שאלה

• פותח הנושא aik
  • פורסם בתאריך

aik

New member
שאלה

מתאים לכם יותר השם יוצאים לתאווה

ארור יהוה

באת אליי את עיניי לפקוח ודבריך הם צוהר, חלון לי וראי. ...די כבר, די לזיין במוח ולהפיץ ריח שתן חריף!

ShakeSpearE

New member
שמעו שמים והאזיני ארץ כי אדני דבר

בקיצר(גם בלי ישעיה)--תשמעו
הרעיון של "ארור יהוה" הוא לא רע מיסודו--כוונתו להניא דתיים מלהשתלח בנו.. אך בכל זאת יש כאן זלזול במקודש לכמה אנשים. יש אנשים שאכן מאמינים שיש אל, והשם "יהוה" מקודש להם. בייחוד מפריעה לי הקריאה "ארור".. ולכן הצעתי--כולנו יודעים שגם עצם כתיבת "שם ה´" יפריע לטרולים. ועל כן מספיק לכתוב שמות שונים של הקדוש ברוך הוא יתברך(אפשר כל מיני, לא חסר), כלומר אפשר לענות להם משהו בסגנון: "תודה, יי" או: "שמענו אותך, שדי איום ונורא" ועוד כהנה וכהנה כיד הטובה על חברי הפורום, נראה לי שזה יבריח אותם באותה מידה. אמנם עדיין יש בכך חוסר כבוד למאמינים, אבל ההבדל ברור... (תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה נראה לי עדיף) שייקס-בירה(גולדסטאר)
נ.ב.--הללויה! חזר לי העברית למחשב!! נ.ב.ב.--נא לא להיחפז למסקנות.. "הללויה" זה רק ביטוי ותו לא! הכוונה הייתה: "קולולולולו! איזה יופילי!" אז אני מבקשת!

שאני יבין בבקשה..

מה זה "יש אנשים"? או יותר נכון מי זה? אם את אישית מרגישה שמפריע לך "ארור יהוה" ותרגישי נח יותר עם "שיזדיין אדוני צבאות" או "מוות לאלוהים" או מה שתבחרי, אז פשוט תבקשי יפה, מבחינתי את חברה בפורום, ואני מניח שאכבד בקשה של חבר (חיובי) בפורום גם אם היא נראית לי שטותית/שגויה/לא רלוונטית. אבל אם "יש אנשים" זה הנודניקים, אז מגיע להם, ואם זה באמת מפריע להם, שלא יבואו לכאן בכלל. לגופו של עניין, אני חושב שמחיקת ההודעה שלהם, ומהר ככל האפשר, תהיה יעילה פי כמה.

almog4

New member
אני מודה - גם לי זה קצת מפריעה

הקללה הספציפית. זה כנראה משהו פנימי בתוכי, שלמרות שאני חי כיום כחילוני גאה - נשאר מושרש עמוק בפנים. אני מצטרף לבקשתה של השייספירית. אלמוג

אלעזר33

New member
גם לי זה מפריע - ויותר מקצת

אני לא חושב שכדי להבריח כמה עלובי נפש, צריך לפגוע במה שיקר גם לאחרים, מסיבות שונות, לאו דווקא אמונה. התגובה היא בלי פרופורציות. זה כמו לזרוק פצצת אטום קטנה בתגובה על פיגוע טרור בלי לחשוב שחוץ מהטרוריסטים עוד כמה אנשים ייפגעו, . עדיף לחזור ל´סיכול ממוקד´ ופשוט למחוק הודעות. אישית, מאז שתדירות הקללות הללו עלתה, אני פחות משתתף בפורום כי פשוט לא נעים לי ליטול חלק בשיח שזה סגנון בו.

טוב

New member
מסכימה עם שייקספיר ועם אתאיסט

מסכימה עם שייקספיר שהקללה קצת בוטה. מסכימה עם אתאיסט שהכי טוב זה פשוט למחוק.

MAYA20

New member
אוקי

כשהצעתי את הביטוי התכוונתי להשתמש בו במקרים נדירים יותר,מאז באו הרבה טרולים והביטוי הפך שגרתי,אולי שגרתי מדי. לדעתי אם משתמשים בביטוי רק במקרים קיצונים זה בסדר, אבל לא כדאי להשתמש בו יותר מדי,דעתי היא זו לא משום שהביטי מפריע לי רוחנית אלא בגלל שהוא מביע זלזול חריף ופגיעה קשה באנשים שמאמינים באלוהים לפי התפיסה היהודית. בעצם לפגוע היתה מטרתו, לפגוע בצורה שמטרידים יחשבו פעמים לפני שהם משגרים הודעה שפוגעת בנו. אבל לדעתי חשוב שהביטוי ישמר רק למקרים קיצונים באמת משני סיבות האחת שלא נתרגל לפגוע באנשים והשניה שנדע שמותר וצריך להחזיר לאנשים שפוגעים בנו.

adam222

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם תפיסה זו ../images/Emo45.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ShakeSpearE

New member
../images/Emo24.gif

מסכימה במאתיים שמונים ושתיים אחוזים!!(מתוך 282%) לכך בדיוק התכוונתי! ואתאיסט-- לא. הקללה לא מפריעה לי אישית. אך כן חשוב לי להתחשב ברגשות של אנשים שזו פגיעה קשה בהם. כפי שמאיה הסבירה יפה.. ואכן אני מסכימה איתכם, שבמקרים מסוימים -- אין ברירה. וכשפוגעים בנו כאן, בפורום שלנו, ברור שאנו יכולים להגיב ככל העולה על רוחנו. אגב, הרגשתי נימה של תרעומת אתאיסט, ואני מבקשת להבהיר כי כתבתי זאת כהצעה בלבד. דבר נוסף -- גם לדעתי מלכתחילה רצוי למחוק ואני מסכימה איתך בנוגע לכך. אני התייחסתי לכך שעונים להם (למצוי ולא לרצוי). אני מתנצלת אם פגעתי\הכעסתי אותך (למרות שלא ממש הבנתי מה הבעיה), אך לא היה בכוונתי לתקוף את הקיים, אלא רק לשכללו\לתקנו. (ברור שבתור חברה בפורום, אלא בתור מה? מה אני עז?-- או פרה..
אגב שימו לב לתמונה שלי בכרטיס)
Shakespeare

הייתי תקיף מידי?

כאתאיסט אמיתי, אני באמת לא חושב שהקללה הזו יש לה משמעות מבחינת המציאות בעולם, אלא מאי? יש מי שנפגע ממנה! אז אם הנפגע הוא חבר רצוי כאן, אני אמנע ממנה למענו, ואם הנפגע אינו רצוי כאן, אז שהוא ימנע מלבוא בבקשה. אני לא מוכן להתחשב ברגשותיהם של הטרולים והמטיפים למיניהם, אני מוכן להתחשב באנשים חשובים לי, ושחברתם נעימה לי הרבה יותר ממה שמקובל.... >אתאיסט הביא את ההתחשבות לידי קיצוניות, אבל רק למי שמגיע<

renee

New member
אורחת לרגע....

אינני שייכת, אני מודה, הגעתי במקרה ושמחה שהגעתי. נולדתי חילונית ועדיין חילונית אני. ובכל זאת דברייך גרמו לי אי נוחות עד כדי כתיבה. אפילו אנו <החילוניים> לא נוהגים לקלל את אלוהים ובמיוחד לא "יהווה" לימדו אותנו שזה שמו בתורה וזה קדוש נוכל לכנותו אלוהים, אלוקים, בורא עולם או כל שם אחר שנחפוץ. מקווה שאני ברשימת מי שמגיע לה התחשבות
ואם אני כבר פה אז לך שקספירה , כל הכבוד, זה הכיוון נהניתי לקרוא את דעותייך. ודרך אגב, הן מעוגנות בתיאוריות פסיכולוגיות וסוציולוגיות ידועות. אם תרצי חומר לקריאה פני אלי במסר. המשיכו לעשות חיים אקפוץ לבקר <כדאי להסתכן? עדיין מקיימים מצוות "הכנסת אורחים"?
>

התחשבות כן, קדושה לא!

אין לי בעיה "להתחשב" ברגשותיהם של אחרים, (ויש הטוענים שאני מתחשב יותר מן הראוי/נדרש), אבל כאשר את כותבת: "לימדו אותנו שזה שמו בתורה וזה קדוש" אני יכול רק לתהות מה קרה לשאר הדברים שלימדו אתכם, ומאותה תורה "קדושה", למשל: שאשה אינה אחראית ואינה רשאית לנדור נדר, אלא ברשות אביה או בעלה? נדר! היא נדרה לקרוא 5 פרקי תהילים כל יום! רק אביה או בעלה יכולים להחליט אם נדרה שווה משהוא ותקף, או שהוא בטל ומבוטל. ואת יודעת כמה דוגמאות אבסורדיות יש עוד? 613 (בערך) אז את תדברי איתי על קדושה.... ואנחנו מכניסי אורחים, ולא בגלל שזו "מצוה", ולא בשביל געפילטע-פיש בגן-עדן.

renee

New member
אתה צודק בכל מאת האחוזים

אם לא הייתי חושבת כמוך לא הייתי נמצאת היכן שאני נמצאת. עניין הנדר לא כל כך מדבר אלי אך מכירה אני הרבה "דוגמאות אבסורדיות" שנוגעות לחיי היום יום של חילוניות ושל דתיות כאחד ומתרעמת על כך כל פעם מחדש. אבל <וכאן ה"אבל" הגדול> בין זה לבין לקלל את שם האלוהים המרחק, לדעתי, רב. לדעתי, קל מאוד לעבור בין קיצוניות אחת לקיצוניות שכנגד החוכמה היא לזהות זאת ולהתמתן בהתאם. המעבר שאתם עושים הוא קשה, אין על זה עוררין, וכל הכבוד על לקיחת היוזמה ועל הכוח לחצות גבולות מוכרים. הפמיניסטיות עוברות את אותו תהליך של השתחררות מהבניה חברתית, השתחררות ממה שהטמיעו בנו כל כך הרבה שנים ולכן רבות עוברות לקיצוניות השניה. והתוצאה הפוכה מהמצופה. כך שאני באמת מבינה את התהליך, אבל זה לא מונע ממני לחלוק עליו. התחלתי להיות כבדה מידי?
הקיצר, ההתרעמות היתה רק על הקללה עצמה, והצגת נקודת מבט של חילונית על כך. אם פגעתי ברגשותיך הריני מתנצלת. יום טוב לך רנה

אל תתנצלי כל כך מהר...../images/Emo9.gif

אבל, את מניחה שיש אלוהים, וזה שמו, ומרגישה לא נוח עם הקללה. אבל אני, חושב שאין אלוהים, וכמו שלא יפריע לך אם אקלל: "ארורים הציקוליקוצים", כך אין לך מה להיפגע מהקללה שאסור לי להגיד...
לעומת זאת, הטרולים, המפריעים לנו, ומאמינים בגדולתו של האל, נפגעים גם נפגעים, (מה שלדעתי מגמד קצת את האלוהים שלהם, אבל זה נושא לדיון אחר). >כשהכל מתקדם בכיוון שלך, סימן שאתה בכיוון הלא נכון<

כקוראת ותיקה ושבויה בקסמי הפורום

ובתור ציקוליקוצימית אדוקה אני חושבת שאתאיסט צודק!! יותר מכך - אינני נעלבת גם מ"ארור אלוהי הציקוליקוצימים" (קללות על ציקוליקוצימים בהכללה וכעם - דווקא כן נראות לי מעליבות ואבקש לא להשתמש בבטוי שהצעת). אנחנו הציקוליקוצימים מוכנים לשמוע גם קללות על האלים שלנו כי מי שמאמין באמת ובתמים בהם יודע שהאלים עצמם ינקטו צעדים משמעתיים נגד המקללים וכפועל יוצא : איננו נוטים להגן על האלים שלנו (נהפוך הוא - האלים צריכים להגן עלינו, הציקוליקוצימים). האלים אינם נעלבים, אנחנו איננו נעלבים - ואם זה מה שיבריח טרולים - יהי כן. כי לדעתי מי שקורא קריאות גנאי נגד טרולים, אפילו אם אלה קללות לכאורה נגד האל שלי - עושה מעשה טוב. צריך למגר מכאן את הטרולים - ויפה כל שיטה לכך ושעה אחת קודם - עדיף. במיוחד אני נרגשת מכך שאנשים כמותכם שהיו שבויים בתוך ההבל הגדול שקוראים לו "אמונה דתית" מצליחים להשתחרר משנים של שטיפת מוח ושל הפחדות של חינוך ושל "הקניית ערכים" - עד כדי כך שאין בליבם פחד לקלל את האגדה עליה גדלו. בשם העם הציקוליקוצימי אני מברכת אתכם על דרככם, על אומץ לבכם, על העזתכם ושמחה להגיש לכם כתף וירטואלית.

אלי פלס

New member
חחחחחח - את גדולה

ועכשיו אני מבקש ממך לכתוב מן "עשרת הדברות של הפורום" מה מותר ומה אסור כדי שנשים את זה בטאג ליינס.

ShakeSpearE

New member
גאוועלד!!

יש לציין, כי חלילה לא התכוונתי להתחשבות בטרולים!! (להפך אף הצעתי איך כן אפשר להבריחם) לדעתי יש לנקוט את כל המעשים האפשריים נגדם! אלא התכוונתי לאנשים אחרים שקוראים בפורום. שמסתבר, כפי שצפיתי, שהענין מפריע להם. אישית אין לי בעיה עם "ארור יהוה" יותר מ"ארור אלוהי הציקילוקיצימוקים" ואיני חושבת כי יש איזושהי קדושה בשניהם. אך-- אם אלו היו קיימים במציאות, דעתי היא כי גם לקלל את אלוהיהם זה לא הדבר הכי מדהים שיש לעשות! חשוב מאוד!!!! יש לציין, כי לעיתים באים לפורום להתרשם/לקרוא גם אנשים שעל הגבול, כלומר מהססים\לא יצאו לגמרי, וייתכן כי הם מרגישים במידה מסויימת כפי שכתבו כאן בשבוע שעבר:" אלי למה עזבתני". בכתבנו "ארור יהוה" אין אנו אלא מבריחים אנשים יקרים אלו בחזרה לדת. הם לא ירצו לצאת אם הם ירגישו שכל מה שיש לנו לעשות כיוצאים זה לקלל\לירוק על האל. וחבל. זהו להפעם! שייקספיר

למעלה