שאלון ידע כללי -

שאלון ידע כללי -

20 שאלות. כל שאלה שווה 5 נק'. שיהיה בהצלחה. 1. מהו מקור של השם של להקת הפופ-רוק "אתניקס"? 2. מי מהזמרים/הרכבים הבאים לא ייצג את ישראל באירוויזיון ? שלמה ארצי/כוורת/אייל גולן/ליאור נרקיס/שרית חדד/הכל עובר חביבי 3. אם אני רוצה לנסוע מאשדוד לרעננה, על איזה כביש סביר להניח שאסע ? (מס' כביש) 4. בשטחה של איזה עיר נמצא מפעל המשקאות "קוקה-קולה" ? 5. בשנת 1991 ראש הממשלה שמיר סירב להתשתתף בועידת השלום האזורית במדריד. הוא היה מסוכסך גם עם שר החוץ שלו, דוד לוי ולכן שלח את סגן שר החוץ. מיהו אותו סגן שר חוץ? 6. מיהו החשב הכללי במשרד האוצר ? 7. לפני כוכב נולד, צביקה הדר התחיל בתור ז'וז'ו חלסטרה בתכנית בידור/סאטירה עם איתי שגב, גיל ססובר, אסתף אשתר ורובי דואניאס. מה השם של אותה תכנית ? 8. אחד הרחובות הסואנים במדינה מתחיל מקצה רמת גן עובר בבני ברק ומסתיים בפתח תקווה. מה שם הרחוב ועל שם מי הוא? 9. מה שמו של מגזין החדשות של ערוץ 1 המשודר בשישי בערב ? 10. לפני שHOT הייתה קיימת, היא הייתה מורכבת משלוש חברות שונות שהתאחדו ביניהם. מהם אותם חברות? 11.מי אמר למי "קול דמי אחיך זועקים לי מן האדמה" ובאיזה הקשר ? (מהתנ"ך) 12. מי המנהיג שהבטיח לעמו "דם יזע ודמעות"? 13.מי היה הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית ? באיזה תחום ומתי ? 14. כאשר יש משפט בין בני זוג בגירושין הכותרת של המשפט היא שמות המשפחה שלהם. היות ושם המשפחה שלהם זהה, לא פעם קורה שלמשפט קוראים "כהן נגד כהן", "אוחיון נגד אוחיון". משפט מפורסם מאוד הוא "קרקר נגד קרקר". מיהם 2 הצדדים במשפט זה ?ולמה הם כל כך מפורסמים ? 15.מהי המילה העברית ל"ספין"? (מה פירושה) 16. בתל אביב קיימות 4 תחנות רכבת שונות. מהם ? מנה את שמותיהן מבלי להשתמש במונחים צפון,דרום,מרכז,מזרח,מערב 17.מי היו "סאקו וונצטי"? ספר את סיפורם. 18. מה שמה הפרלמנטרי של מפלגת הגמלאים ? 19. מיהו מנהיג קובה ששמו נקשר בחברת אופנה ישראלית ? מי המנהיג ? מהי החברה? 20. ספר בדיחה. אם היא תצחיק, תקבל נקודות.

תשובות שלי ושל ספיר ../images/Emo13.gif

אנחנו טיפשות, זה בסדר XD 1. מהו מקור של השם של להקת הפופ-רוק "אתניקס"? אני יודעת שזה אתיX יענו משהו אתני.. יענו אין לי מושג
2. מי מהזמרים/הרכבים הבאים לא ייצג את ישראל באירוויזיון ? שלמה ארצי/כוורת/אייל גולן/ליאור נרקיס/שרית חדד/הכל עובר חביבי: אייל גולן.. 3. אם אני רוצה לנסוע מאשדוד לרעננה, על איזה כביש סביר להניח שאסע ? (מס' כביש) לא יודעת.. 4. בשטחה של איזה עיר נמצא מפעל המשקאות "קוקה-קולה" ? גבעת שמואל.. בני ברק. משהו באיזור שם.. 5. בשנת 1991 ראש הממשלה שמיר סירב להתשתתף בועידת השלום האזורית במדריד. הוא היה מסוכסך גם עם שר החוץ שלו, דוד לוי ולכן שלח את סגן שר החוץ. מיהו אותו סגן שר חוץ? הדבר היחיד שאני יודעת על מדריד זה ההיסטוריה שלה והכדורגל שלה
6. מיהו החשב הכללי במשרד האוצר ? 7. לפני כוכב נולד, צביקה הדר התחיל בתור ז'וז'ו חלסטרה בתכנית בידור/סאטירה עם איתי שגב, גיל ססובר, אסתף אשתר ורובי דואניאס. מה השם של אותה תכנית ? קומדי סטור, לייק דה. 8. אחד הרחובות הסואנים במדינה מתחיל מקצה רמת גן עובר בבני ברק ומסתיים בפתח תקווה. מה שם הרחוב ועל שם מי הוא? 9. מה שמו של מגזין החדשות של ערוץ 1 המשודר בשישי בערב ? יומן 10. לפני שHOT הייתה קיימת, היא הייתה מורכבת משלוש חברות שונות שהתאחדו ביניהם. מהם אותם חברות? ערוצי זהב, תבל ומתב.. וזה "מהן אותן חברות" לא מ"מהם אותם.." :| 11.מי אמר למי "קול דמי אחיך זועקים לי מן האדמה" ובאיזה הקשר ? (מהתנ"ך) 12. מי המנהיג שהבטיח לעמו "דם יזע ודמעות"? וינסטון צ'רצ'יל חח את זה אפילו אני יודעת D: 13.מי היה הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית ? באיזה תחום ומתי ? יעל ארד לא יודעת על מה.. 14. כאשר יש משפט בין בני זוג בגירושין הכותרת של המשפט היא שמות המשפחה שלהם. היות ושם המשפחה שלהם זהה, לא פעם קורה שלמשפט קוראים "כהן נגד כהן", "אוחיון נגד אוחיון". משפט מפורסם מאוד הוא "קרקר נגד קרקר". מיהם 2 הצדדים במשפט זה ?ולמה הם כל כך מפורסמים ? חחחחחחחח ספיר אומרת שיש גם בייגל בייגל
15.מהי המילה העברית ל"ספין"? (מה פירושה) 16. בתל אביב קיימות 4 תחנות רכבת שונות. מהם ? מנה את שמותיהן מבלי להשתמש במונחים צפון,דרום,מרכז,מזרח,מערב: ארלוזורוב, השלום, הגנה, אוניברסיטה 17.מי היו "סאקו וונצטי"? ספר את סיפורם. 18. מה שמה הפרלמנטרי של מפלגת הגמלאים ? גיל [?] 19. מיהו מנהיג קובה ששמו נקשר בחברת אופנה ישראלית ? מי המנהיג ? מהי החברה? קסטרו [חחח זה היה כתוב פעם באתר של ספורט 5
] 20. ספר בדיחה. אם היא תצחיק, תקבל נקודות. אנחנו הולכות לארוז. אין לנו בדיחות עכשיו P:

בישי89

New member
התשובות שלי ../images/Emo9.gif

איך התגעגעתי לשאלונים שלך! 1. מהו מקור של השם של להקת הפופ-רוק "אתניקס"? נראה לי שיש סם שקוראים לו אתניקס... 2. מי מהזמרים/הרכבים הבאים לא ייצג את ישראל באירוויזיון ? שלמה ארצי/כוורת/אייל גולן/ליאור נרקיס/שרית חדד/הכל עובר חביבי שלמה ארצי? 3. אם אני רוצה לנסוע מאשדוד לרעננה, על איזה כביש סביר להניח שאסע ? (מס' כביש) 6 4. בשטחה של איזה עיר נמצא מפעל המשקאות "קוקה-קולה" ? בני ברק 5. בשנת 1991 ראש הממשלה שמיר סירב להתשתתף בועידת השלום האזורית במדריד. הוא היה מסוכסך גם עם שר החוץ שלו, דוד לוי ולכן שלח את סגן שר החוץ. מיהו אותו סגן שר חוץ? פרס? 6. מיהו החשב הכללי במשרד האוצר ? בני גורן 7. לפני כוכב נולד, צביקה הדר התחיל בתור ז'וז'ו חלסטרה בתכנית בידור/סאטירה עם איתי שגב, גיל ססובר, אסתף אשתר ורובי דואניאס. מה השם של אותה תכנית ? פרה פרה 8. אחד הרחובות הסואנים במדינה מתחיל מקצה רמת גן עובר בבני ברק ומסתיים בפתח תקווה. מה שם הרחוב ועל שם מי הוא? רחוב טינקרבל. על שם הכלבה של פריס הילטון 9. מה שמו של מגזין החדשות של ערוץ 1 המשודר בשישי בערב ? מגזין פלפלת 10. לפני שHOT הייתה קיימת, היא הייתה מורכבת משלוש חברות שונות שהתאחדו ביניהם. מהם אותם חברות? מת"ב, זהב, ותבל 11.מי אמר למי "קול דמי אחיך זועקים לי מן האדמה" ובאיזה הקשר ? (מהתנ"ך) זה מה שאלוהים אמר לקין לאור התנערותו של קין שאמר "השומר אחי אנוכי" 12. מי המנהיג שהבטיח לעמו "דם יזע ודמעות"? אוהו, נאומו המפורסם של צ'רצ'יל "אין לי דבר להציע פרט לדם, דמעות, זיעה ועבודה קשה" (את הזיעה הוא יכול להשאיר לעצמו...) 13.מי היה הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית ? באיזה תחום ומתי ? הייתה מישהי בכיסא גלגלים שזכתה במדליית זהב אולימפית באותה שנה שבה גל פרידמן זכה.... 14. כאשר יש משפט בין בני זוג בגירושין הכותרת של המשפט היא שמות המשפחה שלהם. היות ושם המשפחה שלהם זהה, לא פעם קורה שלמשפט קוראים "כהן נגד כהן", "אוחיון נגד אוחיון". משפט מפורסם מאוד הוא "קרקר נגד קרקר". מיהם 2 הצדדים במשפט זה ?ולמה הם כל כך מפורסמים ? צד ראשון היה ה"קרקר" של אוסם (ישראלי מצוי) והצד השני היה ה"קרקרית" הראשונה שנוצרה ממילטון (הגויה). המשפט ביניהם סבב הרבה סביב מי יותר מפורסם (ולכן מגיע לו יותר) כאשר הקרקרית טענה שהיות והיא הקרקר הראשון שאי פעם נוצר, אז לכן היא הכי מפורסמת ברמה הגלובלית. לעומתה טען הקרקר שהיות והמשפט מתרחש בארץ, ואין אדם בארץ שלא מכיר את אוסם... אז טכנית הוא הכי מפורסם (בארץ). 15.מהי המילה העברית ל"ספין"? (מה פירושה) תפנית? * ספין= לסובב ** ספין= תפנית *** ספין= התהפכות 16. בתל אביב קיימות 4 תחנות רכבת שונות. מהם ? מנה את שמותיהן מבלי להשתמש במונחים צפון,דרום,מרכז,מזרח,מערב תחנת הרכבת הישנה תחנת הרכבת החדשה תחנת הרכבת שאין איש מודע לקיומה ותחנת הרכבת המרכזית 17.מי היו "סאקו וונצטי"? ספר את סיפורם. סאקו היה מלך יפן וונצטי היה נגר פשוט ביפן... סאקו פגש בונצטי בעת אחד מטיוליו ברחבי הממלכה. זה היה אהבה ממבט ראשון. כתוצאה ממפגש האוהבים שלהם, ונצטי נהיה נגר הממלכה ועבר לגור בארמון כסיפור הסוואה ליחסים בינו לבין המלך (שכן חלילה ויתגלה בממלכה שהמלך הומו ומאוהב בנגר מפשוטי העם). כעבור שנה המלך היה צריך להתחתן עם בת אצולה יפנית על מנת להמשיך את השולשלת המלכותית. סאקו שלא יכל לשאת את המחשבה של להיות עם מישהו (או מישהי) בצורה כה אינטימית כמו שהיה עם ונצטי... נהיה חולה מרוב צער וכעבור כמה שבועות החליט לגאול את עצמו מייסוריו והתאבד. ונצטי היה זה שמצא את סאקו וכאשר נוכח שהלה התאבד, ונצטי חש צער ויגון כה עמוק עד שמחלת אהבתו הייתה זו שסיימה את חייו. 18. מה שמה הפרלמנטרי של מפלגת הגמלאים ? מתושלח 19. מיהו מנהיג קובה ששמו נקשר בחברת אופנה ישראלית ? מי המנהיג ? מהי החברה? פידל קסטרו (שמעתי עליו בשיא המקריות לפני כמה ימים). החברה מין הסתם.. קסטרו 20. ספר בדיחה. אם היא תצחיק, תקבל נקודות. לא בדיחה אלא מקרה אמיתי שאירע אתמול... סוג של בדיחת בלונדיניות. הייתי באיזה השתלמות של השירות ועמדתי ליד שני מיכלים מקררים (אחד עם מים ואחד עם פטל). פתאום הגיעו שני בחורות. בחורה א': יו, אני מזה מקווה שזה לא מי ברז! בחורה ב': לא, מה פתאום... זה מים קרים!

CHEN106

New member
תשובות שלי (וואי אני הולך להביך ת'צמי)

1. אתניקס?! מאיפה לי... 2. אייל גולן... 3. 6? 4. בני ברק 5. אין לי מושג...רבין היה שגריר בארה"ב אז זה לא הוא...אוי!! ביבי...או שביבי היה שר חוץ בעצמו? ~נבוך~ 6. אהרון אספיס? (יצאתי מקורי כאבישג) 7. פרה פרה 8. הרצל? 9. מבט 10. מת"ב, תבל ומשהו זהב... 11. אלוהים לקין בקשר לרצח הבל 12. צ'רצ'יל 13. יעל ארד שזכתה במדליית כסף בג'ודו. 14. קרקר נגד קרקר? של הגששים פרודיה על קרמר נגד קרמר, נבחר למערכון הטוב ביותר שלהם. 15. תנע זוויתי...קשור במכניקה? 16. אוי...יש את התחנה של עזריאלי, האוניברסיטה, זאת שלפני עזריאלי XD אממ...נו איך קוראים לה? ואחת שעל הגבול עם רמת גן... 17. אין לי מושגגגגגגגגגגגגגגג 18. שמה הפרלמנטרי?! 19. קסטרו אלא מה 20. אני ובדיחות לא חברים טובים... (נחשב?)

JaboGirl

New member
נדודי שינה..../images/Emo199.gif

1. מהו מקור של השם של להקת הפופ-רוק "אתניקס"? אנערף 2. מי מהזמרים/הרכבים הבאים לא ייצג את ישראל באירוויזיון ? שלמה ארצי/כוורת/אייל גולן/ליאור נרקיס/שרית חדד/הכל עובר חביבי אייל גולן 3. אם אני רוצה לנסוע מאשדוד לרעננה, על איזה כביש סביר להניח שאסע ? (מס' כביש) 4. נראה לי. 4. בשטחה של איזה עיר נמצא מפעל המשקאות "קוקה-קולה" ? בני ברק 5. בשנת 1991 ראש הממשלה שמיר סירב להתשתתף בועידת השלום האזורית במדריד. הוא היה מסוכסך גם עם שר החוץ שלו, דוד לוי ולכן שלח את סגן שר החוץ. מיהו אותו סגן שר חוץ? בנימין נתניהו, דה. 6. מיהו החשב הכללי במשרד האוצר ? ירון זליכה 7. לפני כוכב נולד, צביקה הדר התחיל בתור ז'וז'ו חלסטרה בתכנית בידור/סאטירה עם איתי שגב, גיל ססובר, אסתף אשתר ורובי דואניאס. מה השם של אותה תכנית ? הקומדי סטור 8. אחד הרחובות הסואנים במדינה מתחיל מקצה רמת גן עובר בבני ברק ומסתיים בפתח תקווה. מה שם הרחוב ועל שם מי הוא? ז'בוטינסקי. על שם ראש בית"ר זאב ז'בוטינסקי. 9. מה שמו של מגזין החדשות של ערוץ 1 המשודר בשישי בערב ? יומן 10. לפני שHOT הייתה קיימת, היא הייתה מורכבת משלוש חברות שונות שהתאחדו ביניהם. מהם אותם חברות? שאלת את זה גם בפעם הקודמת. ערוצי זהב, מת"ב דיגיטל ותבל דיגיטל. 11.מי אמר למי "קול דמי אחיך זועקים לי מן האדמה" ובאיזה הקשר ? (מהתנ"ך) אלוהים אמר לקין לאחר שרצח את הבל. 12. מי המנהיג שהבטיח לעמו "דם יזע ודמעות"? ראש ממשלת בריטניה וינסטון צ'רצ'יל, בתקופה הקשה של מלחמת העולם השניה. 13.מי היה הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית ? באיזה תחום ומתי ? יעל ארד, בג'ודו, לא זוכרת שנה. 14. כאשר יש משפט בין בני זוג בגירושין הכותרת של המשפט היא שמות המשפחה שלהם. היות ושם המשפחה שלהם זהה, לא פעם קורה שלמשפט קוראים "כהן נגד כהן", "אוחיון נגד אוחיון". משפט מפורסם מאוד הוא "קרקר נגד קרקר". מיהם 2 הצדדים במשפט זה ?ולמה הם כל כך מפורסמים ? יש לי חור בהשכלה, כנראה. 15.מהי המילה העברית ל"ספין"? (מה פירושה) סיבוב/סובב. או שאתה מתכוון ל"ספין תקשורתי" כמו שמתאים לך, שזה הטעיה/הסחת דעת שנוקט בה גוף או איש ציבור. 16. בתל אביב קיימות 4 תחנות רכבת שונות. מהם ? מנה את שמותיהן מבלי להשתמש במונחים צפון,דרום,מרכז,מזרח,מערב השלום, האוניברסיטה, ארלוזורוב, ההגנה. 17.מי היו "סאקו וונצטי"? ספר את סיפורם. לא יודעת
18. מה שמה הפרלמנטרי של מפלגת הגמלאים ? גיל 19. מיהו מנהיג קובה ששמו נקשר בחברת אופנה ישראלית ? מי המנהיג ? מהי החברה? החברה היא קסטרו כמובן.. המנהיג הקובני הוא פידל קסטרו הקומוניסט 20. ספר בדיחה. אם היא תצחיק, תקבל נקודות. עומר נורי.

תשובות + ניקוד למשתתפים

נתחיל מהתשובות: 1. מהו מקור של השם של להקת הפופ-רוק "אתניקס"? אתני +אלקטורני = אתני+מיקס = אתניקס 2. מי מהזמרים/הרכבים הבאים לא ייצג את ישראל באירוויזיון ? שלמה ארצי/כוורת/אייל גולן/ליאור נרקיס/שרית חדד/הכל עובר חביבי שלמה ארצי ייצג את ישראל בערך ב-1975, שרית חדד וליאור נרקיס אך לא מזמן, הכל עובר חביבי עשו ביצוג בשנות ה-80, ורק אייל גולן לא ייצג את ישראל באירוויזיון. 3. אם אני רוצה לנסוע מאשדוד לרעננה, על איזה כביש סביר להניח שאסע ? (מס' כביש) אני שמח שאחרי כל השיעורים שאני עושה לציפי, אני מצליח ללמד אותה דרכים. כביש 4 המוכר ככביש חיפה הישן, או כביש גהה הוא הכביש שמתחיל באשקלון-אשדוד ומגיע עד לחיפה. הוא עובר בדרך ביבנה,ראשון לציון, גנות, תל השומר, בר אילן, פתח תקווה, רעננה וגם חיפה. כביש 6 הוא דרך מצוינת להגיע מגדרה לחדרה. שזה בכיוון אבל זה לא מדויק. 4. בשטחה של איזה עיר נמצא מפעל המשקאות "קוקה-קולה" ? קוקה קולה נמצא על כביש 4 המוזכר לעיל. הוא יותר קרוב לגבעת שמואל, אבל הוא מוגדר כבני ברק. 5. בשנת 1991 ראש הממשלה שמיר סירב להתשתתף בועידת השלום האזורית במדריד. הוא היה מסוכסך גם עם שר החוץ שלו, דוד לוי ולכן שלח את סגן שר החוץ. מיהו אותו סגן שר חוץ? בנימין נתניהו הוא סגן שר החוץ המיתולוגי שנסע למדריד. 12 שנה מאוחר יותר שנתניהו יתקוף את שרון על רצונו לכנס ועידת שלום אזורית, שרון יקניט אותו בכך שהיה היחיד שהסכים להשתתף בועידה הקודמת. 6. מיהו החשב הכללי במשרד האוצר ? ירון זליכה. פקיד חדש שהגיע בזמן נתניהו ולדעתי אחד האנשים הישרים שיש לנו והאמיצים. 7. לפני כוכב נולד, צביקה הדר התחיל בתור ז'וז'ו חלסטרה בתכנית בידור/סאטירה עם איתי שגב, גיל ססובר, אסתף אשתר ורובי דואניאס. מה השם של אותה תכנית ? איך אפשר לשכוח את "הקומדי סטור- מפגרים אבל אופטימיים". חן קיבל נקודה על "פרה פרה" שהייתה המשך של התכנית. 8. אחד הרחובות הסואנים במדינה מתחיל מקצה רמת גן עובר בבני ברק ומסתיים בפתח תקווה. מה שם הרחוב ועל שם מי הוא? רח' זבוטינסקי. אני לא צריך להגיד לכם על שם מי. ללא ספק אחד הרחובות הסואנים בישראל. 9. מה שמו של מגזין החדשות של ערוץ 1 המשודר בשישי בערב ? "מבט" זה מגזין החדשות היומי. "יומן" הוא מגזין החדשות השבועי המשודר בשישי בערב. 10. לפני שHOT הייתה קיימת, היא הייתה מורכבת משלוש חברות שונות שהתאחדו ביניהם. מהם אותם חברות? שאלת מתנה לותיקי השאלוני ידע שלי: תבל, מת"ב וערוצי זהב. 11.מי אמר למי "קול דמי אחיך זועקים לי מן האדמה" ובאיזה הקשר ? (מהתנ"ך) אלוהים לקין בעקבות רצח הבל. 12. מי המנהיג שהבטיח לעמו "דם יזע ודמעות"? וינסטון צ'רצ'יל. אומרים שזה משפט של מנהיג שלא מבטיח דברים סתם, אלא אומר לעם את האמת. 13.מי היה הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית ? באיזה תחום ומתי ? כמה הקרצות לתשובה אחת מאוד מאוד פשוטה. יעל ארד, ברצלונה 1992,ג'ודו. באותה שנה זכה גם אורן סמדג'ה גם בגודו (אבל שאלתי מי הישראלית). ברפרטואר שלנו יש לנו גם את מיכאל קלגנוב בשיט בסידני 2000, גל פרידמן-גלישה(זהב!) ואריק זאבי-ג'ודו באתונה2004, ואם אני לא טועה שוב גל פרידמן ב-1996. קרן ליבוביץ' זכתה במדליית זהב בשחיה באולימפיאדת נכים, אבל זה היה ב-2000. 14. כאשר יש משפט בין בני זוג בגירושין הכותרת של המשפט היא שמות המשפחה שלהם. היות ושם המשפחה שלהם זהה, לא פעם קורה שלמשפט קוראים "כהן נגד כהן", "אוחיון נגד אוחיון". משפט מפורסם מאוד הוא "קרקר נגד קרקר". מיהם 2 הצדדים במשפט זה ?ולמה הם כל כך מפורסמים ? שאלת מכשלה רצינית. "קרקר נגד קרקר" הוא מערכון של הגשש החיוור על זוג שמתגרש ונבחר למערכון המצחיק ביותר של הגששים. נקרא כך כאשר האישה טענה שהיא תלך לבית משפט נגד בעלה, ואז המוביל שבא לקחת את הדברים של הבעל אמר:"יענו קרקר נגד קרקר". שווה שמיעה. 15.מהי המילה העברית ל"ספין"? (מה פירושה) האקדמיה ללשון מתהפכה בקברה. תנע זה מושג פיסיקלי של מהירות כפול מסה. לא מבין מה הקשר. כל הניסיונות שלכם להמציא מילים עוררו בי חלחלה. המילה העברית היא "סחריר" מכיוון שספין אמור לסחרר 16. בתל אביב קיימות 4 תחנות רכבת שונות. מהם ? מנה את שמותיהן מבלי להשתמש במונחים צפון,דרום,מרכז,מזרח,מערב תל אביב הגנה תל אביב השלום / עזריאלי תל אביב ארלוזרוב / סבידור תל אביב אוניברסיטה / מרכז הירידים 17.מי היו "סאקו וונצטי"? ספר את סיפורם. סאקו וונצטי היו 2 מהגרים איטלקיים לארה"ב שהיו אנרכיסטים. באותה עת ארה"ב הייתה בבהלה נגד האנרכיסטים. האשימו את שניהם בשוד וברצח שעשו נגד כספר בבנק אמריקאי. הם הובאו למשפט ונדונו לגזר דין מוות. כל העובדות, כל המחקרים הוכיחו כי הם לא עשו את הפשע וגזר דין המוות שלהם ניתן להם בשל דעותיהם. השיטה האמריקאית של מושבעים ועוד כל מיני חוקים הביאה אותם למוות על לא עוול בכפם. העדים שיקרו, מידע מדעי שקרי הוצג, וכך סאקו וונצטי מתו סתם. רק בגלל שהיו אנרכיסטים. 18. מה שמה הפרלמנטרי של מפלגת הגמלאים ? גיל 19. מיהו מנהיג קובה ששמו נקשר בחברת אופנה ישראלית ? מי המנהיג ? מהי החברה? כולם ידעו על "קסטרו" ופידל "קסטרו". מראה משהו על הרמה האינטלקטואלית כאן.... 20. ספר בדיחה. אם היא תצחיק, תקבל נקודות. כל מי שכתב בדיחה גם לא מצחיקה קיבל ניקוד. מי שהתחכם קיבל 0. ============================================================= ולהלן התוצאות הסופיות: ציפי - 80 נק' אור וספיר - 52 נק' חן - 49 נק' אבישג - 30 נק' ==============================================================

sharonhaimov16

New member
תשובות:

1. מהו מקור של השם של להקת הפופ-רוק "אתניקס"? אין לי שמץ 2. מי מהזמרים/הרכבים הבאים לא ייצג את ישראל באירוויזיון ? שלמה ארצי/כוורת/אייל גולן/ליאור נרקיס/שרית חדד/הכל עובר חביבי אייל גולן 3. אם אני רוצה לנסוע מאשדוד לרעננה, על איזה כביש סביר להניח שאסע ? (מס' כביש) קח רכבת וזהו 4. בשטחה של איזה עיר נמצא מפעל המשקאות "קוקה-קולה" ? בני ברק 5. בשנת 1991 ראש הממשלה שמיר סירב להתשתתף בועידת השלום האזורית במדריד. הוא היה מסוכסך גם עם שר החוץ שלו, דוד לוי ולכן שלח את סגן שר החוץ. מיהו אותו סגן שר חוץ? ביבי 6. מיהו החשב הכללי במשרד האוצר ? ירון זליכה (?) 7. לפני כוכב נולד, צביקה הדר התחיל בתור ז'וז'ו חלסטרה בתכנית בידור/סאטירה עם איתי שגב, גיל ססובר, אסתף אשתר ורובי דואניאס. מה השם של אותה תכנית ? הקומדי סטור 8. אחד הרחובות הסואנים במדינה מתחיל מקצה רמת גן עובר בבני ברק ומסתיים בפתח תקווה. מה שם הרחוב ועל שם מי הוא? הרחוב הפקוק שלקח לי 40 דקות לנסוע בו היום, זאב ז'בוטינסקי, יו"ר בית"ר. 9. מה שמו של מגזין החדשות של ערוץ 1 המשודר בשישי בערב ? יומן 10. לפני שHOT הייתה קיימת, היא הייתה מורכבת משלוש חברות שונות שהתאחדו ביניהם. מהם אותם חברות? תבל, מת"ב, ערוצי זהב, לכל אחד היה איזור משלו 11.מי אמר למי "קול דמי אחיך זועקים לי מן האדמה" ובאיזה הקשר ? (מהתנ"ך) אני חושב שזה סיפור קין והבל, נאמר לקין ע"י האל, בעקבות רצח אחיו. 12. מי המנהיג שהבטיח לעמו "דם יזע ודמעות"? צ'רציל, מנהיג בריטניה במלחמת עולם השנייה, בנאום מפורסם לבריטניה שהופצצה ע"י הגרמנים מהאוויר 13.מי היה הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית ? באיזה תחום ומתי ? יעל ארד, ג'ודו 1997 14. כאשר יש משפט בין בני זוג בגירושין הכותרת של המשפט היא שמות המשפחה שלהם. היות ושם המשפחה שלהם זהה, לא פעם קורה שלמשפט קוראים "כהן נגד כהן", "אוחיון נגד אוחיון". משפט מפורסם מאוד הוא "קרקר נגד קרקר". מיהם 2 הצדדים במשפט זה ?ולמה הם כל כך מפורסמים ? מה אתה רוצה? 15.מהי המילה העברית ל"ספין"? (מה פירושה) ספין=סיבוב, את ההמשך אני לא יודע... 16. בתל אביב קיימות 4 תחנות רכבת שונות. מהם ? מנה את שמותיהן מבלי להשתמש במונחים צפון,דרום,מרכז,מזרח,מערב ת"א האוניברסיטה, ת"א מרכז, ת"א השלום, ת"א ההגנה 17.מי היו "סאקו וונצטי"? ספר את סיפורם. ? 18. מה שמה הפרלמנטרי של מפלגת הגמלאים ? גיל 19. מיהו מנהיג קובה ששמו נקשר בחברת אופנה ישראלית ? מי המנהיג ? מהי החברה? פידל קסטרו, המנהיג הקומוניסטי של קובה, וחברת האופנה הישראלית, קסטרו 20. ספר בדיחה. אם היא תצחיק, תקבל נקודות. נשאר לי כסף מהמשכורת!

sharonhaimov16

New member
ונראה לי שרחוב ז'בוטינסקי מתחיל כבר בת"א,

אבל אני לא סגור על זה...

יש רחוב ז'בוטינסקי בתל אביב,

הוא עובר ממש קרוב לאזור של רמת גן. יכול מאוד להיות שזה אותו הרחוב, אבל לא רציתי לבלבל....

טוב...שרון....

קיבלת 65 נק'. מה לא היה ברור שאמרתי בתחנות לא להשתמש במילה מרכז ?????? הורדתי לך 15 נק' על זה שענית באיחור (לאחר שהתשובות פורסמו....) מוריד לך עוד 15 נק' על הטעות הקריטית (יעל ארד זכתה ב-1992 ולא ב-1997). קיצור קיבלת 35 נק' ואתה מקום אחרון!!

בישי89

New member
אני מקום ראשון לכל הדעות ../images/Emo9.gif

ה-30 נקודות זה רק למראית עין

למעלה