שאלום! ^-^

coral chan

New member
שאלום! ^-^

אז,לבסוף,הצלחתי להגיע לספרית הטכניון.. השאלתי את הספר "יפנית למתחילים א" שנכתב ע"י מריקו וקיוג'י צוג'יטה. אין לי מושג אם הספר הזה טוב ללמידת השפה או לא,והייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם ^^ מה שנראה לי,שצריך לבוא עם קצת ידע מוקדם בשביל להתחיל ללמוד מהספר הזה. עכשיו,שאלה: אזרתי אומץ וסוף כל סוף ניגשתי לנטיות (הנושא הזה הפחיד אותי מאוד). אני נתקלתי בצורת mizen-kei בכמה מקומות,המקום הראשון זה צורת הנטייה של yogen. לא הבנתי בגרוש מה זה מיזן,ולמה הוא מופיע לי ליד כל מיני מילים(כמו: צורה-מיזן,החלק הנוטה-daro,בסיס-kirei,מתחבר ל-פועל עזר u) עזרה? מישהו? ;; למישהו יש מאמר על נטיות,משהו פשוט שיסדר לי הכל לפי קבוצות? אני מאוד אשמח לאחד כזה. בוודאי יצוצו לי עוד שאלות בהמשך,תודה רבה D:

GnomeBubble

New member
אוי, מיזן-קיי

אני מודה שמעולם לא למדתי לפי הצורות האלו (של דקדוק יפני קלאסי), ואני לא יודע אם יש אנשים בפורום הזה שלמדו. אולי ככה לומדים בלימודי המזרח הרחוק באוניברסיטה, אבל באמת שאין לי מושג. הצורות האלה חשובות, בכל אופן, כדי להבין את התפתחות את הדקדוק היפני ואת ההקשרים ליפנית קלאסית - אבל את מי שרוצה ללמוד יפנית מודרנית בצורה פשוטה הן סתם מסבכות. זה כמו ללמוד את כל העקרונות והחוקים של החטפים והתנועות הקטנות/גדולות בשביל לדעת עברית. כמה אנשים יודעים את זה? אפילו בבית-ספר בשיעורי לשון אנחנו בקושי לומדים על זה. אם את רוצה אתר שמשתמש בצורות האלו ותוכלי להשוות מולו, אז ב-nihongo resources יש מדריך מפורט. לפי המדריך הזה, mizenkei היא מה שאנחנו בדרך כלל קוראים לה צורת ה-a (כי בפעלי גודאן היא מסתיימת ב-a). זאת הצורה, למשל, שמוסיפים לה את סיומת השלילה nai.

מריקו (זו שכתבה את הספר) היא מורה

שלי! אישה מעניינת, וגם בעלה, למרות שאותו אני עדיין לא מכירה אישית אבל מעולם לא ראיתי את הספר כך שאין לי דעה בנושא

GnomeBubble

New member
אלא שני דברים שונים נראה לי

גו-דאן 五段 היא קבוצת פעלים - פעלים מהדרגה החמישית, או, בעצם, פעלים של 5 שורות (כי יש להם 5 צורות בסיס שונות, אחת לכל שורה משורות התנועות של ההירגאנה). בפעלי איצ'ידאן 一段, לעומת זתא, רוב צורות הבסיס הן בדיוק אותו הדבר (פשוט משמיטים את ה-RU בסוף). מיזן-קיי היא פשוט אחת מצורות הבסיס. נגיד, המיזן-קיי של wakaru (פועל גו-דאן) יהיה wakara*. זאת לא הטיה בפני עצמה, אבל למיזן-קיי מוסיפים את צורות השלילה nai או zu למשל, כך ש wakara + -nai -> wakaranai*. המיזן-קיי של taberu (פועל איצ'י-דאן) יהיה tabe*, וביחד עם nai מתקבל tabenai. זהו, יש המון צורות כמו המיזן-קיי: רניו-קיי, רנטאי-קיי ועוד.

bouzu

New member
ספר לא משהו

אבל יותר טוב מכלום. נראה לי שהם כתבו אותו לפני שהם למדו עברית

בJדJה

New member
יש לי את הספר הזה

אח שלי הביא לי מהטכניון זה ספר נחמד מאוד כאילו אפשר לדעת איך לכתוב ואת האותיות חוץ מקאטקאנה שזה בחלק ב' אבל אם את לא לומדת את הספר הזה עם מורה את לא תביני הכל חחח בגלל זה אני מחכה שיהיה להם בסימסטר הבא יפנית כדי שאח שלי ילמד וילמד אותי..

למעלה