שאלה

yaya101

New member
שאלה

אני תומך מאוד בדעתה החברתית של שינוי אך מהי עמדתה הפוליטית\מדינית?

יפה שאלת

עמדתה הפוליטית מדינית נמצאת בתוך תחומי המדינה בעוד שכווולם מחפשים פתרון לבעיה הפוליטית מדינית עם הערבים, בשינוי מחפשים פתרון פוליטי מדיני לבעיית החרדים, אצלהם זה לא תחום חברתי זה יותר מזה

אשרת

New member
ומה הדעה של ש"ס בנדון?

הרי היא יושבת בכל ממשלה - שמאל- ימין. מה זה משנה??? אצל שינוי מדבר נושא החברתי ואצל ש"ס מדבר נושא הכספי- בטח השרים של ש"ס חושבים כעת - כמה יכולים לגנוב עכשיו מציבור משלם המיסים.... וכדרך אגב, רוב החילונים שמצביעים לש"ס הם אנשים מהשכבה היותר נמוכה של החברה הישראלית - והם פטורים ממס הכנסה..... רק לידע כללי.

את עובדת במס הכנסה גבירתי העלומה?

מעולם לא חשבתי שיש לש"ס המצאות חדשות בתחום המדיני כשם שלשינוי אין מה לתרום בשום תחום בטח לא החברתי, חברה זו מילה הפוכה למצעה של שינוי, חברה זה מושג של יחד, מאוחד, שינוי ממש לא מזכירים אותו לעומת האין מצע של שינוי בכלל ושל ש"ס בתחום במדיני, כן יש לש"ס להציע לשכבות הנמוכות שנזנחו חמישים שנה על ידי הראשי ממשלות למיניהן, אפילו של הליכוד. הם מציעים להם סולידריות שלא הציעו להם עד היום לחם לאכול חינוך זול לילדים בגדים ומוצרי יסוד שלא לכולם יש בטח לא כמו לך את לא יכולה להביט ממרומי השכבה בה את נמצאת ולהזכיר שהם השכבות הנמוכות לא משלמים מס הכנסה בובלה את פשוט מגעילה בקטע הזה, אין להם כל כך הרבה בכיס כמו לך ממילה

אשרת

New member
אני בהחלט לא עובדת במס הכנסה

אתה יכול להרגע. אני לא מוכנה להיות מאוחדת עם בן אדם שמנצל אותי כל הזמן. שינוי לא קוראת לחרדים נאצים ואנטישמיים כל פעם שש"ס לא מסכימה איתם. בניגוד לש"ס שכנראה סובלת מתסביך הרדיפה... שוב פעם, אני לא אעלה את סוגיית החינוך... כי ממערכת החינוך של ש"ס הם לא תמיד יוצאים בני אדם אלא רובוטים... והם לא יוצאים עם השכלה מינמלית מה שגורם לכך שבעתיד הם לא יצאו ממעגל העוני.. זה מעין מעגל קסמים כזה. לא יודעת מה גורם לך לחשוב שאני כלמר הורי, שייכים למעמד העליון... אבל למעשה אנחנו שייכים למעמד שנושא כמעט בכל הנטל הכלכלי והחברתי - מעמד הביניים. ועוד משהו- אל תקרא לי בובלה- אני לא חברה שלך ולא מכירה אותך. אז תרגע בבקשה. ועוד משהו- משמ אין לי הרבה בכיס בתור חיילת משוחררת וסטודנטית.

גבירתי הפעם הגזמת מאמילה

מעולם לא התיימרתי לומר שלש"ס יש מה להציע בתחום המדיני כמו שלשינוי אין מה להציע בכלל בטח לא בתחום החברתי, חברה זה מושג של יחד,אחדות, לשינוי אין ממש כל קשר למונח הזה, להיפך הם מזריעים בעם את ההיפך הממשי לזה מה שכן, לש"ס יש הרבה מה למכור בתחום החברתי, הם נזכרו (אפילו לטענתך שזה לצורך עצמם עד כמה שטיעון זה מגוחך) בשכבות החלשות, אותן שכבות שנשכחו במשך החמישים שנה של המדינה ע"י כל הממשלות הם יודעים לתת להם הן אוכל לאכול והן ספר ללמוד. עזרה קהילתית, חברתית, תמיכה בכל התחומים, מה רע בזה רק תגידי לי מה רע? ולסיום גבירתי העשירה, אותן שכבות חלקם בקושי מעיזים להכניס יד לכיס אחרי עבודה של יום שלם בשמש ללא כסא משרדי מזכירה לדפוק וכוס קפה על הבוקר ואת עוד דורשת מהם לשלם מס הכנסה? לא הגזמת קצת יהירונת שלי?

אשרת

New member
אני לא נכנסת למצב הכסי של האנשים

רק ציינתי עבודה- מי מהילוניים מצביע להם. וכדרך אגב, אם אתה כבע הלעת את זה, אז רק שתדע, שבמקום לקנות פוקט סגריות שעולה משהו קרוב למ- 100 שקלילים ואני יודעת זאת כי לצערי אבא שלי מעשן- הם יכלו לקנות אוכל ואז המקרר שלהם לא היה רקי במשך יום אחד בשבוע. מערת החינוך של ש"ס , כמו שנאמר, לא מוציאה אנשים , אלא רובוטים, עם מה שהם יצאו ממערת החינוך של ש"ס - הם לא יצאו ממעגל העוני... ואז מה הם עשו? כלום!!! פשוט ניצלו. וכדרך אגב, ש"ס לא היחידים שעושים את זה . כקונטרא לש"ס , דור שלם עושה את זה. ספרי לימוד? התכוונת לתלמוד ולתנ"ך נכון???? אתהיודע, שבתיכון החילוני יש מה תנאי לקבלת תעודת בגרות? צריך להתנדב במקום מסויים במשך כמות שעות מסויימת כדי לקבל את התעודה??? הם לא עושים זאת מטוב לב, הם עושים זאת כדי לקבל עוד מנדטים. זה הכל. וממילה, תקרא לאחותך או לחברה שלך.

שימי לב למילותייך אשרת

דור שלם עושה את זה כקונטרא.... הכל קונטרא הכל נגד הכל בשינאה את בעצמך אמרת אז מה תליני על דבריי אבל אלו עושים לשם שמיים ואלו שלא לשם שמיים,,,אלו יבואו על שכרם ואלה יטמעו בתוך עצמם שיטות הדווקא יאבדו בדרכה של ההיסטוריה הארוכה, מי יזכור את שינוי ודור שלם בעוד חמישים שנה? אבל הדת השורש והערכים יהיו שם עם או בלי ש"ס מי זוכר את אכד, אשור, מדי, אימפריית רומי, מסעי הצלב וגרמניה הנאצית? אבל אנחנו עוד כאן ולא בזכות מצעה האנטישמי של שינוי אלא בזכות היותינו מי שאנחנו בעבר ובהווה כוחינו חזק מכל גוף גורם או תקופה מאיימים ושוב, לא בזכות דעותיה של שינוי אלא בזכות דברים אחרים שאת בטח יודעת מה הם וממאנת להכיר בהם

boot

New member
תגובה

החרדים תומכי ש"ס צריכים להגיד תודה על כל שקל שהם מקבלים מכספי המסים שלנו. אנשים עם משפחות של עשר נפשות לומדים בישיבות והמדינה מממנת להם את צרכי המחיה מכספו של משלם המסים. לא רק שהם לא משיגים כסף לצרכיהם המינימלים בעצמם, הם גם מהווים נטל על המדינה ומדרדרים את המצב הכלכלי בפרזיטיות שלהם. אני במקומם/כם הייתי שותק במקום להמשיך לקטר כי יותר ויותר אנשים מתעוררים ובקרוב החגיגה תיגמר. הם האחרונים שיכולים לטעון לקיפוח ואפליה. "שינוי" היא לא מפלגה אנטישמית, להפך; היהדות יותר חשובה לה מלמפלגות כמו ש"ס שמנצלות אותה בשביל לסחוט כסף מהמדינה ולהתחמק מהצבא. ומה הקטע של ההשוואה הזאת לנאצים? כל אחד שמבקש צדק וחוק שווה לכולם נחשב בעינך לנאצי?

תגובה לתגובה

ראשית רוב בוחריה של ש"ס אינם בני ישיבות, הם אותה אוכלוסיה שישראל השמנה שכחה בדרך וכשנזכרה בה העיפה אותה לצפון או לדרום עד היום הזה זו אוכלוסיה שמשום מה מאכלסת באחוזים רבים את בתי הכלא בעוד שאוכלוסיית שינוי נמצאת מחוץ לסורגים משום מה... זו אוכלוסיה עזובה ונטושה שזקוקה לרחמים ונמצא מי שירחם עליה לדאבונך הרב והמרחם הוא לא אתה ולא טומי (מה זה השם הזה?) ואל תתחיל בזיוני מוח נוסח המס הכנסה, כל מי שיכול מעלים מס הכנסה ואין צדיק בסדום שלא יעשה זאת כך שאל תנפנף לי בצדקותך בשוברי התשלום הכואב לגבי בני הישיבות? מהם לא יוצאים עבריינים, אסירים, מסוממים וכדומה, אתה יודע איזה חיסכון זה לחברה? לעומת זה היא כן מוציאה אנשי מקצוע בתחום ההוראה על גווניה חוץ מתחום הרבנות והמשפטנות על גווניהם. אפרופו מי חי על מי? הידעת ש... אין לך ולי זכות קיום על האדמה זו ללא הסיוע האמריקאי הענק הנשלח מדי שנה מהדוד סאם? הידעת שהשנוררית הגדולה בתבל היא לא החברה החרדית אלא הישראלית בכללותה אז כל זמן שאתה חי על חשבון האמריקאים סתום ת"פה וצא לעבוד בלי להטיל רבבי שומן חסרי אחריות וידע מינימלי. השעה מאוחרת ואין לי הרבה כוח להמשיך אבל אני מבטיח....המשך יבוא

boot

New member
אתה באמת טיפש

או סתם מנסה לעשות רושם של טיפש? מה הקשר דוד סאם. אמרתי עובדה; החילונים עובדים והחרדים לא. שנינו נהנים מכספי אמריקה באותה מידה, רק שהם נהנים גם מהכסף שלי ושל שאר משלמי המסים בנוסף לכך, למרות שכאמור, הם לא עובדים. ומבני הישיבות לא יוצאים אסירים? איפה אתה חי?! אחוז עברייני המין בקרב החרדים גדול בהרבה מזה של החילונים, ולא הזכרתי אפילו את אחוז הגנבים, מלבני הכספים ומקבלי השוחד שהם "בוגרי ישיבות" ומאכלסים בהמוניהם את בתי הכלא. חוסכים כסף למדינה הם בטח לא. ותתפלא יש כאלה שלא מעלימים מס. למרות שזה בכלל לא קשור כי הרי החרדים אפילו לא עובדים ומרוויחים כסף, הם לא שמעו על המילה מס, כי מי שלא מרוויח משכורת - לא משלם מס

למעלה