לא עניין של הפך ../images/Emo9.gif
1- אנו מאמינים כי אלוהים קיים במהותו, דובר בדברתו וחי ברוחו. כלומר אלוהים אחד שהתגלה לנו ב3 פרסונות (האב, הבן ורוח הקודש) ישוע הוא דבר האל שקיים מאז ומתמיד ולפני 2000 שנה הוא נשלח ע"י האב לארץ והתנאש מרוח הקודש וקיבל גוף אדם מאישה בתולה. ואחרי צליבתו ומותו ועלייתו השמיימה הוא חזר לשבת על ימין האב. (מקאנון האמונה) דבר האל שהיא הפרסונה השנייה נקראת גם "בן אלוהים" והכוונה היא לא לבן ביולוגי חלילה אלא לציין כי הוא שייך לאלוהים, והפרסונה השנייה היא זאת שירדה לפני 2000 שנה. ועבורנו השילוש הקדוש הוא אלוהים אחד , עם מהות אחת ורצון אחד. מצד שני כל אחד מהפרסונות הוא ייחודי אך לא מופרד מהשני ולכן האב הוא אינו הבן והבן הוא אינו האב אבל
במהות הם אחד. ואת זה רואים בבירור באירוע ההטבלה. ויש הרבה פסוקים שמורים על כך: * האמינו לי כי-אנכי באבי ואבי בי (יוחנן יד 11) * הן אבי כי כן היה רצון לפניך: 27 הכל נמסר-לי מאת אבי ואין מכיר את-הבן בלתי האב ואין מכיר את-האב בלתי הבן ואשר יחפץ הבן לגלות לו (מתי יא 26-27) * האב אשר נתנן לי גדול הוא על-כל ואיש לא-יחטף אתהן מיד האב: 30 אני ואבי אחד אנחנו: (יוחנן י 29) להרחבה אני מפנה אותך להסבר מפורט שכתבתי בפורום:
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=95661411&FlagSybase=1 2- עכשיו לשאלתך
התשובה לשאלה שלך טמונה בקריאת הטקסט כולו. (וגם תחילת האיגרת)
כי מהותו הנעלמה היא כחו תודע במעשיו ותראה בהם גבורתו הנצחית ואלהותו מעת נברא העולם עד-אשר אין להם פתחון פה להתנצל: 21 כי הכירו את-האלהים ולא-כבדהו כאלהים וגם-לא הודו לו כי אם-הלכו אחרי ההבל במועצותיהם ויחשך לבם הנבער: 22 ובאמרם חכמים אנחנו היו לכסילים: 23 וימירו את-כבוד האלהים אשר הוא חי וקים בדמות צלם אדם אשר הוא כלה והולך צלם כל-עוף והולך על-ארבע ורמש האדמה: 24 על-כן גם-האלהים נתנם לטמאה בתאות לבם לנבל גויותיהם איש ברעהו: 25 אשר המירו אמתו של האלהים בשקר ויכבדו את-הבריה לעבדה תחת בראה המברך לעולמים אמן: 26 בעבור זאת נתנם האלהים לתאות בושה כי-נשיהם החליפו את-דרך ארץ בשלא כדרך ארץ: 27 וכן גם-הזכרים עזבו דרך גבר באשה ויחמו זה בזה בתאותם ויעשו תועבה זכר עם-זכר ויקחו שכר משובתם הראוי להם בעצם גופם: 28 וכאשר מאסו דעת אלהים נתנם האלהים בידי דעה נמאסה לעשות את אשר-לא יעשה: 29 וירב בקרבם כל-חמס זנות ורשע בצע ואון וימלאו קנאה ורצח ומריבה ומרמה ותהפכות: 30 הלכי רכיל ומלשינים שנאי אלהים וגאים וזדים ומתהללים וחשבי און ולא שמעים בקול אבותם: 31 נבערים מדעת ובגדים אכזרים נטרי שנאה ולא רחמנים: 32 יודעים המה את-משפט אלהים כי-עשי אלה בני-מות הם ולא לבד שיעשו את-אלה כי גם-רוצים בעשיהם: ואחרי קריאת הטקסט אין מה להוסיף האמת
האיגרת מופנית לפגאנים ולאנשים שסירבו את ישוע וסירבו להכיר במהות אלוהים אשר התגלתה להם בעבודה זרה (לפי הקדוש אוגסטינוס הנזיפה הזאת מופנית נגד הפגנים המצרים והרומניים) אגב קריאת האיגרת מההתחלה [ פולוס עבד ישוע המשיח מקרא להיות שליח ונבדל לבשורת אלהים: 2 אשר הבטיח אתה מראש על-ידי נביאיו בכתבי הקדש: 3 על-דבר בנו אשר מזרע דוד לפי הבשר: 4 אשר הוכן לבן-האלהים בגבורה לפי רוח הקדשה בתחיתו מבין המתים הוא ישוע המשיח אדנינו: 5 אשר-על-ידו נתן לנו חסד ושליחות להקים משמעת האמונה בכל-הגוים למען שמו: 6 ובתוכם הנכם גם-אתם קרואי ישוע המשיח: 7 כל-ידידי האלהים ומקראים להיות קדושים אשר ברומי חסד ושלום לכם מאת האלהים אבינו ואדנינו ישוע המשיח: 8 בראשונה מודה אני לאלהי בישוע המשיח על-כלכם אשר אמונתכם מודעת בכל-העולם: 9 כי עד האלהים אשר אני עבד אתו ברוחי בבשורת בנו כי תמיד אני מזכיר אתכם:] (האיגרת לרומיים א 1-9) רק מוכיחה עוד יותר את האמונה שלנו