אפשר להעיר הערות
הסתכלתי על השאלון. האמת חוץ מהשאלות על פרטים אישיים (שאני לא מבין למה אתם צריכים שם של מישהו), רוב השאלות מנוסחות בצורה עמומה, ואין לי מושג איך לענות עליהן.
אתם חייבים להגדיר בהתחלה מה זה רילוקיישן. המונח הזה לרוב מתייחס לעובדים מומחים אשר עוברים לעבוד בסניף החברה שאינו נמצא בארץ (אבל נשארים באותה חברה או מסגרת). יש עוד המון דרכים שמובילות לעזיבת הארץ לתקופה ארוכה (כזאת או אחרת), ולא ברור למה אתם מכוונים, ולכן, לאיזה מסקנות תגיעו.
מי שעושה רילוקיישן קלאסי (כפי שמתואר) ךרוב נעזר ברשת מקומית של עובדים, חלקם עשו זאת לפניו. לעומת זאת מי שמוצא באופןו עצמאי מעסיק שמעביר אותו לחו"ל יכול למצוא את עצמו בסביבה זרה לחלוטין.
עוד, יש המון שאלות על "משפחה". למה הכוונה, המשפחה הקרובה שעזבה לחו"ל, או זאת המוחרבת שנשארה בארץ? נראה שבחלק מהשאלות הכוונה למשפחה קרובה, ואילו באחרות למשפחה המורחבת.
כל השאלות על התרביות השונות מנוסחות בלשון עבר. מה שמשתמע מכך הוא שהנשאל כבר לא שוהה שם. מאוד לא ברור...
בקיצור, הייתי מנסח טוב יותר את השאלון, מצמצם ספקות, ומוותר על פרטים אישיים. מעבר לכף שאני לא בטוח עד כמה שאלון כזה נחשב מבחינה אקדמית, כי אני יכול למלא אותו באיזה צורה שבא לי (סתם לבחור מספרים).
בהצלחה