שאלוני לוחמים

למה???

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo105.gif../images/Emo6.gif

יש לי שאלות
אתה באמת צועדים בדרך הלוחמים? מה אתם עושים? איך נפתחתם לזה? אתם צועדים לבד? מה אתם עושים שאתם לא יודעים מה לעשות? (אהההה... התקפה! טוב נשאיר קצת שאלות להמשך...) (נ.ב) קראתי כמה ספרים של קרלוס קסטנדה ולהרגשתי הם עמוסים מדי, אני בתקופה שבה אני לא מצליחה לעכל את כל המידע שמועבר. יש לכם ספרים פחות "כבדים" להמליץ לי?

שאלון דרך הלוחמים../images/Emo70.gif

כרגיל, תתחילו לענות ואני אצטרף אליכם...
וכרגיל, תשובות כנות או לא לענות...
1. כמה ספרים של קסטנדה קראתם (ואם אפשר גם: איזה)? 2. כמה ספרים של מיגל רואיס קראתם (ואם אפשר גם: איזה)? 3. האם קראתם ספרים נוספים על דרך הלוחמים (ואם אפשר גם: איזה)? 4. האם עברתם קורסים מעשיים כגון מעברים קסומים (ואם אפשר גם: איזה)? 5. האם אתם פוסעים בדרך הלוחמים - ואם כן אז כמה זמן? 6. מדוע אתם פוסעים / לא פוסעים בדרך הלוחמים? 7. באיזה כלים עיקריים, מדרך הלוחמים, אתם משתמשים (למשל: חלימה, ייקוש, שקט פנימי, מדיטציה, התבוננות עצמית, צחוק וכיוצ"ב)? 8. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בחלימה? 9. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בייקוש? 10. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם באיבוד החשיבות העצמית? 11. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בארבע ההסכמות? 12. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בביצוע מעברים קסומים? 13. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם במדיטציה? 14. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בראיה? 15. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בהזחת נקודת המאסף? 16. האם אתם מתנזרים ממין? 17. האם אתם מתנזרים מדברים אחרים - ואם כן אז ממה? 18. מה בדרך הלוחמים אתם עושים, נכון לעכשיו, הכי טוב? 19. מה בדרך הלוחמים אתם, נכון לעכשיו, הכי מזניחים? 20. במה בדרך הלוחמים אתם, נכון לעכשיו, הכי רוצים להשתפר ולהתקדם? 21. האם אתם עובדים לבד, או בקבוצה של לוחמים/מתרגלים? 22. שתפו את קוראי התשובות שלכם בדבר נוסף שאתם רוצים לשתף אותם בו... 23. הגדירו את "דרך הלוחמים" כפי שאתם מבינים אותה - מהי "דרך הלוחמים" לדעתכם? המלצה: כתבו בצורה כזאת שההודעה שלכם תעמוד בפני עצמה גם בלי ההודעה של השאלות. כלומר, השיבו בצורה כזאת שגם מי שלא קרא את השאלות יוכל להבין על מה אתם מדברים. לדוגמה, במקום להשיב על שאלה מספר 16 ב"כן", השיבו למשל "אני מתנזרת ממין"... כך שמי שיקרא את התשובה שלכם בלבד, יקרא בעצם מאמר-שיתוף שלכם במגוון נושאים... זה יהיה מאוד מענין לקרוא ואני מניחה שגם מאוד מעניין לכתוב.

רעיון ../images/Emo127.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo79.gif

אולי שכל אחד מאיתנו יספר לכולם איך הוא הגיע לדרך הלוחמים המוזרה הזאת ולמה הוא בכלל נשאר בה וצועד בה??? זה נורא מעניין, לא? אני בטוחה שלכל אחד פה יש סיפור מעניין... אז קדימה, אל תשמרו אותו לעצמכם. זה פורום דרך הלוחמים או מה?...

שיר אהוב ../images/Emo99.gif

איזה שיר שאתם שומעים גורם לכם להצטמרר ולהרגיש יותר מכל שיר אחר את תמצית דרך הלוחמים? איזה שיר נותן לכם כוח, תקווה ואהבה להמשיך לצעוד בדרך הלוחמים האישית שלכם?

kung fu

New member
תשובות

1. כמה ספרים של קסטנדה קראתם (ואם אפשר גם: איזה)? קראתי את כל ספרי קסטנדה. 2. כמה ספרים של מיגל רואיס קראתם (ואם אפשר גם: איזה)? קראתי שלושה של מיגל רואיס (ארבע ההסכמות, ארבע ההסכמות הספר המלווה, דרך האהבה). יש עוד ספר שלו שנקרא תפילות, אך הוא עדיין לא תורגם לעברית. 3. האם קראתם ספרים נוספים על דרך הלוחמים (ואם אפשר גם: איזה)? עוד ספרים שקראתי של דרך הלוחמים: משנתו של דון קרלוס של ויקטור צ'אנסז, כשהדברים מתפרקים, ועוד המון ספרים אחרים שנמצאים בספרייה שלי. 4. האם עברתם קורסים מעשיים כגון מעברים קסומים (ואם אפשר גם: איזה)? קורסים מעשיים נוספים: לימודי קונג-פו. 5. האם אתם פוסעים בדרך הלוחמים - ואם כן אז כמה זמן? פוסעת בדרך הלוחמים. לא יודעת כמה זמן. 6. מדוע אתם פוסעים / לא פוסעים בדרך הלוחמים? פוסעת בדרך הלוחמים כי אני רוצה להיות חופשייה. 7. באיזה כלים עיקריים, מדרך הלוחמים, אתם משתמשים (למשל: חלימה, ייקוש, שקט פנימי, מדיטציה, התבוננות עצמית, צחוק וכיוצ"ב)? כלים עיקריים מדרך הלוחמים בהם אני משתמשת: חלימה, ייקוש, מדיטציה, שחזור, התבוננות פנימית. 8. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בחלימה? התקדמותי בחלימה: לא ברור כרגע. אוקיי, מצאתי את כפות ידי המוני פעמים, אבל מעבר לזה, כל העניין לא ברור. 9. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בייקוש? התקדמותי בייקוש: מתחילה מאד בייקוש עצמי. הפעלתי קצת מאד ייקוש שנוגע לאחרים. 10. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם באיבוד החשיבות העצמית? התקדמותי בחשיבות עצמית: לא יודעת. לא נהיר לי לגמרי מה זה חשיבות עצמית. 11. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בארבע ההסכמות? התקדמותי בארבע ההסכמות: מתלמדת. 12. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בביצוע מעברים קסומים? התקדמותי במעברים קסומים: אם הכוונה למעברים קסומים של טנסגריטי, אז ממש בורה. (זורת איזה 5 מעברים, ומתרגלת אותם פעם בהמון זמן). 13. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם במדיטציה? התקדמות במדיטציה: מדיטציה של התבוננות בלבד - עשיתי פעם אחת. מדיטציה במובן של עבודה פנימית - משתמשת כל יום. 14. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בראיה? התקדמותי בראייה: ממש בהתחלה. אני לא רואה דברים. אני מרגישה אותם. 15. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בהזחת נקודת המאסף? התקדמותי בהזחת נקודת המאסף: לא יודעת. 16. האם אתם מתנזרים ממין? לא מתנזרת ממין. 17. האם אתם מתנזרים מדברים אחרים - ואם כן אז ממה? לא מתנזרת משום דבר. יש דברים שלא מעניינים אותי כמו: אלכוהול, סמים וכו'. 18. מה בדרך הלוחמים אתם עושים, נכון לעכשיו, הכי טוב? נכון לעכשיו עושה הכי טוב בדרך הלוחמים: התבוננות פנימית, מדיטציה במובן של עבודה פנימית. 19. מה בדרך הלוחמים אתם, נכון לעכשיו, הכי מזניחים? הכי מזניחה נכון לעכשיו בדרך הלוחמים: שחזור, טנסגריטי. 20. במה בדרך הלוחמים אתם, נכון לעכשיו, הכי רוצים להשתפר ולהתקדם? הכי רוצה להשתפר נכון חעכשיו בדרך הלוחמים: שחזור וחלימה. 21. האם אתם עובדים לבד, או בקבוצה של לוחמים/מתרגלים? עובדת לבד. לא עובדת בקבוצה של מתרגלים / לוחמים. 22. שתפו את קוראי התשובות שלכם בדבר נוסף שאתם רוצים לשתף אותם בו... יש לי אורז טעים שמחכה לי בצלחת. 23. הגדירו את "דרך הלוחמים" כפי שאתם מבינים אותה - מהי "דרך הלוחמים" לדעתכם? דרך הלוחמים לפי הבנתי היא חופש אישי.

למה???

New member
../images/Emo45.gif

דרך הפורום הזה...! לפני כמעט שנה התחלתי להסתובב פה באתר ותמיד ראיתי את הפורום הזה אבל אף פעל לא ייצא להכנס... פעם אחת זה נלחץ לי בטעות... וכשנכנסתי כ"כ התלהבתי מהכתוב פה! החלטתי שאני חייבת להשיג לי איזה ספר כדי להבין את הנושא יותר טוב... צדו עיני בחנות היה- "דרכו של הלוחם השליו" (זה היה ממש מוזר...) קניתי, והתאהבתי. ומאז... קראתי כמה ספרים של קרלוס והתחלתי לעשות כל מיני נסויים... וזהו בערך. אינני "צועדת בדרך הלוחמים"...

לא בדיוק מראה לי את תמצית דרך

הלוחמים, אבל לפחות משמח אותי בכל פעם שאני שומעת אותו: "משהו קטן טוב" של משינה

קווארק

New member
שיר אהוב -שינוי תפיסה

כמו שופט במרום הקתדרה בחנתי את ימי באור אחר מצאתי הכל מלא שגרה הן הייתי כעוור הרי על מפתני פרחה מלכות ולא ראו עיני את הצבעים רק מי אשר היה קרוב למות יכול להעריך את החיים. אלך עוד בירוק של השדרות אקטוף חיוכן של נערות ארוץ עם הרוח אל הים כי חי אני עודני חי. זה שיר של דני גרנות שמעתי אותו אי שם, אין לי מושג מה כל בתי השיר אבל אותי תפס חזק הפזמון: אלך עוד בירוק.... אני פשוט מדמיין עולם של שקיעה שדרת עצים המובילה אל הים אני פוסע אל הים, נערות עולות מהרחצה מוארות צוחקות והעולם נראה כל כך נפלא.

charlila

New member
מה יש לך מאורנג'דה, משה?

מה יש לך משאלונים, יא בבה? הצעד הבא יהיה לדמיין את התשובות כתובות על הדלת בירוק בהיר?

אומץ

כשכתבתי את הודעת "שאלון דרך הלוחמים", הרהרתי בכך שאני אצטרף שלישית. אבל... בינתיים רק משיבה אחת ענתה. יש עוד אמיצות/ים וכנות/ים בקרב הקוראות/ים כאן?

למה???

New member
תשובון

1. כמה ספרים של קסטנדה קראתם (ואם אפשר גם: איזה)? קראתי כבר 2 <מסע לאיכטאלן וצדו הפעיל של האינסוף> ועכשיו אני באמצע 2 <אמנות החלימה וכח השקט>. 2. כמה ספרים של מיגל רואיס קראתם (ואם אפשר גם: איזה)? 0 3. האם קראתם ספרים נוספים על דרך הלוחמים (ואם אפשר גם: איזה)? כן. "דרכו של הלוחם השליו"/דן מילמן" 4. האם עברתם קורסים מעשיים כגון מעברים קסומים (ואם אפשר גם: איזה)? לא. 5. האם אתם פוסעים בדרך הלוחמים - ואם כן אז כמה זמן? קשה לי לענות על השאלה הזאת מכיוון שאיני יודעת בדיוק מהי דרך הלוחמים. אם אני לא יודעת מהי אז אני מניחה שגם איני פוסעת בה (או שאני טועה) 6. מדוע אתם פוסעים / לא פוסעים בדרך הלוחמים? ~~~~~~~~~ 7. באיזה כלים עיקריים, מדרך הלוחמים, אתם משתמשים (למשל: חלימה, ייקוש, שקט פנימי, מדיטציה, התבוננות עצמית, צחוק וכיוצ"ב)? חלימה <מתחילה>, ייקוש <בערך ייקוש, מתחילה>, התבוננות עצמית <מנסה> 8. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בחלימה? לקח לי כמה חודשים עד שהשגתי חלום צלול, עכשיו כבר עברתי כמה מהם אני מניחה שיש לי עוד זמן. 9. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בייקוש? איפשהו... 10. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם באיבוד החשיבות העצמית? גם איפשהו... (קשה לענות) 11. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בארבע ההסכמות? איפשהו... 12. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בביצוע מעברים קסומים? אין לי מושג מה זה. 13. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם במדיטציה? לא מציחלה
14. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בראיה? לא מצליחה. 15. איפה אתם עומדים מבחינת ההתקדמות שלכם בהזחת נקודת המאסף? לא ניסיתי. 16. האם אתם מתנזרים ממין? כן, אני בתקופת נסיון. 17. האם אתם מתנזרים מדברים אחרים - ואם כן אז ממה? לא. 18. מה בדרך הלוחמים אתם עושים, נכון לעכשיו, הכי טוב? לא יודעת. 19. מה בדרך הלוחמים אתם, נכון לעכשיו, הכי מזניחים? אני מבולבלת בזמן האחרון, קשה לי לענות. 20. במה בדרך הלוחמים אתם, נכון לעכשיו, הכי רוצים להשתפר ולהתקדם? להצליח בחלימה, ייקוש, מדיטציה. 21. האם אתם עובדים לבד, או בקבוצה של לוחמים/מתרגלים? לבד. 22. שתפו את קוראי התשובות שלכם בדבר נוסף שאתם רוצים לשתף אותם בו..
23. הגדירו את "דרך הלוחמים" כפי שאתם מבינים אותה - מהי "דרך הלוחמים" לדעתכם? אני מבולבלת מדי עכשיו.

כן, אני באמת צועדת בדרך הלוחמים.

נחשפתי אליה לראשונה דרך מישהו שהציג אותה בפניי, ואחר כך דרך ספרים של קסטנדה, ואחר כך בעקיפין דרך מקורות מגוונים של אנשים וספרים, ולבסוף דרך ספרים של דון מיגל רואיז. פריצת הדרך שלי בנושא, או ההיפתחות שלי לנושא, היתה כשהייתי חיילת. בד בבד עם המשחקים שלי עם צה"ל יקירינו, נחשפתי לעוצמות מצמררות בשעות שכולם ישנים בהן (לפנות בוקר) ואימנתי את עצמי בינות לצללים (תרתי משמע). הרגשתי שמשהו בתוכי מתעורר ומעביר לכל החלקים האחרים משהו שאפשר לקרוא לו "קורס בעוצמה" (אפילו קיבלתי הסמכה בסוף). אחר כך המשכתי לקרוא ספרי קסטנדה ולתרגל את האמור בהם, מה שהביא אותי לפעמים אל מה שמכונה הקצה... רק בשביל לגלות שאני אפילו בקושי נמצאת במה שמכונה התחלה. אני ממליצה לך להתחיל מהספרים הרכים יותר לקריאה, שנותנים יסודות הרבה יותר טובים: 1. ארבע ההסכמות 2. ארבע ההסכמות - הספר המלווה 3. דרך האהבה תתחילי מארבע ההסכמות (דון מיגל רואיז) ומבחינתה של דרך הלוחמים את יכולה גם להישאר שם. אם את שולטת לגמרי בכל מלה שכתובה בספר הזה, את לא צריכה אף אחד מהספרים האחרים לדעתי. דרך הלוחמים כפי שאני מבינה אותה כלולה במלואה בפנים... בהצלחה!

charlila

New member
קראת את "מסע לאיכטלן"?

שם יש כל ההדרכה איך להיות ללוחם. ספרים פחות כבדים? אולי טרילוגיית "שר הטבעות" של טולקין. או "מטריקס."

למעלה