חנוכה וחנוכיה זה יאיייייייייייי../images/Emo13.gif../images/Emo137.gif
כללי שאלה מביכה: מה אתם יודעים על חנוכה? חנוכה הוא חג הניסים והנפלאות. בחג זה לחם אנטיוכוס המרושע והיווני ביהודים שגרו פה, וכבשו את בית המקדש השני. לאחר מכן התרחש מרד החשמונאים, שבמהלכו כבשו היהודים את בית המקדש בחזרה. היוונים הרסו חלק גדול ממנו, ובשיקומו שמו לב לכך שלא היה במה להדליק את המנורה!! ואז מצאו פח שמן, שבנס הצליח לדלוק במשך שמונה ימים ושמונה לילות על המנורה!!!!!! זהו נס פך השמן שלזכרו חוגגים את חג החנוכה. (לא צוטט מוויקיפדיה כלל וכלל!) אתם מדליקים נרות? שאלה קשה. בשנת 70 לספירה, כבש טיטוס הרומאי את ירושלים וישראל, והחריב את בית המקדש השני. אבל כן, אני מדליקה נרות. ויש לי חנוכיות מה זה מפוארות ויפות! אוכלים סופגניות? בטח, אבל קצת, מה? זה הכול עשוי מביצים! זה חלבי,מה? או לביביות? משתדלת, לא מתה על זה. כמה חנוכיות יש לכם בבית? לספור? רגע.. יש את הזאתי מכיתה ד', את של אמא, של סבא, של סבתא, ושל אבא, ועכשיו אני אלך לספור את כל החנוכיות שהכנתי בגן. אוי, הן בפח! טוב אז אחת מפוארת, ואני רוצה להכין עוד לבד בעבודה יצירתית עם חימר. וכמה נרות? 44. כמה נרות מדליקים בחנוכה בסך הכל? לא זוכרת. איך אתם חוגגים? אמממ, עם המשפחה וחברים. נוסעים לאן שהוא בחופשה? (לרובנו יש חופשה כל הזמן) כן בטח... עוד לא יודעת לאן... מה אתם יודעים על... סופגניה:היא טעימה וגדולה ועשירה בקלוריות. לביבה: היא משהו כמו בצק שטוח וחום והיא טעימה. חנוכיה: יאייייייייייייייייייייייי! חנוכיה
מנורה: יאייייייייייייייייייייייי! מנורה
בית המקדש: בית המקדש הוא המקום שבו התפללו היהודים. אנטיוכוס: אנטיוכוס הוא רשע מרושע שכבש את בית המקדש וירושלים!!!! יהודה המכבי: הוא הגיבור שהנהיג את מרד החשמונאים. חג שמח! חג שמח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!