שאלה

iDo VW

New member
תשובה

stock - מוצר כפי שיצא מהיצרן, ז"א ללא שינויים. בנוגע למנוע משופרים: stroker - מנוע משופר שמוציא 150% מעצמו (לדוגמא מנוע 1800 שמוציא 110 כ"ס, או 1600 שמוציא 70-80), לא מנועים לשימוש יום יומי. daily - מנוע לשימוש יום יומי.

תודה אחי

אז אם הזמנתי משאבת שמן שרשום שהיא מתאימה למנועי stock אז היא תתאים לי למנוע 1600 לחיפ ?

iDo VW

New member
תיקון

אני לא חושב שכל המשאבות למנועים הסטנדרטיים זהות, תברר אם היא מתאימה לנפח שלך כי אני חושב שלכל נפח גודל הגלגש"ים במשאבה שונה. אם מישהו יודע יותר נשמח לשמוע

max2

New member
stroker

זה מונח שמתיחס לעובדה שמשנים את הקרנק לקרנק משופר בעל מהלך (sroke) גדול יותר. השינוי הזה יכול להגדיל את הנפח ויחס דחיסה.

iDo VW

New member
ממש לא מחייב

אתה יכול להשאר עם קראנק בעל |בדגש| אותו מהלך אבל הוא יהיה עם משקולות נגדיות (counter weighted) ז"א הוא עדיין יהיה 69 מ"מ והמנוע יהיה stroker. הכוונה במונח היא שהמנוע הוא משופר בשביל ביצועים נטו ומוציא את מירב הכח שניתן מהנפח הנתון.

דרור 914

New member
עידו היקר, אתה קצת טועה

קראנק 69 עם או בלי משקולות הוא לא stroker. הכוונה בstroker היא לקראנק בעל מהלך בוכנה גדול מהמקורי דבר שבעצם מגדיל את נפח המנוע ומשנה איפיונים שונים בפעולת המנוע. לקרנק עם משקולות יש יתרונות משלו כמו איזון שמאפשר מהירות סיבוב גבוהה יותר ללא נזק למנוע.

למעלה