שאלה.

שאלה.

מאיזה גיל לדעתכם צריכות הפעולות להתחיל? אתם חושבים שבאמת אפשר להתחיל 'להעביר' פעולות על ערכים לילדים בכיתות ד'-ה'? שתפו פעולה...

אישית?

אני חושבת שככל שמצרפים את החניכים יותר מוקדם זה יותר טוב. ולא בגלל שאז יהיו יותר חניכים. אתם מסכימים איתי שלילד בכיתה ד' יש כבר דפוסי התנהגות מסויימים? ולילד בכיתה ו' אפילו יותר? זה נורא קשה להשתנות. ואני רואה לפחות חלק מהחניכים שלי שנורא רוצה והורג אותם שהם לא מצליחים. אני חושבת שכשאתה גדל לתוך משהו הרבה יותר קל לאהוב אותו ולהאמין בערכים שלו. ולנהוג לפיהם. אני לא יודעת, לפעמים אני חושבת שהייתי מונעת כלכך הרבה דברים אם הייתי מצטרפת לתנועה לפני כיתה ז'.

jast

New member
../images/Emo45.gif

שטיפת מח.. אבל בהחלט נכון. אני הייתי מעבירה פעולות על ערכים לכיתה ד' למרות שמי שהדריכה איתי רצתה להרוג אותי, והקומונר שהיה מלווה שלנו אמר תמיד שאני צודקת אז סבבה[:

אני לא ממש מסכימה.

לפחות עם הקבוצה שאני מדריכה כרגע[קבוצה של ד'-ו' של הקיבוץ, בסכ"ה 12 חניכים]. כי זאת קבוצה שקשה להעביר לה תכנים, עזבו ערכים. אני חושבת שזאת בעיה להעביר תכנים לילדים בכיתות ד'-ה', בעיקר בגלל שהם עדיין לא ברמת בגרות של דיון, או אפילו משחק שלא מוציאים אנרגיה.

קבוצות משולבות

של ד'-ו' [מה שקורה בדר"כ בקיבוצים] זה לא דבר טוב. ממש לא טוב. שמעי, אני מדריכה ו' בקן, וטל מדריכה ד'. ושתינו צריכות להעביר את אותם דברים אבל כל אחת צריכה למצוא מתודות שונות. כי אני עם החניכים שלי יכולה לשבת ולהעביר דיון וטל לא, כי כיתות ד' לא יישבו וידברו. ואפשר להעביר לד' תכנים ומסרים, אבל לא בדרכים שכיתות ו' לא יצחקו עליהן. תדברו עם הקומונרים על לפצל את הקבוצות לד'-ה' ולו'. כי ו' כבר יותר בוגרים, ויותר מבינים. חוץ מזה, אני לא חושבת שתמיד צריך להעביר לכיתות ד' וה' תכנים. מספיק שהם יהיו בקן, ונגיד ישחקו משחק, ואחד החניכים יעצבן אחד אחר. אז זה שעצבנו אותו ירצה להרביץ לחבר שלו ויגידו לו שלא עושים את זה בקן ולא ככה מתנהגים. זה כבר מראה מה מותר ומה אסור, בלי שום מתודה. ו..המ...זהו.

חייבים להעביר תכנים

אחרת את הבייביסיטר שלהם ולא מדריכה בתנועת נוער שמחנכת אותם. לא תכנים ענקיים.. אבל תכנים.. לד-ה אהבת האדם.. אכות הסביבה... ועוד.. את כל תהכנים שהן המצעים לערכים שלנו... כדי שאחכ כשהבם יהיו יותר גדולים ובתנועה הייה אפשר להעביר להם את התכנים הערכיים שלנו

ילד בכיתה ד'

לא יקבל תכנים. הוא יקבל דפוסי התנהגות מסויימים. עצם זה שהוא גודל לתוך התנועה הזאת, שהוא לומד לאהוב ולהכיר, זה כבר משהו. ילדים בכיתה ד' עושים מה שכיף להם, ולא דברים ערכיים. וזה ידוע. הם יבואו לתנועה אם יהיה להם כיף פה, לאט לאט צריך להתחיל לשלב את הערכים של התנועה והעמדה שלה, אבל לדעתי זה צריך להתחיל לקרות בסוף ה', אם לא תחילת ו'. בכיתה ד' ילד לא חושב ומה שתגידי לו שנכון הוא יאמין לך וזאת כן קצת שטיפת מוח. בכיתה ו' הוא קצת יותר חושבת בשביל עצמו. ולא ילך ישר אחרי מה שיגידו לו.

למעלה