שאלה

LetThereBeLove

New member
אממ בעיקרון, הזרם הכי חזק

שהיא משתייכת אליו זה הבריטפופ. וכמובן שכל אחד יכול לתת לזה פירוש משלו.

l e n o n

New member
"בריטפופ" ?

מזה? והלהקה מנגנת רוק פאנק ולא פופ לפי השמיעה שלי

אואזיס???פאנקרוק?????

אז גרין דיי הם בריט פופ....אין שום קשר בין אואזיס ובין פאנק רוק.

YOasis

New member
לאואזיס יש קצת השפעות מהפאנק...

לא ממש פאנק רוק אבלפאנק כן. Headshrinker , Fade Away , לגמרי מרגישים את הפאנק. והצורה שליאם שר בה ממש מושפעת מהפאנק בבריטניה. טוב ידוע שהוא מאוד אוהב את הסקס פיסטולז. מרגישים את ההשפעה.

YOasis

New member
אמממ, לא. הם בערך הלהקה שהפכה את הפאנק למותג.

אומרים פאנק הלהקה הראשונה שצריכה לעלות בהגדרה היא הסקס פיסטולז. הם התגלמות הפאנק... בהכל, במוזיקה, ברוח, בצורה. זאת עובדה שאי אפשר להתווכח איתה. כתוב בהיסטוריה מה שנקרא... אבל זה כבר לא קשור לנושא, לא?

RoySupernova

New member
אכן

יונת אמרה נכון.. הסקס פיסטולז והראמונז המציאו את הפאנק ותוך כדי עשו מוזיקה שממה שאני בדקתי אותה הייתה משהו בין גרועה לממש ממש גרועה (למרות שהאלבום היחיד של הפיסטולז הוא האלבום האהוב על ליאם אז כמובן אני חייב לאהוב אותם גם) וליאם ידוע בהערצתו אליהם ובכך שהוא משלב את סגנון השירה שלו בין לנון לג'וני רוטן (הסולן של הסקס פיסטולז).. ואם מותר לי להוסיף עוד שלוש אמירות לא קשורות אז לסקס פיסטולז יש את הסיפורים הכי מטורפים יותר מכל להקה אחרת, חח לקרוא עליהם בוויקיפדיה זה ממכר, הקאבר לשיר i did it my way של פרנק סינטרה של ה"באסיסט" סיד וישס ז"ל הוא קאבר גדול והדשרינקר של אואזיס זה לדעתי שיר הפאנק רוק הכי טוב אי פעם ואם גרין דיי ישמעו אותו הם יתאבדו בידיעה שכל מה שהם עשו ויעשו לעולם לא יגיע לזה. חח תודה.

YOasis

New member
אם כבר הראמונז המציאו את הפאנק...

הסקס פיסטולס אומרים שהם לא ממש שמעו עליהם בבריטניה באותה תקופה הם פשוט הביאו את הקטע שלהם טיפה מאוחר יותר ולקח לזה קצת זמן לפרוץ כי הם בעיקר הלכו מכות ופחות כתבו מוזיקה. הם לא ממש היו טובים במוזיקה. חח יותר בקטע של הפאנק. קיים ויכוח לגבי מי "המציא" את הפאנק. למשל הראמונז לא הצליחו לתפוס בעולם. אולי רק אחרי שהם עשו הופעות בבריטניה, אבל רק בדיעבד הם הצליחו. זה עוד פרט שמוסיף על כך. כי היו מלא להקות פאנק בריטיות שגנבו מהראמונז מלא דברים והפכו אותם ליותר ממוסחרים ומוכרים. הקלאש ידועים בכך מאוד והם אפילו הודו שזה מה שהם עשו בתחילת הדרך שלהם. ואם להיות יותר מדוייקים אז הסטוג'ס והניו יורק דולז עשו את זה הרבה לפניהם ועוד כמה להקות שרובן ממש לא מוכרות, אבל זה לא תפס בתור "פאנק" אז... זה היה יותר מוזיקה מחתרתית שרק אוכלוסייה מסויימת בסביבה שעשו אותה, כמו ניו יורק ודטרוייט, הצליחה להגיע אליה באותם ימים זה היה נקרא "גראג' רוק". בכללהוולווט אנדרגראונד היו מ"ממציאי הפאנק" וגם הם לא נחשבו לממש פאנק. יותר מוזיקה מוזרה עם גישה שאף פעם לא הייתה קודם. קיצר עזבו הגדרות חח, בטח היו הרבה אחרים לפניהם. וואי איזה כיף זה לחפור על נושאים לא קשורים! מה שמדהימים בשירי "פאנק" של אואזיס הוא שהם פשוט טובים. המילים שלהם גדולות. למשל פייד אוואי שיר מדהים, לפי דעתי אפילו יותר בגירסא השקטה. פאנק עם יותר עומק מאשר סתם אימרות והטפות שלא ממש יוצא מהם משהו. "איי דיד איט מאיי וואי" אחד הקאברים החשובים בכל הזמנים. הוא פשוט הבנאדם המושלם לשיר את השיר הזה חח

sok777

New member
נכון

ואם תסתכלו בויקיפדיה, כתוב שהבריט פופ מושפע בין היתר מהפאנק רוק. מה שנכון.

l e n o n

New member
כן אבל. ..

יש לי תאלבום ההאדיר ביותר שלהם "'wahts the story? morning glory והוא לא נשמע כמו פופ אלא כמו רוק. אז אני רוצה הגדרה הכי נכונה לאלבום הזה

למעלה