שאלון AQ

schlomitsmile

Member
מנהל
לא "מדעי"- הרבה יותר אמיתי מזה
זה שאנשי מקצוע מתעלמים מקיומנו, וההגדרה, כולל תשעת המאפיינים שבה, צמחה מתוך האנשים עצמם, לא מוריד לדעתי מתקפותה, להיפך.

מהם תשעת המאפיינים?

אם אני זוכרת משהו מהאבחון לאוטיזם יש תשעה מאפיינים, לא?

schlomitsmile

Member
מנהל
בדיון בקומונה הסגורה שלנו, בראשית ימיה, עלו המאפיינים האלה (כמובן שלא לכל א"א יש את כולם, אבל את הראשונים לפחות יש לכולנו, ולכל א"א יש את רובם): *חיבור חזק לעולם הפנימי. המחשבות/הרגשות/המראות- המון דברים קורים בתוכנו, ואנחנו זקוקים לזמן ומרחב כדי להתייחד איתם. לעיתים, אנו שקועים בעולמנו עד כדי קושי לקלוט את הסביבה. *קשיים חברתיים ניכרים. קושי בפיענוח מצבים חברתיים, קשיי עיבוד ושליפה (תגובה מילולית איטית), אינדיווידואליזם ואנטי מימסדיות. *מסורבלות מוטורית, וקשיי התמצאות במרחב. מתנגשים בדברים, קושי בזכירת כיוונים (ימין ושמאל), קושי בהתנהלות מוטורית. *הצפה רגשית. הזדהות יתר עם מצבים רגשיים- בעיקר קשים- של הזולת. *יחס מיוחד למספרים. דיסקלקוליה או להיפך- משיכה עזה. *נטיה לחרדות. פחד גבהים, חרדה מחרקים, חרדת מוות או כל חרדה אחרת. *ויסות חושי חריג. תת-רגישות או יתר רגישות לרעש, מגע, אור ועוד. *קשיי התארגנות. נוטים להיות מפוזרים, מתקשים להתארגן למשימה. *גמישות מנטלית. יכולת לצאת מעצמי, להיות קשוב ומכיל לנקודות ראיה וצרכים של אחרים.

ענתנוי

New member
תודה על ההגדרות

לא הצלחתי לענות על השאלון של אס"י כי קשה לי עם העומס הזה, אבל ההגדרות שלך מאד ברורות, ואני לא צריכה לספור נקודות (דיסקלקולציה...) הכל מתאים לי "בול".... מבחינה תקשורתית, לדעתי זה אבחון הרבה יותר מדויק מהאבחונים המקצועיים, כי הניקוד שמתקבל ממפה את הספקטרום התקשורתי, ולא מדביק סטיגמות מיותרות (כל השוואה בין אוטיזם לפיגור מוטעת מיסודה ונובעת מחוסר הבנה של התופעה). מניסיון, קל לי לתקשר עם אנשים קרובים אליי על המפה הזו, אני יכולה למצוא שפה משותפת עם "אנשי אמצע" ומשתדלת להתרחק ככל האפשר מנטי"ם מובהקים, כי יש להם את הנטייה לייחס את הקשיים שלהם לאחרים...

schlomitsmile

Member
מנהל
ההגדרות אינן שלי
הן גובשו ע"י חברי הקומונה הקושי שלי בתקשורת עם סופר-נ"טים נובע מצרכים תקשורתיים שונים וקצב ותדר תקשורתי שונה.

sha na na revol

New member
בקשר לחיבור חזק לעולם הפנימי,

זה לא הפוך מהמאפיין האוטיסטי
( - בהנחה שמדובר ברשימה על מאפיינים דמויי-אוטיזם). חשבתי שאומרים על אוטיסטים שקשה להם במשחקי דימיון, אבל אני לא בטוח.

ענתנוי

New member
מציאות - לא דמיון

המציאות שלנו כוללת הן את העולם הפנימי (הגוף שלנו) והן את החיצוני. אוטיסטים מסתכלים על העולם "מבפנים החוצה" - הם מבינים את העולם מתוך הבנה והתבוננות בעצמם. נטי"ם מבינים את העולם "מבחוץ פנימה" - הם מבינים את עצמם דרך אחרים, מתוך התבוננות ב"מראות" שמשקפות אותם. ולגבי דמיון - שוב שגיאה של נקודת מבט הפוכה - לאוטיסטים יש הרבה מאד דמיון אבל "אחרת" ונטי"ם לא מסוגלים להבין את זה אז הם חושבים שאין לנו דמיון או להיפך - שיש לנו עודף דמיון ואנחנו לא שפויים... וזה קורה גם עם חוש הומור - מה שמצחיק אותנו לא מצחיק אותם בד"כ, ולהיפך....

sha na na revol

New member
מסכים.

בקטע של דימיון - תמיד אמרו לי שאני כותב טוב, ולא כל כך אהבתי כתיבה יצירתית, כי העדפתי לכתוב פרשנות לטקסטים אינטלקטואליים וכדומה. רק בגיל יותר מבוגר, ממש השתחררתי מזה והתחלתי לכתוב סיפורים קצרים. אני חושב שיש לי קרוב ל-20, אם לא יותר.

dina199

New member
16 ופחות - נ"ט

32 ויותר - א"ס ומי שבאמצע - א"א (איש אמצע
) לי יש 25-26 : אז מבחינתי אני א"א בכיוון הספקטרום (מה שבטוח שלגמרי לא נ"ט) אבל זו הגדרה די גסה וזה לא כלי איבחוני. יש מקרים שהמספרים לא מסתדרים (אבל לפי ידע אישי - לרוב כן
)

למעלה