורדה כמעט של 13 קילו בשלושה שבועות אני לא סגורה בכלל ונאמר לי שכבר מותר לי לאכול סלט אבל לא מומלץ חסה וגמבה השאלה היא כזו מותר לי סלט בכלל?בא לי רצח על סלט ירקות מלפפון עגבניה בצל חתוך דק עם טונה מעל מותר ??? תודה לכולם וחג שמחחח

אגב

חובה לעבור סגירה?עם אני יורד במשקל וטוב לי ??? לא בא לי כל כך לסגור בשלב זה כרגע

מותר סלט

נסי בהתחלה כל ירק בנפרד, ביסים קטנים, תאכלי לאט ותלעסי טוב. אם את צריכה תשתי כוס או שתיים של מים לפני הארוחה כדי לפתוח הטבעת. לא חובה לעבור סגירה כל עוד את מרגישה הגבלה ויורדת במשקל. ברגע שהמשקל יתקע או יעלה תסגרי.

רציתי להוסיף

שאצלי עובר בכיף חסה וגמבה (אני סגור על 5 אבל זה אינדבידואלי) אז תנסי גם אותם.

קובי d1

New member
תשובונת

לא חייבים לעשות סגירה ,כל עוד יש ירידה במשקל ,את הסגירה עושים כאשר הירידה נפסקת ,או שנפח הארוחות עולות תשתמשי בהליך הסגירה רק במקרים האלה אני ירדתי את כל המשקל העודף ,בלי לסגור בכלל ,חוץ מהסגירה שהרופא שלי עשה בזמן הניתוח תשמרי על עצמך .תדאגי לקבל את בל הויטמינים שלא יגרם לך חוסרים קובי

רוייקו

New member
לא קיבלת הנחיות דיאטנית ?

שלושה שבועות לאחר ניתוח טבעת אפשר לאכול גם סלט אבל רצוי לקצוץ טוב את הירקות וללעוס היטב. כדאי "להקשיב" לטבעת, להבין מתי האוכל עובר לאט או עשוי לחסום. למיטב ידיעתי, שלושה שבועות אחרי עוברים כבר לאוכל מוצק. לא חייבים לסגור חודש לאחר הניתוח. יש מנותחים שלא סוגרים בכלל, יש שסוגרים אחרי חצי שנה.. כל אחד על פי הקצב שהוא בוחר.

כיירון

New member
אני מוכרחה לציין שבחיים לא קיבלתי הנחיות

דיאטנית אחרי הניתוח רק את הדף שאבינוח נותן וזהו התמודדתי לבד... האמת אולי בגלל זה 4 וחצי שנים אחרי אני עדיין לא ברורה לגמרי לגבי התפריט היומי... ולא תמיד מצליח לי לאכול... וזה למרות שירדתי 45 קילו

אופירA

New member
מנהל
בדף הזה יש הנחיות תזונה מאוד ברורות

לגבי מה מותר לאכול מתי. בנוסף, יש טלפון שאפשר להתקשר בו ולהתייעץ כל מה שצריכים להתייעץ (עם אוסנת). לגבי איך לאכול - זה לימוד אישי מניסיון. כאן אין הדרכה אצל ד"ר אבינוח, אבל יש הדרכה מפורטת מאוד מאוד מאוד פה בפורום, ולאחרונה, גם הדרכה כללית בחוברת שחיבר ד"ר שחר ופרסם פה בפורום. מי שצריך - שישאל.

למעלה