שאלה:

כרמלה2

New member
שאלה:

שמעתי שאפשר ללמוד אנגלית בקלות על -ידי היפנוזה. מישהו יודע איפה?

okok4

New member
את לוקחת בחשבון

את האפשות שתמותי באמצע התהליך?

OKOK לא מגזים...

התוצאות שבהיפנוזה לא נכונה יכולות לגרום בעיות נפשיות חמורות עד כדי חוסר תפקוד או מצב "צמח" (comma). כל זה בשביל ללמוד אנגלזית?
טוב, בעצם זה רעיון מעניין (למרות שאני לא ממליץ). יש כל מני שלבים של הפנוזה, ואם הבנאדם לא נכנס לשלבים עמוקים מדי, אז יש פחות חשש. דרך אגב, כשאדם נתון במצב של הפנוזה הוא לומד מצויין גם דברים לא כ"כ נחמדים, ונתון למרותם והשפעתם של אנשים בעלי אינטרסים, כמו אונס. ראי הוזהרת.

ובצדק

יצא לך פעם לשחק עם ההגדרות של המחשב, ואז אח"כ הוא הפסיק לפעול? אז זה אותו דבר, רק עם ההגדרות של המוח. כמו לקחת סמים קשים.

אתי@

New member
אך בעצם עובד הרעיון של היפנוזה../images/Emo35.gif

מישהו יודע
ביום שבת ראיתי את הסרט K-PAX וזה העלה בי תהיות לגבי הנושא. תודה...

כמו מדיטציה + שינה

היפנו - ביונית, זאת שינה (בערך). הכוונה היא להכניס את הגוף למצב דמוי שינה, אבל לא ממש להרדם. זה מין מצב מוזר שבו החושים קולטים כל דבר, אבל מנגנוני ההגנה שלנו - לא קיימים. לכן כל דבר שיגידו לנו יכנס לנו טוב טוב לראש, ויש הטוענים - ישירות לתת מודע. בלי פערי תיווך כמו "למה", "אבל המורה...", וכיו"ב, שבעצם רק מנסים להגן על השומע מאנשים רעים שרוצים להחדיר לו מחשבות רעות בראש כמו למשל x1,2 = 2b+-sqrt(a^2-4c)/2a, דבר שהמוח של א.כ. בן כיתתי סירב לקבל בכל תוקף ("המורה! אבל ...") תחשבי. כשאת ישנה, את חשופה לגמרי לכל מצב, פיזי ונפשי, בלי הרצון או היכולת להתנגד. לא ראיתי KPAX, אבל עשיתי מדיטציה פה ושם. גם אחרי כמה שעות של מדיטציה רצינית הגופנפש נמצא במצב בהיר ומרומם, אבל עם קצת פחות יכולת להתנגד ולעמת מה שאומרים לו. כנ"ל עם סמים אגב. אני מקווה שלא ימחקו לי פה את ההודעה, אבל מה שאני הולך להגיד הוא תקין וחוקי: כשלוקחים סמים הגוף עובר למצב לא מילולי, שבו מפסיקה ההתנגדות האוטומטית לפרסומות או פיתויים (גם אלכוהול הוא סם כזה) דוגמא לחסרון בשיטות האלו, הוא שהן לא תמיד מכינות אותך לחיי היום יום. כלומר: אם נגיד שתלמדי הולנדית ביפנוזה, אז בעצם תדעי הולנדית במצב הפנוזה, אבל לא בבנק או כשאת עושה שופינג במכולת עם חלונות אדומים. חסרון אחר הוא, שהאדם שמהופנט נתון לכל השפעה, ואם האיש שמהפנט אותו לא יכול או יודע לשלוט במה שהוא אומר ועושה, אז התוצאות יכולות להיות דברים נוראיים כמו שוד, יחסי מין בכפייה, התמכרויות ושאר מריעין בישין.

Snapple

New member
זה ממש לא נכון

מהפנט לא יכול לגרום לך ללכת נגד העקרונות. אני אתן לך דוגמא: אם אתה חסיד של בעלי חיים, צימחוני ובחיים לא תפגע בזבוב המהפנט לא יוכל לגרום לך ללכת להתעלל בחתול.

טוב

עכשיו תספרי את זה לאנשים ששכבו עם הפסיכולוג שלהם אפילו בלי להכנס למצב היפנוטי. נכון, אי אפשר לשכנע אנשים ללכת בניגוד גמור לרצונם. אבל (1) יש המון מצבי ביניים: החל מאנשים שיודעים בדיוק מה הם רוצים בחיים, וכלה באנשים שלא ממש סגורים על למה לקום בבוקר (2) אדם מיומן בעל מודעות וכריזמה יכול לתמרן אנשים אחרים לעשות כרצונו, במיוחד אם מדובר בתהליך ארוך טווח. (3) ההיפנוזה פשוט מקלה על ההשפעה שיש לאדם על משנהו (4 יש כמה רמות וסוגים של הפנוזה. בדיוק כמו שיש אנשים שיכורים יותר או פחות. ובמצבים חזקים הבנאדם פשוט שרוי בחוסר הכרה. (5) בכוונה לא התייחסתי למצבים שבהם המטפל גורם למטופל לעשות דברים אחרים. כן התכוונתי למצבים שבהם המטפל יכול לקחת את העניינים לידיים שלו, ולנצל את העובדה שהמטופל/ת נמצא/ת במצב פאסיבי במיוחד. לא כל האנשים מחפשים לגרום נזק דבילי ללא תועלת. יש אנשים עם קצת יותר אסטרטגיה, מניפולציה ותחכום.

goldi san

New member
מאיפה כל המידע המרהיב הזה על

היפנוזה? פגשתי המוני אנשים שהסבירו לי מה זה היפנוזה אך מעודי לא פגשתי אדם שממש ידע מה זה וגם האמנתי לו. אנשים אומרים דברים שהם חושבים או דברים שאנשים אחרים אמרו להם. נגיד ראינו את "קללת אבן העקרב הירוקה" ואז במקרה (נשבעת שהמקרה לא ישנה) ריקי לייק עם היפנוזה של אנשים. למה לא נראה לי שכל מה שהופיע (אנשים עשו צחוק מעצמם וביצעו פשעים) שם היה אמיתי? מה זה היפנוזה לעזעזל?

את רומזת משהו?

המקורות שלי הם: - נסיון אישי עצמי - קריאה של ספרות מקצועית, מדעית (ממש ספרים מנייר, לא תוכניות טלויזיה או אתרי אינטרנט אנונימיים של ילדים משועממים) - שיחות עם אנשי מקצוע (רופאים, פסיכולוגים, אנשי רוח) - הבנה והכרה של איך אנשים חושבים, התבוננות על העולם ולמידה מטעויות של אנשים שעושים שגיאות - הכרה של תורות פחות קונבנציונאליות על מהות האדם. יש בחורצ´יק שעלה בשנת 75´ מרוסיה (ד"ר אנטולי אודסקי) וכתב ספר "היפנוזה רפואית ושיטות לשליטה עצמית" - ספר רציני מאד על היפנוזה, נטול זיוני מוח, ועם זאת מובן גם לאנשים חסרי רקע. הוא לא נמצא בדרך כלל בחנויות אז צריך להזמין אותו במיוחד. הוא מופיע בקטלוגים של סטימצקי (אגב העברית שם מתובלת בהרבה מילים לועזיות - זהירות) היום יש לי השקפה שונה על כל הנושא, אבל זה עניין לדיון אחר, אם בכלל.

Reznik

New member
ישנה דוגמה נוספת

למצב שהיפנוזה לא מתפקדת כראוי היה מקרה וזהו סיפור אמיתי (אני באמת מכיר את הבן של האיש הזה) היה מישהו שהיה מעשן כבד ובמהלך הופעה של היפנוזה אישתו בקשה מהמהפנט שיהפנט אותו לכך שהוא לא ירצה לעשן יותר המהפנט "הכניס למהופנט לראש שסיגריות זה מגעיל ומאז כל פעם שהוא הריח סיגריות הוא באמת חש תחושה של גועל ורצון להקיא מאז אישתו היתה צריכה להכנס לכל מקום לפניו ולבקש מהנוכחים להפסיק לעשן REZNIKH

אתי@

New member
תודה על התשובה המעמיקה, אבל בכל זאת

לא ממש הבנתי איך זה עובד. איך בעצם עושים את זה. אני לא מבקשת שתלמד אותי להפנט אנשים
, אלא איך יש לאדם כשלהו שליטה על מוח של אדם אחר, כך שהוא יכול לגרום לו להיכנס למצב של היפנוזה. ועוד משהו, בסרטים תמיד מראים איך אנשים "מתעוררים" מהיפנוזה מלאי מרץ (לפי דרישת המהפנט). איך למהפנט יש יכולת לשלוט במידת העייפות של אדם? הרי פה אין עניין של מנגנוני הגנה של המוח, אלא העייפות היא עניין פיזי. תודה אתי@

נירש

New member
הערה קטנטנה

לגבי "העייפות היא עניין פיזי": באופן כללי, הרבה מאוד מהתופעות הגופניות ניתנות לשליטה, אם יודעים מה לעשות. עייפות וכאב, למשל. אפשר גם לרפא את עצמך (אני לא מדבר על פגיעות חמורות. אני יודע על סימנים כחולים, למשל, שאפשר לרפא בעזרת סוג של מדיטציה). אני מניח שכל זה חל גם על היפנוזה - כמו שבמדיטציה ניתן להגיע למצב עוררות גבוה, ו"לפקד" על הגוף להיות יותר ערני, סביר להניח שגם מהפנט יכול לגשת ל"שכבה" הזאת בתודעה ולתת פקודות מסוימות.

לעניות דעתי,

יש קצת מאד (אם בכלל!) אנשים שמסוגלים לשנות לאדם אחר את מצב התודעה שלו. אולי עם סמים, אבל זה לא מה שאנחנו מחפשים. מה שכן אפשר לעשות, זה לפתות אדם אחר, וליצור את התנאים כדי שהוא יעשה את זה לעצמו! מה שאני אומר, במילים פשוטות, שאנשים מכניסים את עצמם להיפנוזה. המטפל רק מכוון ומשכנע אותם. אם תלכי פעם לשעור יוגה תביני על עצמך מה הכוונה. ספציפית בעניין העייפות: אני חושב שאין קשר ישיר(!) בין עייפות לשינה. בנאדם יכול להכנס למצב שינה גם כשהוא ערני ונימרץ. פשוט, בד"כ כשמתעייפים, אז יותר קל לישון. ו...לא, אני לא מתבדח. משהו אחר בעניין עייפות: אם היפנוזה היא שינה, כמו שאני ואחרים טוענים, אז אחרי חצי שעה שעה של היפנוזה, הבנאדם "מתעורר", כמו שהוא מתעורר בבוקר, ולדעתי אפילו יותר עירני, בגלל סיבות מסויימות. מה שמעייף אותנו, האנשים, זה לחשוב יותר מדי. אם מפסיקים לחשוב לפרק-זמן, העירנות מתחדשת... ושוב, אני לא מתבדח. ועוד בעניין עייפות: עייפות זה דבר שאפשר להתגבר עליו. אני אתן לך דוגמא שאולי תוכלי לנסות בעצמך מתישהו: קחי בן עייף, עייף מאד אפילו, ותכניסי אותו למיטה עם בחורה סקסית. תוך קצת פחות או קצת יותר זמן הוא יפסיק להיות עייף. פיזית - הגוף שלו יהיה עייף - אבל המוח ידאג להפריש את הסמים המעוררים הנדרשים להחזיק את כל המערכות במצב עירני בהחלט
אבל זה כבר פחות קשור להפנוזה. (אני מתבדח? לא) בשבוע הבא: איך להפנט את החבר/ה שלך ב-3 צעדים פשוטים

כרמלה2

New member
תודה לכולכם../images/Emo29.gif../images/Emo68.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif

לפי התשובות שלכם זה נראה לי מפחיד. כדאי לרדת מהעניין.

למעלה