כמו מדיטציה + שינה
היפנו - ביונית, זאת שינה (בערך). הכוונה היא להכניס את הגוף למצב דמוי שינה, אבל לא ממש להרדם. זה מין מצב מוזר שבו החושים קולטים כל דבר, אבל מנגנוני ההגנה שלנו - לא קיימים. לכן כל דבר שיגידו לנו יכנס לנו טוב טוב לראש, ויש הטוענים - ישירות לתת מודע. בלי פערי תיווך כמו "למה", "אבל המורה...", וכיו"ב, שבעצם רק מנסים להגן על השומע מאנשים רעים שרוצים להחדיר לו מחשבות רעות בראש כמו למשל x1,2 = 2b+-sqrt(a^2-4c)/2a, דבר שהמוח של א.כ. בן כיתתי סירב לקבל בכל תוקף ("המורה! אבל ...") תחשבי. כשאת ישנה, את חשופה לגמרי לכל מצב, פיזי ונפשי, בלי הרצון או היכולת להתנגד. לא ראיתי KPAX, אבל עשיתי מדיטציה פה ושם. גם אחרי כמה שעות של מדיטציה רצינית הגופנפש נמצא במצב בהיר ומרומם, אבל עם קצת פחות יכולת להתנגד ולעמת מה שאומרים לו. כנ"ל עם סמים אגב. אני מקווה שלא ימחקו לי פה את ההודעה, אבל מה שאני הולך להגיד הוא תקין וחוקי: כשלוקחים סמים הגוף עובר למצב לא מילולי, שבו מפסיקה ההתנגדות האוטומטית לפרסומות או פיתויים (גם אלכוהול הוא סם כזה) דוגמא לחסרון בשיטות האלו, הוא שהן לא תמיד מכינות אותך לחיי היום יום. כלומר: אם נגיד שתלמדי הולנדית ביפנוזה, אז בעצם תדעי הולנדית במצב הפנוזה, אבל לא בבנק או כשאת עושה שופינג במכולת עם חלונות אדומים. חסרון אחר הוא, שהאדם שמהופנט נתון לכל השפעה, ואם האיש שמהפנט אותו לא יכול או יודע לשלוט במה שהוא אומר ועושה, אז התוצאות יכולות להיות דברים נוראיים כמו שוד, יחסי מין בכפייה, התמכרויות ושאר מריעין בישין.