שאלה

שאלה

כיצד ייתכן שהפסיכולוגים, לאו דווקא גרא אך כמובן שגם אתה גרא, רואים פיתרון כ"כ אופטימי לכל בעיה, לכל שאלה שבעולם תמיד הפתרון שלהם זה:ללכת לפסיכולוג או ללכת לפסיכיאטר. האם הדברים כ"כ פשוטים, המון אבל המון, פשוט רוב מוחץ של הפסיכולוגים, גרועים. ואני אומר זאת מתוך ידע ונסיון, ככה שכיצד ייתכן שהפתרון הוא כ"כ קרוב ופשוט, אולי יש יותר מזה? אני לא יודע כמו מה. או לתת דוגמה, אך זה בהחלט מעורר נורה אדומה כשלכל בעיה בעולם יש אותו פתרון... אדם ואני מצפה לתשובה, תשובה אמיתית, הולמת, לא בורחת מהנושא, ולא מתמקדת רק ברקע על הפסיכולוגיה או פסיכיאטריה. בתודה ,אדם

marcelo majlin

New member
אתה בעד משטר טוטליטרי

לא פלא שזה משאתה חושב על פסיכולוגיה ילד אתה בה ממקום שהשקפת העולם שלך היא שחור או לבן אתה שונא אנשים שהם לא שיכים לדעות שלך ואף תומך בחיסולם כמו הרבה משטרים אפלים בהסטוריה שרדפו את הפסיכולוגיה ואת החופש אני מניח שאם תסתכל בתוכך תמצא הרבה ריקנות, שינא עצמית שאתה משליח על הזולת, ניתן לתאר אצלך הערכה עצמית מאוד נמוכה והרבה פחד מהסביבה היתי ממליץ ללכת לטיפול דחוף לא בגלל הדעות שלך אלה בגלל המצוקה שיש לך ואתה לא מןדע לה בהצלחה מרסלו

מה אתה מזבל (עם כל הכבוד)

עם כל הכבוד אבל מה אתה מזבל אני נגד כל שמאלן שבעולם כי הוא מסכן את החיים שלי, ושל כל יהודי אחר. אתה חי באשלות חביבי, אתה קורא לי פאשיסט, ואני קורא לך אנרכיסט, אז מי צודק (ברור שאני, זו התפיסת עולם שלי)... אתה לא צודק, אם זה היה תלוי בי הייתי משאיר פסיכולוגים במשרתם, אך הייתי מעלה רבות את הרמה שלהם! ונ.ב אתה רק מוכיח את מה שכתבתי במכתב, שלכל הבעיות בעולם יש רק פתרון אחד-ללכת לטיפול... ותחשבו על זה. אדם

marcelo majlin

New member
תגובה

אני חושב שהגישה שלך היא לא נכונה גרא נמצא פה כדי לעזור לאנשים שפונים עם מצוקות שונות או עם שאלות שלפעמים התשובה זה המלצה ללכת לטיפול, כמו שהיתה פונה בפורום רופאים עם שאלה והיו מפנים אותך לרופא משפחה, או לפורום עורכי דין והיו מפנים אותך לעורך דין אבל לבוא ולהגיד שכל הפסיכולוגים הם גרויים אין לזה שום קשר למטרת הפורום ואני לא יודע מאיפו לקחתה את זה. היתה מסכים אם היתי אומר שכל הימנים הם מופרעים, לא, נכון אז באמת תיהיה רציני יותר כשאתה שואל והתשובות יהיו גם רציניות בהצלחה מרסלו

נונינה

New member
הייתי מעלה את הרמה של כולם...

פסיכולוגים, רופאים, שרברבים, מורים, וסתם אנשים שרמת השיחה שלהם נמוכה. זאת לא הנקודה. רוב העולם הוא בינוני ולדעתי עם זה אין כל-כך מה לעשות. מה שכן כל אחד צריך לעשות הוא לבחור בקפידה את אנשי המקצוע שהוא נעזר בהם. ללכת לטיפול זה לא הפיתרון הקל אלא הקשה. להאשים אחרים ולאמר שאין פתרון ולכן הבעיה היא קבועה זה לדעתי פתרון יותר קל....... או אולי קשה באופן אחר, בכל מקרה אני לא רואה כאן לקיחת אחריות או יוזמה לעשית מעשה לעומת האופציה השניה. לא שכל מעשה הוא טוב יש מעשים שחוסר מעש עדיף עליהם אבל הם די קיצוניים... לגבי ההתבטאות בכותרת שלך, היא לדעתי לא ראויה.

גרא.

New member
אדם ,כשאתה רעב,אתה הולך למטבח,

או למסעדה בקרן רחוב..כשאתה זקוק לדלק לקטנוע שלך,אתה נוסע לתחנת דלק, כשאתה נדרש ללמוד,אתה מן הסתם הולך לבית ספר..לישון אתה הולך עפ"ר למיטתך,וכשאתה חולה,בדרך כלל אתה פונה לרופא..ואפשר להמשיך את האנלוגיה הזו ללא סוף,אדם נערי,כאשר הכוונה ברורה,לכל סוג של צורך,או בעייה אדם מהיישוב,פונה למי שיודע ויכול לעזור לו.ובמה שונים הפסיכולוגים מהכלל הזה.לפי דעתך,אדם,להיכן יכול אדם במצוקה רגשית/נפשית/התנהגותית לפנות? למוסך? למסעדה ? לתחנת דלק ? אולי אליך? אתה שקובע בפסקנות כה רבה כי המון,אבל המון,פשוט רוב מוחץ של הפסיכולוגים,גרועים..ואתה אומר את זה מתוך נסיון? האמנם ?כמה פסיכולוגים הכרת ב-17 שנותיך,1 ? 3 ? 20 ? 1000? יש לך מושג כמה פסיכולוגים עוסקים במקצוע הזה? מאיפה שאבת את החוצפה להשמיץ צבור כה גדול של אנשי מקצוע,שרובם ככולם עושים עבודה נאמנה,ומצויינת כל השנה,קל וחומר בימים אלה של מצוקה,של חרדות ןפחדים שמרביתינו חשים נוכח המצב הבטחוני הרעוע..איני יודע היכן קלטת,ואיך הגעת למסקנה בדבר אופטימיות הפסיכולוגים,כל הכללה בכל תחום,מסוכנת,קל וחומר שבנושא כל כך רגיש כמו בריאות הנפש,זה מה שאתה הבנת.האם באמת הבנת? שום דבר אינו פשוט בכל הנוגע לרגשותיהם,ומצבי המצוקה של בני אדם..יש הצלחות בטיפול,לצד כשלונות,ויש הרבה גורמים לכך..כדאי שתבין,אופטימיות היא בסיס לתקווה,והיא היכולה להראות למטופל,שלמרות הכל,יש אור בקצה המנהרה.אדם,מכתבך פוגע ומכפיש את צבור הפסיכולוגים,בבחינת הוצאת לשון הרע.אני דורש ממך התנצלות כנה,אחרת,לא תזכה יותר להשתתף בפורום הזה.

תראה את עצמך

ואיך אתה יודע שלא רוב הפסיכולוגים גרועים? הרי סביר להניח שאם כל הכבוד לך לא פגשת יותר מ1000 פסיכולוגים, והרי שאתה אמרת שאי אפשר להכליל לפי אלף משום שיש כ"כ הרבה העוסקים במקצוע.... תראה איזה פרדוקס יש בדבריך. ושים לב, האם עצם זה שאתה מאיים על החלש מך מלמד על משהו? אתה מנצל את כוחך להוציא אותי מהפורום, למרות שלא עשיתי כל רע (לדבריך לשון הרע, אבל נו באמת גרא), זה מנוגד ליהדות אתה יודע את זה? זה לא עניין, ועשה טובה לעצמך, ואל תמחק אותי או את ההודעות שלי.. שאלתי לא התייחסה לאבחון של צריך טיפול, אלא איך אתה יודע את האיבחון הזה. אדם

yosee

New member
אני לא רואה שום סיבה להתנצלות..

שלום לגרא ולכל שאר משתתפי הפורום, האמת היא שאני רואה בשאלתו של אדם ימיני שאלה הגיונית, ישירה, ונורמלית מאוד, ואני לא רואה שהיא כן דבר בלשון הרע (אלה אם תצ´טט לנו ממה שאמר).. אני לא חושב שאת ההודעה שלו צריכה להימחק, או שהוא לא יזכה להיות יותר בפורום הזה, בסך הכל לבן-אדם יש שאלה ובגלל שאינו מבין אותה אוליי היא החריץ טיפה, אבל לא פגע באף אחד.. החוכמה והעבודה האמיתית היא שתמשיך (גרא) להתווכח עם (אדם ימיני) בצורה מתאימה וטובה ודו-שיח משותף - ואם תחרים אותו מהפורום זאת אומרת שאתה בורח מכל שני הלימודים והנסיון שלך.. בברכה

גרא.

New member
יוסי,אנא חזור וקרא היטב את דבריו,

אזכיר רק משפט אחד,שהודגש : מרבית הפסיכולוגים הם גרועים,כאשר אדם ימיני קובע עובדה חד משמעית,מנסיונו האישי...מה זה אם לא השמצה??מה שאני מבקש מאדם,ומכל מי שמשתתף בפורום,אינו יותר מאשר תרבות דיבור,עם כבוד הדדי. גם אם אינו ,מקבל את דברי,וכפי שהדגשתי לא פעם,גם אני עלול לטעות כמו כל אחד,סגנון הכתיבה החד מימדי, האומניפוטנטי,מיותר,מקומם,ומקומו לא בפורום שאני מנהל.

למעלה