שאלון לט"ו בשבט

שאלון לט"ו בשבט

. איזה פרח אתם הכי אוהבים? 2. איזה עץ אתם הכי אוהבים? 3. מהו הפרי היבש המועדף עליכם? 4. האם אתם עורכים סדר ט"ו בשבט בבית? 5. האם אי פעם נטעתם עץ? 6. האם יש מאכל מסויים שאתם מכינים במיוחד לט"ו בשבט? 7. פתגם שקשור לעץ או פרח מצפה לתשובות...
טלי

עונה ראשונה ../images/Emo3.gif

1.אוהבת פרחים מאד
אבל אין ספק שהנרקיס הוא המלך . 2.עץ? בעיה כל אחד ויופיו ,אבל מתענגת מעצי הדר בפרחתם. 3.הפרי ? ברור שתמר המתוק ביותר (אוהבת מתוקים, תרתי משמע ,
) 4.עורכים ארוחה שבה יש פרות יבשים . 5.בודאי
.בוגרת ביה"ס חקלאי
6.אני נוהגת להכין קוגל פרות יבשים ,פרי המצאתי .. 7.צדיק כתמר יפרח ...

בבקשה טלוש,אהיה הראשון שלך.../images/Emo25.gif

ככה עונה על סדר שאלותיך. אוהב אותך+נרקיס ורקפת מנגו,פיג'ויה,אנונה(פירות טרופיים שנטועים בגינתי) אישה+אננס לצערי לא(במסגרת משפחתי המורחבת כן ובכייף) כן כל שנה,גם השנה ביום שישי הקרוב ביער ביריה שסבל קשות במלחמה(במסגרת מועדון אופנועים בעפולה) לא. ......"והיה כעץ שתול על פלגי מים". יום טוב.חג טו-בשבט שמח לכולנו

meshi4

New member
שאלון

פרח-ורדים
עץ-צאלון
פרי יבש מועדף-תאנה
סדר טו בשבט-נחגג מידי שנה אצל גיסי.
נטיעת עץ-בבית ספר היסודי זכורה לי חווית הנטיעות כחוויה מיוחדת וחגיגית.
מאכל מיוחד-לא
פתגם: " התפוח אינו נופל רחוק מהעץ "

תשובות לשאלון../images/Emo143.gif../images/Emo114.gif

פרח -ציפור גן עדן
עץ - שקדיה פורחת
פרי יבש מועדף - תאנים ושקדים, אבל אוהבת את כולם
סדר ט"ו בשבט -לא מכירה כזה אבל מכינים מטעמים מפירות יבשים ועל השולחן צלחת ענקית עם פירות יבשים נטיעות - לא בשני העשורים האחרונים, לא היתה לי הזדמנות לזה
מאכל מיוחד לחג - בישול של כמה סוגי פרות יבשים עם דבש ובצל מטוגן על אורז ועוגת פרות יבשים טעימה מאוד.
הפתגם שאהבתי - "מלא כרימון" שמשמעותו: עשיר בידע, חכמה,בינה ומעשים טובים. גרעיני הרימון אדומים ורבים ומסודרים בקפידה אוי כמה שבורא עולם חכם..........
שיהיה לכולנו ערב נעים וחמים וימלא את ליבנו שימחת חג
מירי

בטי61

New member
ערב טוב חדשה כאן

חשבתי שזה הסוף כי אולי לא תהיינה יותר התחלות חדשות אולי לא נותר בליבי מה לתת או אולי יכנס ההוא לשתות הכוסית ואדע שליבי עוד פועם ויש לי מה לתת אולי יתן מבט ויגיד בואי לקפה נראה נחמד ומה אגיד

CHEN39

New member
תשובות לים המקסימה

פרח - ורדים (בצבע צהוב) עץ - דקלים פרי יבש - תמרים סדר - עורכים חפיף עם חברים... נטיעות - בטוח נטעתי פעם...בעצם לא בטוח מאכל - לא מכינה כמעט כלום אף פעם...מבטיחה לקנות משהו טעים פתגם - מה פרח יפה כמוך עושה בשדה קוצים... קבלו שיחה בין בני הצעיר לחברו, שניהם בני חמש וקצת (כאשר בני ישן בביתו של החבר): עידו - איזה כיף שאתה ישן אצלי, אני רוצה שתישן אצלי גם מחר... איתי - אבל מחר סבתא שלי ישנה אצלי, אני לא יכול. עידו - (על סף בכי) אוף איזה באסה, אבל אני רוצה שתישן אצלי גם מחר איתי - (חושב...) טוב אתה יודע מה? בתשע היא הולכת לישון. איך שהיא נרדמת אני בא... לא לאכול אותו??? לילה טוב חלומות פז לכולם

malka3

New member
עונה...

1. איזה פרח אתם הכי אוהבים? ורד אדום 2. איזה עץ אתם הכי אוהבים? כל עץ פרי שבגינתי 3. מהו הפרי היבש המועדף עליכם? הכל... שקדים אגוזים תאנים תמרים 4. האם אתם עורכים סדר ט"ו בשבט בבית? לא 5. האם אי פעם נטעתם עץ? כן... כתלמידה בבית ספר חקלאי... ובגינתי המלאה בעצים 6. האם יש מאכל מסויים שאתם מכינים במיוחד לט"ו בשבט? אין 7. פתגם שקשור לעץ או פרח - כי האדם עץ השדה... שיר שמתנגן לי - כי האדם עץ השדה כמו האדם גם העץ צומח כמו העץ האדם נגדע ואני לא יודע איפה הייתי ואיפה אהיה.. כמו עץ השדה

ברוכה הבאה,מקווה....

יום יבוא ויתאחדו הקמונות והפורומים למשפחה אחת ויצאו ממנה משפחות חדשות , זוגיות פורה והמון ילדים מתרוצצים.אמן

קדין

New member
שאלון

1. פרח - ציפור גן עדן
2. עץ - שקדיה
3. פרי יבש - תמר
4. לא סדר ט"ו בשבט אך נהוג אצלנו להכין שקית מעוטרת עם פירות יבשים ופיצוחים ולחלק לכל מי שבא
5. בזמנו היינו נוטעים עץ כל שנה בבית ספר יסודי
6. מאכל - גריסים מבושלים עם חלב סוכר, צימוקים ושקדים
7. "מרוב עצים לא רואים את היער"

למעלה