שאלה

שאלה

או אולי בעצם תהי'ה, לא ידוע עדיין איך תיגמר ההודעה... אז שלום, מקווה שהכל טוב אצלכם. הייתי באבחון בהדסה ומיכל אמרה לי שהם עושים 2 קורסים בשנה. אחד בחורף לבחורי ישיבות (ברוב הפעמים) והשני בקיץ לכל השאר. ובקורס קיץ יש בת אחת או שתיים (עם קצת מזל..) זה לפחות לפי הסטטיסטיקות שלהם. את האמת, אני לא נוהגת לדבר עם בנים ואני כבר רואה את הקושי הכפול שמצפה לי בקורס, ואני קצת חוששת. אני מניחה שנכיר את הקבוצה עוד לפני שהקורס יתחיל ולא נראה לי שאני אתחבר אליהם, ברור לי שאם אני לא מתחברת לאנשים אז העבודה איתם ביחד במהלך הקורס קצת תיפגם. ומצד שני אני אמורה להשקיע פה את מירב מאמציי! לא יודעת למה לצפות, מה לעשות.. ואפילו מה לחשוב... צריך לחכות ורק אז להחליט... עצות או סתם תמיכה יתקבלו בברכה:) אז זו כנראה לא שאלה, סתם שיתוף במחשבות לא מסודרות כ"כ שיהיה לכם שבוע טוב ונפלא:)

בעיקרון לא הייתי ממליץ על טיפול שם

תראי עברתי שם טיפול ואני מכיר עוד כמה שעברו שם טיפוך וזה לא הלך להם זה פשוט קשה מידי לתרגל יום יום למשך שנים. אבל אם החלטת ללכת על זה אל תמנעי בגלל העובדה שרוב המטופלים הם בנים ואת לא תתחברי אליהם זה יהיה כך אולי ביומיים הראשונים אבל אחרי זה תתחברי לכולם. בהצלחה..

Impious

New member
קשה יש רק בלחם? ../images/Emo3.gif

אז סבבה, יש כאלה שלא הלך להם, לך זה לא הלך. מי אמר שגם לה זה לא יצליח? כי הססטיסטיקות מדברות לטובתך? אם יש לה מספיק כוח רצון היא יכולה לעבור את הטיפול הזה ולהמשיך בתרגול בהצלחה. קושי זה דבר אינדיבידואלי. אל תיקח זאת כמובן מאליו שאם לך ולמכריך לא הלך אז גם לה לא יילך ;] לגבי זה שאת לא נוהגת לדבר עם בנים. אז הנה לך, שתי ציפורים במכה אחת!
אני מאמין שלאחר פגישות ספורות תרגישי בנוח בחברתם. בד"כ האי נעימות והלחץ הוא בפגישה הראשונית, לאחר מכן הלחץ יורד מפגישה לפגישה.. וחוץ מזה, את והם שם בשביל אותה מטרה, למה שלא תרגישי בנוח בחברתם? תראי, אם טיפול קבוצתי לא מדבר אלייך אל תלכי לזה בכוח.. את רואה שאין חיבור תחתכי, חבל על הזמן ועל הכסף שלך. המון בהצלחה, מצפה לשמוע עידכונים ממך

dudu2873

New member
אני חושב..

אני חושב שאין בכלל טיפול בגמגום לא בארץ ולא בחו"ל...אני הייתי בטיפול שהייתי בגיל 17 אצל ברברה דם לא יצא לי מזה כלום רק בזבוז כסף...אולי טיפול יכול להוריד קצת את הגמגום.. לא מכיר אחד שהיה בטיפול ועבר לו הגמגום לחלוטין... הגיע הזמן להשלים עם מה שאלוהים נתן {הגמגום} לטוב ולרע... המשך יום טוב לכולם...

עברתי טיפול דומה בCTI

ואפילו מיכל אמרה לי שהטיפול דומה רק עם עוד כמה תוספות... לא בטוחה שזה מה שיהיה הפתרון אבל לפחות שיהיו לי כלים להתמודד עם זה. שעכשיו אני אלמד את השיטה אחרי שהתבגרתי מספיק ולקחתי אחריות על החיים שלי ואני כבר לא ילדה. בCTI עברתי את טיפול בכיתה ז', במבט לאחור זו היתה טעות כ"כ מטומטמת לקחת אותי לטיפול כשעוד לא ידעתי מה אני רוצה מהחיים שלי, ועוד שאני אמשיך לתרגל אחרי הקורס... להביא לי אחריות כזו ענקית שתשפיע על כל החיים שלי?? בגיל כזה מחפשים אחרי פתרון פלא ולא פתרון מציאותי. ועוד לשלם יותר מ10 אלף וכל הנסיעות יומיום לקורס ובחזרה, ולנסוע עד לכפר שמריהו.. סוף העולם.. סיוט. לא יודעת איך אנשים חיים שם. אני לא חושבת שהטיפול נטו יעזור לי למרות התרגולים שאני אעשה, זה צריך לבוא בשילוב עם עוד משהו.. זהו שאני לא רוצה להתחבר לכולם, ודווקא אתה צריך לדעת למה... זה קשה לעבוד עם אנשים חדשים ועוד עם בחורים ועוד לנסות לשמור על ריחוק מסוים. נקווה שיהיה לי מספיק כוח.

shuky63

New member
אהבתי את הגדרתך לכפר שמריהו

בהחלט יתכן שהפעם תצליחי הרבה יותר.לדעתי באמת לשלוח ילדה בת 12 לטפול כזה זה בזבוז.אמרתי את זה להרבה הורים.בגיל הזה יש הרבה דברים חשובים יותר לעשות מאשר לתרגל לפחות שעה כל יום. אני לא יודע איפה את גרה אבל היום יש קבוצות תרגול לבוגרי הדסה בירושלים ובתל אביב(בעתיד אולי יהיו עוד מקומות)וזה מאד עוזר לשמור על ההשגים

באמת מזל

שבחרתי ללמוד בי-ם:) ואני אצטרך להיות שם ב4 שנים הבאות.. אחרת גם י-ם ות"א מבחינתי זה נסיעה ארוכה.... מאוד.

עכשיו הבנתי את דברייך

זה לא שיהיה לך קשה לתקשר עם בנים את פשוט דתייה\חרדית ולא רוצה ליצור קשר מה אני יגיד אם ככה אני מקווה שתסתדרי ותשמרי על עצמך תני להם להבין שאת באת לקורס רק בשביל הקורס ואת לא רוצה שום קשר. אל תחליפי שום מספר טלפון וכדומה. אגב גם אני עברתי טיפול בסיטי אי וגם בעין כרם זה נראה לי שיטה שונה לגמרי. בהצלחה..

shuky63

New member
יש לי נסיון רב שנים במפגשים של אנשים

מגמגמים(כ15 שנים)מהנסיון שלי אנשים מגמגמים מוצאים תמיד שפה משותפת סביב הנושא של הגמגום.אני ראיתי אנשים שונים לגמרי זה מזה שמתחברים במפגשים זה עם זה,תומכים ועוזרים.זה לא אומר שיהיה מכנה משותף רחב אבל לא צריך.בכל השנים האלה היה רק מספר קטן של אנשים שהפכו לחברי גם מחוץ למפגשי אמבי. בעבר היו נסיונות לעשות פעילות משותפת מחוץ למפגשים לגיבוש(יציאה למסעדה טיול וכדומה)והנסיונות די נכשלו משום שלא היה מכנה משותף רחב בין כולם,אבל במפגשים בנושא הגמגום זה עובד מצוין.אין לך מה לחשוש.

שפה משותפת של חצי שעה

וזהו... כמה כבר אפשר לדבר על הגמגום?? מהנסיון המעט שיש לי אפילו עם בנות לא מצאתי שפה משותפת וישבנו כמו גלמים אחת ליד השניה... נקווה שהנסיון שלי יוכיח אחרת הפעם. תודה

shuky63

New member
אני מוצא עיניין גם אחרי שנים

כל מפגש כמעט אני מגלה מחשבה חדשה שלא חשבתי עליה עוד. איפה יצא לך להפגש עם בנות מגמגמות. אני עשיתי בשנת 1988 את הקורס בcti שהיה זהה כמעט לקורס של הדסה היום.היינו 4 בנים ושתי בנות במיגוון גילאים מ15 עד 45 הסתדרנו מצוין.המפגש עם שותפי לטפול זכור לי כדבר הכי טוב שקרה לי בטפול והוא זה שדחף אותי לחפש מפגשים קבועים עם אנשים מגמגמים. בכל אופן הצד החברתי הוא לא החשוב בטפול.בהדסה הטפול לאחר הכל הוא בעיקר טכני.היום הוסיפו חלק קוגניטיבי שבו בא לבטוי יותר המפגש בין המגמגמים אבל הטכניקה ותרגולה זה עדיין העיקר שם.

למעלה