שאלון להורים

שאלון להורים

שלום לכולם. אני מרפאה בעיסוק חדשה עובדת בתחום התפתחות הילד. בתור חדשה אני ניזונה הרבה מהחומר הקיים במקום בו אני עובדת ובלמידה ממרב"ע אחרות. לאחרונה, ניסיתי לבנות איזה שהוא שאלון להורים שיהיה בנוי בצורה ריפוי בעיסוקית כזו ז"א : הוליסטי, מתמקד בתפקוד ובביצוע העיסוקי, וזאת מכיוון ששאלונים קיימים שראיתי היו מאוד טכניים. די הסתבכתי! רציתי לשאול אתכן מרב"ע יקרות ומנוסות האם יש באמתחתכן עצות טובות כיצד לבנות את השאלון או אפילו סקיצה שממנה אפשר לשאוב השראה. אשמח מאוד לתגובות...

אני בעד ראיון

לדעתי ראיון הוא יעיל כמה מונים, שכן גם משיגים את המידע וגם יוצרים קשר. כששואלים על סדר היום של הילד והמשפחה, אפשר להשיג את כל מה שכתבת, ועוד... חלק מהקדשת הזמן לכך עם ההורים אומרת שאני מאמינה שזה חשוב, והם חשובים, ושחוץ מאיסוף מידע קורה שם גם עוד דבר או שניים...

ראיון

בעקרון, את צודקת הבעיה היא שלמפגש הראשוני מגיעים הילד וההורה ביחד וקשה מאוד לחלק את תשומת הלב ולאסוף מידע כאשר צריך להעביר פעילות/ אבחון גם לילד ולכן שאלון שההורה "יושב" עליו בשקט בבית יכול לתת מידע מאורגן ומקיף לא? בכל אופן תודה ...

שאלון וראיון

מסכימה איתך שמאוד קשה לחלק את הזמן במהלך המפגש הראשון ;לראות / לשחק עם הילד ובו זמנית לאסוף אינפורמציה מההורים. ובנוסף, ישנם דברים עליהם לא תמיד קל להורה לדבר בנוכחות הילד ולא בטוח כי רצוי על הכל לדבר בנוכחות הילד. אני נוהגת להתחיל את המפגש הראשוני בשיחה משותפת - הילד, ההורה ואני ושואלת את הילד שאלות על עצמו, על המשפחה, על הגן , מבררת יחד איתו מה הוא אוהב לעשות ומה קשה לו. לבסוף מקשה מעט ושואלת מדוע הוא הגיע לטיפול? נכון צריך לדעת לשאול בהתאם לגיל הילד ויכולתו להבין את קשייו - אבל בשלב זה כבר אספתי את מרבית הדברים הנחוצים לי להתחלה. לרוב גם ההורה מוסיף מידע וחש צורך עצום להצטרף בשאלה "מדוע הגעת לטיפול?". יחד עם זאת, מראש אני מסבירה להורה כי אני אקיים מספר מפגשים עם הילד ולאחר 2-3 מפגשים, נקיים שיחת הורים נפרד. אל תוותרי על שיחת הורים (ללא הילד) - שעה שלמה במהלכה את יכולה לשמוע את המכלול, את כל ההקשרים ורק אז התמונה יותר ברורה וניתן לקבוע מטרות ויעדים לטיפול. פעמים רבות אני נפגשת עם מרפאות בעיסוק שמדלגות על השיחה הזאת ממניעים שונים - נכון, צריך ללמוד כיצד לנהל את השיחה אבל היא חלק אינטגרלי מהטיפול. ולגבי השאלונים - אל תקשי על עצמך - תאספי את כל מה שיש אצלך במכון והרכיבי משהו פשוט שיספק מידע מתומצט מכל תחום. את הדברים החשובים באמת תקבלי ממילא רק בשיחה עם ההורים !!! ומה לגבי הדרכה? שבי עם המדריכה והראי לה את מה שיצא.

Mנטה

New member
אפשר גם הפוך

קודם כל שיחת היכרות עם ההורים שבה את אוספת אינפורמציה וההורים מכירים אותך ואתם יוצרים קשר ואז לעשות אבחון לילד.

sarale20

New member
דעתי הבלתי מנוסה

שהשאלון יהיה בנוי בצורה מדורגת על פי התנהלות הילד והמשפחה בסדר היום- מהבוקר עד הערב. לתת להורים לחשוב ל סיטואציות שלא מתנהלות לשביעות רצונם ואיך הם כן היו רוצים שזה יתנהל, ואז זה נותן לך מקום לחדוב על מטרות. עלה לי הרעיון אחרי שישבתי עם הורים ושאלנו אותם מה הייתם רוצים שהילד שלכם ישיג השנה אז הם אמרו כל מיני הגדרות כמו- הבנת הוראות, ועוד דברים שאני לא זוכרת אבל לא אמרו שום דבר תפקודי, ברגע ששאלנו איזה מצבים הם היו רוצים לראות אחרת אז פתאום עלו דברים כמו- כפתור כפתורים, התנהגות נאותה בזמן האוכל וכו'

למעלה