שאלה

שאלה

טום ישתמש בדמו של הארי לליידתו מחדש,א"כ ההגנה נפקעה, מה הקטע שהארי ישוב לביתו 'כי שם הוא מוכן-שהרי דמה של אימו מגן עליו' - כבר לא,הרי אותו הדם שוכן גם בעורקיו של טום,א"כ אין תועלת בזה.

כן, אך יש עוד פרט.

דמבלדור זימן כישוף עתיק משלו, בנוסף להגנה הקסומה שהעניקה לו אימו במותה. שאומר שכל עוד הארי נימצא בבית דדתו ודודו, וזה המקום שהוא מחשיב פחות או יותר לבית. ושדם אימו שורה בו (ע"י פטוניה), לא יעונה לו רע שם, עד גיל בגרות שזה 17.

לא נראה לי.

אני חושב שיש את הקסם שאמא שלו שמה עליו, שוולדמורט לא יוכל לגעת בו, ואכן בסוף הרביעי זה מתבטל, אבל אני חושב שיש עוד כישוף של דמבלדור שאומר שאם הארי במקום שהוא מכנה "בית" אז הוא מוגן עד גיל 17.

חמוד,זה אותו אחד,אסביר לך-

לילי לא שמה שום קסם,הקרבתה שהיתה כרוכה בהצלה של הארי זה הקסם שנוצר. וכל הקטע של "המקום שאותו אתה מכנה בית" זה מפני שהקסם שוכן במקום שזורם דם אימך-דודתך,לכן המקום מוגן. הקטע של ה "בית" זה מגביל את הקסם,שלא תחשוב שכל מקום שתעמוד לייד דודתך תהיה מוגן..אפילו בקניון..אלא דוקא במקום שהוא קבע בשבילך,ומהו קבע? בית.

אני לא חמוד.

זה לא נשמע לי הגיוני. הרי היה את האפקט שכשוולדמורט(קווירל) נגע בהארי אז כאבו לו הידיים. "שלא תחשוב שכל מקום שתעמוד לייד דודתך תהיה מוגן", אז זהו, שכן. אתה לא צריך לעמוד ליד דודתך, אתה פשוט צריך שיהיה לך את הדם של המשפחה, ושלאויב לא. בעצם אתה אומר שכשכאבו לוולדמורט הידיים והעובדה שדמבלדור התעקש שהארי יבקר שוב בבית דודיו זה אותו קסם. וזה לא נראה הגיוני, הרבה יותר פשוט והגיוני שיהיו שני קסמים, אשר אחד התפוגג בסוף הרביעי כי לקחו דם מהארי, והשני יתפוגג בגיל 17 בגלל שאז הארי יגיע לבגרות.

לי זה דווקא נשמע מאוד הגיוני...

בגלל שבספר הראשון הבית של הארי היה הבית שבו זורם דם אמו- הייתה לו הגנה, ואותה הגנה היא זו שהצילה את הארי מקווירל.

אוקי,

אבל ההגנה הזאת נעלמה בספר הרביעי, כשוולדמורט לקח מהארי דם, אז למה שדמבלדור יחזיר כל שנה את הארי לבית של הדודים אם זה לא מקום בטוח? בגלל זה חייב להיות עוד קסם הגנה (על הארי כשהוא בבית) שלא נעלם.

ממ

לפי איך שאני הבנתי- הקסם שיצר דמבלדור לא אומר שעל הארי תהיה הגנה בדרך פירוויט מספר ארבע, אלא זה אומר שכל עוד דרך פירוויט מספר ארבע הוא ביתו, תעמוד לו הגנה בכל מקום.

The T Shirt

New member
למעשה אתה צודק

אני חושב בדיוק אותו דבר. הכישוף (Blood Magic) ששומר על הארי בדרך פריווט מספר 4 ככל הנראה כבר לא ממש פועל מסוף הספר הרביעי. יכול ליהיות שלדמבלדור יש מוטיבים אחרים להשאיר אותו שם (כמו כל התאוריות על זה שהוא מוניפולטיבי שיצאו אחרי הספר החמישי), יכול ליהיות שהוא לא חשב על זה, ויכול ליהיות שבגלל שרולינג קובעת את החוקים - היא החליטה שההגנות עדיין תקפות.

LiRs Lullaby

New member
אז למה הוא צריך לחזור בספר השביעי?

ו.... נמחקה לי כאן הודעה?

LiRs Lullaby

New member
כי הקסם עדיין חל עליו.

אם הקסם היה פג תוקף אז דמבלדור לא היה שולח אותו סתם, ככה שזה כנראה עדיין עובד.

זה לא הולך ככה. "היא החליטה אז זהו"

אפילו בעולם שרולינג עצמה יצרה צריך להיות היגיון ועקביות וזה לא הגיוני שאחרי שוולדמורט השתמש בדמו של הארי שהארי יהיה בטוח עם "כישוף הדם". (אני צריכה לקרוא את הספרים מחדש)

LiRs Lullaby

New member
אבל דמבלדור הוסיף לזה קסם משלו

אחרת למה לשלוח אותו לשם סתם? זה שוולדמורט יכול לגעת בהארי לא אומר שהוא יכול לעבור את ההגנה כי הוא פשוט לא משפחה.

למעלה