שאלום לכולם :)

שאלום לכולם :)

ובכן, לאחר שבועיים של לימודים מאוד אינטנסיבים בבצפר פלוס 11 שעות מגמת מחול אני יכולה לומר לכם בלב שלם - הצלחתי ! כן. הצלחתי להשתחרר מהקיבוע לעולם הפלמנקו ניתפחתי גם לעולמות אחרים.. אבל שזה לא יטעה אף אחד - אני את הפלמנקו שלי אוהבת ואוהב לעולמים ! עד כדי כך שאפילו את הבגרות שלי במחול אני הולכת לעשות בפלמנקו.. מה שמוביל אותי בדיוק למה שאני רוצה לבקש מכם- אני צריכה לבעוד חודש להעביר שעור על הפלמנקו לבנות מהמגמה שלי ואני רוצה להתמקד בקצב של הבולריאס. יש למישהו רעיונות להעברת שעור או אפילו איזשהו מידע שיכוון אותי למשהו.. יצירתי ? שנה טובה וסוף שבוע רגוע.. עדי.

jazzistco

New member
זה

תיכון ? באיזה כתה את ? גם אצלי יש מגמת מחול בבצפר ... שנטע בלומנטל מנהלת ...

זה שעור מעשי ועיוני בייחד.

בהתחלה אני צריכה לתת רקע על השעור בעל פה ואז להעביר שעור בו. ולא- הבנות לא רקדו מימן פלמנקו.. קצת קשה, לא?

ballet20

New member
כמה רעיונות

(למרות שזה נשמע קשה...) א. אני שמחה לקרוא שאת משתלבת... ב. כמה דברים שנראה לי יכולים לעזור לך: לקחת מוזיקה קלאסית בעלת גוון של פלמנקו (נניח הבולרו של ראוול או משהו מכרמן)ולעשות כוריאוגרפיה שמתחילה מקלאסי יותר ואח"כ מתפחת לפלמנקו- דרך שינוי ביציבה, ברגליים וכו. כמו כן כדאי להדגים שונה ודומה בפוזיציות בידיים (נראה דומה אבל כמו שאת יודעת לא לגמרי). חוץ מזה כדאי ללמד קצת רגליים בסיסיות- כי זה הכי מיוחד לעומת טכניקות אחרות... בחלק העיוני מומלץ מאוד להתשמש בסרטים עם פלמנקו להדגים- זה יעשה לך את השיעור הרבה יותר מעניין ויעשה לדנות חשק לרקוד
אמממ אם אני אחוב על עוד משהו אני אומר לך

Gods Wave

New member
לדעתי

אם את רוצה להעביר שיעור פלמנקו לבנות שלא רקדו פלמנקו אף פעם, תלכי על קצב יותר פשוט - בשביל בולריה צריך המון בסיס ונורא קשה להכנס אליה ככה בלי שום רקע בפלמנקו. אני נורא מבינה למה רצית ללכת על בולריה, זה קצב נהדר ונורא כיפי, אבל אני חוששת שזה יהיה נורא מסובך להעביר את הסגנון הזה... בכל אופן, המון בהצלחה! :) ובגרות בפלמנקו נשמע לי מגניב לאללה! סחטיין...

כן

חשבתי על הסיגנון הזה כי הוא הסיגנון שאני הכי אוהבת מבין כולם, הוא נורא מיוחד , קופצני כזה.. משחקי.. חשבתי אולי ללמד אותן את הקצב שלו וללמד לאחר מכן איזה שנים שלושה צעדים על אותו הקצב.. האופציה השניה היתה טאנגוס, אבל אני לא יודעת.. יותר התחברתי לבולריאס.

אמרוקאי

New member
לאו דוקא הגיון הפוך

כשאני התחלתי ללמוד פלמנקו (
) התחלתי קודם עם הסולאה (בכיתה), אח"כ בולריאס (באופן פרטי), ורק אח"כ טנגוס (בכיתה). מצד שני, כל מקום בו ראיתי מלמדים ריקוד פלמנקו למתחילים, מתחילים מטנגוס. זה הרבה תלוי במורה ובתלמידים עצמם. אין נוסחא קבועה וחקוקה בסלע.

flamenca

New member
suggestion

Maybe a sevillanas is better - there are two types of sevillanas, sevillanas boleras (which is upper body flamenco and lower body classical ballet), and sevillanas flamencas. You could show them the movies "Sevillanas" by Carlos Saura as part of the lecture, and then demonstrate the differences between the two forms of sevillanas. It's a pretty easy rithm - 3, just like a waltz.

למעלה