שאלה...

תוםשפר

New member
שאלה...

אז ככה עוד 3 חודשיים בר-מצווה בתור מתנה אני רוצה כלב..... בהתחלה הייתי סגורה על גור לברדור אבל היום הגיע הצעה מעניינת ביותר! האסקית מדהימה ביופיה בזיווג בלתי מתוכנן עם לברדור הגיעו ל-7 גורים שהיום בני יום שע''פ מה שהבנתי 1 שחור והשאר אפורים.... ראיתי תמונה של כזה כלב בוגר וכשאני מדמיין אותו עם עיינים כחולות אני מתאהב! הגורים מחולקים בחינם (כמובן כי בעלי האסקית מקושרים) אני מפחד שכל החלומות שלי שיביא לי כדור כשאזרוק לו וירוץ אחרי כשארוץ וישחה איתי במים יהפוך להאסקי עצלן.... אז מה עדיף? אני צריך להחליט מהר כדי לשמור גור....

תגובה

רצוי קצת לברר על האופי של האסקי וגם על לברדורים. לא לבחור לפי מראה, אלא קצת לקרוא מה זה חינוך גורים, קצת יקח זמן עד שתזרוק לו כדור ולשחות במים. בחודשים הראשונים זה בעיקר חינוך לצרכים והוא לא עוד לא מחוסן בצורה מלאה. מי יטפל בכלב חוץ ממך? מה ההורים חושבים על הכלב? בכל מקרה - מאד חשוב, לא לקחת את הגור לפני שהוא בן 7 שבועות. יש במאמרי הפורום - בקטגורית גורים הסבר על התקופות אתה מוזמן לקרוא וגם להדפיס ולהביא לבעלי ההאסקית.

תוםשפר

New member
תראה...

ההורים מתחלקים ל-2 קבוצות: 1- מסכים ורצה 2- מתנגד.... יש לנו כבר כלב פינצר מעורב אבל היא זקנה והליכה של יותר משעה עושה לה שברייי מאמץ.... הכלב הוא כעיקרון של אחותי אבל הוא נחשב של כל המשפחה. עשיתי הסכם שעד שניקח את הגור אני יוצא עם הפינצר 3 פעמים ביום אם אני לא מצליח אני מוותר על כלב.... אז- נחכה קצת זמן עד שנלך לראות את הגורים והכלב מכיוון שהאמא בטח תוקפנית ואין מה לראות בגורים (הם עוד עוצמים עיינים ומכורבלים ליד האמא) הקטע הוא שלא את כל הכלבים אפשר לחנך להביא כדור.... לברדור עם האסקי אפשר? יש לי עוד4 אחים ואחיות בשלב כלשהו הם יתחננו לצאת עם הכלב המקסים שלי!

בעקרון לא צריכה להיות סיבה

שלא להצליח לחנך את הכלב, אבל זה מאד תלוי בכלב וביצר ההבאה שלו. יש עוד סיבות שאתה רוצה עוד כלב חוץ מלהביא כדור? זה נראה לי איזה גימיק שמתי שהוא ימאס...

zooom360

New member
אהלן

תראה, גידול כלב זאת אחריות עצומה, במיוחד כשלוקחים את הכלב בעודו גור. תחשוב שכלב גדול חי בערך 12-14 שנה. אומנם הצבא עוד רחוק אבל הוא יגיע, ודי מהר. מי יטפל בכלב כשתהיה בצבא, או בטיול או עם חברים, אני לא מכירה את המשפחה שלך, אולי הם כן יקחו אחריות, את זה רק אתה יודע, אבל אל תגיד לעצמך שכן אם אתה יודע שהם לא, אני לא אומרת שאין מצב שאם עכשיו הם חושבים שזה לא ישתנה והם כן יקחו אחריות. כלב זה מגביל מאוד. אבל זה משתלם אם יודעים לטפל בו, הן באילוף הן במזון והן בטיפול וטרינרי נכון. כלב זה גם כסף ויש מצבים שזה המון כסף אם חס וחלילה יש בעיה רפואית כלשהיא, אין קופ``ח לבע``ח. עכשיו לעניין הגזע, האסקי זה לא כלב פשוט, הוא צריך את המרחב שלו, זה לא כלב שילך צמוד אליך אם יהיה משוחרר, יש להם נטייה חזקה לברוח בכל מצב. וגם הלברדור אינו כלב פשוט למרות היותו ידידותי. גיל הגורות שלו אורכת הרבה זמן (שנה ואף שנתיים) הם בולסים כל דבר, כמו שאומרים עליהם ``פחי זבל``, אומנם גור זה כייף אבל לא כשזה אורך המון זמן. אתה יכול לאמץ גור גם מעמותה, יש המון גורים מכל מיני סוגים. אגב כלב הבאה זה לברדורים וגולדנים הם מתים על משחקי כדור. אני הייתי ממליצה לך לחשוב לפני שתחליט, ותקרא חומר על אילוף ועל גידול כלב, וגורים. אם אתה מביא גור\בוגר מומלץ לקחת לפחות שיעור אילוף אחד ממאלף מומלץ שיסביר איך לנהוג עם הכלב איך לשים גבולות, ולבחון את אופיו של הכלב. אני מאחלת לך המון הצלחה, ותעדכן אותנו מה החלטת לעשות=) המשך יום נפלא!

למעלה