שאלה......

E l i o r 2 2

New member
שאלה......

הרבה פעמים אני רואה בעיתונים מודעות, שמשרד פרסום בארץ חוץ מלשנות את הטקסט מאנגלית לעברית באיזה משפט קטן בצד לא נגע במודעה לא עיצב אותה, לא חשב עליה,זה עיצוב שבא מחו"ל, ולמרות זה רושמים קרדיט של המשרד פרסום בארץ שהעלה את העבודה. מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד.....כי לא נראה לי כל כך מוצדק לרשום קרדיט על עבודה שהיא לא שלך,ובאמת שרוב האנשים לא שמים לב לזה בכלל אבל בכל זאת.

enwhysea

New member
דעתי

קודם כל העניין הזה של לכתוב את שם משרד הפרסום הוא די מוגבל לישראל (אולי אני טועה, אבל לא זכור לי שראיתי את זה בחו"ל) בקשר לקרדיט.. מעבר לקריאטיב המשרד עושה המון, בוחר את הפרסומות מהאפשריות מחו"ל, מחליט איפה לפרוס את המדיה, וכו' הקרדיט הוא למי שייך התקציב ולא מי עשה את הקריאטיב.

יש משרדים שאין להם בושה

ככה זה עובד: משרדי הפרסום בארץ נוהגים לתת לעצמם קרדיט על פרסומים שהם יוצרים (לא רק מודעות, גם סרטים, שילוטים ועוד) ממניעי אגו בלבד. מלבד אגו וטפיחה על השכם של עצמם אין לתופעה זו שום סיבה הגיונית אחרת. ברבים מהמשרדים, מסמך חדש של פריהנד, למשל, כבר נפתח עם קרדיט המשרד בצד הדף, מחשש שישכחו לשים אותו כשהמודעה תרד לעיתון. אבוי לביצועיסט /מפיק דפוס / ארט דיירקטור / תקציבאי/ת שהוריד מודעה ליתון ללא קרדיט המשרד! וכבר היו בענף הזה מקרים של פיטורין בגלל העדר קרדיט על מודעה. באשר לאדפטציות (פרסומים המתקבלים מחו"ל ומקבלים תרגום מקומי) - אין שום סיבה לשים על פרסומים אלו קרדיט אבל העניין בכל זאת קורה סתם כי למשרדים ספציפיים אין בושה. מקווה שתשובתי מספקת.

תוספת קטנה

דווקא המקרים המעניינים הם כאשר נתקלים במודעות טובות ללא קרדיט. ואין פה עניין של "לשכוח לשים קרדיט" או חלילה לוותר על האגו... בד"כ מדובר במשרד שמטפל בשני תקציבים בעלי ניגוד אינטרסים, ולכן נאלץ, מטעמים אתיים בלבד, להפרד מהקרדיט באחד מהם.

nuerenberg

New member
שוב אתה מוציא את עצמך 69...

יושב לי פה כמעט כל יום על החוף, שם בצד על המגבת ומשקיף על הנעשה. ורוחצים כמוך כל כך משעשעים אותי, באים עם הילד לים, צורחים צועקים, מתלכלכים מהפיתהחומוס שהביאו, מקללים את חולדאי את הקברנטי של הספינה באופק, כי המנייאק הדביק לך את הזפת לרגל...הוא ולא אחר! בחייאת 56, מהיכן אתה שואב כל כך הרבה מירמור!? "אין להם בושה..."?! שאלה תמימה באויר הפכה ביידך להזדמנות למתקפת טרור רבתי. תהיה רפוי איש. אנסה לתת תשובה עניינית יותר. ישנם מקרים, רבים לצערי, שלקוח מוציא קמפיין נקודתי/אסטרטגי ומוכתב מלקוח האב בחו"ל או, ה' ישמור - חושש מקריאיטיב חדש/נועז/אחר, פן גורל הקמפיין יירד לטמיון, ולאחריוייאבד גם את תחתוניו (הגזמתי), ועל כן מעדיף ללכת על ה"safe" - אגר תמונות/סרטנים שקיים אצל לקוח האב בחו"ל, או אפילו לעשות אדפטציה לחומר שנעשה כבר. ולמה קרדיט!? כפי שאמרו מעליי, קרדיט משרד נחתם, לא רק לטובת ההפקה המקומית או לא, אלא מגורמים אחרים כמו למשל: הקופי שנתן ופיצח או אפילו תירגם, הארט שבחר והתאים את התמונה לשוק המקומי, מח' המדיה שהחליטה לפרוס אל עטיפות של גלובס ו"ו לא ע"ג אוטובוסים, למנהל הקריאיטיב שעשה עבודתו נאמנה אל מול הלקוח ועוד ועוד... 56, בורות, היא לא משהו לנפנף בו בהתלהמות שכזו. תהיה רפוי.

nuerenberg אתה אפס!!!!

מה זה אפס? כלומניק! אני העלבתי אותך פעם? אני פגעתי בך? מה אתה רוצה ממני? מי הממורמר ביננו? אם רק היית יודע מי אני, היית קובר את עצמך תחת ערימה של בטון מהבושה. אפס!

nuerenberg

New member
69...נסחפת...לא?!

מי אתה או מה אתה זהו עניינך בלבד למצוא. הפורום המכובד הנ"ל, ובכלל כל קונספציית הבלוג/פורום/ווב/נט name it, מאפשרת לזאטוט חצוף כמוני, לנגב את החלב מהשפתיים, ובמלוא גרון לצעוק את אשר ארצה, גם אם זה כולל נעיצה צינית שפגעה בך. יחד עם זאת, חתיכת חומר דליק נשפך על כובעו של הגנב שבך...ועל כן אמרתי מעלה: תהיה רפוי. אתה צועק, אתה ממורמר, אתה לוקח ללב, אתה מתריס על כלום, אתה בועט באויר... קרדיטים שלא מגיעים!? אפס!? מה הלאה? תנסה לאתר כתובות של טוקבקיסיטים? בא נאמר שהארס זורם להנאתו בצינורות הביוב של הפורום, אתה יכול לטייל פה להנאתך, לא להיבהל אם מעדת ונפלת לאיזה 8 צול פתוח, גם עליי התיזו פעם, היה כיף. התאתגרתי. יאללה 69, שבוע טוב. ו... תהיה רפוי. כן?!

למעלה