שאלה

שאלה

אני מתעניינת בקורס ברמנים, והבנתי שבכנס משתחררים יש נצגיגים של כל הרשתות שדי קופצים עליך בקטע של תרשם אצלי... השאלה שלי היא כזו... מישהו מכם זוכר באיזה מחיר מציעים את הקורסים בכנס? אני הולכת להיות מזומנת לכנס הקרוב שהבנתי שמתקיים בעוד כחודש-חודש וחצי, ואני מתלבטת אם יש טעם לחכות ולראות מה מציעים שם או להרשם כבר עכשיו. טנקס ויום טוב!

yehuda18

New member
המממ

את לחוצה? תמיד טוב לחכות קצת ולשמוע עוד הצעות.. קחי מחיר מכמה בתי ספר.. ואז קחי מחיר מאותם בתי ספר בכנס משתחררים ותראי אם יש הבדל... תוכלי לעשות בשכל אם תירשמי עם חבר/חברה ואז אולי תקבלו הנחה נוספת.. נקודה למחשבה.. יש לי בעבודה 4 חברים שעשו את הקורס הזה ועוד שני חברים אחרים שעשו אותו גם כן... אף אחד מהם לא עובד בתור ברמן.

המממ

צודק, בהחלט עדיף לחכות לשמוע (אבל אם יש פה מישהו שבכל זאת זוכר מה מציעים לך בתחום הזה בכנס, אני אשמח לשמוע!) ובקשר לחברים שלך- שמע... זה משהו שאני מאוד רוצה ולא רואה את עצמי מוותרת עליו בקלות אבל מעניין לדעת... למה הם לא עובדים בזה? לא מצאו עבודה או שפתאום גילו שהם לא ממש מתחברים לזה?

yehuda18

New member
ולדעתי באופן כללי על המקצוע..

תכל'ס המקצוע הזה לא משהו. בד"כ המעסיקים לא נותנים תנאים סוציאלים כמושצריך.. לעיתים הכל שחור לגמרי ואת אפילו לא מבוטחת מפני תאונת עבודה. העבודה קשה.. שלא יהיה לך ספק.. קשה להתעסק עם לקוחות שיכורים.. המעטים שעושים כסף.. הם כמו שדיקלה אמרה.. בעלי הקשרים שנראים טוב.. ואין הרבה כאלה. מה גם שהמקצוע הזה לא תורם לך כלום לעתיד והוא בשעות הכי לא נוחות. (אבל אני מניח שזה אישי) אני יודע שזה מבאס כשמישהו ככה קוטל את השאיפה שלך.. אבל עדיף שתשמעי את האמת. יש מספיק עבודות טובות בתחומי המכירות ושירות לקוחות לחיילים משוחררים.. או בסקטור הממשלתי בתחום הביטחון..

דיקלה21

New member
נכון מאוד לגבי התנאים

לא משלמים נסיעות, משלמים על בסיס השלמה לערב (אין דבר כזה בסיס+טיפים), לא נותנים תוספות בשכר על סופ"ש/משמרות ערב... אבל מצד שני זה נוח לסטודנטים למשל, עבודה רק בסופ"ש למשל...זו עבודה שיכולה להיות נורא גמישה. זה היתרון. אבל אם לא לומדים, ויש זמן פנוי ממליצה בחום לא לעבוד בזה. אנשים חושבים שזה לבוא לבילוי ולא עבודה..ברגע שזו עבודה לכל דבר, וגם צריך לנקות בסוף משמרת,להרים ארגזי משקאות,לעמוד על הרגליים,להתמודד עם לקוחות מטומטמים...(שלא נדבר על המעסיקים) ועוד דברים לא כאלה כיפיים.... אני בכלל התחלתי "להרצות" לה לא בשביל לבאס אותה על המקצוע, כי אני עובדת בזה סה"כ, זה הדבר היחיד כרגע שאני יכולה לעבוד בו, אבל אותי מרגיזה ההיצמדות הזו לקטע של "ברמן חייב לעשות קורס", בתי"ס לברמנים הטמיעו את זה חזק בראש של אנשים וככה עושים כסף, והרבה. זה מרגיז אותי ברגע שבשטח יש הרבה שלא עשו קורס. לדובשנית- אם יכלתי לנצל את הכסף הזה מחדש הייתי עושה קורס איפור, לדעתי יותר נחמד, וגם זו אחלה עבודה, לעשות מדי פעם איזה 400 שקל בשביל איפור ערב למישהי, מה רע?...נוח מאוד.תחשבי על כיוון כזה. בהצלחה!

דיקלה21

New member
כן זה קורה הרבה

אנשים פשוט חושבים שימצאו תיק תק עבודה אחרי הקורס ובפועל לא מוצאים עבודה טובה אם בכלל, או מגלים שזה לפעמים לא כזה מוי כיף לעבוד בזה ואז ההתלהבות שלהם מלהיות ברמן נחשק, מתפוצצת להם בפנים...

דיקלה21

New member
ארוך../images/Emo18.gif! אל תעשי את זה../images/Emo48.gif

חבל על הכסף, תעשי עם הפיקדון שלך משהו יותר מועיל. אני עשיתי לפני שנה קורס,זה כ"כ דבילי וכ"כ מיותר וכן- גם כ"כ יקר,כי אפשר ללמוד הכל לבד, ותכלס מה שצריך בתחום הזה זה קשרים ופרצוף+גוף יפה, כל השאר שטויות.... (עצוב אבל לרוב נכון) תוך כדי עבודה את לומדת הכל הכל מחדש..כי לכל מקום צורת עבודה משלו. עד שהתחלתי לעבוד בבר, הייתי בכ"כ הרבה מקומות והמון מעסיקים מעדיפים להכשיר את הברמנים שלהם, הייתי בראיון בבר חדש לפני המקום הנוכחי שבו אני עובדת, שממש עשה קורס ברמנים מזורז חינם אין כסף לברמנים שלו, ממש הביא את כולם לבר בעיר, והעביר הרצאות כל שבוע בנושא אחר ממש כמו בקורס, (לציין שאכלתי את הלב כשראיתי את זה..) רק מעסיקה אחת שאלה אותי אם עשיתי קורס, כי היא מקבלת רק ברמנים אחרי קורס, והיא הייתה כלבה ככה שממילא לא החזקתי בבר הזה מספיק זמן. באמת, אל תעשי את זה. זה בולשיט, מחלבת כסף.אם יש לך תחת את יכולה ללמוד בכל מהרשת, מותגים, קוקטילים וצורת עבודה. היום שאני חושבת על זה יכלתי ללמוד את זה גם תוך כדי עבודה (ואם את מתעקשת כבר כן לעשות, תעשי לעצמך טובה א-ל תעשי את הקורס פלריינג, זה עוד דרך עלובה של בתי"ס לברמנים לעשוק כסף מחיילים משוחררים הם יגידו לך שאם את לא לוקחת את המסלול הזה הם לא ירשמו אותך כי רק המסלול הזה על חשבון הפיקדון...בקיצור שלא יעבדו עלייך!) אני לא יודעת מה המחירים היום של הקורסים אבל מדובר באלפים, אז המלצה חמה!!! תנסי קודם למצוא עבודה בלי ניסיון..אולי מישהו יסכים להכשיר אותך בלי שתצטרכי לשלם, פשוט תעשי סבב ברים/מסעדות באזור מגורייך. תאמיני לי, חבל על הכסף. תוכלי להשתמש בכסף הזה ללימודים או קורס אחר יותר מועיל נגיד...וזה לא כזה חלום להיות ברמן סתם שתדעי...

קודם כל תודה על התשובה המפורטת

למען האמת אני עדיין מעוניינת לעבור את הקורס, אבל אני אחשוב על זה שוב... אגב, אין לי כוונה לקחת את הקורס המורחב על חשבון הפיקדון, אלא את הקורס הבסיסי.

דיקלה21

New member
סבבה אין בעיה, תהני..../images/Emo13.gif

סתם רציתי (או רצינו) לסבר את אוזנייך מה זה הבתי"ס לברמנים האלה...

אני עובדת בבר, בלי שום הכשרה...

אבל אני עובדת במלון , אז זה קצת שונה, כי חוץ מאספרסו-בירה-וויסקי , אין הרבה מה לעשות... אבל גם באירועים שכן צריך להכין קוקטלים וכו', הצמידו אותי לברמן ותיק שלימד אותי ....

גם אני עובדת במקום

שלרוב הברמנים בו אין הכשרה של קורס ברמנים והם עושים את העבודה יופי יופי ואם מגיע קוקטייל שאת שמ לא יודעים תמיד יש ספר הוראות וכמויות ובאיזו כוס להגיש וכו' וכו'. דברים שלומדים עם הזמן.

waste of time and money

אני עשיתי את הקורס לפני שנה בערך עוד שהייתי בצבא,והרבה לא יצא לי ממנו. הם מבטיחים הבטחות,אבל בסופו של דבר קשה מאוד למצוא עבודה בתחום אם אין לך קשרים או שאת כוסית על.

למעלה