שאלון

כנרת 2002

New member
שאלון

שלום, אני עושה עבודה ובמסגרת העבודה אני צריכה כמה שיותר אנשים שימלאו את השאלון הזה. תודה לכל מי שעונה. פרטים אישים: מין :זכר/נקבה גיל: ___ ישוב:______ 1)"לעולם לא יהיה שלום עם הערבים." האם אתה מסכים עם האמירה? כן/לא 2)האם לדעתך כל הערבים תומכים בטרור? כן/לא 3)האם אין הבדל בין ערביי ישראל לערבים פלסטינים, ביחס שלהם ליהודים. כן/לא 4)האם תהיה מוכן להיפגש עם ערבי פלסטיני (במסגרת יוזמה של ביה"ס/ תנועת נוער/מקום עבודה)? כן/לא 5)האם תהיה מוכן להיפגש עם ערבי ישראלי? כן/לא 6)האם יש הבדל בין ערבים ובין בני עמים אחרים, כבני אדם? כן/לא 7)האם לדעתך רוב ערבי ישראל תומכים בפלסטינים? כן/לא 8)האם לדעתך יש לשפר את היחס לערבים בארצנו? כן/לא 9)האם תהיה מוכן לגור בשכנות עם ערבי ישראלי? כן/לא 10)"כל הערבים אותו דבר". מה דעתך על האמירה הזו?

preacher

New member
שכחת משהו

"לא יודע". עוד לא שמעתי על שאלון כזה שיש בו רק כן ולא.

uuuaaa

New member
בעע

המילה הראשונה שלך כבר מסגירה דעה פוליטית. יותר חשוב לעשות סקרים כאלה אצל הערבים. הם אלה שבסופו של דבר יקבעו אם יהיה שלום או מלחמה.

israelberger

New member
תשובות

זכר 16 פ"ת. 1.לא. כבר יש לנו שלום עם המצרים והירדנים. 2.לא. זה לא דעה, זו עובדה שיש ערבים שלא תומכים בטרור. 3.לא. ערביי ישראל (בעיקר הדרוזים והבדואים) יותר אוהדים את ישראל. 4.כן. אני אפילו ישמח לקדם כזה עיניין. 5.כן. כנ"ל. 6.לא. כל בני האדם שווים. 7.השאלה כללית מידי, תלוי באיזה מישור. 8.כן. רק לפני שיצאתי לחופש ראיתי איך נראהבי"ס בדואי בדרום וזה זוועה. 9.כן. 10.כולנו שונים וכולנו שווים.

טל קר

New member
מכיון שאני יודעת איך זה להשיג עונים

על שאלון, אני משתפת פעולה, למרות שזה לא רלוונטי לנושא הפורום הזה. בת 24, הרצליה. 1. לא 2. לא 3. יש הבדל 4. כן 5. כן 6. לא 7. כן 8. כן 9. כן 10. מטופשת סטריאוטיפית ושטחית כמו ´כל הגברים אותו דבר´ או ´כל הנשים אותו דבר´

קבלי:

בת 16.5, באר-שבע. 1. מה זה "עם הערבים"? יש ערבים שיש איתם שלום (וזאת עובדה) ויש ערבים שאין איתם שלום (גם עובדה). אני מאמינה שמכיוון שהקדמה והזמן לא פוסחים בסופו של דבר על אף אחד, בסוף יהיה שלום עם כולם (אך יש עוד זמן). 2. לא. וזאת עובדה. רוב הערבים אינם תומכים בטרור (אני מאמינה שעלי עדאווי לא תומך בטרור). 3. שאלה מטומטמת. יש ויש. יש כאלה שמשרתים בצה"ל וכאלה שעוזרים לטרוריסטים ומפגינים לטובתם. 4. בוודאי. 5. לא רלוונטי. אני כל הזמן "נפגשת" עם כאלו ומבחינתי (וגם מבחינתם) זה ממש לא משנה... 6.בין כל אדם לאדם יש הבדל. כמו שאי אפשר לאמר משהו על אופיו של אדם כי הוא יהודי גם אי אפשר כי הוא ערבי. 7. אין לי מושג. אין לי מספרים. לא חושבת. שוב, תלוי מה זה "תומכים". 8. כן. 9.בוודאי. בתנאי שהם יהיו מוכנים לגור איתי :) 10. "כל היהודים אותו דבר" "אין יהודים אין מחלות" "היהודים הם גזע נחות" המממ לא. בקיצור, אני מזועזעת מעצם קיומו של השאלון הזה. מעניין אם בגרמניה הנאצים גם עברו שאלונים כאלה ונחשו מי היה הנושא...

begone

New member
יאללה בשביל הספורט

זכר, 25, תל-אביב 1) לא 2) לא 3) יש הבדל (השאלה שלך נוסחה לא נכון) 4) כן 5) כן 6) שאלה בעייתית מאוד, אבל לא 7) כן 8) כן 9) שאלה בעייתית מאוד כיוון שאני למעשה גר בשכנות עם ערבים, אבל כן 10) אמירה שקרית

uuuaaa

New member
טוב נו

ועכשיו תור הימין לשם שינוי: 1. כן. גם הערבים מסכימים. 2. כן. חלק לא-קטן בפועל, והרוב בתמיכה והסתה וסיוע כספי. 3. אין הבדל. אי אפשר לבדוק את החתול כשהוא שבע. גם ערביי ישראל ילחמו נגדנו במצב של מלחמה. 4. כן. אם אני אשיג רובה לפני זה. 5. כן. כשהוא מעבר לגבול הירדני. 6. לא. כולם אנטישמים. 7. ברור. מרגלים נמאסתם. 8. יש לשפר את הטיפול של מג"ב והשב"כ בהם. והכי טוב - לזרוק אותם מפה. 9. כן. כשהוא בירדן ואני בארץ ישראל. 10. אמירה שמלמדת על הבנה היסטורית, חזון לעתיד, ויכולת הסקת מסקנות.

begone

New member
אתה לא ימין, אתה סתם גזעני

ואם אפשר להוסיף, אז אתה: לאומני פשיסט גזען אלים בור גס-רוח לישעיהו ליבוביץ´ היה כינוי שמתאים בדיוק לך: יודונאצי.

uuuaaa

New member
ואתה אחי

קאפו. החשיבה שלך כל-כך מעוותת, שלהגנה עצמית, ותקיפה של אנשים שרוצים להרוג אותי - אתה קורא פשיזם וגזענות. אז בבקשה, תחזור לפולין.

begone

New member
לחזור לפולין? בסדר!

אין לי שום בעיה לחזור לפולין. או לחזור בתשובה. או לחזור לשורשים היהודיים. רק תעשה לי טובה, תקרא כמה ספרים על השואה ותבין איך דברים כאלה קורים: זה מתחיל מגזענות. ומשם זה מתדרדר במהירות רבה. אתה בדרך הנכונה בשביל להיות היודונאצי היהודי הראשון.

ואתה דפוק

עזוב, "גזען" זו מחמאה בשבילך. כי בשביל להיות "גזען" אתה צריך להחזיק בדעות גזעניות, כלומר אתה צריך להחזיק בדעות כלשהן, כלומר אתה צריך לחשוב. וכידוע לכולנו חשיבה היא פעולה מסובכת מדי בשבילך...

uuuaaa

New member
וואלה צודקת

גם שנונה וגם צודקת. אני מעדיף לדבר איתך מאשר עם ההוא מעליך שבטח היה מפגין בחו"ל נגד חיילי הכיבוש - אם הוא היה יכול. בזמן שחיילים נהרגים. ובקשר לגזענות, אני לא רואה שום הבדל בין לשנוא נאצי ובין לשנוא פלסטיני. גזענות זה שנאה בגלל הגזע. אין פה קשר לגזע. יש פה קשר לשתי קבוצות של אנשים ששונאים אותי ומנסים להרוג אותי.

begone

New member
במיוחד בשבילך

"אני מעדיף לדבר איתך מאשר עם ההוא מעליך שבטח היה מפגין בחו"ל נגד חיילי הכיבוש" לא צריך לנסוע לצרפת - אכן השתתפתי בהפגנה בתל-אביב נגד הכיבוש. הכיבוש היא תופעה בלתי-אנושית, וכל בן-אנוש צריך להתנגד לה. "בזמן שחיילים נהרגים" ברור שבזמן שחיילים נהרגים. חיילים נהרגו מאז הקמת המדינה. וגם הפלשתינאים נהרגים מאז שאנחנו הגענו הנה. "אני לא רואה שום הבדל בין לשנוא נאצי ובין לשנוא פלסטיני" שנאה זה רע. תפסיק עם זה. "גזענות זה שנאה בגלל הגזע" לא נכון. תקרא את ההגדרה הרשמית של הגזענות, כפי שנוסחה על ידי האומות המאוחדות ואומצה גם במדינת ישראל בשינויים קלים: "גזענות - רדיפה, השפלה, ביזוי, גילוי איבה, עוינות או אלימות, או גרימת מדנים כלפי ציבור או חלקים של האוכלוסיה והכל בשל צבע או השתייכות לגזע או למוצא לאומני-אתני. "יש פה קשר לשתי קבוצות של אנשים ששונאים אותי ומנסים להרוג אותי" אם מישהו מנסה להרוג אותך אישית - פנה למשטרה. אם אתה סובל מתסביך רדיפה - פנה לפסיכולוג. אם אתה סובל באופן כללי מרדיפה כללית - תעזוב את הארץ ותעבור לגור בקנדה. ואם אנשים מתנכרים אליך באופן כללי - סביר להניח שזה בגלל שאתה מתנכר אליהם.

uuuaaa

New member
ובכן

אני לא רואה טעם להמשיך את הויכוח. ויכוח בין ימני קיצוני לשמאלני קיצוני (או ימני פלסטיני) לא יגמר אף פעם. אנחנו לא מדברים באותם מישורים, ואין בינינו שום נקודות הסכמה שמהם נוכל לפתח משהו. לכן אני מאחל לך כל טוב. (אני רק לא יכול להתאפק ולא להגיד שגם האו"ם אנטישמים, אבל נניח לזה)

begone

New member
אתה מחמיא לעצמך ואז משקר

"ויכוח בין ימני קיצוני לשמאלני קיצוני (או ימני פלסטיני) לא יגמר אף פעם" אתה מחמיא לעצמך ומשקר - אתה לא ימני קיצוני אלא בן-אדם גזעני ואלים. אני לעומת זאת אדם ליברלי ושוחר-חופש. הויכוח הזה לא יסתיים, זה נכון, אבל לא בגלל שהוא מיותר אלא בגלל שהוא חיוני. "ואין בינינו שום נקודות הסכמה שמהם נוכל לפתח משהו" מה דעתך על נקודת הסכמה אחת - ואהבת לרעך כמוך? "לכן אני מאחל לך כל טוב" גם אני.

uuuaaa

New member
טוב

אני גזעני ואלים בדיוק כמו שאשה שאונסים אותה ורוצים לדקור אותה אלימה. ואתה ליברל כמו (לא רוצה לקלל) אתה ליברל, ובשם הליברליות שלך מצדיק את לוחמי החופש המוסלמים. בשם הליברליות שלך, אתה נותן 40,000 רובים לקבוצת מחבלים שהבאת מטוניס במטרה של "שמירה על הסדר". כשקבוצה זו של מחבלים, שאתה הליברל, הבאת מטוניס מתחילה להרוג כ-2000 משתפי פעולה עם ישראל - זה לא מזיז לך. גם אחר-כך כשהם מתחילים להחזיר לנו את הכדורים שהבאת להם - אתה לא מתנצל אלא, אדון ליברל, מתחיל להאשים את כל העולם חוץ מעצמך: ש"ס, מתנחלים, חרדים, ה´... מר ליברל, תומך בהקמת מדינה לקבוצת פליטים שנפלטו לשטחים לאחר שכל מדינות ערב תקפו אותנו ואנחנו נלחמנו על קיומנו. אף מדינה ערבית לא הסכימה לקבל אותם. ונזכיר שאין שום הבדל בין ערבי עיראקי לערבי פלסטיני וערבי סורי. לעומת זאת כשיהודים חוזרים אל ארצם לאחר 2000 שנות גלות וציפיה - מר ליברל קורא להם כובשים. מר ליברל יכול להבין מחבל מתאבד שמפוץ אוטובוסים ומסעדות, אך לא יכול להבין שצבא מנסה לתקוף קבוצת מחבלים חמושים, לאחר שאלו, יורים למשל על עיר הבירה של ארצו.

begone

New member
ממש לא טוב

"אני גזעני ואלים בדיוק כמו שאשה שאונסים אותה ורוצים לדקור אותה אלימה" שוב אתה משקר. האם אונסים אותך ברגע זה? לא. הם רוצים לדקור אותך ברגע זה? לא. אז אל תשקר. "ובשם הליברליות שלך מצדיק את לוחמי החופש המוסלמים" שקר וכזב. אני מצדיק את זכותו של העם הפלשתינאי למדינה העצמאית. לא יותר מזה. "בשם הליברליות שלך, אתה נותן 40,000 רובים לקבוצת מחבלים" שקר וכזב. לא נתתי רובה לאף אחד ואינני מצדיק נתינת רובים באופן אקטיבי. אגב, זכור שגם ל´הגנה´ היו רובים שקנתה באופן עצמאי. וגם לאצ"ל. וגם ללח"י. "כשהם מתחילים להחזיר לנו את הכדורים שהבאת להם - אתה לא מתנצל אלא, אדון ליברל, מתחיל להאשים את כל העולם חוץ מעצמך: ש"ס, מתנחלים, חרדים, ה´..." שוב שקר. אינני מצדיק טרור. טרור הוא פשע. אינני מאשים את אלוהים כיוון שאין אלוהים, ואינני מאשים את החרדים מכיוון שהם לא קשורים לשום דבר, מלבד השפעתם של חברי הכנסת החרדיים בממשלה ובכנסת. "מר ליברל, תומך בהקמת מדינה לקבוצת פליטים שנפלטו לשטחים לאחר שכל מדינות ערב תקפו אותנו ואנחנו נלחמנו על קיומנו" אני תומך בהקמת מדינה שתחיה לצידנו, לא בתוכנו. "אף מדינה ערבית לא הסכימה לקבל אותם" שקר וכזב. ירדן החזיקה אותם עד 67 ומצרים החזיקה את עזה עד 67. "שאין שום הבדל בין ערבי עיראקי לערבי פלסטיני וערבי סורי" שקר וכזב. יש הבדל עצום בין יהודי-ישראלי, יהודי-אתיופי ויהודי-אמריקני. כל אחד אזרח של מדינה אחרת, יש לו אינטרס אחר וריבונות אחרת. "כשיהודים חוזרים אל ארצם לאחר 2000 שנות גלות וציפיה - מר ליברל קורא להם כובשים" שקר וכזב. היהודים חזרו אל ארצם ולא קראתי להם כובשים. אבל אני בהחלט אקרא להם כובשים כאשר הם מפעילים שלטון צבאי כדי לחלוש על שלושה מליון פלשתינאים שאין להם אזרחות ישראלית. "מר ליברל יכול להבין מחבל מתאבד שמפוץ אוטובוסים ומסעדות" שוב שקר. אני בהחלט יכול להבין, מבחינה פסיכולוגית ופוליטית, למה הם עושים את זה. אבל אני לא מצדיק את זה. "אך לא יכול להבין שצבא מנסה לתקוף קבוצת מחבלים חמושים, לאחר שאלו, יורים למשל על עיר הבירה של ארצו" צה"ל לא תקף רק מחבלים חמושים, אלא בעיקר אזרחים וערים שלמות, המלאות בנשים וילדים. המלחמה הנוכחית איננה מלחמה מוצדקת, בשום צורה. אם אני הייתי רמטכ"ל, הייתי הורג את ערפאת ודואג למצוא לו מחליף. ולאחר מכן הייתי פותח בדיונים מדיניים (תוך התעלמות מבעיית הטרור), מפנה התנחלויות ונותן להם מדינה. אם ההנהגה הפלשתינאית תקבל את מה שהיא רוצה, היא תהיה מחוייבת לחסל את הטרור. ואם היא לא תעשה את זה, אדאג להחליף את ההנהגה.

למעלה