שאלה,

לא חושבת../images/Emo128.gif

אני לא חושבת שמישהו נועד לסבל, אבל בוא נמתין לתגובות נוספות... חוצמזה, ברוכים הבאים פה

דגנית

New member
עניין של בחירה..

יש אנשים שאוהבים לסבול.. ולכן מפרשים כל דבר כסבל.. הכל ענייין של דרך ראיה, האם מסתכלים על הקוץ או על הפרח שצומח מתוכו, האם מסתכלים על החצי הריק של הכוס או על החצי המלא. האם מסתכלים על האבנים שבדרך והשלפוחיות ברגליים, או רואים גם את הפרחים שצומחים בצדדים, את הפרפרים והכוכבים.. שמלווים את המסע. אני לא מאמינה בחיים של סבל, אני חושבת שתקופות של קושי הן תקופות של למידה, על המסלול שלנו, על כך שמשהו לא 'דופק' נכון, והן גם תקופות של צמיחה למקום אחר.. כי כאשר הדרך לא נכונה, וסובלים בה.. מתעוררים ממנה, פותחים את העיניים למקומות אחרים. אם סובלים כל הזמן, כנראה שמשהו מתנהל לא נכון באורח החיים.. והייקום צועק.. תתעוררררר!! לשנות, לעשות, ללמוד את השיעור שנובע מהסבל ולהמשיך הלאה. את הסרט הסוד ראית? http://youtube.com/watch?v=shLthwKcw1c&mode=related&search= "כשמחייכים מהלב, וצוחקים מהנשמה
זה סימן.. שהדרך נכונה"

Shame in you

New member
אוקיי, אבל האם את מאמינה

שיש מקרים נדירים שבהם זו לא בחירה? שבהם אין "חצי כוס מלאה" וגם אין דרך לשנות את המצב? שמשהו כופה על האדם את הסבל שלו ואין לו אפשרות לשנות?

דגנית

New member
צריכה לחשוב על זה..

בעיקרון מאמינה שאפשר לכשף אנשים, למנוע מהם יכולות מסוימות, כמו שאפשר לרפא בעזרת אנרגיות אפשר גם לכשף בעזרתן, ולפגוע. אבל.. אני עדיין חושבת שבכל רגע נתון יש לנו את האפשרות לבחור איך להסתכל על הדברים.. לא חושבת שיש מצבים שלא ניתן לשנות. אני חושבת שיש פה עניין של מודעות. להיות מודע למצבים מסוימים לכך שהם לא עובדים כמו שצריך להתמודד ולמצוא להם פתרונות. מודעות אישית, פנימית, חיבור פנימי, חיבור להדרכות שלנו... זו הדרך לשינויי ולהשתנות. הנשמה לא תבחר שיעורים שהיא לא מסוגלת ללמוד אותם ולהתמודד איתם. לא מאמינה שאנחנו עומדים בפני שיעורים שלא ניתן לעמוד בהם = סבל רציף. אני חושבת שאם מנסים לנקות את כל מה שג'יפת וכואב, ולהסתכל על הטוב אפשר למצוא אותו. ואפשר להתחבר לכוח הפנימי. שתמיד קיים. אומרים שהכל צפוי והרשות נתונה. מה שצריך לקרות יקרה.. וקורה. הדרך.. היא הבחירה שלנו. אפשר להגיע לאותו המקום ממקומות שונים.. לא מאמינה שהגענו לכאן כדי לסבול. להיפך, כאשר סובלים.. זה אומר לי.. שמשהו לא תקין בדרך.

בחירת נשמה

ציטוט מספר דברים פרק י"א רְאֵה, אָנֹכִי נֹתֵן לִפְנֵיכֶם--הַיּוֹם: בְּרָכָה, וּקְלָלָה. כז אֶת-הַבְּרָכָה--אֲשֶׁר תִּשְׁמְעוּ, אֶל-מִצְו‍ֹת יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם, הַיּוֹם. כח וְהַקְּלָלָה, אִם-לֹא תִשְׁמְעוּ אֶל-מִצְו‍ֹת יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, וְסַרְתֶּם מִן-הַדֶּרֶךְ, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם הַיּוֹם: לָלֶכֶת, אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים--אֲשֶׁר לֹא-יְדַעְתֶּם. {ס} לזה אני קוראת בחירת נשמה... עזר כנגדו

רותי 11

New member
התשובה היא חד משמעית - לא -

לא באנונ לסבול, אמנם יש לנו כאן שיעורים ותיקונים וזה לא תמיד קל. הכל עניין של גישה לחיים אם אני לוקח את עצמי כקורבן אז זה מה שיהיה איתי ואם אני חושב שבאתי לסבול אז אני אסבול "דומה מושך דומה" בהתאם לחשיבה שלנו ככה אנחנו חיים

Shame in you

New member
ואם זו לא גישה?

אני נותנת לך דוגמא של אדם שלא רואה את עצמו כקורבן ומוכן לסבול הרבה אם זה יביא לו אושר בעתיד. אבל הוא סובל ואין שום סימן לאושר, וגם אין לו אפשרות לשנות. איך אפשר להסביר את זה?

אולי... אולי אם תפרטי קצת יותר../images/Emo42.gif

נוכל להתייחס לדברים שאת מעלה בצורה אחרת... בעיקרון, אני מצטרפת לרותי וחושבת שאין אדם שנועד מראש לסבול. יש לנו שיעורים שבחרנו לעבור, כל מיני מצבים שלא "קורים לנו" אלא כאלה שהזמנו, במודע או לא. את כותבת בעצמך : "אדם שלא רואה את עצמו כקורבן ומוכן לסבול הרבה אם זה יביא לו אושר בעתיד" כלומר, האדם מוכן להקריב למען משהו עתידי, גם אם הוא סובל מכך.. מכאן אני מבינה שזו בחירה נטו. מה זאת אומרת "אין לנו אפשרות לשנות"? אם תסבירי, תפרטי, אולי אפילו תתני לנו דוגמא, אני חושבת שנוכל לראותאת הדברים לעומק יותר, ובהתאם, גם להגיב.

Shame in you

New member
התכוונתי שהאדם מוכן לשאת הרבה

כדי שבעתיד יהיה לו טוב. אבל הוא לא בוחר את הסבל שלו. אין לו אפשרות כי כל מה שהוא עושה לא מצליח, נדמה שיש עליו קללה שלא משנה מה הוא יסבול.

את אומרת "מוכן לסבול"

ברגע שאת חושבת כך.. את בוחרת בכך ואת יוצרת את זה.. כלומר כל עוד תמשיכי להגיד "אני מוכנה לסבול על מנת להגיע לאושר בעתיד".. זה בדיוק מה שתקבלי.. האושר תמיד יהיה בעתיד ואת תמיד תיהיה בסבל.. הדרך לשנות היא להפסיק לסבול.. לראות את האושר כאן ועכשיו.. ורק כך תיצרי אותו.. לא באנו לסבול.. באנו לכאן לחוות כל מה שנבחר בו.. כל עוד את בוחרת בסבל.. זה מה שתקבלי.. כי היקום תמיד נותן לנו את מה שאנחנו מבקשים.. אור ואהבה

Shame in you

New member
עזבו לשנייה את ההערה הזאת

דמיינו בנאדם שסובל, סובל ממש. בלי יכולת לשנות. זה הגיוני מבחינתכם שהוא יסבול לנצח? שהנשמה שלו נועדה לסבל נצחי בלי יכולת לשנות את מצבו?

אין דבר כזה..

"בלי יכולת לשנות"... המשפט הזה הוא טריק שאנו משתמשים בו על מנת להצדיק את הבחירות שלנו.. כל עוד תמשיכי לבחור בסבל.. ותמשיכי לטעון שאין ביכולתך לשנות .. זה מה שיקרה.. תמשיכי לסבול ולא תוכלי לעשות כלום.. ושוב אני אומר.. לא באנו לסבול.. ואף אחד לא "צריך" לסבול לנצח.. יש רק בחירות שלנו.. כולן טובות.. אדם הסובל במשך הרבה זמן.. הוא גם בוחר בסבל הרבה זמן.. ויש לו גם רווח מהסבל הזה... כלומר כל עוד הרווח שאת מרוויחה מסבל מצדיק מבחינתך את המחיר.. את תמשיכי לבחור בסבל.. אור ואהבה

hilabarak

New member
איזה סבל ? נפשי ? פיסי ?

אם את מכירה מישהו שכל הזמן עובר תאונות וקרוביו עוברים תאונות, אז באמת צריך לנסות להבין האם יש מישהו שבאמת הסבל נדבק אליו. אם קשה לו בגלל בדידות ועזיבה של חברים ומריבות וחוסר הצלחה במקצוע או בלימודים, אז זה הכל קשור ליכולות שלו. בקיצור, האם הסבל נובע מאירועים חיצוניים שאינם קשורים אליו ? (תאונות, מחלות מיסתוריות...) או שמא הסבל נובע ממערכות יחסים ועבודה ומקצוע וכולי . שזה קשור לאיך שהאדם מנהל את חייו (הרי גם אם אישתך זרקה אותך ללא שום סיבה, עדיין אתה זה שבחרת אישה מסוג כזה שתזרוק אותך ללא שום סיבה).

לנושנוש

New member
גם אני אשמח לדוגמא תכל'ס.../images/Emo132.gif

בעיקרון נראה לשהתשובה לשאלה ראשונה היא"לא". אם יש מישהוא מרותק למיטה ממחלה קשה ובכאבים אפילו אז אפשר להשלים עם המצב (מה שיוריד את הסבל של התנגדות למצב) ולהעזר בכל דרך אפשרית להקל על כאב, חוסר נוחות וכו'.

רותי 11

New member
אני חוזרת שוב ואומרת

שאם הוא חושש שיש עליו קללה הוא לא יתקדם לשום מקום הכל ענין של תפיסה - התפסיה שלנו את עצמנו ואת החיים שלנו והכל ללא יוצא מן הכלל אנחנו יוצרים מודעות משנה את כל התפיסות האלה ודרך מודעות אנחנו לומדים לזהות ולשנות

רותי 11

New member
עצם העובדה שאת אומרת שהוא מוכן

לסבול אז הוא יסבול או סובל צריך להבין שאנחנו אלה שיוצרים את הדרמות שלנו בחיים וזה ממש חד משמעי יכול להיות שאותו אדם פשוט לא יודע שיש אפשרות אחרת.

למעלה