שאלונת דחופה

שאלונת דחופה

שלום לכולם ושבת שלום אני נשואה מזה שנתיים כשנישאנו הוסכם כי לא נפתח חשבון משותף יחד עם זאת מצא בעלי לנכון לקחת בלא רשותי את מחצית כספי מתנות החתונה השייכת לי - ע``ס 10 אלף ש``ח - לחשבונו הפרטי - בטענה : זה זמני - עד שנקנה דירה כשביקשתי את הכסף טען : לא - את תבזבזי מרגע שנישאנו (וגם לפני) הוא מבקש ממני - קצת כמו דיירת - מחצית מכספי שכר הדירה גם בתקופות הארוכות שלא עבדתי במשך נישואינו תחת מחאה גלויה מצידי כאישה שבעלה צריך לדאוג לה בעת צרה חרף העובדה כי גברים במשק מרויחים - רק מעצם גבריותם - הרבה יותר מהנשים האם אני פתייה ? האם זה צודק לבקש ממני לשבור קופות חסכון - שמי יודע מתי אצטרך - לשלם שכ``ד כשהוא בעלי ? אני קצת נעלבת מזה שהוא ממשיך לבקש כשתקופות איני עובדת (ובעצם - מה יקרה כשאהיה פגיעה יותר ופחות כשירה לעבוד - בהריון או מטופלת בילדים) האם אני צודקת ?

יחסים

הי תמימה חכמה, נראה שהסוגית הכסף הוא סימפטום למשהו אחר- אולי לקושי לסמוך אחד על השני, לחלוק אחד עם השני, לשתף....? נראה שלמרות שנישאתם אתם מתנהלים כמו שותפים לדירה ולא כמו שותפים לחיים. לפי איך שאת מבינה את היחסים ביניכם- הסוגיה הכספית היא סימפטום למה? איך היית רוצה שייראו היחסים ביניכם בכלל וגם במישור הכלכלי? בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי

shir300

New member
היי לך

באמת שאני לא מתיימרת להיות יועצת בתחום הזה, אבל עצם העובדה שהחלטתם מלכתחילה לא לפתוח חשבון משותף מעידה על חוסר אמון בינכם. כמו כן יש לי רושם שאין בינכם תאום ציפיות. את מצפה ממנו לתמוך בך כשאת נזקקת, והוא מצפה שתשברי קופת חיסכון. האם הוא מודע לציפיות שלך? האם את ידעת למה הוא מצפה ממך במישור הכלכלי? יש משהו בדברייך שגורם לנורה אדומה להבהב קלות אצלי. אולי אני רגישה כי גם אני עברתי מצב דומה, אבל לא נראה לי לגיטימי שהוא יעביר זכום כסף אליו בלי לשאול אותך בתואנה ש"תבזבזי"... מה את ילדה קטנה? יש פה מעט זלזול שלא מוצא חן בעיני באופן אישי, ביכולת שלך לנהל את כספכם כאדם מבוגר. האם סיפרת לו שאת מרגישה כמו דיירת ולא כמו שותפה? חשוב לחלוק את הרגשות והתחושות האלה. זה באמת עושה הרגשה לא נוחה כמו שאת מתארת, לעניות דעתי. כל הנושאים האלה צריכים להיות מדוברים ביניכם בפתיחות כדי שתוכלו להגיע להחלטות ביחד. אין אולי מי שצודק, אבל תחושת הפגיעה שלך מובנת לי. אין סיבה שהוא יחליט עבורך. את מסוגלת לקחת חלק בקבלת ההחלטות. מקווה שיהיה יותר טוב, שיר

ד נ י ת3

New member
מסכימה עם הכול פרט

למשפט שאי פתיחת חשבון בנק משותף מראה על חוסר אמון. יש הרבה זוגות שחיים ככה (אפילו ההורים שלי.. והם נשואים באושר כבר מליון שנה - עוד מתקופת הדינוזאורים...), הם חולקים בהכל - בכל ההוצאות,

בוקר טוב תמימה חכמה

אם כולנו נצעק יחד: "צודקת" תהיי צודקת אבל...לא חכמה. מה יהפוך אותך לחכמה בהתנהלות שלך בסיטואציה הספציפית ששיתפת? שבת שלום

למעלה