שאלה

sowhatt

New member
שאלה

בהצלבת כבלים, מישהו בחדר כושר אמר לי שצריך לעמוד כשהגוף נוטה קדימה, איך נכון יותר לעבוד בזה? כשעומדים ישר, או כשהגוף נוטה קדימה?

sowhatt

New member
עוד שאלה, יותר חשובה

התרגילים שאני עובד עליהם בחדר כושר: חזה * מקבילים * מכשיר פרפר * הצלבת כבלים * לחיצת חזה בישיבה גב * פולי מאחורי הצוואר * משיכת כבל בישיבה רגליים * לחיצת רגליים * פושטי ברכיים * כפיפות רגליים ידיים דו ראשי - * כפיפת מרפק בישיבה [מוט] * כפיפת מרפק בעמידה [לא לסירוגין, אלא כל יד לחוד] תלת ראשי - * דחיפת כבל מטה * בעקיפין מקבילים בטן * 3 סטים של 35 כפיפות בטן 30 מעלות. איך לחלק את התרגילים בשבוע? עד היום עבדתי על כל השרירים באותו אימון 3 פעמים בשבוע, אבל בגלל שזה לוקח הרבה זמן לא ביצעתי את כל התרגילים, לדוגמה באימון אחד לא ביצעתי משיכת כבל ועוד משהו ובאימון אחר לא ביצעתי לחיצת חזה בישיבה. אז איך לחלק את התרגילים לפי השרירים? במקום לבוא 3 פעמים בשבוע וכל אימון לעבוד על כולם האם אני צריך לבוא 6 פעמים בשבוע ולחלק את התרגילים ?

sowhatt

New member
ועוד שאלה , =))

אני לא אוהב לעבוד על חזה בלחיצת חזה בשכיבה עם מוט, אני יותר אוהב לעבוד בלחיצת חזה בישיבה, מכשיר פרפר, מקבילים והצלבת כבלים. זה בסדר, השרירים יתפתחו טוב גם בלי לחיצת חזה בשכיבה עם מוט?

לא אוהב

תרגיל שלא כואב ואתה לא אוהב אותו מצביע על כך שזה תרגיל טוב עבורך ! אל תוותר עליו !

pomelit

New member
"זה כל כך מגעיל, שזה בטוח

בריא בשבילי"?

חלוקה

בצע 3-4 אימונים בשבוע אימון A: חזה+יד קדמית+כתפיים אימון B: רגליים+גב+יד אחורית גב+רגלים+חזה - 9 סטים,12 חזרות ידיים+כתפיים - 6 סטים,12 חזרות מנוחה ביו סט לסט 60 שניות שלב בטן אימון כן אימון לא בצע אירובי 2-3 פעמים בשבוע אחרי אימון משקולות אימון צריך לקחת עד 60 דקות. בהצלחה

sowhatt

New member
שנייה, עוד שאלה =)

שכתבת לגבי הסטים נגיד ידיים+כתפיים - 6 סטים 12 חזרות. מה זאת אומרת? שלידיים 3 סטים ולכתפיים 3 סטים? אם כן, אז זאת אומרת לעבוד על כל שרירי רק במכשיר אחד?

איתי ל

New member
חלוקה???? לא אמורים לעבוד על

חזה וזרוע אחורית ביחד, ועל גב וזרוע קדמית ביחד?????

הגיון

אימון A מחולק לעבודה על קבוצת שרירים גדולה ולאחריה קבוצת שרירים קטנה, כאשר קבוצת השרירים הקטנה היתה אנטגוניסטית (מתנגדת) לשרירים המסייעים לקבוצת השרירים הגדולה. או במילים פשוטות יותר קבוצת שרירים שלא היתה פעילה בקבוצת השרירים הגדולה. אימון B מחולק בהתחלה לשתי קבוצות שרירים גדולות. הקבוצה הגדולה יותר (רגליים) היא הראשונה ומתיחסת לפלג גוף תחתון ואילו הקבוצה השניה מתיחסת לפלג גוף עליון (שרירי הגב) כאשר קבוצת השרירים השלישית היא אנטגוניסטית (מתנגדת) לקבוצת השרירים הגדולה השניה.

כבל קרוס

הרעיון סביב התרגיל הוא זוית של 90 מעלות בין הזרוע לגוף על מנת לבצע קרוב אופקי. מה שקורה בפועל הוא שמעמיסים משקל גבוה מדי ושריר החזה מתקשה לבצע את התנועה (קרוב אופקי) ולכן הגוף נוטה קדימה והזוית קטנה כך שהתנועה במפרק הכתף מתקרבת לקרוב מה שגורם לשריר הרחב גבי לסייע ואפילו להיות השריר הדומיננטי. לכן, שמור על 90 מעלות בין הגוף לזרוע בין עם זה מתבצע בעמידה או בהטיה קדימה.

למעלה