שאלה...

תםטםOHIO

New member
שאלה...

איך הייתם מגדירים את האנשים (המקצועיים) שרוכבים סגנון מסוים, כלומר מה מאפיין לדעתכם רוכב דרסאג'? מה מאפיין רוכב ווסטרן? או קםפיצות או מירוצים או סיבולת? אילו תכונות אופי "מאפיינות" את הבחירות בכל אחד מהענפים, או אפילו בצורה הכי פשוטה - מה לדעתכם גורם לאדם מסויים לבחור בווסטרן או בדרסאג' או בענף אחר? (ברור שהגדרה היא כוללנית ולכן אני מנסה להבין מה התפישה החברתית מיחסת לכל אחד מהענפים לגבי השאלות למעלה) תודה לכולם!

אני לא בטוחה שזה עניין של אופי../images/Emo107.gif

אלא יותר עניין זווית ראייה על הרכיבה. ואני אשמח אולי אם תוכלי להסביר מעט יותר, אני לא בטוחה שהבנתי מה הכוונה שלך. האם הכוונה היא למה אנשים מתחברים דווקא לסגנון מסוים ולא לאחד אחר? והאם יש משהו מיוחד שמאפיין כאלה שמתחברים לסגנון מסוים?

dixie chick

New member
שאלה קשה התקלת אותי

"לידה לתוך" הענף (התחיל בו, החווה היתה לו קרובה, אבאמא בחרו, התאהב בסוס\מדריך\חווה תוך כדי הלימוד) זאת אחת הסיבות הכי נפוצות לדעתי, היא ולא יותר המאמנים בארה"ב בוודאות נולדו לתוך זה, המאמן שלי בגיל 4 היה כבר מטייל עם אבא שלו בהרי הרוקי בחיפוש אחרי הבקר שלהם, בגיל 7 זה כבר היה ימים שלמים ולתיכון הוא רכב על הסוס הלוך-חזור כמו כן תמיד עניין אותו הסוס שעליו הוא רכב (להרבה קאובואים לא אכפת והם משתמשים בסוס ככלי ולא יותר), והוא התעניין ברווחתו ובשיפורו ולכן עם כמה דחיפות מקריות (תחרויות אזוריות, מאמנים שהגיעו לקליניקות, העובדה שהוא נאלץ להתחיל לפרנס את המשפחה בגיל 17 והתחיל לאמן למחייתו) הוא פנה לכיוון המקצועי של התחום עליו גדל- רכיבה מערבית (וגם רודאו בשנותיו הצעירות מאוד אבל רודאו זה לא תחום שאפשר להזדקן בו....) אגב התכונות שלו היו מאוד דומות לתדמית שלי למאמן דרס'ז: סבלני, רגוע, מנתח וחושב, מנסה להבין באמת את מקור הבעיה, לא מצפה לשיפורים *אתמול*, יושב כל דבר, קורא את הסוס, יושב מושלם (לדעתי). בגלל שאמרת רק מקצוענים אנחנו מוציאים מהחשבון את אלו שבאו רק כדי לנצח, או אלו שרק באו להתחרות... ואני גם לוקחת בחשבון שרובנו באמת לא ניסינו כמה עולמות שונים לפני שבחרנו באחד מסויים... אני יכולה להגיד לך שרציתי להתחיל ברכיבה מערבית, אבל האם באמת ידעתי מה זה? לא, אני דמיינתי אנשים בג'ינס וכובע בוקרים, שרוכבים אל השקיעה ואל החופש, זה קסם לי ולכן בחרתי ברכיבה מערבית...

תםטםOHIO

New member
כתבת,

"אנחנו מוציאים מהחשבון את אלו שבאו רק כדי לנצח, או אלו שרק באו להתחרות... ", ואני צינזרתי המון על בסיס המשפט הפשוט והקטן הזה. כל הכבוד לך :)

אני חושבת שיש כאן כמה גורמים

לי למשל,עניין הגיל משמעותי. כילדה מאוד קרץ לי הווסטרן עם ההילה וההואי שהתלוו אליו, בזמנו התחלתי לרכב אצל דובי סלמן (רכבו איתי שם כילדים ונערים,כמה מבכירי המאמנים היום...),הרכיבה המערבית בארץ לא היתה ממוקצעת כמו היום. אחר-כך גם עבדתי והתפרנסתי מלהיות בוקרת
היום הייתתי רוצה דווקא ללמוד דרסאג',עם האיפוק והדיוק שלו.

../images/Emo163.gifשלחתי לפני שסיימתי

עוד דבר ששיחק אצלי תפקיד,זה הקרבה של החווה למקום המגורים. אני משערת שמי שגר באזור הפארק ברמת גן,יפנה קודם כל לחווה הקרובה לבת שלו,ואולי רק בשלב מאוחר יותר,אם יקרה משהו,הוא יחפש חווה אחרת. ועוד דבר אחרון-אני משערת שאם חברים שלי רוכבים בחווה מסויימת,אני אלך איתם ועם ההמלצות שלהם. אני לא יודעת איזה אחוז מהרוכבים עושים את בחירת החווה בצורה רציונלית ומחפשים את הסגנון שהכי מתאים לאופי שלהם נניח. אולי כאלה שכבר התחילו לרכב,ואז החליטו שהם רוצים לשנות ולשפר למשהו שיתאים להם יותר.

תםטםOHIO

New member
הדרסג' משתבח עם הגיל

אני שומעת על הרבה אנשים שעברו חזרה לדרסג', מצד שני גם הרבה שנטשו אותו לטובת טיול נעים החוצה. אישית נראה לי שזה רק נדמה שהוא מאופק כי הוא כאילו אנרגיה נשלטת או מנווטת, אבל אני כבר כמה זמן לא מצליחה להגדיר אבל בטוחה שזה לא משתייך לקונפליקט של ניתוב כוחות - עוצמה מול איפוק וכד'. "המתאים להם יותר" מסקרן אותי למה. אבל כנראה שקשה להגדיר.

dixie chick

New member
אגב נשמח לשמוע גם...

מה דעתך? האם רוכבי הענפים השונים עונים על הסטראוטיפים שלהם? האם נתקלת גם במקרים הפוכים?

תםטםOHIO

New member
:)

חח ניסיתי, ניסיתי, לא ממש הצלחתי... אבל עלו לי מלא זכרונות מכל מיני טיפוסים שהכרתי שאי אפשר להדביק להם שום סטריאוטיפ.... המטרה שלי בכתיבה של ההודעה היתה לבדוק מה ה"מיתוס" ואיך הוא נבנה ואת מי הוא מושך. אבל כשניסיתי לענות רק הסתבכתי עם עצמי. אני הגעתי לחווה הראשונה כי היא היתה הכי קרובה... היה שם מהכל, ווסטרן, דרסג' קפיצות, סיבולת, היתה אוירת חווה מדהימה והרבה אבק סוסים. עכשיו שאני חושבת על זה, עצם זה שנחשפתי על ההתחלה להמון סגנונות סקרן אותי לנסות את כולם אח"כ ואולי זה משהו שכדאי לחוות בתור רוכב מתחיל - להיות פתוח להכל כי בהכל מעורבים סוסים.

למעלה