שאלונת קטנטונת..

הי אחת*, בדיוק רציתי לשאול אותך איך היה

הנסיון שלך עם פרוביג'יל? אישרו לי, וזה לא עזר לי, רק העיף אותי ליתר עייפות. אשמח לשמוע מנסיונך

ואו, את כל כך צודקת

לאחר שנטלתי פרוביג'יל, העייפות הכרונית שלי החריפה ברמות שלא תיארתי לעצמי.

לא זו אף זו, זה הפחית את השפעת הריטלין פי כמה. לאחר מכן - אותה כמות ריטלין שבעבר עשתה אותי עירנית, הפסיקה לעשות אותי עירנית

ירקות...

כשניסיתי להזכר בדברים שמנעו ממני עייפות כרונית בעבר, נזכרתי בירקות. היות ואני לא זוכרת אילו ירקות קונקרטיים, ליתר בטחון אני מעמיסה את כל הירקות על הצלחת. אבל הרעיון שלך עם טירוזין הוא נכון.

הייתה לי תקופה שהייתי אוכלת לארוחת בוקר קופסת גבינה לבנה כחושה - 1% + ירקות מ 6 צבעים וכפית שמן. עשיתי את זה מטעמי דיאטה, וזה גרם לי אנרגיה מטורפת על הבוקר, ריכוז, צלילות, עירנות.

חשבתי שהירקות תרמו את זה. לא חשבתי שהגבינה הרזה תרמה את זה.

אבל אני חושבת כעת שהקרדיט מגיע לגבינה הרזה.

בעבר נהגתי לאכול גבינה 1%, אבל אז קראתי מאמרים שזה פוגם בספיגה וחובה לאכול מ 5% ואילך. אבל, מה רע בלשים כפית שמן בגבינה?

מה גם ששמן פשתן זה הדבר שהכי תורם לריכוז.

יש לך עוד המלצות לטירוזין?

בוטנים קראתי שזה אסור כי יש לי אלרגיה לזה.

אשמח לעוד המלצות טרוזין. אני מאמינה גדולה בתזונה, פשוט מהטעם שבניגוד לריטלין, שמאבד אפקט, אוכל - למיטב הבנתי, בונה את המאגרים בגוף.... של כל הדופמין, סרוטנין וכו'. היתרון באוכל הוא שהוא לא עובד רק לרגע זה, כמו ריטלין, אלא בונה מאגרים של חמרים חיוניים בגוף לטווח רחוק. אני מאד משתדלת לבנות תפריט "לשכל". לא תמיד קל לעמוד בזה כי זה כרוך בבישול, ולעיתים האוכל המתאים הוא לא הכי טעים.

אם יש לך המלצות נוספות על תזונה אשמח

ועוד טיפים על הפרוביג'יל המאכזב, כלומר, להרחיב טיפה יותר על הנסיון שלך, אשמח

לי רשמו 400 מ"ג ליום.
לקחתי את זה, ואחרי יומיים, הריטלין איבד את האפקט וחוויתי רמות הרסניות של עייפות כרונית שלא חוויתי עד כה. מה עושים עניין מהפרוביג'יל הזה? עכשיו גם הריטלין לא עובד לי, בגלל שהפרוביג'יל כאילו קלקל משהו במנגנון של העירנות/עייפות, לטובת העייפות כמובן.

אין לי ברירה אלא לתלות יהבי בתזונה. דיאטה של חומרים שמייצרים דופמין או סרונטין.

ואו את גדולה מהחיים, ואו

הבוקר דבר ראשון טסתי למכולת, קניתי 2 קוטג' 1%, עליתי הביתה, טרפתי את הראשון ואתה שני שמתי בתיק כדי לאכול בעבודה.

אולי אני מדמיינת, אולי זה אפקט פסיכולוגי, אבל אני חשה היום הרבה יותר טוב. עכשיו אני אוכלת את הקוטג' השני עם המון שמן זית וחסה, ובצל, ועגבניות שרי. אני המון פעמים נטפלת לפטנט חדש נגד עייפות כרונית וחוסר ריכוז, רק כדי להתאכזב בחלוף כמה ימים. אני מקווה שהקוטג' 1% יעבוד לי

איך אוכלים אצות?

איפה קונים אותן?

איך אוכלים אותן? איך מכינים אותן? מה ערכן התזונתי? כמה צריך לאכול ביום כדי לקבל מנה מספקת של טירוזין?

אגב, איך מקבלים מרשם ל T3?

והאם אכילת מזון טירוזיני יכול להיות תחליף לT3?

כלומר אם אכלתי שני קוטג' דל שומן ליום, האם נתתי לעצמי כמות טירוזין כמו ב T3?

קרני רובין במכבי?

אגב, העצות שלך תותחיות. אתמול התחלתי עם קוטג' דל שומן, והיום קמתי ברבע לחמש בבוקר בלי שעון מעורר בכלל... כיוונתי שעון ל 5 אבל קמתי רבע שעה לפני כן. לרוב השעון יכול להעיר את כל השכונה שעה ולא אותי

טירוזין עלול להיות מאוד מסוכן לקבוצות שלמות

במיוחד אלה הסובלים מסוכרת ויתר לחץ דם....

צריך מאוד להיזהר מיישומים כאלה באופן חופשי

העובדה שפסיכיאטרית שעוקבת אחרי החולה ויודעת מה מצבו הרפואי מחליטה להעניק תוסף כלשהו עוד לא אומר שאפשר לקחת אותו באופן חופשי בלי בדיקה...
עד כמה שאני זוכר טירוזין הוסר ממדפי רשתות הפארם למיניהם, לפחות תקופה מסויימת, ואני לא יודע אם הוחזר בינתיים, וכנראה שיש לזה סיבה.

כן יש בעיה לאכול מזון עשיר בטירוזין

לאוכלוסיות מסויימות, בדיוק כמו שאסור לצרוך כמות מוגברת של אספרטיים לחולי PKU...כדאי מאוד לקרוא את המאמר בויקיפדיה על טירוזין

זה לא רק עיניין של טירוזין

טירוזין מסוכן לעוד קבוצות, למשל חולי סכרת ויתר לחץ דם...
מעבר לכך שתזונה צריך להיות חלק ממכלול של שיקולים, ולא רק בגלל מרכיב אחד באותה..צריך לבדוק איך הסך הכל ישפיע

מצאתי בויקיפדיה המלצות על מזון טירוזיני

http://he.wikipedia.org/wiki/טירוזין

הם לא אזכרו את הגבינה הרזה. הם דיברו על גבינה צהובה, שכידוע מתחילה מ 5% שומן.

אם יש לך טיפים על המזונות שהם איזכרו, במה יש יותר טירוזין, אשמח. היום אני במצב נואש כזה שכשאני שומעת על מזון מעורר אנרגיה אני רצה לסופר, קונה, בולסת, וממתינה למאגרי האנרגיה

תגידי, יש מינון יתר של טירוזין?

כי מבחינתי התזונה שלי זה ארוחת בוקר קוטג', ארוחת צהריים הודו, ארוחת ערב סויה (כמובן עם תוספות וכו', אך זה הבסיס). אין איזה סיכון של עודף טירוזין נכון? כי ממש בא לי על טירוזין. כשאני חושבת על זה, יתכן מאד ובימים עברו, בתקופות שבהן אכלתי טירוזין, לא מתוך ידיעה שיש בזה טירוזין אלא בדרך אגב, הריטלין עבד לי טוב יותר. בעצם גם ציפרלקס אמור לעבוד טוב יותר, כלומר, כי ריטלן וציפרלקס מעבירים את הדופמין/סרוטנין בשכל, אבל הוא אמור להיות שם מלכתחילה כדי שיעבירו אותו.

לפני שנתיים כשהתחלתי ריטלין, זה היה חלק מהתחלה חדשה. התחלתי גם דיאטה, תזונה וכו'. הייתי אוכלתת המון גבינה רזה במהלך היום. לא מתוך מחשבה על טירוזין, מתוך מחשבה על כך שזה מזון רזה. נפטרתי אז מעייפות כרונית... ככל שאני חושבת על כך בדיעבד, אני יכולה לייחס חלק ניכר מהקרדיט לטירוזין. אני צריכה להתפלל כרגע שזה לא יתגלה כמקסם שווא. הפרוביג'יל היה המקסם שווא הכי גרוע שאי פעם נתקלתי בו. זה לא שהוא חדל לעבוד, אחרי זמן שעבד לכאורה, אלא אפילו לא טרח לעבוד יום. אולי חצי שעה של מרץ ואז שינה עמוקה ברמות שלא ידעתי לפניו.

אוי ואבוי לקוטג' 1% אם יאכזב אותי. אני שורפת את תנובה

תודה על הסבת תשומת הלב

יש פירוט, הפניה, מאמר, הסבר?

לא שאני סובלת מסוכרת או יתר לחץ דם, אבל בכל זאת

swelli

New member
שאלונת קטנטונת..

לילה טוב לחברי הפורום פה,
אני בן 42, אחרי תואר ראשון (אותו עשיתי די מזמן) ולומד כעת שוב לתואר ראשון במשפטים.
לקראת תקופת הבחינות מאחר וחומר הלימוד הוא רב, ונתקלתי בקושי לשבת ולהתמודד עם כמות החומר, קראתי קצת על הפרעות קשב, והחלטתי לבדוק את הנושא.
קבעתי תור לניאורולוג. נשלחתי על ידו למבחן טובה.
עשיתי את המבחן (והאמת הוא נראה די מטופש ולא מדוייק) וקיבלתי תוצאות.
התוצאה ללא ריטלין היתה 9.97-
התוצאה עם ריטלין (שני כדורים של 10 מ"ג) 1.4+.
אז הבנתי שכנראה כל השנים שסבלתי מלבצע משימות והמחשבות שלי היו בים ובגלים - כנראה היתה סיבה.
עם התוצאות ניגשתי לניאורולוג.
הוא נתן לי ריטלין 30 LA.
אני 184 ס"מ שוקל 83 ק"ג - ולמען האמת, לא הרגשתי שום שינוי.
ניסיתי בצורה פסיכולוגית להכניס לראש שלא יכול להיות שגם עם כדור אני יוצא מריכוז אחרי 4 דקות, לא ממש עזר.
אז אחרי כדור אחד, שגרם לכאב ראש, תחושה מוזרה במוח ועיניים שמרגישות קצת כבדות, אני די מיואש..
האם גם מינון כל כך גדול, עם כדור שאמור להשפיע לפרק זמן ארוך לא מזיז לי, מה הלאה..?
אני שומע על אנשים שלקחו את הכדור בריכוז נמוך יותר, וישבו במשך שעות בלי לזוז מהכיסא חדורי מוטיבציה וממוקדי מטרה - אני לא נופל לקטגוריה הזו.
הערת אגב, הלימודים מאוד מעניינים, זה לא שאני משתעמם מהם, פשוט כל קטע קריאה שיש לי לוקח לי הרבה מידי זמן.
האם בהמשך הכדור ישפיע יותר או שניתן להסיק שהוא לא מתאים לי?
תודה מראש לעונים, ו.. נקווה לטוב.

אגב,אין שום אינפורמציה על שיעור טירוזין במזון

חיפשתי טבלה שמסבירה כמה טירוזין יש בכל מזון, לצורך התמקדות במזונות רבי טירוזין

בגוגל - טירוזין - מוביל רק לתוספי תזונה של טירוזין. אין שום טבלה שאומרת כמה טירוזין יש בכל מאכל. יש רק המלצות כלליות כגון "לאכול בשר ודגנים". יופי. אם יש לך המלצות על עוד מזונות חוץ מקוטג' רזה מאד ובוטנים, אני אשמח. כי אני אלרגית למזונות האלו (בשל סינוסיטיס). אני לא רוצה לכלות זמן בלאכול סתם משהו בלי לדעת כמה טירוזין זה נותן. אם יש לך טבלת טירוזין, יותר מאשמח.

ואגב, אם יש לך סבלנות, מה רע בכמוסות טירוזין מרוכז?

אגב, בגוגל שעשיתי קראתי כרגע שמי שיש לו בעיית בלוטת התריס זקוק להרבה יוד. ויוד יש במלח ים, סרדינים, אבל, ירקות מצליבים, שזו רשימה נכבדת של ירקות בריאים, מורידים את כמות היוד.

מה שמעצבן בתזונה בריאה, שלעיתים, מרוב נסיון לצרוך תזונה בריאה מקבלים הפוך על הפוך.

מסתבר שחלק מהירקות שאכלתי בימים האחרונים הם מצליבים שגוזלים את היוד... הצילו

יתכן שיש לך בעיה אחרת עם קריאה

לגבי הכדור, לא תמיד ממש מרגישים את ההשפעה. זה בא לידי ביטוי בעיקר כשפתאום רואים שהרבה משימות משעממות שקודם לא בוצעו פתאום "נעלמו" בלי שתרגיש. לפעמים כדאי לשאול אנשים מהסביבה שמכירים אותך אם הם מרגישים שינוי אצלך.

swelli

New member
תודה על התגובה..

אבל האנשים שאני מכיר והשתמשו בגלל בעיית קשב, אמרו שהכדור הושיב אותם מספר שעות רצוף בלי לקום מהכיסא.
הבנתי שיש כאלה שכנראה לא מושפעים בצורה הזו.
אני לצערי כנראה נופל לקטגוריה הזו.

תעשה ניסוי וטעיה עם מספר מינונים סוגים

אני גיליתי לדוגמא שהקונצרטה עוזרת לי פי אלף יותר מריטלין LA.

המינון המקביל לריטלין LA 30, הוא קונצטרה 54. נסה אותה.

אפשרות שניה היא לקבל מן הרופא ריטלין LA במינון של 10 ו 20, ולנסות 3 ימים על 10, 3 ימים על 20, 3 ימים על 30 שכאמור לא עבד לך, 3 ימים על 40, ואולי גם 3 ימים על 50. במשקל שלך הגיוני הרבה יותר ש 40 ו 50 יעבוד, מאשר 30. אני לוקחת 30 LA. ואני בערך 2/3 ממך במימדי הגוף.

אין מנוס מניסוי וטעיה, רק כשמנסים מינון סוג וכמות, יודעים באמת מה מתאים לך. זה כמו למדוד בגד או נעל. אתה מודד מספר נעלים וחלק כואבות, לא נוחות, ואז מגיעה הנעל המושלמת או הנוחה. כנ"ל בבגדים.

ישנן עוד כמה דרכים:
א. לקרוא את התקצירים של החומר.
ב. לעשות 25 דקות למידה, 5 דקות הפסקה.
ג. לפני קריאת החומר לשאול את עצמך שאלות מנחות על החומר, וכשאתה קורא אתה מנסה לענות לעצמך על שאלות.

ואפשר גם להציב בחדר אופני כושר או מדרגה אירובית או מכשיר ספורט כלשהוא, וכשלומדים 25 דקות, עושים הפסקה של 5 דקות לספורט אירובי.

אפשר לשפר את התזונה (ירקות ירוקים, דגים, שמן פשתן, חיטה מלאה, קטניות, אגוזי מלך, כבד עוף), אפשר לשלב תוספי מזון. הדרך להגיע לתוצאה של קשב, ריכוז ותפקוד יומי היא דרך ארוכה של ניסוי וטעיה לא רק בתחום התרופתי, אלא גם בתחום של ספורט, תזונה, תוספי מזון, הרגלי חיים, טכניקות עבודה ולמידה. זו עבודה יום יומית של ניסוי וטעיה עד שמתאימים לנוסחא מתאימה.

יתכן ואולי יש לך בנוסף להפרעת קשב לקות למידה? נסה לבדוק. משפטים זה גם תחום שיש בו שפה יחודית, וטקסטים ארוכים ומסורבלים. לפעמים צריך לקרוא הרבה מהם עד שמתרגלים.

אפשר לנסות גם קורס קריאה מהירה. גם מוסיקה של מוצרט בזמן הקריאה עוזרת.

זו עבודה קשה רק לגלות מה עובד לך ולא מתייאשים כל כך בקלות

swelli

New member
- ראשית המון תודה על התגובות!!

כבר חששתי שהפורום הזה לא ממש פעיל..
אני אענה כאן במרוכז, למרות שכל התגובות נפלאות ותודה לכל מגיבה\מגיב בנפרד.
למען האמת, הריטלין 30LA עשה לי הרגשה לא כל כך טובה, ניסיתי כדור אחד, היום למשל ניסיתי 2 כדורים של הריטלין הרגיל 10 מ"ג , ההרגשה פחות רעה אבל לא עוזר לדעתי בלהושיב אותי.
הבעיה שלי היא כזו - הראשונה, זרקתי כנראה סתם 100 שקלים על ה 30LA וזה קצת מבאס שעכשיו אני אולי אעבור עוד מספר סוגים עד שאולי אמצא את המתאים (נניח בעיה קטנה יחסית, רק כסף). בעיה שניה, היא שכל שינוי כזה מצריך תור לניאורולוג, (שנמצא בבני ברק
ואני גר בתל אביב) גם די מציק במיוחד שאני לחוץ ללמוד ומבזבז את הזמן בפגישות איתו..
כנראה שלא יהיה מנוס מלהיפגש עימו שוב..
דבר אחרון - ביום שלקחתי את הריטלין LA 30 - עד 2 לפנות בוקר הייתי עירני לגמרי, הכרחתי את עצמי לשכב במיטה ונרדמתי
לפרקי זמן של 20 דקות כל פעם עד שהתעוררתי.. בקיצור שינה לא שינה.. שזה ממש לא מתאים לי בתקופת בחינות להתחיל ניסויים ולדפוק לעצמי את הימים האחרונים לפני המועד..
קיצר, יצאתי טמבל
שחשבתי על זה ברגע האחרון שיכולתי עם טיפה מחשבה להבין את זה בתחילת הסימסטר.. אז אני משלם על הטעות..

למעלה