שאלה..

שאלה..

יש משהו שיכול להשפיע כמו ריטלין, אבל בלי התופעות לוואי שלו? אני לקוי למידה (ADD ודיסגראף) ולוקח ריטלין, כבר בחמש שנים, אך בהפסקות (בתיכון, ובאוניברסיטה, כאשר היתה הפסקה של כחמש שנים בין הפעמים) ואני לא ממש אוהב את ההשפעה של הריטלין עלי, (עושה אותי מופנם, ועוד כל מיני מגרעות). ורציתי לדעת אם יש משהו שיכול להשפיע כמו הריטלין, רק בלי לגרום לי להיות עצור?

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא../images/Emo140.gif

יכול להיות שיש תרופה מקבילה לריטאלין שיכולה להשפיע אחרת, אבל...את השאלה הזאת עליך להפנות כמובן לנוירולוג מומחה. בהצלחה, ונשמח אם תעדכן אותנו. דליה.

קודם כל.. זה ברוך השב ולא הבא..

<אני הוא מקים הפורום> אבל ניחא..
בכל מקרה.. אין לך כיוונים כלשהם להפנות אותי? שאני אדע מה לחפש?

דליה.ד

New member
סליחה...לא ידעתי... ../images/Emo12.gif

ובקשר לשאלתך: על סמך "כתבי הקודש" שלי... בדרך כלל התרופות הממריצות מטילפנידאט (ריאלין) ודקסאמפטמין הן התרופות היעילות ביותר בטיפול בadhd . כאשר הן אינן טובות משתמשים ב אימפיראמין (טופראניל) , קלונידין (קלוניריט) ולפעמים גם במוקלובמיד (אאורוריקס). לשתי התרופות האחרונות השפעה טובה על מצב הרוח. היום יש גם שימוש בפרוזאק עם או בלי ריטאלין כתרופה לadhd כך שזה יכול לסייע במקרים של adhd מלווה בדיכאון. כמו כן ידוע לי על תרופה נוספת חדשה בישראל ועד כמה שידוע לי עדין אינה כלולה בסל הבריאת: ריספירידל. עכשיו אציע לך לקחת את המידע לנוירולוג או פסיכיאטר והוא ישקול מה מתאים לך. אני מקווה שהייתי יותר ספציפית עכשיו... בהצלחה.

טליה36

New member
ישנה תרופה נוספת../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

על פי כתבה בירחון מנטה מסביר פרופסור אבי ויצמן פסיכיאטר ילדים ונוער שישנה תרופה בשם אטומוקסטין שמגבירה את יכולת הקשב ,העירנות והלמידה וכך מושג שיפור משמעותי בסיפטומים,מבלי לפגוע בתאבון ותוך גרימת הרבה פחות עצבנות מהרטלין.עם זאת,מבהיר הפרופסור שעדיין נחוצים מחקרים השוואתיים נוספים,שיוכיחו כי התרופה היא תחליף אפשרי לרטלין.

תחליפים לריטאלין

יש המון תחליפים לריטאלין, בארה"ב יש כ-20 תחליפים מאושרים ע"י משרד הבריאות האמריקאי. בישראל לצערי הרב יש כשלחושה תחליפים, שניים מהם עם תופעות לוואי מאוד מאוד קשות. לאחרונה נערכים נסויים ברספרידל, אינני יודעת איפה עומדים הדברים, מקווה שבקרוב נשמע על תוצאות הניסוי. עד אז...אם אפשר להישאר עם הריטאלין מהטוב, במידה ויש תופעות לוואי בלתי נסבלות יש להתייעץ עם נוירולוג לגבי תיקון המינון או החלפת סוג התרופה. אפרת

למעלה