שאלה

DDN

New member
<לוקח אוויר ופותח את הפה>

משחק תפקידים הוא משחק שבו שחקן מחליט על דמות אותה הוא הולך לשחק, ולא משנה אם היא סתם תלמיד בבית ספר, לוחם האוחז בחרב, קוסם שיורה כדורי אש, סמוראי רחוב שחותך כל מה שבדרך שלו והופך את האוייבים שלו למסננת עם הנשק האוטומטי שלו, או דקר (דהיינו הקר) שנכנס ל"מקלעת" (האינטרנט של SHADOWRUN בVIRTUAL REALITY), גיבור על שמנסה להציל את העולם או קצין מדע על ספינת חלל המטרה של השחקן של הדמות הוא להיות הדמות. לקבוע מה היא רוצה בחיים, להציב לה מטרות ולדאוג שהיא תגשים אותם. להעביר את הדמות שלו בעולם הקסום של משחקי התפקידים ולדאוג להישרדותה. העולם הוא כמו העולם האמיתי, לכל דמות יש רגשות, שאיפות, מניעים וסודות אפלים, והשחקן צריך לדאוג/לחשוב על כולם, ולהתנהג לפי הם. במשחקי תפקידים מונחים, קיים מנחה המשחק, הקרוי גם שליט מבוך בחלק מהמקרים (שה"ם, או DM) והוא ה"אלוהים" של העולם, הוא משחק את כל מי שהשחקנים לא, הוא מציב את האתגרים בפני הדמויות והוא ה"במאי" ו"התסריטאי" של משחק התפקידים הזה. הבעיה. . .. . .שהשחקנים הם לא ממושמעים כמו בסרט, ויקחו את העלילה למקומות שהבמאי לא חשב עליהם אפילו. הראשוני של משחקי התפקידים זה מבוכים ודרקונים, שקיים כעת במהדורה השלישית (והמאוד מאוד מוצלחת).

אף-פעם לא ראיתי את זה ככה../images/Emo4.gif

אבל זו הדרך הכי מדויקת להגיד את זה ובקשר לD&D המהדורה שלישית: יש לי את המהדורה הראשונה כך שיש לי את הקוביות והאוגדן וכל השטויות ומזמן רציתי לעבור למהדורה השלישית אז אם מישהו יכול לתת כתובת של אתר שיסביר לי (בדרך הקשה) את ההבדלים כדי שאני יוכל לשחק ברמה של ב´נדם שקרא הכול ולא סיפרו לו בפורום

DDN

New member
פשוט תקרא את הספרים.

הם כתובים בצורה ממש פשוטה ונוחה לקריאה. ויש הרבה שוני, אפילו שרוח הדברים נשמרה.

Catty

New member
איזה ספרים?

וההסבר שלך על המשחק ממש העלה לי חיוך על הפרצוף

DDN

New member
../images/Emo9.gif

למו"ד מהדורה שלישית (D&D 3RD EDITION) יש ספרים משלו, לשחקן (PLAYER) ולמנחה המשחק (DUNGEON MASTER), והם באנגלית. למוד"מ מהדורה שנייה (AD&D) יצאו ספרים בעברית, אבל הם לא בנמצא כרגע. השיטה הבסיסית כמעט ביותר, אבל לא מומלצת למתחילים (ולא כי היא מסובכת, אלא החוקים שלה בנויים בצורה משעממת וממש מוציאים כל שמץ של משחק תפקידים). למרוצללים (SHADOWRUN) יצא ספר חוקים בעברית, ונראה לי שעדיין אפשר להשיג אותו בארץ. ויש עוד ועוד. . .. . . הכי טוב זה למצוא אנשים שמשחקים באזור מגורייך ולחבור אליהם. שמח שהעליתי חיוך.

Catty

New member
לDDN

הסברתי למטה מהו הקושי שלי עם אנשים... ואין לי משוג איך להשיג את הספרים שאמרת, ואני מסוגלת לקרוא רק בעברית.. ותודה

למעלה