שאלון ידע כללי-

שאלון ידע כללי-

ניתן לענות עד יום ב' כי אין לי לזמן לתת תשובות עד אותו יום... 1. במלחמת ששת הימים ישראל ניצחה בזכות "שיטת האקליפטוס". מהי אותה שיטה ? ומי המציא אותה ? 2. מהו "החוק הנורבגי" ומה משמעותו ? 3.מהי "טרנזיטיביות"? 4-5. פעמים רבות נוהגים מנהיגים לקרוא לאיש בכינוי כדי שלא להאדיר בכבודו, ולכן מי אמר על מי: *חבר הכנסת היושב ליד ח"כ באדר *האיש עם השערות על הפנים 6.מהו "חוק השבות"? 7. מה השיר של להקת אבבא שזכה באירויזיון ? 8. מדוע נכתב בשיר שבשאלה 7 "ספר ההיסוטריה שעל המדף תמיד חוזר על עצמו" (תירגום סימולטני מאנגלית) 9. מיהו "השרוף" ? ומדוע הוא קרא לעצמו כך ? 10. מהו הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים ? 11. פעם לפני ש-10ש"ח היה מטבע, הוא היה שטר. איזה דמות הייתה מוטבעת עליו? 12. מי אמר את המשפט:"סכום שטחי הריבועים הנבנים על ניצבי משולש ישר זוית שווה לשטח הריבוע הנבנה על היתר"? 13. בתולדות עם ישראל היו 2 מנהיגים מגמגמים שהיו ידועים בשל גמגוגם- האחד מהתנ"ך והאחד מהמאה השנה האחרונות. מיהם? 14. בית"ר ירושלים זכתה בעשור הקודם ב-2 אליפויות רצופות עם 2 מאמנים שונים. מיהם ? 15.מהי "פרשת לבון"? איזה שם נוסף לניתן לאותה פרשה ? 16. אחד הדברים שמעט מהאנשים ידעו במדינת ישראל זה שראש המטה הכללי התמוטט במהלך אחת מהמלחמות החשובות ביותר על קיומה של מדינת ישראל. רק בסוף המלחמה נתגלה דבר. איזה מלחמה זאת, ומי אותו ראש המטה הכללי שלא הצליח לתפקד ? 17.הפוליטיקה הישראלית ידעה לספר על 3 ילדי פלא של הפוליטיקה הישראלית שסימלו את "המהפכה המזרחית": אחת מבית שאן, אחד מקרית מלאכי, ואחד מיבנה. מיהם ? מה תפקיד השיא שלהם ואיפה הם היום ? 18. אחד הפרשות המזעזות במדינה שקרו היה רצח החיילת "רחל הלר". מי רצח אותה ? מי הואשם ברצח? כיצד נגמרה הפרשה? 19. מה ההבדל בין "אמנסיפציה" לבין "אוטואמנסיצפציה" בהקשר של העם היהודי? מי המציא מושג זה? 20-25. אמנים רבים הופיעו בתשדירי בחירות של המפלגות - חבר את שם האומנים עם שם המפלגה: אמנים: ספי ריבלין, הגשש החיוור, זהבה בן ודנה ברגר, פנינה רוזנבלום ויהודה סעדו מפלגות: "פה-מפלגת נשים", אין מפלגה, המערך, הליכוד, מרצ

2 תשובות וחצי../images/Emo13.gif

6.מהו "חוק השבות"? חוק שאומר שלכל יהודי יש אפשרות לעלות לא"י. 13. בתולדות עם ישראל היו 2 מנהיגים מגמגמים שהיו ידועים בשל גמגוגם- האחד מהתנ"ך והאחד מהמאה השנה האחרונות. מיהם? משה רבינו ו... 19. מה ההבדל בין "אמנסיפציה" לבין "אוטואמנסיצפציה" בהקשר של העם היהודי? אמנציפציה- שוויון זכויות. אוטואמנציפציה- שחרור עצמי. (ספר שנכתב ע"י פינסקר)

בישי89

New member
תשובות

1. במלחמת ששת הימים ישראל ניצחה בזכות "שיטת האקליפטוס". מהי אותה שיטה ? ומי המציא אותה ? חזי, שוב את ממציא שיטות?! ועוד שיטת אקליפטוס... לא יכולת למצוא שם יותר מקורי מעץ?
2. מהו "החוק הנורבגי" ומה משמעותו ? החוק הנורבגי: חל איסור חמור לעבור את גיל הבגרות ולהיות פחות ממטר תשעים! מי שלא מצליח להגיע לרף נזרק לישראל!
3.מהי "טרנזיטיביות"? אני יודעת מה זה טרניזסט
אחד שמחליף מינו (טרנזיט - מלשון לשנות, להחליף) 4-5. פעמים רבות נוהגים מנהיגים לקרוא לאיש בכינוי כדי שלא להאדיר בכבודו, ולכן מי אמר על מי: *חבר הכנסת היושב ליד ח"כ באדר *האיש עם השערות על הפנים*? "חבר הכנסת היושב ליד ח"כ באדר" - פרץ (אשר לא יודע כי אין ח"כ ימים בחודש אדר) אמר את זה לביבי (שישב ליד מישהו שנולד מתישהו באדר) מכיוון שהוא התכוון לקרוא לביבי "ההוא שאמר שצריך לעשות מעשה, כי אם לא נעשה, מה עשינו?" אבל בדקה האחרונה התחרט...
"האיש עם השערות על הפנים" - פנינה רוזנבלום (מלכת האסטטיקה בשקל והאיפור הזול) אמרה את זה לדני רופ (מר חד גבה) מכיוון שהייתה כל כך מוקסמת (כמוני
) מהעידר הגבה השנייה
שלגמריי שכחה איך קוראים לו....
6.מהו "חוק השבות"? לפחות את זה אני יודעת
חוק שלפיו כל יהודי באשר הוא (התגייר או נולד לאמא יהודייה) זכאי לאזרחות ישראלית ויכול באם רוצה להיות תושב הארץ 7. מה השיר של להקת אבבא שזכה באירויזיון ? צ'יקיטיטה? מאני מאני מאני? תודה על המוזיקה (תרגום חופשי)? מאמה מיה? מחרוזת של הכל?!?!?!??!? לא נראה לי שבכלל הייתי קיימת כשאבבא היו באירויזיון..... ואני לא בטוחה שהעולם היה קיים לפני שנולדתי (הרי העולם סובב אותי, לא? )
8. מדוע נכתב בשיר שבשאלה 7 "ספר ההיסוטריה שעל המדף תמיד חוזר על עצמו" (תירגום סימולטני מאנגלית) אני מניחה שמי שכתב את השיר גם היה משועמם בשיעורי היסטוריה
מכיוון שהוא הבין שבסופו של דבר.... הכל חוזר על עצמו... הספר חוזר על עצמו... ההיסטוריה... וכו'.... (כמה שטויות אפשר לכתוב בהודעה אחת?
) 9. מיהו "השרוף" ? ומדוע הוא קרא לעצמו כך ? שוקי! אני זוכרת את זה.. זה היה סיפור גדול לפני כמה שנים. הוא קרא לעצמו השרוף מלשון הסלנג (כמו שרוט) והחליט לעטוף את עצמו בתחבושות כאילו שהוא באמת שרוף ומלא כוויות
... אך אנשים האמינו שהוא באמת באמת שרוף וקנו את הדיסקים שלו מתוך רחמים כדי להראות סימפטיה... והמון אנשים גם התעצבנו כאשר הוא הוריד את התחבושות והתגלה כלא שרוף בכלל....
10. מהו הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים ? הארי פוטר? בעצם התנ"ך יותר נמכר
11. פעם לפני ש-10ש"ח היה מטבע, הוא היה שטר. איזה דמות הייתה מוטבעת עליו? אלן דג'נרס!
12. מי אמר את המשפט:"סכום שטחי הריבועים הנבנים על ניצבי משולש ישר זוית שווה לשטח הריבוע הנבנה על היתר"? ברנולי? או גרפיסגס? לא זוכרת.... שם פלצני שכזה.... ועליו נבנה משפט פיתגורס (A בריבוע ועוד B בריבוע שווה ל-C בריבוע) 13. בתולדות עם ישראל היו 2 מנהיגים מגמגמים שהיו ידועים בשל גמגוגם- האחד מהתנ"ך והאחד מהמאה השנה האחרונות. מיהם? נ נח נחמ נחמן נחמן מאומן..... משה 14. בית"ר ירושלים זכתה בעשור הקודם ב-2 אליפויות רצופות עם 2 מאמנים שונים. מיהם ?
בית"ר זוכרה בכל עשור! מכל מצב! בכל שעה!
זכינו פעם אחת עם ז'בוטינסקי.... ופעם אחרת עם עם עם עם (גם אני מנהיגה מגמגת
)..... 15.מהי "פרשת לבון"? איזה שם נוסף לניתן לאותה פרשה ? פרשת לבון היא הפרשה בה השחקנית המפורסמת לבון, רצחה את בן זוגה הצרפתי: איבון. לפרשה גם קוראים, איבון.
16. אחד הדברים שמעט מהאנשים ידעו במדינת ישראל זה שראש המטה הכללי התמוטט במהלך אחת מהמלחמות החשובות ביותר על קיומה של מדינת ישראל. רק בסוף המלחמה נתגלה דבר. איזה מלחמה זאת, ומי אותו ראש המטה הכללי שלא הצליח לתפקד ? פרץ? (נאשים אותו כי הוא מזרחי
או שלפחות ככה קצב היה טוען כלפי....) 17.הפוליטיקה הישראלית ידעה לספר על 3 ילדי פלא של הפוליטיקה הישראלית שסימלו את "המהפכה המזרחית": אחת מבית שאן, אחד מקרית מלאכי, ואחד מיבנה. מיהם ? מה תפקיד השיא שלהם ואיפה הם היום ? 3 ילדי פלא: 1. הארי פוטר. תפקיד: לעוף על מטאטא. איפה הם היום: תשאלו את רולינג... סביר להניח שנראה אותו רק במאה הבאה... 2. מטילדה. תפקיד: להיות חנונית ספרייה בעלת כוחות מיוחדים. איפה היא היום: התפגרה בשנות התשעים המוקדמות.... 3. פיטר פן. תפקיד: להשאר צעיר לנצח. איפה הוא היום: כנראה שעדיין צעיר איפשהו... 18. אחד הפרשות המזעזות במדינה שקרו היה רצח החיילת "רחל הלר". מי רצח אותה ? מי הואשם ברצח? כיצד נגמרה הפרשה? רחל הלר: הרוצח - הנשיא קצב המואשם - חיים רמון כיצד נגמרה הפרשה - רמון בכלא וקצב הקורבן המזרחי.... 19. מה ההבדל בין "אמנסיפציה" לבין "אוטואמנסיצפציה" בהקשר של העם היהודי? מי המציא מושג זה? אני את הבגרות שלי כבר עשיתי
(וברוך שפטרנו) 20-25. אמנים רבים הופיעו בתשדירי בחירות של המפלגות - חבר את שם האומנים עם שם המפלגה: אמנים: ספי ריבלין, הגשש החיוור, זהבה בן ודנה ברגר, פנינה רוזנבלום ויהודה סעדו מפלגות: "פה-מפלגת נשים", אין מפלגה, המערך, הליכוד, מרצ פה מפלגת נשים - זהבה בן, דנה ברגר ויהודה סעדו אין מפלגה - הגשש החיוור, דנה ברגר... המערך - פנינה רוזנבלום הליכוד - ספי רילבין מרצ - הגשש החיוור, פנינה רונבלום.... *אני מקווה שמותר כמה נסיונות
, בסופו של דבר אני אשים אותם במקומות הנכונים ) *זכויות התשובות שמורות ל"אבישג" מוסד לחולי נפש בע"מ

JaboGirl

New member
אוקיי..

1. במלחמת ששת הימים ישראל ניצחה בזכות "שיטת האקליפטוס". מהי אותה שיטה ? ומי המציא אותה ? אין לי שמץ. 2. מהו "החוק הנורבגי" ומה משמעותו ? החוק מחייב כל חבר כנסת שמתמנה לשר להתפטר מהכנסת.. הפרדת רשויות נקרא לזה 3.מהי "טרנזיטיביות"? זה איזשהו יחס מתמטי 4-5. פעמים רבות נוהגים מנהיגים לקרוא לאיש בכינוי כדי שלא להאדיר בכבודו, ולכן מי אמר על מי: *חבר הכנסת היושב ליד ח"כ באדר- בן גוריון כינה כך את מנחם בגין על מנת לא לציין את שמו חס וחסה. *האיש עם השערות על הפנים- מנחם בגין כינה כך את ערפאת 6.מהו "חוק השבות"? חוק המאפשר לכל יהודי לעלות ארצה ולקבל אזרחות ישראלית. קביעת "מיהו יהודי" עפ"י החוק היא נגזרת של חוקי נירנברג ולאו דווקא יהודי עפ"י ההלכה. 7. מה השיר של להקת אבבא שזכה באירויזיון ? ווטרלו! 8. מדוע נכתב בשיר שבשאלה 7 "ספר ההיסוטריה שעל המדף תמיד חוזר על עצמו" (תירגום סימולטני מאנגלית) קרב ווטרלו היה הקרב האחרון של נפוליאון, בו הוא נחל תבוסה.. בשיר זה כאילו על "קרב" בין גבר לאישה אז ככה הוא כאילו חוזר על עצמו. 9. מיהו "השרוף" ? ומדוע הוא קרא לעצמו כך ? חיים צינוביץ. הוא התחזה לאחד שהיה כולו בתחבושות בגלל שהוא נשרף ועשה את זה בשביל להתקמבק בצורה מקורית. 10. מהו הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים ? התנ"ך 11. פעם לפני ש-10ש"ח היה מטבע, הוא היה שטר. איזה דמות הייתה מוטבעת עליו? הממ הרצל אולי 12. מי אמר את המשפט:"סכום שטחי הריבועים הנבנים על ניצבי משולש ישר זוית שווה לשטח הריבוע הנבנה על היתר"? פיתגורס 13. בתולדות עם ישראל היו 2 מנהיגים מגמגמים שהיו ידועים בשל גמגוגם- האחד מהתנ"ך והאחד מהמאה השנה האחרונות. מיהם? משה רבינו ונחמן מאומן 14. בית"ר ירושלים זכתה בעשור הקודם ב-2 אליפויות רצופות עם 2 מאמנים שונים. מיהם ? יש לי פטור משאלות כאלה 15.מהי "פרשת לבון"? איזה שם נוסף לניתן לאותה פרשה ? "עסק ביש". זאת הייתה פרשה שנעה סביב מעשה חבלה כושל של ישראל במצרים וסביב השאלה "מי נתן את ההוראה" כשהאשמים העיקריים הם ג'יבלי ראש אמ"ן ושר הביטחון פנחס לבון. בן גוריון פיתח אובססיה רצינית לחקירת הפרשה הזאת מה שבעצם דחק אותה מכסא ראש הממשלה והביא לפיצול מפא"י כאשר הקים את מפלגת רפ"י. 16. אחד הדברים שמעט מהאנשים ידעו במדינת ישראל זה שראש המטה הכללי התמוטט במהלך אחת מהמלחמות החשובות ביותר על קיומה של מדינת ישראל. רק בסוף המלחמה נתגלה דבר. איזה מלחמה זאת, ומי אותו ראש המטה הכללי שלא הצליח לתפקד ? יצחק רבין, מלחמת ששת הימים 17.הפוליטיקה הישראלית ידעה לספר על 3 ילדי פלא של הפוליטיקה הישראלית שסימלו את "המהפכה המזרחית": אחת מבית שאן, אחד מקרית מלאכי, ואחד מיבנה. מיהם ? מה תפקיד השיא שלהם ואיפה הם היום ? מבית שאן- דוד לוי, היה שר הבינוי והשיכון ושר החוץ הנצחי.. בבחירות האחרונות נשאר מחוץ לכנסת ברשימת הליכוד. קרית מלאכי- כבוד הנשיא משה קצב, תפקיד שיא- מאהבה של א'. בעבר כיהן בתיקי התיירות, הרווחה והתחבורה מטעם הליכוד, כיום נשיא בנבצרות.(אגב, העובדה שהוא מזרחי ליכודניק גם גרמה לכך שידפקו אותו. מי? אותו ערוץ 2!) יבנה- אהובנו מאיר שטרית. היה שר המשפטים בממשלת שרון הראשונה, שר התחבורה בממשלה השנייה אחרי התפטרות ליברמן וגם שר במשרד האוצר עם נתניהו. ערק מהליכוד יחד עם שרון והיה שר החינוך בממשלה הזמנית, אחרי הבחירות קיבל את תיק הבינוי והשיכון והיה גם שר משפטים זמנים אחרי פרישת רמון ועד שליבני קיבלה את התיק. 18. אחד הפרשות המזעזות במדינה שקרו היה רצח החיילת "רחל הלר". מי רצח אותה ? מי הואשם ברצח? כיצד נגמרה הפרשה? עמוס ברנע הואשם ברצח על לא עוול בכפיו(המשטרה תפרה לו התיק). הוא ישב 8 שנים בכלא עד שקיבל חנינה.. בסוף זה היה איזה אנס סדרתי. איך זה נגמר? שרק אחרי המון המון שנים הוא זוכה לחלוטין מכל אשמה. 19. מה ההבדל בין "אמנסיפציה" לבין "אוטואמנסיצפציה" בהקשר של העם היהודי? מי המציא מושג זה? אוטואמנציפציה זאת חוברת שפרסם "חובב ציון" פינסקר בו הוא מתאר את שנאת היהודי, "יודופוביה", כתופעה טבעית שלא עתידה לחלוף מן העולם. הוא מסביר שהיהודי הוא כשריד ההסטוריה, מן רוח רפאים שנעה ונדה לה לאורך כל הימים. האנטישמיות עוברת בתורשה לכן היא לא תעלם לעולם. פינסקר למעשה שלל את האמנציפציה(=שוויון זכויות שהוענק ליהודי מערב אירופה במאה ה19) ודרש אוטואמנציפציה= שחרור עצמי. שפירושו שחרור לאומי של העם היהודי בארץ ישראל. חובבי ציון בעצם יזמו את העלייה הראשונה(= הראשונה מטעמים לאומיים ולא דתיים) והמציאו את הלאומיות היהודית בעת החדשה. 20-25. אמנים רבים הופיעו בתשדירי בחירות של המפלגות - חבר את שם האומנים עם שם המפלגה: גשש החיוור- המערך זהבה בן ודנה ברגר- מרצ פנינה רוזנבלום- מפלגת נשים יהודה סעדו- ש"ס ספי רבלין- כתבת "אין מפלגה" כאופציה הנוספת, אבל הוא השתתף בתשדירי הליכוד

Philipil

New member
תשובות

1. במלחמת ששת הימים ישראל ניצחה בזכות "שיטת האקליפטוס". מהי אותה שיטה ? ומי המציא אותה ? את השם אקליפטוס אני לא מכיר. אך ידוע לי כי ישראל השתמשה בשיטה מבוססת הבליץ-קריג עם התקדמות מהירה קדימה בתנועת מלקחיים והשארת כיסי התנגדות קטנים שחוסלו מהר, וזאת בליווי של סיוע אווירי נרחב שתמך בכוחות הקרקע והצליח להשאר בעליונות אוירית מוחלטת בזכות הצלחת מבצע "מוקד" שפתח את המלחמה. 2. מהו "החוק הנורבגי" ומה משמעותו ? לא ידוע לי 3.מהי "טרנזיטיביות"? היה את זה במבחנים של מודיעין, זה בתחום היחס, סוג מסויים של יחס בין שני מספרים 4-5. פעמים רבות נוהגים מנהיגים לקרוא לאיש בכינוי כדי שלא להאדיר בכבודו, ולכן מי אמר על מי: *חבר הכנסת היושב ליד ח"כ באדר בן גוריון על בגין, כך תמיד הוא היה פונה אליו *האיש עם השערות על הפנים מישהו על פרץ או על ערפת? 6.מהו "חוק השבות"? חוק שנחתת ב1950 שמאפשר לכל יהודי לעלות למדינת ישראל ולקבל אזרחות 7. מה השיר של להקת אבבא שזכה באירויזיון ? ווטרלו, בנוסף זכה השיר גם כשיר היובל של האירוויזיון (מת עליהם!!!) 8. מדוע נכתב בשיר שבשאלה 7 "ספר ההיסוטריה שעל המדף תמיד חוזר על עצמו" (תירגום סימולטני מאנגלית) לא יודע 9. מיהו "השרוף" ? ומדוע הוא קרא לעצמו כך ? צינוביץ' איזה זמר חולף ומטולטל שניסה לעשות סערה ציבורית ולחדור למודעות הציבורית בהצרת הסתרת פניו וסיפור כאילו הוא נשרף בפניו 10. מהו הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים ? התנ"ך לסוגיו (יהודים תמיד מוכרים הרבה) 11. פעם לפני ש-10ש"ח היה מטבע, הוא היה שטר. איזה דמות הייתה מוטבעת עליו? ראשית כל לא מוטבעת אלא מצויירת, להטביע זה על מטבעה, לצייר זה על נייר. וגברת גולדה מאיר הייתה שם, אני עדיין זוכר את השטרות האלא. 12. מי אמר את המשפט:"סכום שטחי הריבועים הנבנים על ניצבי משולש ישר זוית שווה לשטח הריבוע הנבנה על היתר"? פיטגורס? 13. בתולדות עם ישראל היו 2 מנהיגים מגמגמים שהיו ידועים בשל גמגוגם- האחד מהתנ"ך והאחד מהמאה השנה האחרונות. מיהם? הראשון הוא משה השני רבין 14. בית"ר ירושלים זכתה בעשור הקודם ב-2 אליפויות רצופות עם 2 מאמנים שונים. מיהם ? אוחנה ולא יודע מי עוד 15.מהי "פרשת לבון"? איזה שם נוסף לניתן לאותה פרשה ? "עסק הביש" שגרם לחיים לבנון להתפטר מתפקידו כשר עקב ביקורת 16. אחד הדברים שמעט מהאנשים ידעו במדינת ישראל זה שראש המטה הכללי התמוטט במהלך אחת מהמלחמות החשובות ביותר על קיומה של מדינת ישראל. רק בסוף המלחמה נתגלה דבר. איזה מלחמה זאת, ומי אותו ראש המטה הכללי שלא הצליח לתפקד ? יצחק רבין במלחמת ששת הימים (הוא לא היה רוסי אמיתי, שתה ועישן ובמקום שזה ישפר לו תבריאות זה רק דירדר אותו) 17.הפוליטיקה הישראלית ידעה לספר על 3 ילדי פלא של הפוליטיקה הישראלית שסימלו את "המהפכה המזרחית": אחת מבית שאן, אחד מקרית מלאכי, ואחד מיבנה. מיהם ? מה תפקיד השיא שלהם ואיפה הם היום ? לא יודע 18. אחד הפרשות המזעזות במדינה שקרו היה רצח החיילת "רחל הלר". מי רצח אותה ? מי הואשם ברצח? כיצד נגמרה הפרשה?לא יודע 19. מה ההבדל בין "אמנסיפציה" לבין "אוטואמנסיצפציה" בהקשר של העם היהודי? מי המציא מושג זה? אמנסיפציה זה תהליך שבו זכויות היהודים הושוו לזכויות שאר האזרחים במדינה אירופאית. אוטואמנסיפציה, זה מתן שוויון זכויות עצמי כלומר שהיהודי יקום ויקים לעצמו מדינה בה הוא יהיה שווה זכויות 20-25. אמנים רבים הופיעו בתשדירי בחירות של המפלגות - חבר את שם האומנים עם שם המפלגה: אמנים: ספי ריבלין (ליכוד), הגשש החיוור (המערך), זהבה בן ודנה ברגר (מרצ), פנינה רוזנבלום ("פה-מפלגת נשים") ויהודה סעדו (אין מפלגה) לא היה שימוש בוויקיפדיה

Philipil

New member
בעניין סעדו

אני די בטוח שהוא היה עם ש"ס, אך מכיוון שנשארה רק אופציה של אין מפלגה אז כתבתי את זה אני אבדוק זאת עכשיו

תשובות....

ניתן לענות עד יום ב' כי אין לי לזמן לתת תשובות עד אותו יום... אין לי כוח לבדוק את התשובות של ציפי ופיליפ, אז שיבדקו ויתנו ציון לעצמם. מי שלא ענה- כדאי לו לקרוא כי יש דברים מאוד מעניינים. 1. במלחמת ששת הימים ישראל ניצחה בזכות "שיטת האקליפטוס". מהי אותה שיטה ? ומי המציא אותה ? "שיטת האקליפטוס" היא שיטה שהמציא אותה המרגל אלי כהן הי"ד. אלי כהן הציע לסורים: למה שהחיילים שלנו יסבלו תחת השמש הנוראה? בואי נשתול להם אקליפטוסים כדי שיהיה להם צל". השיטה הזאת הייתה גאונית כי במלחמת ששת הימים כל פעם שחיל האויר ראה אקליפטוס, הוא ידע שיש מוצב סורי שם, והפציץ אותו. 2. מהו "החוק הנורבגי" ומה משמעותו ? החוק הנורבגי הוא שכאשר ח"כ מתמנה לש"ר עליו להתפטר, וכך ליצור הפרדת רשויות בין המחוקקת(הכנסת) למבצעת(הממשלה). אהוד ברק רצה להביא את החוק הזה, אבל לא מסיבות כ"כ אידיאולוגיות, אלא יותר כדי לגרום לכמה שיותר אנשים להיות מרוצים - הח"כים שנהיו שרים והתפטרו פינו מקום לחכי"ם אחרים. 3.מהי "טרנזיטיביות"? טרניזיטיביות ידוע בגיאומטריה בעיקר כלל מעבר שאומר אם א'=ב', וב'=ג', אז ניתן להשיג שא'=ג'. 4-5. פעמים רבות נוהגים מנהיגים לקרוא לאיש בכינוי כדי שלא להאדיר בכבודו, ולכן מי אמר על מי: *חבר הכנסת היושב ליד ח"כ באדר - דוד בן גוריון על מנחם בגין *האיש עם השערות על הפנים - מנחם בגין על יאסר ערפאת 6.מהו "חוק השבות"? חוק הקובע שכל יהודי שישוב לארצו, יזכה מיידית לאזרחות ישראל 7. מה השיר של להקת אבבא שזכה באירויזיון ? ווטרלו 8. מדוע נכתב בשיר שבשאלה 7 "ספר ההיסוטריה שעל המדף תמיד חוזר על עצמו" (תירגום סימולטני מאנגלית) ווטרלו היה המקום שבו נפוליאון הפסיד, ואם אני לא טועה גם היטלר. (אבל אם לא הוא, אז מצביא נוסף). 9. מיהו "השרוף" ? ומדוע הוא קרא לעצמו כך ? חיים צינוביץ' הוא השרוף, והוא המציא לעצמו סיפור בדוי כדי להתפרסם ולמחות על כך שהזמרים היום צריכים להביא קודם כל סיפור טוב, ורק אח"כ מוזיקה טובה. 10. מהו הספר הנמכר ביותר בכל הזמנים ? הארי פוטר נמצא בחמישייה הראשונה, אבל התנ"ך עדיין הנמכר ביותר. 11. פעם לפני ש-10ש"ח היה מטבע, הוא היה שטר. איזה דמות הייתה מוטבעת עליו? גולדה מאיר 12. מי אמר את המשפט:"סכום שטחי הריבועים הנבנים על ניצבי משולש ישר זוית שווה לשטח הריבוע הנבנה על היתר"? פיתגורס. וזהו כמובן "משפט פיתגורס" המיתולוגי 13. בתולדות עם ישראל היו 2 מנהיגים מגמגמ ים שהיו ידועים בשל גמגוגם- האחד מהתנ"ך והאחד מהמאה השנה האחרונות. מיהם? האחד הוא משה רבינו שאמר לאלוהים "אנכי כבד פה וכבד לשון" והשני הוא לוי אשכול שהתפרסם בעיקר בשל הגמגום שלו מול המיקרופון במלחמת ששת הימים. נחמן מאומן זה לא מנהיג מגמגם, אלא כתב סגולה שנמצא בין ספריו של נחמן מברסלב. 14. בית"ר ירושלים זכתה בעשור הקודם ב-2 אליפויות רצופות עם 2 מאמנים שונים. מיהם ? אלי כהן המאמן של מכבי ת"א היום, ודרור קשטן אחרי כמאמן הנבחרת. 15.מהי "פרשת לבון"? איזה שם נוסף לניתן לאותה פרשה ? ידוע גם כ"עסק הביש". ישראל רצתה לסכסך בין מצרים לארה"ב ולכן תכננה פיגוע טרור במצרים בקולנוע שבו מבלים אמריקאים. הפרשה התגלתה לפני ביצועה והביכה את הממשל הישראל שנטען שמתנהג כארגון טרור. בן גוריון התנער מהפרשה, פנחס לבון אמר שלא ידע, וכמו כן- ראש המוסד, ולכן נשאלה השאלה:"מי נתן את ההוראה?" - התשובה נשארה עדיין פתוחה, אבל פנחס לבון-שר הביטחון לקח אחריות והתפטר. 16. אחד הדברים שמעט מהאנשים ידעו במדינת ישראל זה שראש המטה הכללי התמוטט במהלך אחת מהמלחמות החשובות ביותר על קיומה של מדינת ישראל. רק בסוף המלחמה נתגלה דבר. איזה מלחמה זאת, ומי אותו ראש המטה הכללי שלא הצליח לתפקד ? יצחק רבין לא הצליח לתפקד במהלך מלחמת ששת הימים (הלחץ הנפשי, הקפה הצבאי, הסיגריות שעישן בכבדות, ויותר מכך- השיחה שניהל עם "הזקן"-דוד בן גוריון התישו את הרמטכ"ל). 17.הפוליטיקה הישראלית ידעה לספר על 3 ילדי פלא של הפוליטיקה הישראלית שסימלו את "המהפכה המזרחית": אחת מבית שאן, אחד מקרית מלאכי, ואחד מיבנה. מיהם ? מה תפקיד השיא שלהם ואיפה הם היום ? בית שאן - דוד לוי שבשיאו נהייה שר החוץ. לוי הצטייר בשל דימויו החברתי ובני בגין שתקף אותו על היותו שר החוץ אמר לו:"דוד לוי רוצה להיות שר חוץ. מה הוא יעשה, ידאג לעניים בצ'צ'ניה, ידאג לחד-הוריות בקזחסטן?" קרית מלאכי- כבוד אנסי קצב, שהתחיל מראש עיריית קרית מלאכי, דרך הכנסת, היה שר התיירות והשיא נשיא מדינה. יבנה- מאיר שטרית מיודענו שעוד לא החליט אם הוא ליכוד,עבודה,או קדימה. 18. אחד הפרשות המזעזות במדינה שקרו היה רצח החיילת "רחל הלר". מי רצח אותה ? מי הואשם ברצח? כיצד נגמרה הפרשה? רחל הלר הייתה חיילת שנרצחה ולא גילו מי הרוצח שלה. (סיפור מאוד דומה לתאיר ראדה ז"ל). המשטרה האשימה את יעקב ברנס(אולי אני טועה בשם הפרטי) ובית המשפט הרשיע אותו. הוא טען לחפותו כל הזמן, ולאחר שהתשחרר מהכלא, הגיש ערעור נוסף ובית המשפט זיכה אותו. 19. מה ההבדל בין "אמנסיפציה" לבין "אוטואמנסיצפציה" בהקשר של העם היהודי? מי המציא מושג זה? אמנספציה = שיוון זכויות . זה מסמך שנתן ליהודים שיוון זכויות וחופש דתי וקיבע למעשה את חייהם בגלות. אוטואמנסיצפיה זה מושג שתבע פינסקר שאומר ההפך הגמור- לא נחכה שיתנו לנו את האמנסיצפציה, אנחנו נדאג לעצמנו ונקים את המדינה שלנו. 20-25. אמנים רבים הופיעו בתשדירי בחירות של המפלגות - חבר את שם האומנים עם שם המפלגה: אמנים: ספי ריבלין, הגשש החיוור, זהבה בן ודנה ברגר, פנינה רוזנבלום ויהודה סעדו מפלגות: "פה-מפלגת נשים", אין מפלגה, המערך, הליכוד, מרצ ספי ריבלין-הליכוד הגשש החיוור- המערך פנינה רונזבלום-"פה-מפלגת נשים" זהבה בן ודנה ברגר- מרצ (שניהם שרו את שיר לשלום בדואט) יהודה סעדו- אין מפלגה (אמנם הוא תמך בש"ס , אך לא הופיע בתשדירים)

למעלה