שאלון מגניב

DEANC

New member
פחד?

השפה הגבוה עובדת על החברים שלי, זה נתפס כבר כהרגל
בקשר לאמונותי: אני אתאיסט, אני מאמין שזה מסביר את כלל אמונותי. אינני מאמין שיש מטרה לחיים, אנחנו חיים וזהו. בלי תכנון, בלי מטרה, חיים. אני לא מאמין שישאר ממני משהו לאחר שאמות כי זה לא ריאלי. אינני מאמין בנשמות, אני מאמין בלוגיקה. הגוף הוא מכונה ומתקיים כמכונה. מכונה משוכללת, נכון, אך מכונה. אני לא מנסה להתנשא על אף אחד ומצטער אם מרגישה משהו כזה. גם אינני מזלזל בדעות שלא אחרים, אולי תופתעי לשמוע אבל אפילו יש לי חברים דתיים-שומרי-שבת.

אני חושבת שכל מה שאמרת כרגע לא נכון. נקודה.

תבין, אני מבינה למה אתה חושב מה שאתה חושב, ואני לא אנסה לגרום לך לחשוב כמוני. אני אישית מרגישה ויודעת שבתוכי קיים משהו נוסף, מלבד הגוף הגשמי. הגוף שלנו הוא דבר שבנוי מתרכובות כימיות כאלו ואחרות, פיזי לחלוטין. אני כן מפחדת. ואולי חלק מהאמונה בגלגול נשמות נובעת מפחד, אבל אני יודעת שקיים בי משהו הרבה יותר גדול מעבר לגוף, ושברגע שהוא יפסיק לפעול- אני לא אעלם. כן, אני חושבת שיש בי נשמה. אני לא רואה עצמי כגוף בלבד. אם תשאל אותי אתה מפחד יותר ממני. אתה אפילו לא מנסה לראות מעבר. ואולי זה לא "מדבר" אלייך, אולי זה נראה לך טיפשי או "לא רציונלי". אולי זה רק עניין של אמונה. אני לא מנסה לגרום לך לחשוב כמוני או לשנות את דעתך, כי היא מקובלת, וזה מה שאתה חושב. זה לא שאני "מאמינה" שיש לי נשמה. ופחד אולי משפיע, אבל זה לא בסיס. אני מרגישה אותה. אני מרגישה אותה כשקשה לי. כשרע לי. כשטוב לי. שכאני עוברת מכשולים ומשתנה, אני מרגישה את זה בנשמה ובנפש שלי, לא בגוף הפיזי. ונכון, יש הורמונים והכל שהם חלק מהמוח, שאולי לוקחים חלק, אבל יש המון מעבר לזה. ותחלוק על זה. אבל זה רציונלי לחלוטין. וד"א, הפריע לי החלק האחרון: אני יכולה להשתמש בשפה גבוהה גם
. זה לא עושה אותי חכמה ממך. ואני גם לא חושבת שזה שאתה שיכול לכתוב בשפה גבוהה עושה אותך חכם ממני. נשמע כאילו אתה חושב שלא יבינו מה אתה כותב. אז הבנתי. רק למען הסר הספק.

DEANC

New member
את מאמינה - לא יודעת.

נתחיל מהסוף: התייחסתי כבר לעניין השפה הגבוה. "אני אישית מרגישה ויודעת שבתוכי קיים משהו נוסף, מלבד הגוף הגשמי." אינך יודעת, את מאמינה. "אם תשאל אותי אתה מפחד יותר ממני." איך מה שכתבתי הצביע על פחד? אני מכיר בעובדה שאמות, שאפסיק לחיות. אינני מחפש הסברים בשקל ואמונות מופרחות בנשמות ואלילים, אני מתייחס למצב הקיים ומקבל אותו בשמחה. "זה לא שאני "מאמינה" שיש לי נשמה. ופחד אולי משפיע, אבל זה לא בסיס." הפחד וחוסר הידיעה הם הבסיס להתפתחות האמונות שדתיות והרוחנויות, אין כאן אפילו מקום לויכוח. אם תרצי להוסיף, אפשר לציין את זה שהרצון לצבירת כוח על בסיס פחדנותם וטיפשותם של אנשי העבר תרם להתפתחות הרוחניות אבל שום דבר מעבר לזה. "ונכון, יש הורמונים והכל שהם חלק מהמוח" נכון. כל מה שאת מרגישה הן תגובות כימיות בגוף שלך ושו דבר מעבר לכך. את יודעת שזה הגורם, למה את מחפשת דברים אחרים ולא ראציונליים? " ותחלוק על זה. אבל זה רציונלי לחלוטין." זה רציונאלי כקיום האלוהים.

תשמע אתה חושב ככה. אני לא.

אני רואה בזה דבר רציונלי לחלוטין. וזהו, תן כמה הסברים שבא לך. זה לא משנה את דעתי. אני יודעת. אני יודעת כי זה פשוט ככה, אני לא מאמינה. מה שאני מרגישה אמיתי. זו עובדה. אלא אם אני חולת נפש (הגיוני) שמאמינה בכל מיני דברים שלא קיימים ומרגישה דברים דמיוניים. ולא אמרתי כלום על אלילים. אז אל תקשר סתם. אתה לא יכול לקרוא לזה אמונות בשקל. כי זו אמונה. ותקבל אותה.. זה מתנשא. חסר טעם להמשיך ככה. כל אחד באמונתו יחיה. כנראה שנראה מי צודק רק אחרי שנמות.

noyil

New member
3.4 ציניות

כמו שאפשר להאמין בגלגול נשמות, אפשר גם לא להאמין בזה. המטרה בחיים היא "להיות מסודר" כמה שיותר מוקדם, לא אחרי המוות..

מזה "להיות מסודר" ?

מה הוונה שלך בזה כי יכולות להיות ל"להיות מסודר" המון הגדרות. נכון אפשר להאמין כמו לא להאמין, כל אחד ומה שהוא חושב. לא מנסה לשנות דעה של איש כאן.

noyil

New member
לא חשבתי שאת מנסה לשנות דעה..:$

ל"להיות מסודר" יש הגדרה שונה לכל אדם, אבל אצל כמעט כולם זה אומר לחיות חיים טובים.. לחיות חיים טובים אפשר רק מתי שאתה חי, לא אחרי שאתה מת.

x michal x

New member
זה היה ארוךךךך..

1. מה היית בגלגול הקודם? לא מאמינה בגלגולי נשמותת 2. מה תהיי בגלגול הבא? - 3. האם את מאמינה בגלגול נשמות? לאא 4. מתי בפעם האחרונה קראו לך נשמה? מזמן.. 5. האם את שומעת מוזיקת נשמה? ?! 6. האם את מאמינה באמונה שפרפרים הם נשמות של מתים? לאא זה ממש דפוק.. 7. נשמה של איזה אדם היית מוכנה לקבל ומדוע? בנתיים אני מרוצה מהנשמה שלי.. 8. נשמה של איזה חיה היית מוכנה לקבל ומדוע? אפאחד.. 9. נשמה של איזה דמות מצוירת היית מוכנה לקבל ומדוע? לדמויות מצוירות אין נשמה
10. נשמה של איזה דמות מפורסמת היית מוכנה לקבל ומדוע? אפחד, כל המפורסמים סנובים.. 11. מיהו האדם שהיית נותנת לו מקום של כבוד בגן עדן? לאיודעתת 12. מיהו האדם שהיית נותנת לו מקום של כבוד בגיהינום? כנ"ל 13. מה יהיה רשום על המצבה שלך? לויודעת,וזה לא ממש מעניין אותי.. 14. האם קנית לך כבר חלקת קבר?לאא 15. מהו המקום האידיאלי להיקבר מבחינתך? אממ על הר נראהלי 16. מהי הדרך הכי טובה להתאבדות לדעתך? כדורי-שינה או משו כזה..לא מרגישים כלום
17. האם ניסית פעם להתאבד בדרך זו? לאא 18. הצלחת? בטחח 19. האם ראית פעם רוח רפאים אמיתית? לא 20. מה יהיה הדבר האחרון שתעשה לפני מותך? אין לי שמץ 21. אם היית כותבת עכשיו צוואה, איך היית מחלקת את הירושה שלך? מי ירצה 150 שקל?! 22. מה הדבר הראשון שתגידי לאלוהים כשתעלי השמיימה? שלום? 23. האם את רואה בהכנסת במבה לנחיריים דרך חיים? לאא איככ 24. מדוע יש שני סוגי במבה אוסם: עם תינוק ובלי תינוק?מאיפה אני יודעתת 25. איזה סוג של ביסלי את מעדיפה ומדוע? פלאפל,לאיודעת למהה 26. איזה סוג של ביסלי צריכים להמציא לדעתך? אני לא ככ אוהבת ביסלי,אז לא משנה לי.. 27. מיץ ענבים, תפוזים או דובדבנים? ענבים,את השאר אני לא אוהבת.. 28. פיתה עם חומוס או פיתה עם שוקולד? תלוי מתי =) 29. בוטנים, שקדים, קשיו, קבוקים או פיסטוק? אפחד 30 האם אתה מעשן?לא 31. למה? כי זה מסריחח 32. מתי דיברת בטלפון בפעם האחרונה? אממ לפני שתי שניות 33. עם מי? מישו שרצה את סבתא 34. כמה זמן? שניה בערך 35. מי יזם את השיחה? הואא.. 36. על מה דיברתם? ? 37. מה היה הדבר האחרון שקראת? חוברת אנסינים לחופש נחשב? 38. זה מעניין? ממש לא! 39. האם את מדברת לעצמך? לא בקול 40. אם כן, בדקו אותך, אבחנו אותך או קבעו לך מינונים של תרופות שאת צריכה לקחת? חח לאא 41. איזה תמרור את חושבת שחשוב שיהיה? אפחד במילא לא שם על תמרורים אז מה זה משנה?! 42. האם שועלים מסרקים את הזנב שלהם? לא נראהלי שהם יכולים להגיע לשם.. 43. איך תמנון מחליט באיזה יד להחזיק את הקפה שלו? תמנונים לא שותים קפה
44. האם את חושבת שתהיי מפורסמת פעם? לא יודעת אם אני אהיה, אבל אני לא רוצה להיות.. 45. מה השם הכי מצחיק ששמעת? אבנית
46. מה הפדיחה האחרונה שקרתה לך? לוזוכרת.. 47. מי הבן אדם שהיית רוצה לחסל עכשיו? אוהווו יש ככ הרבהה! 48. איזה טיפוס את: צייד או צייר? אפחד מהם 49. אם את צייד- איזה חיה היית צדה, אם את צייר- איזה דמות היית מציירת? - 50. את מאוהבת? לאא 51. איזה דרדס את? איזה עוד יש חוץ מדרדסבא והחנון? 52. איזה דמות את מהמומינים? סנופקיןןן ,כזה חמודדדד
53. האם את מדברת עם נהגי מוניות? הם מפתחים שיחה אז חייבים לענות להםם.. 54. מה את לובשת עכשיו? טי שרט ומכנסיים 55. מה זה זוטובוס לדעתך? לאיודעת ולא רוצה לדעת 56. איזו מילה חסרה לדעתך בלקסיקון העברי? פאקק 57. באיזה צבע החדר שלך? לבן
58. יש תמונות על הקירות?כע 59. כמה כסף יש לך בארנק כרגע? 150שקל 60. אם הייתה לך אפשרות להחליף את ההורים שלך, את מי היית לוקחת? דודה שלי ובעלהה,הרבה יותר נחמדים ממהורים שליי.. 61. אם הייתה לך מכונת זמן לאיזה שנה בעבר ובעתיד היית קופצת? לכיתה ה' בערך,לתקן את הכללל 62. איזה שיר תשירי בגמר הגדול של כוכב נולד 5? מי רואה אתזה בכלל?! 63. אם היה בא גמד ומעניק לך כסף, בריאות ואהבה, איזה 3 משאלות נוספות היית מבקשת? חברים,משפחה נורמאלית,ועוד איזה 10000 משאלותת.. 64. איזה דבר אחד היית לוקחת לאי בודד? יאכטהה! 65. אילו יכלת לשלוח מסר בבקבוק מה היית שולחת?. זה משנה?! גם ככה זה לא יגיע לשומקום.. 66. מה היית אומרת להמן הרשע אילו היית פוגשת אותו? לא נראה שהייתי אומרת לו משו.. 67. מה את מעדיפה, לעוף או להפוך לבלתי נראית? בלתי נראיתת! כמה דברים אפשר לעשות עםזהה... 68. עם כמה סוכר את מעדיפה את התה שלך? 1.5 69. אם הייתה תחרות "מלך היופי" מי היה זוכה לדעתך? ג'וני דפ ,כמעט בטוח 70. האם את פדנטית? לאא 71. איזה שפה זרה היית רוצה ללמוד? ספרדיתת
72. קיפי או אופניק? מי אלה?! 73. אריק או בנץ? רק את אריק אניזוכרת-אז אריק 74. שקע או תקע? תקע 75. בץ או נולי? בץ 76. עמיר פרץ או דודו זר? יאקק אפחד מהם 77. פלולה אחת ליד האף או חצ'קונים על כל הפנים? מזה לעזאזל פלולה ליד האףף?!?!? 78. עצירות או שלשול? איככככככככ 79. התעטשויות או שיהוקים? התעטשויות 80. טאקי או פוקר?קשה...נראהלי פוקר 81. אם היה בא אלייך חייזר ברגע זה, מה היית אומרת לו? 82. כבר ידוע שאת חיה בסרט, אבל באיזה סרט את חיה??? סרט מאוד מעצבן

שא' לכולכם- אז במה אתם מאמינים?

כמעט כולם לא מאמינים בגלגול נשמות, אז במה? [הרי איך אפשר לחיות בלי להאמין שיש משהו אחרי המוות, אנחנו פה ל80 שנים ונעלמנו לחלוטין?]

DEANC

New member
בדיוק

למה שיהיה משהו לאחר המוות? את עובדת על בסיס גלגולי אנרגייה, בדומה למחשב. כשאת מנתקת את המחשב מהחשמל, הוא עובר לגן עדן למחשבים?

גם בפיזיקה הבסיסית יודעים ש-

העולם קיים על פי גלגולי אנרגיה. וגם אנרגיית החשמל של המחשב שמכובה מתגלגת לאנרגיה אחרת. הדימוי לא היה מוצלח.

DEANC

New member
הדימויי היה נפלא

אינרגיית החשמל מתגלגלת לחום, תוכלי להרגיש שמחשב חם גם לאחר שכיבית אותו. ואולם? המוח שולח פולסים חשמליים שמורים לגוף מה לעשות, תהליכים כימיים של פירוק מולקולות יוצרים את החום, מה לא היה מוצלח? מאז ומעולם פחד האדם להכיר בזה שהוא כמו כולם ולא העליון, בגלל זה עונה גלילאו כשאמר שכדה"א אינו מרכז העולם.

ממממ../images/Emo110.gif

אני דווקא מאלה שמאמינים בהרבה דברים.. לגבי גלגול נשמות עוד לא יודעת ככ.. קראתי על זה משו החופש אבל עדיין לא החלטתי אם אני מאמינה או לא
יותר נוטה לכן האמת..

עונננההההה../images/Emo13.gif

1. מה היית בגלגול הקודם? #נראה לי....איזה אדם -מנהיג כזה... 2. מה תהיי בגלגול הבא?#אני מקווה שמשו טוב 3. האם את מאמינה בגלגול נשמות?#כן....מאוד... 4. מתי בפעם האחרונה קראו לך נשמה?#היום.... 5. האם את שומעת מוזיקת נשמה?#יש מוזיקה כזאת!?כאילו עם אני שומעת את יוני בלוך ואת אפרת גוש התקווה 6 ואני חושבת שהם נשמה....זה נחשב?! 6. האם את מאמינה באמונה שפרפרים הם נשמות של מתים?#פעם ראשונה אני שומעת על אמונה כזאת... 7. נשמה של איזה אדם היית מוכנה לקבל ומדוע? #של מישו מבין משפחתי ככה הייתי יודעת מה הוא חושב\ת ...והייתי יכולה להכיר אותה יותא. 8. נשמה של איזה חיה היית מוכנה לקבל ומדוע? #כלב או דולפין... 9. נשמה של איזה דמות מצוירת היית מוכנה לקבל ומדוע? #מיקימאוס או ארתור או סימבה.... 10. נשמה של איזה דמות מפורסמת היית מוכנה לקבל ומדוע? #לא משנה לי ... 11. מיהו האדם שהיית נותנת לו מקום של כבוד בגן עדן? #כל האנשים שעושים מעשים טובים לאנשים אחרים! 12. מיהו האדם שהיית נותנת לו מקום של כבוד בגיהינום? #כל האנשים שעושים רע!!!!! 13. מה יהיה רשום על המצבה שלך? #אין לי משו בראש 14. האם קנית לך כבר חלקת קבר?#חס וחלילה!!!אני לא רוצה לחשוב על זה... 15. מהו המקום האידיאלי להיקבר מבחינתך? #מול הים!!!אני אוהבת מאוד את הים!! 16. מהי הדרך הכי טובה להתאבדות לדעתך? #נראה לי לחתוך תוורידים 17. האם ניסית פעם להתאבד בדרך זו? #בחיים לא נסיתי כמה שהיה רע וכמה שאני מדברתי\מדברת על זה... 18. הצלחת? #לא נסיתי... 19. האם ראית פעם רוח רפאים אמיתית? #עלת לי לחלום פעם רוח...עם אתם מאמינים בזה... 20. מה יהיה הדבר האחרון שתעשה לפני מותך?#לא יודעת ולא רוצה לחשוב לכיוון של זה 21. אם היית כותבת עכשיו צוואה, איך היית מחלקת את הירושה שלך? #לבן דוד שלי הקטן אני יתן חצי מליון ש"ח ,לגיא אני יתן 2 מליון.ללוטם בן עדי וסתיו אני יתן חצי מליון כל אחד,ואת כל השאר אני יתרום לפתיחת בית יתומים +חוות סוסים+כלביה (כמו תנו לחיות לחיות כזה...),למדריכים היקרים שלי אני יתן גם לכל אחד מליון וחצי ש"ח,ולקבוצת מד"צים (כלל גיא חח)אני יתן חצי מליון ש"ח לכל אחד.בקיצור מסיכים מזה שהייתי בלירדרית ....חחח 22. מה הדבר הראשון שתגידי לאלוהים כשתעלי השמיימה? #תודה על כל רגע שהייתי פה ... 23. האם את רואה בהכנסת במבה לנחיריים דרך חיים? #לא... 24. מדוע יש שני סוגי במבה אוסם: עם תינוק ובלי תינוק?$#כי המנהל של אוסם לא החליט בהתחלה....אז אמרו נעשה גם וגם.... 25. איזה סוג של ביסלי את מעדיפה ומדוע? #ברביקו 26. איזה סוג של ביסלי צריכים להמציא לדעתך? #גבינה... 27. מיץ ענבים, תפוזים או דובדבנים? #דובדבניייים 28. פיתה עם חומוס או פיתה עם שוקולד? #שוקולד... 29. בוטנים, שקדים, קשיו, קבוקים או פיסטוק? #קבובקים.... 30 האם אתה מעשן?#לאאאאא!!! 31. למה?#כי זה מגעיללללל
32. מתי דיברת בטלפון בפעם האחרונה?#לפני שלוש שעות!! 33. עם מי? #עם דוד שלי.... 34. כמה זמן? #שתי דקות וחצי 35. מי יזם את השיחה? #הוא 36. על מה דיברתם? #על זה שאני צריכה את הסווני שלי חחח 37. מה היה הדבר האחרון שקראת? #בראש של גדעון 38. זה מעניין? #מאוד!! 39. האם את מדברת לעצמך? #חושבת לעצמי .... 40. אם כן, בדקו אותך, אבחנו אותך או קבעו לך מינונים של תרופות שאת צריכה לקחת? #חחחחח בטח
41. איזה תמרור את חושבת שחשוב שיהיה?#עצור....בשביל שאח שלי יגיד לחברה שלו לרדת לתת קיף לתמרור חחח 42. האם שועלים מסרקים את הזנב שלהם? #בטחח עם מסרק השנים ....חחח...סתם ברור שלא!!! 43. איך תמנון מחליט באיזה יד להחזיק את הקפה שלו? #הוא עושה אנדנדינו.... 44. האם את חושבת שתהיי מפורסמת פעם?#אני רוצה להיות....אני הולכת לילמוד משחק בבית צבי.... 45. מה השם הכי מצחיק ששמעת? #דולפין!!!נשבעת לכם יש שם כזה!! 46. מה הפדיחה האחרונה שקרתה לך?#תשאלו את גיא אני לא זוכרת .... 47. מי הבן אדם שהיית רוצה לחסל עכשיו?#יש הרבה..... 48. איזה טיפוס את: צייד או צייר? #צייר לדעתי... 49. אם את צייד- איזה חיה היית צדה, אם את צייר- איזה דמות היית מציירת? #על דמות.... 50. את מאוהבת? #לא יודעת דיי מבולבלת... 51. איזה דרדס את?#נראה לי בר כוח.... 52. איזה דמות את מהמומינים? #סנופקין לפעמים... 53. האם את מדברת עם נהגי מוניות? #יש פעמים שכן .....(רק שאני באילת חחח) 54. מה את לובשת עכשיו? #דגמך(חולה על זה) וחולצת טי-שרט של בילבונג... 55. מה זה זוטובוס לדעתך? #סוג של מחלה חחח 56. איזו מילה חסרה לדעתך בלקסיקון העברי?#אין לי ... 57. באיזה צבע החדר שלך?#באז' 58. יש תמונות על הקירות?#פוסטרים נחשב?? 59. כמה כסף יש לך בארנק כרגע? #גג עשרים ש"ח ...אבל יש לי עוד צ'ק שאני צריכה לפדות... 60. אם הייתה לך אפשרות להחליף את ההורים שלך, את מי היית לוקחת? #אמא... 61. אם הייתה לך מכונת זמן לאיזה שנה בעבר ובעתיד היית קופצת?#בעבר לגיל שנה או שנתיים....ובעתיד לגיל שיש לי בוא ילדים ובעל חחח.... 62. איזה שיר תשירי בגמר הגדול של כוכב נולד 5?#שוב-אפשרת גוש. 63. אם היה בא גמד ומעניק לך כסף, בריאות ואהבה, איזה 3 משאלות נוספות היית מבקשת? 64. איזה דבר אחד היית לוקחת לאי בודד?#דבר אחד....את גיא !....חחח 65. אילו יכלת לשלוח מסר בבקבוק מה היית שולחת?.#אין לי כוח להיות תקועה פה על האי תשלחו לי בבקשה סירת הצלההה!!! 66. מה היית אומרת להמן הרשע אילו היית פוגשת אותו? #שילך להיזדיין.....גם אותך נחריב בסוף!!!! 67. מה את מעדיפה, לעוף או להפוך לבלתי נראית?#לעוף... 68. עם כמה סוכר את מעדיפה את התה שלך? #אחד וחצי 69. אם הייתה תחרות "מלך היופי" מי היה זוכה לדעתך?#מי משתתף בה?? 70. האם את פדנטית? #לא נראה לי.... 71. איזה שפה זרה היית רוצה ללמוד? #איטלקית....וגם ספרדית... 72. קיפי או אופניק? #אופניק 73. אריק או בנץ? #בנץ 74. שקע או תקע? #שקע 75. בץ או נולי? #נוליייי 76. עמיר פרץ או דודו זר?# דודו זר 77. פלולה אחת ליד האף או חצ'קונים על כל הפנים? #פלולה אחת ליד האף....
78. עצירות או שלשול? #שלשול...
79. התעטשויות או שיהוקים?#שיהוקים 80. טאקי או פוקר?#טאקי 81. אם היה בא אלייך חייזר ברגע זה, מה היית אומרת לו?#מיצ'יגיט... 82. כבר ידוע שאת חיה בסרט, אבל באיזה סרט את חיה??? #של כמה החיים חראאא!!!

למעלה