שאלון ידע כללי ה(3)

שאלון ידע כללי ה(3)

רציתי להעלות אותו רק בערב, אבל לא סגור על זה שאני אהיה כאן הערב. ענו על כל הסעיפים בכל שאלה. אם יש לכם אי הנה לגבי שאלה מסוימת אפשר לשלוח לי מסר (ולא לבכות אח"כ). לא לחפש בגוגל וויקפדיה, כי סתם משהו משעשע לראות עד כמה אתם באמת יודעים. ובטח ובטח לא להעתיק מאחרים....בהצלחה.. 1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? 2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? 4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!) 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? 6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ? 7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור? 9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ? 10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ? 12. מי הייתה הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון? עם איזה שיר ? 13. מנחם בגין הזכיר באחד מנאומי הבחירות המפורסמים שלו 2 עולי גרדום שהקריבו את נשמתם. מיהם אותם שניים ? באיזה הקשר הוא הזכיר אותם ? וכיצד חלק להם בגין כבוד אחרון ? (במילים אחרות- מה הפעולה האחרונה בחייו של בגין שעשה להם כבוד) 14. ממשלת ישראל החליטה בעקבות פיגוע מינכן לחסל את כל מי שהשתתף יזם ואירגן את הפיגוע. בעקבות החלטה זו יצאה כוחות צה"ל לביירות וחיסלו כמה מחבלים באחד מהמבצעים הנועזים שידע צה"ל. מה שם המבצע ? איזה יחידה ביצעה אותו ? מתי ? מי הבן אדם הכי מפורסם שהשתתף במבצע הזה? 15.מהו השיר הזוכה בפסטיבל שירים לעדות מזרח ב-1982 ? מי ביצע אותו ? 16. על מי אמר רה"מ גולדה מאיר "הם לא נחמדים"? למה ? 17. מה מוצאו של מרקו רוסי מהסדרה "הלב"? (שם של עיר וארץ גם) 18. מיהו ראש עיריית ת"א הראשון ? 19. מהו שמו הרשמי של כביש 6? (עומר- זו הדמנות להכניס את הבדיחה כאן)/ איך קוראים לכביש המרכזי המוביל מת"א לטדי בירושלים? 20. "טוב שם משמן טוב". מה פירוש המשפט ?מי אמר ? 21. איזה מפלגה ומנהיג התמודדו עם הסיסמת בחירות "ישראל רוצה שינוי" במהלך שנות ה-90 ? 22. איזה מנהיג התמודד עם הסיסמא:"עדיפיים מכאובי השלום מייסורי המלחמה" 23. מיהו המנהיג שטבע את המונח "יש לי חלום"? באיזה הקשר ? 24.מי היה התובע במשפט איכמן ? 25.מי אמר ובאיזה הקשר:"גם אם אבנים השליכוהו, אין נביא אמת שלא ירצו התועים והמותעים לסלקו...חשובים מעשים, חשובים כישרונות, אך חשוב מהם הוא האופי, רק זה האיש אשר מוכן לכל ובלבד שלא לוותר על האמת שלו- איש הוא,אותו לא ישבור בית הכלא ואותו לא יפחידו איומים, אף המוות לא יוכל לו. הוא יעלה,יפול ויקום.אף אם יפול-ינצח"

JaboGirl

New member
התשובות שלי!

1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? זה כמוני!! "המחסן של כאילו"(שליטה) 2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? "על השחיטה" ו"בעיר ההריגה" 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? יחזקאל כמובן. מדובר בתחיית המתים. 4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!) מציינים אותו בג' תשרי על שום רצח גדליהו שהיה שליט על יהודה ע"י יהודי(הרצח הפוליטי הראשון אם תרצו) ואח"כ אם אני לא טועה בא חורבן בית ראשון. 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? הדרך השלישית! 6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ? יודעת רק 2002 יפן ו2006 גרמניה 7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? ספרד, ארה"ב, אוסטרליה, יוון 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור? נתן יונתן 9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ? "התרגיל המסריח" הוא הוא הכינוי שנתן רבין לנסיון של פרס להקים ממשלה אלטרנטיבית עם החרדים ולהפיל את שמיר ב1990. הוא כמובן נכשל. 10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? בגרות בהיסטוריה כתה י'.
משכנות שאננים כמובן, שיזם הנדיב משה מונטיפיורי, עליו שר יהורם גאון את השיר "השר משה מונטיפיורי"("והוא עלה למרכבה ודיו לסוסים אמר".. המורה להסטוריה הביאה את השיר לשיעור אז הוא כבר לא ייצא לי מהראש
) 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ? חזי אני אוהבת את השאלות שלך היום!! רפובליקת ויימאר קמה כמובן בעקבות מלחמת העולם הראשונה. היא התפרקה ב1933 כשהיטלר עלה לשלטון ושם קץ למשטר הדמוקרטי בגרמניה. 12. מי הייתה הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון? עם איזה שיר ? אילנית, "אי שם" 13. מנחם בגין הזכיר באחד מנאומי הבחירות המפורסמים שלו 2 עולי גרדום שהקריבו את נשמתם. מיהם אותם שניים ? באיזה הקשר הוא הזכיר אותם ? וכיצד חלק להם בגין כבוד אחרון ? (במילים אחרות- מה הפעולה האחרונה בחייו של בגין שעשה להם כבוד) איזה שאלה יפה חזי
בגין הזכיר את מאיר פיינשטיין ומשה ברזני בנאום הצ'חצ'חים המפורסם בעקבת קריאתו של דודו טופז "הצ'חצ'חים במצודת זאב.." הוא הזכיר אותם בהקשר של אשכנזי ומזרחי שנתנו את נפשם חבוקים כשהרימון על ליבם! מזרחי ואשכנזי, זה היה ההקשר. בגין עשה להם כבוד אחרון כשבקשתו האחרונה הייתה להיקבר בהר הזיתים ליד פיינשטיין וברזני. שם הוא קבור. 14. ממשלת ישראל החליטה בעקבות פיגוע מינכן לחסל את כל מי שהשתתף יזם ואירגן את הפיגוע. בעקבות החלטה זו יצאה כוחות צה"ל לביירות וחיסלו כמה מחבלים באחד מהמבצעים הנועזים שידע צה"ל. מה שם המבצע ? איזה יחידה ביצעה אותו ? מתי ? מי הבן אדם הכי מפורסם שהשתתף במבצע הזה?אני קראתי על זה ספר ממש טוב.. שם המצבע "אביב נעורים", בוצע ע"י סיירת מטכ"ל ובראשו אהוד ברק 15.מהו השיר הזוכה בפסטיבל שירים לעדות מזרח ב-1982 ? מי ביצע אותו ? לא יודעת 16. על מי אמר רה"מ גולדה מאיר "הם לא נחמדים"? למה ? על "הפנתרים השחורים". כי הם לא היו נחמדים? הם נקטו בדרך אלימה להשגת מטרתם.. 17. מה מוצאו של מרקו רוסי מהסדרה "הלב"? (שם של עיר וארץ גם) גנואה שבאיטליה! 18. מיהו ראש עיריית ת"א הראשון ? מאיר דיזינגוף.. 19. מהו שמו הרשמי של כביש 6? (עומר- זו הדמנות להכניס את הבדיחה כאן)/ איך קוראים לכביש המרכזי המוביל מת"א לטדי בירושלים? כביש חוצה ישראל/ דרך יצחק רבין 20. "טוב שם משמן טוב". מה פירוש המשפט ?מי אמר ? עדיף שם(מוניטין) טוב מאשר רכוש רב וטוב. אמר קהלת. 21. איזה מפלגה ומנהיג התמודדו עם הסיסמת בחירות "ישראל רוצה שינוי" במהלך שנות ה-90 ? אהוד ברק ברשימת "ישראל אחת"("ישראל רוצה שינוי....אהוד ברק") 22. איזה מנהיג התמודד עם הסיסמא:"עדיפיים מכאובי השלום מייסורי המלחמה" מנחם בגין 23. מיהו המנהיג שטבע את המונח "יש לי חלום"? באיזה הקשר ? מרתין לותר קינג על מאבקו למען זכויות השחורים בארה"ב 24.מי היה התובע במשפט איכמן ? גדעון האוזנר, כמובן. 25.מי אמר ובאיזה הקשר:"גם אם אבנים השליכוהו, אין נביא אמת שלא ירצו התועים והמותעים לסלקו...חשובים מעשים, חשובים כישרונות, אך חשוב מהם הוא האופי, רק זה האיש אשר מוכן לכל ובלבד שלא לוותר על האמת שלו- איש הוא,אותו לא ישבור בית הכלא ואותו לא יפחידו איומים, אף המוות לא יוכל לו. הוא יעלה,יפול ויקום.אף אם יפול-ינצח" ז'בוטינסקי חזי זה היה אחלה חידון.. אהבתי

הפעם אני משחקת אמת =]

1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? כמוני, במחסן של כיאלו....!!1
2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? ב"עיר ההורגה"- פואמה ו"על השחיטה"- שיר 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? החזון זה שיחקאל הנביא חזה שכל העצמות מתייבשות וה' מביא אותם חזרה לארץ ישראל ומחייה אותו. והמשמעות של זה מתחלקת לשניים, או השיבה מהגולה או תחיית המתים. 4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!)? ג' תשרי, מציינים אותו על גדליה בן אחיקם נראלי לי.. גדליה היה המנהיג על שארית הפלטה בארץ ישראל ובסוף איזה אחד הרג אותו חח שכחתי איך קוראים לו 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? ממ...הדרך השלישית משו.. 6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ? 94- אין לי מושג, 96- אין לי מושג, 98- גם לא יודעת חח 2002-יפן? 2006- גרמניה 7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? 2004- אתונה כיאלו דה חיחי 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור? שמואל הנגיד..חח היום למדתי בספרות בעע 9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ? לא דעת 10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? משכונות שאנינים, משה מנטיפיורי, והשיר לא יודעת 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ?משו עם השלטונות של גרמניה, היא קמה בגלל שהייתה מלחמה העולם ה-1 לא זוכרת בדיוק חחח והיא התפרקה בגלל המפלגות התפרקו והראשי ממשלות נתקלו בבעיות כלכליות חחח לא זוכרת 12. מי הייתה הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון? עם איזה שיר ? שאלתי את אמא חחחח היא אמרה "אי שם" של אילנה משו חח 13. מנחם בגין הזכיר באחד מנאומי הבחירות המפורסמים שלו 2 עולי גרדום שהקריבו את נשמתם. מיהם אותם שניים ? באיזה הקשר הוא הזכיר אותם ? וכיצד חלק להם בגין כבוד אחרון ? (במילים אחרות- מה הפעולה האחרונה בחייו של בגין שעשה להם כבוד) מאיר פיינשטין ומשה ברזני?? 14. ממשלת ישראל החליטה בעקבות פיגוע מינכן לחסל את כל מי שהשתתף יזם ואירגן את הפיגוע. בעקבות החלטה זו יצאה כוחות צה"ל לביירות וחיסלו כמה מחבלים באחד מהמבצעים הנועזים שידע צה"ל. מה שם המבצע ? איזה יחידה ביצעה אותו ? מתי ? מי הבן אדם הכי מפורסם שהשתתף במבצע הזה? 15.מהו השיר הזוכה בפסטיבל שירים לעדות מזרח ב-1982 ? מי ביצע אותו ? טוב אחי 16. על מי אמר רה"מ גולדה מאיר "הם לא נחמדים"? למה ? למה ומדוע מדוע זה דווקא 17. מה מוצאו של מרקו רוסי מהסדרה "הלב"? (שם של עיר וארץ גם) איך אם לא..בגנואה שבאיטליה 18. מיהו ראש עיריית ת"א הראשון ? דיזינגוף ..בארור 19. מהו שמו הרשמי של כביש 6? (עומר- זו הדמנות להכניס את הבדיחה כאן)/ איך קוראים לכביש המרכזי המוביל מת"א לטדי בירושלים? כביש חוצה ישראל ונראלי גם דרך רבין.. 20. "טוב שם משמן טוב". מה פירוש המשפט ?מי אמר ? זה היה לי בחידות וציורים של חנוכה חחחחחחח הפירוש זה שדברים יקרים וכאלה פחות חשובים משמו הטוב של האדם וזה כתוב בקהלת ושכחתי מי אמר... 21. איזה מפלגה ומנהיג התמודדו עם הסיסמת בחירות "ישראל רוצה שינוי" במהלך שנות ה-90 ? אהוד ברק 22. איזה מנהיג התמודד עם הסיסמא:"עדיפיים מכאובי השלום מייסורי המלחמה"? נכון.. 23. מיהו המנהיג שטבע את המונח "יש לי חלום"? באיזה הקשר ? מרטין לוטר קינג, משו עם השיויון זכויות בין השחורים לללבנים חחחח 24.מי היה התובע במשפט איכמן ? היסטוריה..היסטוריה...אהוזנור משו כזה חח 25.מי אמר ובאיזה הקשר:"גם אם אבנים השליכוהו, אין נביא אמת שלא ירצו התועים והמותעים לסלקו...חשובים מעשים, חשובים כישרונות, אך חשוב מהם הוא האופי, רק זה האיש אשר מוכן לכל ובלבד שלא לוותר על האמת שלו- איש הוא,אותו לא ישבור בית הכלא ואותו לא יפחידו איומים, אף המוות לא יוכל לו. הוא יעלה,יפול ויקום.אף אם יפול-ינצח? אני..!

Philipil

New member
חצי מהתשובות

1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? כמוני - מכמוני וכאילו 2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? ביאליק? על השחיטה ועיר ההרגה (שיעורי ספרות משעממים) 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? ע"י יחזקאל, שני פירושים עיקריים יש לכך, הראשונה היא תחיית המתים בבורא המשיח והשני הוא תחיית האומה אחרי הגלות ואיחוד הממלכות ושיבת ציון מגלות בבל. סיפור עם עצמות שמתחברות וקורמות עור וגידים. 4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!) גדליהו בן אחיקם היה נציב יהודי בארץ מטעם הבבלים אחרי חורבן בית ראשון, הוא נרצח ע"י יהודי ועל שמו הצום שמתקיים בתשרי ג' אם אני לא טועה 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? הדרך השלישית או משו 6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ?94 ארה"ב, 98 צרפת, 02 ד. קוריאה-יפן ו06 גרמניה 7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? קודם כל אולימפיה זה לא לפי מדינה אלא לפי עיר אז אענה בהתאם 2000 סידני; 04 אתונה; עכשיו קשה יותר 94 אטלנטה 92 מדריד או ברצלונה משו בספרד 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור?וואי קשה.... פיק? 9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ?פרס, הוא ניסה לדחוק את רבין מראשות העבודה או משו בסגנון הזה 10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? ימין משה, על שם מושה מונטפיורי, עם התחנת קמח 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ? רפובליקת ווימאר 1919-1933/4 הייתה הבזק דמוקרטיה קצר בהיסטורית גרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה, שלטו בה הסוצאל-דמוקרטים וכאשר היטלר על לשלטון וביסס את משטרו זה נחשב לסופה ההמשך בערב

תשובותי המעטות...

1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? 2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? יחזקל ברור שיהיה זמן של שפלות ותחתית אולם אחר כך העצמות תשבנה לחיות ויצמחו עור וגידים. 4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!) ג' תשרי על שם גדליה בן אחיקם שהיה ראש היהודים באותה תקופה. 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? 6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ? 7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור? 9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ? 10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? וכשהיה השר מונטיפיורי בן 100.... זה השיר הוא הקים את שכונת משכנות שאננים ביקר בארץ 7 פעמים (אם אני לאע טועה) הקים תחנת קמח ליד משכנות שאננים הביא את מכונת הדפוס הראשונה לארץ הקים בית ספר לבנות וכו...(חלק מהחומר בהיסטוריה) 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ? 12. מי הייתה הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון? עם איזה שיר ? עופרה חזה חי-חי-חי 13. מנחם בגין הזכיר באחד מנאומי הבחירות המפורסמים שלו 2 עולי גרדום שהקריבו את נשמתם. מיהם אותם שניים ? באיזה הקשר הוא הזכיר אותם ? וכיצד חלק להם בגין כבוד אחרון ? (במילים אחרות- מה הפעולה האחרונה בחייו של בגין שעשה להם כבוד) 14. ממשלת ישראל החליטה בעקבות פיגוע מינכן לחסל את כל מי שהשתתף יזם ואירגן את הפיגוע. בעקבות החלטה זו יצאה כוחות צה"ל לביירות וחיסלו כמה מחבלים באחד מהמבצעים הנועזים שידע צה"ל. מה שם המבצע ? איזה יחידה ביצעה אותו ? מתי ? מי הבן אדם הכי מפורסם שהשתתף במבצע הזה? אולי יוני נתניהו מבצע יונתן 15.מהו השיר הזוכה בפסטיבל שירים לעדות מזרח ב-1982 ? מי ביצע אותו ? 16. על מי אמר רה"מ גולדה מאיר "הם לא נחמדים"? למה ? 17. מה מוצאו של מרקו רוסי מהסדרה "הלב"?ארגנטינה או משהו בואנו סיירס משהו כזה באיטליה 18. מיהו ראש עיריית ת"א הראשון ? מאיר דיזינגוף (קראתי בספר לפני יומיים) 19. מהו שמו הרשמי של כביש 6? (עומר- זו הדמנות להכניס את הבדיחה כאן)/ איך קוראים לכביש המרכזי המוביל מת"א לטדי בירושלים? חוצה ישראל (אגב לקחו את השם הזה לשביל ישראל ולכן מצאו שם אחר) 20. "טוב שם משמן טוב". מה פירוש המשפט ?מי אמר ? קהלת חלק ראשון: תשדלו להיות אישיות לדוגמא ולא דוגמא אישית... טוב השם מהמקצוע ולא משנה גם אם תהיה זבלן.... 21. איזה מפלגה ומנהיג התמודדו עם הסיסמת בחירות "ישראל רוצה שינוי" במהלך שנות ה-90 ? שינוי? 22. איזה מנהיג התמודד עם הסיסמא:"עדיפיים מכאובי השלום מייסורי המלחמה" 23. מיהו המנהיג שטבע את המונח "יש לי חלום"? באיזה הקשר ? לא יודעת אבל יהורם גאון שר את זה 24.מי היה התובע במשפט איכמן ? 25.מי אמר ובאיזה הקשר:"גם אם אבנים השליכוהו, אין נביא אמת שלא ירצו התועים והמותעים לסלקו...חשובים מעשים, חשובים כישרונות, אך חשוב מהם הוא האופי, רק זה האיש אשר מוכן לכל ובלבד שלא לוותר על האמת שלו- איש הוא,אותו לא ישבור בית הכלא ואותו לא יפחידו איומים, אף המוות לא יוכל לו. הוא יעלה,יפול ויקום.אף אם יפול-ינצח"

אממ את רק מודעת לעניין

שבואנוס איירס זו הבירה של ארגנטינה וששתיהן לא נמצאות באיטליה, נכון?

בישי89

New member
יאללה, לשם שינוי אני אנסה לענות

לא מתחייבת לתשובות נכונות/חכמות/הגיוניות.... הדבר היחידי שאני יכולה להתחייב עליו זה שהבורות אינה דבר מדבק
1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? המחסן של כאילו (עם קצת עזרה מציפי
) הופיעה לאחרונה בערוץ הילדים אם אני לא טועה... 2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? השירים הם "ז'בוטינסקי, אני עוקב אחרייך" ו"כל הפוגרומים כולם". סתם, האמת שהמורה שלי להיסטוריה חילקה לנו את אחד השירים, אבל אני עם הראש מסננת שלי... השיר ברח מבעד לחורים.... 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? חזון העצמות היבשות.... שיט, למה אני כל כך גרועה בתנ"ך.... נראה לי שישעיהו.... קשור איכשהו לזמן הגאולה... משהו עם העצמות של כל החוטאים יתייבשו
ומסקנה סופית אלוהים גדול ונותן חסד לצדיקים, מעניש חוטאים.... משמעות היסטורית? אוי חרא, אני מזה מקריצה פה שטויות ואין לי מושג על מה אני מדברת
4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!) גדליה בן אחיקם היה מלך בישראל. נרצח בידי יהודי. תאריך הצום לא כזה זוכרת... אבל צמים בגלל שזאת הייתה הפעם הראשונה שמנהיג יהודי נרצח בידי יהודי אחר בשל דעותיו. ("יהודי לא רוצח יהודי!") 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? מי זה אביגדור קהלני? ובכלל, ב-1996 עוד גרתי בחו"ל... כל מה שקרה בארץ לא הזיז ולו במעט
6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ? אני דורשת פטור מהשאלה הזאת מתוקף היותי בחורה!
7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? 2004 הייתה באתונה והשאר.... אמממ.... אמממ.... 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור? שמואל הנגיד? נראה לי שהייתי ערה במקרה באותו שיעור של ספרות
9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ? ה"תרגיל המסריח" היה שחברי מפלגות היו מאיימים על אנשים אחרים שיצביעו למפלגה שלהם או שהם יכריחו אותם להריח את הגרבים המסריחות של חברי הכנסת.... רבין נכנס לתהדמה וקרה לתרגיל הזה תרגיל מסריח (על שם הגרביים הנורא הנורא מסריחות.....). סתם, למה נראה לכם שאני יודעת את התשובה? מזכירה את היותי בורה
10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? השכונה היהודית הראשונה הייתה "משכנות שעננים" ביוזמתו של רוטשילד. השיר שנכתב עליו היה "אני שענן משכנן" של להקת "טיפקס - הגרסה הטרום מדינאית" 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ? אוף, זה נשמע כמו שאלה שאני אמורה לדעת את התשובה שלה......
12. מי הייתה הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון? עם איזה שיר ? השיר "דרך המלך" של גילי וגלית 13. מנחם בגין הזכיר באחד מנאומי הבחירות המפורסמים שלו 2 עולי גרדום שהקריבו את נשמתם. מיהם אותם שניים ? באיזה הקשר הוא הזכיר אותם ? וכיצד חלק להם בגין כבוד אחרון ? (במילים אחרות- מה הפעולה האחרונה בחייו של בגין שעשה להם כבוד) אני לגמרי הולכת להתעלם מהשאלה הזו.... 14. ממשלת ישראל החליטה בעקבות פיגוע מינכן לחסל את כל מי שהשתתף יזם ואירגן את הפיגוע. בעקבות החלטה זו יצאה כוחות צה"ל לביירות וחיסלו כמה מחבלים באחד מהמבצעים הנועזים שידע צה"ל. מה שם המבצע ? איזה יחידה ביצעה אותו ? מתי ? מי הבן אדם הכי מפורסם שהשתתף במבצע הזה? חחחחחחחח..... כל כך הרבה שאלות שאין לי מושג מה התשובות שלהן...חח אז כשהכל כושל, ננסה לנחש. שם המבצע: מבצע שוקולד. בוצעה בידי: יחידת עלית. תאריך הביצוע: 06.06.06. הבנאדם המפורסם: אלוויס? (הוא עדיין חי! כמוהו גם ישו והרבי מלובביץ) 15.מהו השיר הזוכה בפסטיבל שירים לעדות מזרח ב-1982 ? מי ביצע אותו ? מה זה לעזאזל פסטיבל שירים לעדות מזרח? תכף תעשו לי פסטיבל שירים לאשכנזים יוצאי תימן ופסטיבל ריקודים לאנשים הנמוכים ממטר וחצי.... 16. על מי אמר רה"מ גולדה מאיר "הם לא נחמדים"? למה ? היא אמרה את זה על כל הגברים כולם וזאת בגלל שהיא הייתה פמניסטית מוצהרת (הנופך הפמניסטי שלה היה כדי להסוות את האמת המרה והיא שראש הממשלה היחידה האישה שאי פעם הייתה לנו הייתה בעצם גבר.... להלן השפם שלה....) 17. מה מוצאו של מרקו רוסי מהסדרה "הלב"? (שם של עיר וארץ גם) מרקו מאיטליה.... 18. מיהו ראש עיריית ת"א הראשון ? אני אפילו לא יודעת מי ראש עיריית תל אביב הנוכחי.... 19. מהו שמו הרשמי של כביש 6? (עומר- זו הדמנות להכניס את הבדיחה כאן)/ איך קוראים לכביש המרכזי המוביל מת"א לטדי בירושלים? שמו הרשמי של כביש 6 הוא כביש חוצה ישראל 20. "טוב שם משמן טוב". מה פירוש המשפט ?מי אמר ? פירוש המשפט הוא שעדיף שיהיה לך שם מאשר שתהיה שמן. אני מפילה את זה על ציפי, ציפי אמרה אותו! 21. איזה מפלגה ומנהיג התמודדו עם הסיסמת בחירות "ישראל רוצה שינוי" במהלך שנות ה-90 ? אני בוחרת בזכות השתיקה 22. איזה מנהיג התמודד עם הסיסמא:"עדיפיים מכאובי השלום מייסורי המלחמה" רבין? 23. מיהו המנהיג שטבע את המונח "יש לי חלום"? באיזה הקשר ? מרתין לותר קינג כאשר נאם את נאומו המפורסם "יש לי חלום, שיום אחד, אנשים יחיו זה לצד זה ללא הבדל של דת גזע ומין...." הנאום בו דרש שיוויון לשחורים. 24.מי היה התובע במשפט איכמן ? עיתונאי כלשהו... לא זוכרת.... כולם תבעו אותו.... מה זה משנה, העיקר שהוא מת 25.מי אמר ובאיזה הקשר:"גם אם אבנים השליכוהו, אין נביא אמת שלא ירצו התועים והמותעים לסלקו...חשובים מעשים, חשובים כישרונות, אך חשוב מהם הוא האופי, רק זה האיש אשר מוכן לכל ובלבד שלא לוותר על האמת שלו- איש הוא,אותו לא ישבור בית הכלא ואותו לא יפחידו איומים, אף המוות לא יוכל לו. הוא יעלה,יפול ויקום.אף אם יפול-ינצח" אלוהים? (בסופו של דבר אלוהים מכניס את המילים לפי כל אחד ואחד מאיתנו! מתעקשת לקבל נקודות על נכונות טכנית!) אבל היי! לפחות לא השתמשתי בגוגל!!!

MS6

New member
תשובות...

1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? זה כמובן כמוני! ככה קוראים לו.. אדון כאילו אתכם יאחר וכמוני יתן לו יד.. כמוני הוא כמעט כמוך וכמוך יש אדם אחד 2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? אני יודע על "גיא ההריגה" ואני לא זוכר את השניה.. 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? זה החזון של יחזקאל הנביא, הוא מגיע לעמק שבו קבורים עצמות יהודים והוא שואל אם העצמות יחזרו לחיים וה' אומר לו שכן בתחיית המתים 4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!) צום גדליה נקבע לזכרו של גדליה בן אחיקם שהיה מנהיג היהודים בישראל ונרצח ע"י יהודי אחר שנשלח ע"י מלך מואב, בעקבות הצום שארית הפליטה עזבה את ישראל וירדה למצרים ולכן אנו צמים בעצם 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? הדרך השלישית 6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ? לפי הסדר: צרפת, ארה"ב, דרום קוריאה-יפאן והאחרון בגרמניה 7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? אולימפיאדות מארחות ערים לא מדינות: ברצלונה, אטלנטה, סידני, אתונה 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור? אין לי שמץ של מושג 9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ? זה התרגיל של שמעון פרס, שמעון שלנו ניסה להפיל את יצחק שמיר בעזרת ש"ס.. מה ששמעון לא ידע... 10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? משכנות שאננים, משה מונטיפיורי והשיר הוא... כשהוא עלה למרכבה ודיו לסוסים לה לה לה לה לה לה 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ? גרמניה שבין מלחמות העולם, ב33' היא התפרקה עקב עליית הנאצים לשלטון 12. מי הייתה הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון? עם איזה שיר ? אילנית... שם, שם זורחת שמש בענן, שם בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה אי שם.. 13. מנחם בגין הזכיר באחד מנאומי הבחירות המפורסמים שלו 2 עולי גרדום שהקריבו את נשמתם. מיהם אותם שניים ? באיזה הקשר הוא הזכיר אותם ? וכיצד חלק להם בגין כבוד אחרון ? (במילים אחרות- מה הפעולה האחרונה בחייו של בגין שעשה להם כבוד) עיראקי? אשכנזי? יהודים! אחים! לוחמים! נאום התגובה לצ'חצ'חים של טופז, ערב בחירות 81', והכבוד היה להיקבר בהר הזיתים צמוד לגיבורים הללו. 14. ממשלת ישראל החליטה בעקבות פיגוע מינכן לחסל את כל מי שהשתתף יזם ואירגן את הפיגוע. בעקבות החלטה זו יצאה כוחות צה"ל לביירות וחיסלו כמה מחבלים באחד מהמבצעים הנועזים שידע צה"ל. מה שם המבצע ? איזה יחידה ביצעה אותו ? מתי ? מי הבן אדם הכי מפורסם שהשתתף במבצע הזה? "אביב נעורים", אבל שם רק חוסלו חלק.. אח"כ היה מבצע גדול של המוסד שחיסל את כל השאר, המפורסם אפשר לומר היה ברק עם התחפושת של האישה... 15.מהו השיר הזוכה בפסטיבל שירים לעדות מזרח ב-1982 ? מי ביצע אותו ? "הפרח בגני" של זוהר ארגוב 16. על מי אמר רה"מ גולדה מאיר "הם לא נחמדים"? למה ? הפנתרים השחורים, כי הם היו צ'חצ'חים כאלה.. לא בדיוק פוליטיקלי קורקט 17. מה מוצאו של מרקו רוסי מהסדרה "הלב"? (שם של עיר וארץ גם) גנואה, איטליה 18. מיהו ראש עיריית ת"א הראשון ? דיזינגוף 19. מהו שמו הרשמי של כביש 6? (עומר- זו הדמנות להכניס את הבדיחה כאן)/ איך קוראים לכביש המרכזי המוביל מת"א לטדי בירושלים? רבין, הכביש שמוביל מת"א לטדי הוא בגין 20. "טוב שם משמן טוב". מה פירוש המשפט ?מי אמר ? אין לי מושג... 21. איזה מפלגה ומנהיג התמודדו עם הסיסמת בחירות "ישראל רוצה שינוי" במהלך שנות ה-90 ? ישראל אחת, אהוד ברק 22. איזה מנהיג התמודד עם הסיסמא:"עדיפיים מכאובי השלום מייסורי המלחמה" בגין לצערי הרב 23. מיהו המנהיג שטבע את המונח "יש לי חלום"? באיזה הקשר ? מרתין לותר קינג בנאום שהוא נשא בוושינגטון בהפגנה של התנועה לזכויות האזרח.. החלום הוא בעצם שיהיה שוויון זכויות 24.מי היה התובע במשפט איכמן ? האוזנר 25.מי אמר ובאיזה הקשר:"גם אם אבנים השליכוהו, אין נביא אמת שלא ירצו התועים והמותעים לסלקו...חשובים מעשים, חשובים כישרונות, אך חשוב מהם הוא האופי, רק זה האיש אשר מוכן לכל ובלבד שלא לוותר על האמת שלו- איש הוא,אותו לא ישבור בית הכלא ואותו לא יפחידו איומים, אף המוות לא יוכל לו. הוא יעלה,יפול ויקום.אף אם יפול-ינצח" ז'בו שלנו

MS6

New member
זה תרגיל שיווקי...

לא באמת קראתי את השאלות עד שעניתי עליהן.

********תשובות******אבישג ניצחה****

קודם כל, משה הוכיח שהנבואה ניתנה לשוטים, והשחצנות שלו עלתה לו ביוקר. הזוכה בתחרות היא ציפי עם 80נק, לאחריה משה עם 78נק', לדעתי אם פיליפ היה ממשיך עד הסוף הוא יכל לזכות עם סיכויים טובים. לאחריהם ליטל שמראה מיקום קבוע בשלישייה המובילה עם 61נק', לאחר מכן אבישג עם 20נק'+232 נק' על חוש הומור ועל היכולת להצחיק אותי בשעה זו של היום...... וצופיה משתפרת עם 18 נק'. מי שכתב ש"מת אב ומת אלול" הוא של נתן יונתן הוכיח שהוא חיפש בשירונט, ויש עוד כמה עניינים. להלן פירוט התשובות: 1. מי הדמות שמופיעה בתמונה ? ואיפה היא הופיעה לאחרונה ? שאלת החימום שייכת לאתר החדר שמצאתי ויש שם את כל התכניות ילדים שרק חלמתי עליהם. זהו כמובן "כמוני" והוא הופיע ב"מחסן של כאילו". 2. זאב ז'בוטינסקי הגיע לסקר את פוגרום קישינב וזה היה אחד מהדברים שעיצבו את תפיסת עולמו. גם חיים נחמן ביאליק הגיע לשם ובעקבות זה הוא כתב 2 יצירות(שיר ופואמה)? מהם ? "על השחיטה" הוא השיר שביאליק כתב מיד עם זהו שהוא ראה את הפוגרום, ולאחר מכן הוא כתב את הפואמה "בעיר הריגה" אחרי מחשבה מעמיקה. את המשפט שפותח את הפואמה תשמעו כביטוי :"קום לך לך אל עיר ההריגה" 3.מהו "חזון העצמות היבשות"? מי חזה אותו ? ומה משמעותו בהיסטוריה היהודית ? חזון העצמות היבשות ניתן ע"י הנביא עם השם הנפלא יחזקאל. בחזון הוא נמצא מול בקתה של עצמות, ואז הוא מחבר עצם אל עצם ומחיה אותם. חזון מיסטי משהו. הפירוש הפחות נפוץ הוא תחיית המתים, הפירוש השכיח יותר הוא השיבה של עם ישראל לגולה. הרי הוא חזה לעם היהודי שהיה בגולה ורצה לעודד אותו, והעם אמר לו:"יבשו עצמותינו ואבדה תקוותינו", והוא הראה להם שכמו שהוא מחיה את העצמות, ככה השם מחיה אותם ומחזיר אותם לא"י. 4.מהו צום גדליה ? מתי מציינים אותו ועל שום מה ? (פרט מיהו גדליה!) גדליה בן אחיקם היה המנהיג היהודי בזמן המצור על הירושלים בזמן החורבן. את הצום מציינים בג' בתשרי על שום זה שבתוך החומות היה בלגאן ובסופו של רצח רצחו את גדליה ברצח הפוליטי הראשון. הרצח סימל את תחילת ההידרדות של העם עד החורבן הסופי 5. איך קוראים למפלגתו של אביגדור קהלני שהתמודד בבחירות 1996 וקיבלה 4 מנדטים ? הדרך השלישית נבחרה ב-1996 וקיבלה 4 מנדטים. היא נעלמה כליל ב1999.מי שקרא את השרשור שלי על הגולן יכל למצוא את התשובה בקלות. התעמולה שלהם דיברה על זה שלא בוחרים ביבי וליכוד, או פרס ועבודה, כי לבחור ראש ממשלה ואותה מפלגה זה כמו לאכול "לחם בפיתה". 6.איזה מדינה אירחה את מונדיאל 1994/ מונדיאל 1998/ מונדיאל 2002/מונדיאל 2006 ? מונדיאל1994-ארה"ב, מונדיאל1998-צרפת, מונדיאל2002-יפן ודרום קוריאה בשיתוף, מונדיאל2006-גרמניה 7.איזה מדינה אירחה את אולמיאפדה 1992/1996/2000/2004 ? נכון שאולמיפאידה הולך לפי עיר, אבל אני שאלתי מדינה. מי שענה על עיר-נפסל!. התשובות כולל עיר ומדינה למי שרוצה לדעת:1992-ברצלונה,ספרד, 1996-אטלנטה-ארה"ב,2000-סידני,אוסטרליה, 2004-אתונה,יוון. 8."מת אב ומת אלול ומת חומם. גם נאסף תשרי ומת עמם". מי כתב במקור? שיר של צביקה לפיק למילותיו של נתן יונתן זה נכון, אבל מי שכתב את המילים האלה במקור!!! הוא שמואל הנגיד. נתן יונתן התשמש בשורה הראשונה משירו של שמואל נגיד-משורר בימי הביניים, ועשה מזה שיר אחר. 9. בתחילת שנות ה-90 היה תרגיל פוליטי שיצחק רבין הטביע לו את השם "תרגיל מסריח". מהו התרגיל ? מי יזם אותו ומה מטרתו? האם הוא הצליח בסופו של דבר ? ב-1988 הוקמה ממשלת אחדות לאומית של הליכוד והעבודה יחדיו כאשר רה"מ הוא יצחק שמיר. שמעון פרס ניסה להפיל את הממשלה ולהקים ממשלה צרה בשיתוף החרדים על 62קולות. הוא נתן לדתיים הבטחות שגרמו להם לתמוך בו. היה צורך בהצבעת אי אמון והפלת הממשלה, ואז הנשיא היה פונה לפרס להקים ממשלה. כשהגיע הצבעת האמון, 2 חברי כנסת מחב"ד ברחו לפרס במצוות הרב מלובביץ' ז"ל שאמר להם "לא מפילים ממשלת ימין", וכדי שלא יפעילו עליהם כל לחץ הוא ציווה אותם לברוח. חברי הכנסת נמצאו ביער ליד ירושלים(הם לא הלכו הביתה כדי שלא יביאו אותם בכוח). האי אמון נפל ושמיר נשאר ראש הממשלה. יצחק רבין ז"ל נגעל מההתנהגות החתרנית של שמעון פרס וקרא לזה "תרגיל מסריח". 10. מה היא השכונה היהודית הראשונה שנבנתה מחוץ לחומות ירושלים ? מי יזם את בנייתה ? איזה שיר נכתב עליו ? השכונה הראשונה היא "משכננות שאננים", שנבנתה הודות למשה מונטיופרי, שעליו שר יהורם גאון את "כל הכבוד לשר" 11.מהי רפובליקת ויימאר ? בעקבות מה היא קמה, מתי התפרקה ובאיזה נסיבות ? גרמניה הובסה במלחמת העולם ה-1, ובהסכם הכניעה של הגרמנים המכונה "הסכם ורסאי", גרמניה הושפלה. לא מספיק שהיא הפכה מדינה ללא יכולות תעשיות, שנאלצה לשלם פיצויים לכל אירופה, שלא הורשתה להקים צבא ושטחה הצמטמו, גם שונה שמה ל"רפובליקת וימאר". הסמל הכי מובהק לכניעה הוא שינוי שם של משהו. עם עליית היטלר לשלטון ב-1933 הוא החל במה שכונה "החזרת הכבוד הארי", בין הפעולות שלו היה גם החזרת "רפובליקת וימאר" להיות גרמניה. 12. מי הייתה הזמרת הראשונה שייצגה את ישראל באירוויזיון? עם איזה שיר ? אילנית עם השיר "שם" 13. מנחם בגין הזכיר באחד מנאומי הבחירות המפורסמים שלו 2 עולי גרדום שהקריבו את נשמתם. מיהם אותם שניים ? באיזה הקשר הוא הזכיר אותם ? וכיצד חלק להם בגין כבוד אחרון ? (במילים אחרות- מה הפעולה האחרונה בחייו של בגין שעשה להם כבוד) פימשטיין וברזני-2 עולי הגרדום החליטו לא ללכת לגרדום כ"צאן לטבח". הוברח לתאם רימון, והם החליטו לפוצץ אותו בדרך לגרדום כדי להרוג את הקצינים הבריטים שמובילים אותם למוות. אחרי שהם הבינו שהרב שליווה אותם יהיה לידם במוות, הם החליטו להתאבד כדי לא לפגוע בו. הם החזיקו רימון יד בין חזיהם, התחבקו, והתפוצצו ומתו. כאשר דודו טופז הזכיר את הצ'חצ'חים הוא התכוון לעדות ספרד שרובם ש"ג או בטלנים, בגין רצה להזכיר לעם כמה בני עדות ספרד היו חלק מהמלחמה היהודית, וכמה שבאצ"ל ולאחר מכן בחרות אין פער עדתי. הוא סיפר על פימשטיין-האשכנזי, וברזני-העיראקי, שבגבורה מתו יחדיו בלי הבדל מוצא באחד מנאומי הבחירות הטובים שהיו בעולם(1981). עם מותו ביקש בגין לא להיקבר בהר בהרצל בחלקת גדולי האומה, אלא בהר הזיתים כפשוטי עם, בין 2 הגיבורים שלו:פימשטיין וברזני. 14. ממשלת ישראל החליטה בעקבות פיגוע מינכן לחסל את כל מי שהשתתף יזם ואירגן את הפיגוע. בעקבות החלטה זו יצאה כוחות צה"ל לביירות וחיסלו כמה מחבלים באחד מהמבצעים הנועזים שידע צה"ל. מה שם המבצע ? איזה יחידה ביצעה אותו ? מתי ? מי הבן אדם הכי מפורסם שהשתתף במבצע הזה? למדינת ישראל היה מידע שכמה מחבלים ממתכני הפיגוע במינכן נמצאים בביירות. סיירת מטכ"ל נשלחה למבצע "אביב נעורים" כדי לחסלם. הכוח הגיע מחופש לתיירים כאשר חלקם מחופשים לנשים והם הולכים כזוגות. הזוג הכי מפורסם מהמבצע היה עמירם לוין לימים אלוף פיקוד צפון ואהוד ברק-הרמטכ"ל,שר הביטחון וראש הממשלה שהתחפש לאישה. הכוח הרג את המחבלים וחזר לישראל בשלום כאשר כל היעדים חוסלו(למעט 1 שנפצע).

למעלה