שאלוםם לכולםם :)

אביבוש7

New member
שאלוםם לכולםם :)

יש לי כמה שאלות...יותר נכון אני רוצה להעמיק בידע! אוקיי אז ככה...כמו שכבר אמרתי בהודעתי הקודמת..עברתי טסט לפני מספר ימים (5)... עכשיו אמורים לעשות ביטוח בהתאם...איזה ביטוח צריך להעשות? ביטוח נהג צעיר או ביטוח נהג חדש? עכשיו כמו כן שאלה נוספת בעקבות כך... :) מממ אסור לי לנהוג על רכב ללא הביטוח המתאים של נהג צעיר נכון?!

ChilD SouL

New member
תשובות

ראשית, את יכולה לקרוא לגבי ביטוחים בטאגליינס - יש מאמר שלם בנושא.
שנית, את צריכה לעשות ביטוח נהג חדש + נהג צעיר. [במידה ואת מתחת לגיל 24] שלישית, את יכולה לנהוג על רכב ללא הביטוחים הנ"ל, אולם
במידה ואת עושה תאונה או מישהו נכנס בך - זה לא יהיה נעים לכיס שלך בכלל, לכן רצוי לנהוג אך ורק עם ביטוח מתאים.

Superdror

New member
היא לא יכולה לנהוג על הרכב של אביה

בלי שהוא יסדיר את העניין הביטוחי, אם אין לה אח או אחות בגילה עם אותו ותק נהיגה - ביטוח החובה אף הוא לא מכסה אותה ולכן אסור לה לנהוג על הרכב. ולפותחת השרשור -יש להתקשר אל סוכן הביטוח, להעביר לו את גילך ולהבהיר לו שזה עתה עברת טסט ויש לך רשיון יםו ורבע - הוא יוסיף אותך לפוליסת הביטוח. כשמוסיפים מישהו לפוליסת הביטוח עדיף שלא להשתמש בהגדרות נהג צעיר או נהג חדש - יש להעביר לסוכן הביטוח את פרטי המבוטח החדש במדויק ובזה תם הסיפור.

ChilD SouL

New member
../images/Emo12.gif

ידוע לי שאפשר לנהוג על רכב ככה, אולם אתה לא מבוטח במקרה ואתה עושה תאונה או נכנסים בך. אתה בטוח

Superdror

New member
אם לא הייתי בטוח לא הייתי כותב.

כיום, גם ביטוח החובה מותאם על פי הנוהגים ברכב - ולכן אסור לנהוג ברכב שאין לו כיסוי ביטוחי מתאים לנהג. יש גם הבדל של מחירים בפוליסת ביטוח החובה בין נהג ותיק בגיל 30 לבין נהג חדש. אם אבי יעשה ביטוח על רכבו רק עברו ולא עבורי - הוא ישלם כ500 שקל פחות , לפחות.

אביבוש7

New member
ממ.... :)

אז זתומרת שאסור לי לנהוג על אף רגע מלבד רכב שיש עליו ביטוח בהתאם למה שאני(נהג חדש+נהג צעיר) ??? וברור שהוריי יתקשרו לסוכן ביטוח..פשוט אני שאלתי לידע כללי בשבילי!

מוסיף לשאלה...

זה מכבר(לפני חודש) יש לי רישיון, ואני מנוע עדיין מלנהוג על רכב, אמא שלי ביררה אצל הסוכן ביטוח ויצא שהביטוח של הנהג חדש+ צעיר יוצא בסביבות 3 אלף, אך לעומת זאת המורה נהיגה שלי דיבר על ביטוח לבן הצעיר שלו בסכום של 1000 שקל של חברת "הפניקס" מישהו יודע על זה משהו ומוכן להבהיר את הנושא?

Superdror

New member
קודם כל -לפני שעושים ביטוח לרכב

מומלץ לעשות סקר שוק מקיף ולגלות שיש הבדלי מחירים עצומים בין סוכן אחד למשנהו - לפעמים זה מתבטא באלפי שקלים. בכל מקרה, הביטוח של הפיניקס המדובר בפורום הוא ביטוח שבו אתה קונה "שעות ביטוח" - וכל פעם שאתה עולה לרכב אתה שולח SMS לחברת הביטוח ואז הביטוח מופעל(אני מניח שאתה מקבל SMS שמאשר הפעלת הביטוח), כשאתה מסיים לנהוג - אתה שולח שוב SMS ו"מכבה" את הביטוח. אני לא בקיא במחירים - אבל אם אתה לא חייל שמגיע הביתה פעם בשבוע / שבועיים - סביר להניח שזה לא כדאי לך . שמעתי ממישהו שמדובר בכ-1000 ש"ח בערך לכ-60 שעות. תיקח בחשבון שגם ההודעות שאתה שולח עולות כסף - ושאם אתה שוכח לשלוח הודעה ולהפעיל את הביטוח , אתה עלול להיות בבעיה אם תעשה תאונה חס וחלילה..

Superdror

New member
בדיוק.

צירפתי קישור למאמר המסביר על סוגי הביטוחים הקיימים, תעייני בו ותשכילי. כמובן, אני רוצה להודות לעצמי על שכתבתי את המאמר

למעלה