שאלה......

WhitE WolF

New member
שאלה......

אני רוצה להתחיל לרוץ בכדי לשפר את הסיבולת לב ריאה שלי ועכשיו שאלתי היא מה יותר עדיף ריצה ע"פ זמן, או ריצה ע"פ מרחק??? אם ריצה בזמן: כמה זמן אני אמור לרוץ בהתחלה וכל כמה זמן לעלות את הזמן ובכמה?? ואם ריצה למרחק:מה המרחק ההתחלתי שאני אמור לרוץ כל כמה זמן לעלות את המרחק ובכמה?? תודה

WhitE WolF

New member
אולי מישהו בכל זאת יכול לעזור לי???

לפני שאני יוצא לחדר כושר

ronen222

New member
ברור שמרחק איזו מין שאלה היא זו

תרוץ למרחק שאתה מסוגל ומידי שבוע תנסה להוסיף קטע ריצה נוסף

sowhatt

New member
שטויות, מה כ"כ ברור? זה ממש לא נכון

לרוץ כמה שהוא יכול זה לא הדבר הכי חכם לעשות. לרוץ בזמן קצוב ולנסות להעלות את הקצב כל פעם, או כל תקופה עדיף.

pomelit

New member
סליחה, אבל זה נראה לי זניח

ואני ממש לא מזלזלת בך או במאמץ. עקרונת הרעיון הוא להשתפר - תתחיל בכך וכך זמן, תראה מה המרחק, ותתחיל לעלות משם. אני חושבת שזה לא משנה מה תעלה ראשון, מכיוון שממילא הם יעלו, ואתה רק תקבע לפי מה אתה בודק את ההישגים שלך. לדעתי, אבב, משאב הזמן תמיד יקר יותר, ולכן תתחיל בזמן קצוב (בהתאם ליכולת כמובן, ותראה לאן תגיע).

liorsion

New member
בקיצור

אם יש לך מד דופק: תרוץ לפי זמן בדופק מטרה שהוא קרוב ככל האפשר לסף האנארובי שלך (או אם אתה לא יודע אז +- 80% מהמקסימום). אם אין מד דופק: ריצה לפי מרחק גדל. בהנחה שאתה לא רץ יותר מ50-60 דקות. אם אתה מגיע לרמה שאתה רץ שעה בלי בעיה מיותרת הגיע הזמן להשקיע במד דופק (300 ש"ח) ולחזור לדרך א.

אחרי חדר כושר

לשיפור סבולת לב ריאה אתה צריך לרוץ כמה שיותר בדופק גבוה (סביב הסף האינארובי). ניתן לרוץ בזמן קבוע ולנסות לשפר את המרחק או לרוץ מרחק קבוע ולנסות לשפר את הזמן. המלצתי 3-4 פעמים בשבוע ריצה בעצימות גבוה של 40 דקות, ניתן לשלב גם אימונים של אינטוולים.

למעלה