שאלה

Vivi Sparrow

New member
שאלה

מה הניע את הבריטים למנוע מעליית יהודים לארץ לפני קום המדינה?

shiratel

New member
מקווה שאני צודקת, בכל אופן מנסה.

בכתב המנדט הבריטים הבטיחו בין היתר לעזור בעלייה והתיישבות אבל תמיד התנו "כל עוד לא נפגעות זכויותיהן של העדות האחרות בארץ" = כל עוד לא נפגעים הערבים. בכל אופן, אחרי כל שלושת המאורעות ושני ספרים לבנים יצא השלישי, שבו הוא ביטל עלייה יהודית לגמרי כי הערבים גרמו למאורעות והבריטים החליטו סופית שהם מחליטים לרצות אותם. זאת ההבנה שלי מכל הסיפור, אם היא נכונה או לא... נראה כשאני אקבל את הציון מהמתכונת חזרה!

Vivi Sparrow

New member
כבר עשית את המתכונת?

אילו שאלות היו? יש לך המלצות? ובנוגע לשאלתי, עד כמה שזכור וידוע לי, שהבריטים עשו בעיות עם עליית יהודים עוד לפני יציאת הספרים הלבנים. בכל מקרה, העניין נראה לי מאוד תמוה, כאילו הם רצו למצוא חן בעיני הערבים.

P i x i e s

New member
זה באמת מה שקרה.

מה שקרה הוא, זה שהייתה מכסה על עלייה. משהו בסביבות 16500 סרטיפיקטים (תקנו אותי אם אני טועה) לשנה. הם עשו את זה כי יש גבול... כאילו אי אפשר להעלות מיליונים והכמות הזאת בהחלט הספיקה ליהודים. (עד הספרים הלבנים ועליה חמישית שם היו הרבה הסתננויות וככה נוצרה עלייה המונית) חוץ מזה שאם את מדברת על התקופה לפני הספרים הלבנים, את מדברת על הרברט סמואל, הנציב הראשון, שאפילו שהוא היה יהודי הוא היה ידוע במדיניות השוויונית שלו, אז אני מניחה שזה גם קשור. קיצר, לא רצו שהערבים יעשו בלאגן וחוץ מזה שהמכסה הספיקה בשנים הראשונות במילא.

shiratel

New member
כן, ב"ה אני אחרי המתכונת.

לפני שנאי מתחילה, אצלנו עושים את אפשרות א- שנות העשרים העמקה, שנות השלושים גישור. לצערנו לא הספקנו את שנות ה-30 ככה שזה לא היה במתכונת. בכל אופן... חלק 1 - מבוא (לבחור 3 שאלות) 1. מאפייני המושבה והקבוצה 2. מטרת התנועה הציונית והדרכים להשגתה 3. שני הבדלים בין התנועה הציונית לבין תנועות אחרות 4. שתי הגבלות של הסכם ורסאי על גרמניה 5. השינויים במפה המדינית של א"י חלק 2 - בניין הבית (לבחור שאלה אחת) 6. א) מה היה בספר הלבן השני, ומאיזה התחייבויות הוא נסוג. ב) קיבלנו אנסין מתוך איגרת מקדונלד - מהי מטרת האיגרת וכיצד היא באה לידי ביטוי בטקסט. 7. א) הסיבות לעלייה בשנות ה-20 ב) שאלה על בניין הבית והישגים בתחומים הבאים (לבחור אחד או שניים מהם): התיישבות חקלאית, חינוך ותרבות, מסגרות כלכליות חברתיות, מוסדות לאומיים. חלק 3 - ארצות האיסלאם (לבחור שאלה אחת) 8. א) הסיבות לתמורות בשנות ה-30 ב) דפוסי ציונות 9. א) יהודים בארצות האיסלאם בתחומי חינוך ומעמד משפטי לפני השינויים. ב) התמורות בחיי היהודים בתחומי חינוך ומעמד משפטי לפני השינויים. היית מאמינה שאני פאקינג זוכרת מה היה לי במתכונת???

shiratel

New member
המשך לקודם...

אוקיי כנסי לבגרויות ותנסי לענות על השאלות.. בואי אני אגיד לך למה - יש סבירות גבוהה ביותר שהמורה שלך תיקח שאלות מהם למבחן. דברי איתי אחרי המבחן שלך, תבדקי אם היא את מזהה שאלות מהבגרויות. אם היא לא לקחה - אני צנצנת!!! ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

shiratel

New member
תיקון - הבגרויות הן לא של יואל גבע

הן מהאתר שלו. עכשיו תנסי לענות עליהן ותראי מה מצבך, את גם יכולה להשוות את התשובות שלך לתשובות שלו (למטה), ולראות מה מצבך... חוצמזה זה מוסיף דברים שהמורה שלך לא לימדה... באתר שלו יש גם את הפתרונות, ואותם תמצאי בקישור הבא: V V V V V

סוריי על שלא היה לי איפה לשרשר

אבל אפשרות א' זה בניין הבית הלאומי? ז"א עלייה שלישית ורביעית?

למעלה