שאלונת

טנית

New member
שאלונת../images/Emo35.gif

אני גרה בארה"ב ומתכננת לבוא ארצה לביקור של חודש. אני מטופלת כאן בזריקות מנוגון וכוריגון-מחזור רביעי עכשיו - ועד כה אין הצלחה. האם מישהי מהבנות המקסימות יודעת באם יש אפשרות לעשות טיפול הפרייה אחד בארץ כי אני אהיה שם רק חודש. אני בת 34 ועדיין אין לי לצערי ילדים ואני כ"כ רוצה. אני משלמת כל חודש קופ"ח כללית אז מה עצתכם? ומה הפרוצדורה של לפני הפרייה? תודה על כל תשובה מטנית המיואשת מציפייה

אולה *

New member
ברוכה הבאה טנית! ../images/Emo20.gif

את הטיפולים ניתן לעבור בהרבה מקומות בארץ. אני מבינה שאת רוצה לעבור טיפול הזרעה ולא הפריה חוץ-גופית, נכון?

טנית

New member
../images/Emo25.gif

איזה מתוקה את אולה שענית כ"כ מהר. האמת שאני רוצה להיכנס כבר אתמול להריון...נראה לי שהזריקות לא עזרו והשלב הבא זה הפרייה חוץ גופית, לא? בארה"ב הם לא כ"כ ממהרים עם הפרייה ואני יכולה להתייבש שנה עם טיפולי זריקות. מה הטוב בהזרעות? עברתי הזרקת זרע לרחם לאחר קבלת כוריגון. בבקשה i need help!!!תודה !!!!!!!

אולה *

New member
האם יש לך אישור לטיפולי פוריות

בארץ? גם כאן דורשים לעשות מספר מחזורי IUI (הזרעה תוך רחמית) לפני שמפנים ל-IVF (אלא אם כן יש בעיה רפואית שדורשת ישר IVF). ע"מ לעבור ל-IVF צריך לקבל אישור מהועדה של קופת חולים. התהליך אינו קצר במיוחד
אם אני לא טועה, קופת חולים כללית נוטה לשלוח מטופלות לבתי החולים שלה, ולא לכל בית חולים. אבל תמיד יש חריגים. חכי לתשובות של בנות מכללית. בהצלחה.

venus13

New member
טנית, אולה כרגיל צודקת ../images/Emo39.gif

בכללית זה אותו דבר פחות או יותר. שיהיה לך בהצלחה ובמהרה ונוס

לינלין1

New member
עוד שני דברים:

אמנם אני במאוחדת, אבל הבנתי שזה די דומה אצל כולם. את צריכה למלא טפסים לוועדה- כאשר הרופא שלך צריך למלא איזה טיפולים נעשו עד כה. אז אם את לא בארץ אולי מישהו יכול ללכת ולקחת בשבילך את הטפסים (לא יודעת אם יש באנגלית) כדי שתוכלי להחתים את הרופא שלך, סתם הם לא מאשרים. בנוסף- קחי בחשבון שמאוד תלוי בפרוטוקול הטיפול שלך- אבל זה יכול לקחת יותר מחודש- כי קודם נותנים לך את הדיכוי ויש כאלה שמתחילים מתחילת המחזור לעומת כאלה שמתחילים מהיום ה21-25 למחזור, ורק אח"כ מתחיל התהליך עצמו (בדיקות דם, אולטרסאונד מעקב זקיקים, וכו´). ככה שאל תבני על חודש בדיוק- קחי טווח זמן. בכל מקרה- בהצלחה!

באאבו

New member
אולי כדאי שכבר תצרי קשר עם איזה

רופא בארץ (במקרה הזה, פרטי) כדי שיתחיל כבר להכין את כל מה שצריך ושתתארגני את משם עם כל בדיקות הדם שצריך לעשות. לדעתי, הטיפול יהיה פרטי כי עם כל הפרוצדורה של קופת חולים, אין סיכוי... את לא יכולה להאריך את השהות שלך לקצת יותר מחודש?? כי את לא יכולה לדעת על איזה עיתוי בחודש תגיעי, וזה יכול להיות פספוס... בהצלחה!

שמולה

New member
מה, אפשר לעשות בארץ הפריה

בלי אישור קופ"ח? אז אנחנו מתחננים לוועדה רק כדי לחסוך כסף?

שמולה

New member
המון...../images/Emo123.gif

רק לקחת את הרופא שלי לטיפול בבי"ח לאחר טופס 17 מהקופה זה 1500 ש"ח... אבל לפי מיטב הבנתי, גם לטיפול במדיקל או משהו צריך אישור רפואי במדינה. האם אני טועה?

תוליק

New member
צריך להתפרנס ממשהו..

לא תצפי שהוא יחיה מ650 ש"ח לפגישה? מה?

טנית - ברוכה הבאה.. ../images/Emo39.gif

לאחר שקיבלת תשובות, אין לי מה להוסיף... חוץ מלאחל לך
... בתקווה שאת החודש הזה בארץ תזכרי תמיד תמיד.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

אם יש לך ביטוח רפואי אין מניעה לעשות את הטיפול כאן. אבל את כל הפרוצדורות תצטרכי לעשות לפני שאת מגיעה. קודם כל מישהו מבני המשפחה שלך כאן בארץ יצטרך לעשות הרבה ריצות ותיאומים בשבילך. הכי נוח זה לאתר רופא פרטי שעובד עם הקופה שלך, לשלוח לשם את הנציג שלך, יחד עם כל התיק הרפואי המפורט- מה עשית, מתי, איזה פרוטוקול, כל בדיקות הדם והזרע, הכווול. לאור המצב הרופא יחליט אם יש טעם לשלוח לIFV, שכן קופת חולים דורשת 4-5 הזרעות לפניש היא מאשר IVF. אם הרופא יחשוב שיש טעם, הוא ימלא בקשה לקופת חולים. במידה וקופת חולים מאשרת, פותחים תיק בבית חולים שהקופה עובדת איתו (בהתאם למקום המגורים הרשום בכרטיס החבר שלך בקופת חולים). מתאמים עם הרופא איזה בדיקות לעשות לפניש את מגיעה, ומתי להגיע כדי להספיק את הטיפול. וזהו, נכנסים להריון ועוברים לפורום הריון. פשוט, לא?
שיהיה בהצלחה ואנחנו כאן לשאולות נוספות. בנתיים תקראי את שני כללי הברזל של הפורום
נועם

למעלה