שאלה

צפוני 301

New member
שאלה

אני חייל בסדיר ושוקל מעבר לדו"ג ע"מ לנסוע כל יום לרכבת וחזרה, מרחק של כחצי שעה נסיעה שחלקה באיזור הררי (עליות וכאלה) עליי לציין שאין ברשותי עדיין רישיון לדו"ג. (כ4 שנים רשיון לרכב) איזה כלי יתאים לי לדעתכם? בהנחה שמה שאני מחפש זה בעיקר נסיעה נוחה חסכונית ובטוחה ככל הניתן. התקציב העומד לרשותי הוא כ12000 ש"ח לרכישת הכלי ועוד מה שצריך למיגון וביטוח. אשמח לטיפים נוספים בנושא. תודה.

אורי-

New member
חסרים פרטים.

בגדול - אם זה מתווה הררי, צריך כלי חזק באופן יחסי. חצי שעה לכיוון זה לא קליל, וזה גם המון ק"מ - עלויות אחזקה לא ממש נמוכות. מה גם שלא ממש בטוח להשאיר כלי באופן קבוע בחניון הרכבת, וזה אומר עוד כסף עבור מיגון בסיסי - לפחות שרשרת אחת איכותית + אזעקה. בכדי לתת לך רעיונות לכלים אופציונאליים, צריך לדעת מה בדיוק המסלול שלך, כמה חשובה לך הנוחות, כמה מקום איחסון דרוש וכו'. אם העליות תלולות, אז כנראה שצריך 200-250 סמ"ק, שגם הוא כנראה יעבוד קשה שם. אם זה מתווה עירוני, כמו בחיפה או ירושלים, והעליות הן לא ארוכות ומתמשכות, כנראה שגם 150 סמ"ק יתאים. אם יש מטרה מוצהרת לחסוך ולהתייעל - יש גם אופנועים כמו MZ, סוסי עבודה זולים לאחזקה שיעשו בקלות בכל מה שקטנוע בינוני עושה.

For Martha

New member
../images/Emo45.gif מחזק את דברי אהוד,

כדי שנוכל לתת לך דיעה יותר מדוייקת צריך לדעת את אופי המקום ,האם יש עליה ממושכת כמו של הקאסטל למשל? האם אתה מעוניין במורכב? אתה מודע לכך שהוצאות האחזקה של קטנוע גבוהות? ויש גם את המסבב,ביטוח ,טסט ,מיגונים אישיים ושלך עצמך. שקול שוב את העניין, לפעמים הכאב ראש הקטן של אוטובוס יכול לחסוך הרבה עלויות מיותרות.

צפוני 301

New member
מה חסר?

נסיעה מיישוב קהילתי הררי לתחנת הרכבת בבנימינה. חלק מהנסיעה הוא במישור ובערך חצי מהנסיעה הוא עלייה ארוכה ליישוב(15-20 ק"מ) די חשוב לי שהוא יהיה נוח אבל לא צריך להסחף... מבחינת איחסון גם רצוי שיהיה מקום לאחסנה אבל אין צורך במחסני ענק... תודה

For Martha

New member
היכן אתה גר ומה המסלול שתעשה?

גם אני נוסע מידי יום ביומו לרכבת בבנימינה.. ואני מכיר את האיזור. קודם כל תעשה רישיון ,עדיף שתעשה עד 33 כ'ס, עדיף שיהיה - במחיר של מעט יותר כאבי ראש וקצת יותר שיעורים תרוויח הרבה מעבר. אני הייתי הולך על קטנוע או אופנוע בנפח 250 סמ'ק בגלל הדרך הארוכה שאתה מציין, אם הנוחות לא מפריעה אפשר לקנות MZ או וספה ,שניהם כלים אמינים שלא דורשים התעסקות יתרה. אם חפצה נפשך במשהו חדש יותר,פשפש קצת בשוק המשומשים,אני מאמין שתמצא כלי בנפח 250 שיתאים לדרישותייך. אחרי שאדע מה המקום אוכל לדעת מה העליה הגדולה שאתה מדבר עליה.

למעלה