שאלון AQ

schlomitsmile

Member
מנהל
מי שמקבל 16 ומטה- נ"ט מי שמקבל 32 ומעלה- כנראה א"ס. באמצע- אמצע
למען הזהירות, הייתי אומרת שמי שמקבל 20-30 כנראה שהוא א"א. 31 או 18- לא יודעת, שיחליט מה שבא לו

schlomitsmile

Member
מנהל
א"א זו הגדרה עצמית
לא נעשו מחקרים ככל הידוע לי על א"א, אין ממש התייחסות אלינו מצד אנשי המקצוע. א"סים מכנים אותנו "בני דוד"- אני ממש לא אוהבת את הכינוי הזה. ההגדרה לא"א (המונח והמאפיינים, מעבר לניקוד ב AQ ) צמחה מתוך האנשים עצמם.

dina199

New member
האם את מסכימה עם הניקוד?

האם לדעתך את אשת אמצע ? (וזה מונח פנימי שלנו, אין התייחסות מקצועית למצב כזה)

מסיכמה? כן...

די ברור לי שיש לי קטעים כשאמרתי במשרד שלקחתי את איילה לאבחון, אמר לי אחד(חסר רגישות, חייבת לציין) - טוב זה לא מפתיע גם את כזאת... אבל אני לא מסכימה המונח א"א

dina199

New member
איזה מונח היית מעדיפה ?

את המונח הספציפי המציאה שלומית כי זה אמצע בין א"ס לנ"ט.

אני לא חושבת שצריך מונח בשביל זה

קחי לדוגמה פיגור יש ניקוד מסוים שממנו ומטה זה פיגור, איך מוגדר מי שהוא 10 או 20 נקודות יותר?

dina199

New member
אנחנו משתמשים במונחים בפורום

רק לצורך נוחות כתיבה. גם אני למשל לא א"ס ולא נ"ט , אז א"א זה פשוט קיצור נוח. שום דבר מדעי

אני מתכוונת בעיני, מי שלא א"ס הוא נ"ט

כמו שמי שלא עם פיגור הוא פשוט לא עם פיגור

schlomitsmile

Member
מנהל
לכל אדם יש זכות הגדרה עצמית, מה עוד שהוא יודע הכי טוב מכולם מי הוא
אז דינה, וגם אני, וגם הרבה אנשים אחרים, אומרים: אני לא א"ס, אבל גם לא נ"ט. זה לא נראה לי כ"כ רלוונטי האם בעיני מישהו אחר אנחנו לא קיימים או לא יודעים מי אנחנו...

schlomitsmile

Member
מנהל
היא שאלה איזה מונח היית מעדיפה במקום א"א זה שיש אנשים שאינם א"סים ואינם נ"טים, לא נתון בספק, פשוט כי יש אנשים שמעידים על עצמם שהם כאלה
בעצם אותם ילדים שנמצא שיש להם "קווים אוטיסטיים" אבל הם אינם אוטיסטים, הם ילדי-אמצע. הם לא "רגילים", נ"טים, אבל גם לא א"סים.

dina199

New member
זה העניין שלא.

נ"טים אמיתיים באמת מקבלים 16 ומטה. ומשיש לו פחות מ 8 בכלל קשה לו להבין מה זה 'קשיי תקשורת'. ואילו בין אנשי אמצע יש הברבה קשיים , רק שלא מספיק להגדרת א"ס. ואת למעשה יותר קרובה לנ"טים כמו שאני יותר קרובה לא"סים

schlomitsmile

Member
מנהל
למען הדיוק בראש השאלון נכתב:"הציון הממוצע של קבוצת הבקורת היה 16.4 " - ציון ממוצע. לכן אני חושבת, שיש גם נ"טים עם יותר מ 16, וא"א מתחילים אולי מ 20 , אבל ברור שכל מספר שנקבע כגבול, הוא שרירותי
בכל מקרה, הרעיון הוא, שיש קשת אנושית, שבקצהה האחד נמצאת הקשת האוטיסטית, בשני קשת נ"טית (יש נ"ט שיוצא לו 4 היתה מישהי בפורום, ויש נ"ט שיוצא לו 14 ), ובתווך מחברת ביניהן קשת א"אית (יש א"א עם 20 וא"א עם 29 כמוני למשל).

dina199

New member
ברור

רק ששמתי לב שמי שהיו עם מספרים ממש נמוכים כמו 4 או 7 היו ממש ב'עולם אחר' (יחסית לא"סים ואנשי אמצע) מבחינת חוסר הבנה של קשיים תקשורתיים. להם היה מאוד ברור מה 'צריך להיות' .

למעלה