שאלה...

BIG SHAKED

New member
שאלה...

א.למה בהסבר על "צופי אש" באתר הרישמי של מכבי אש כתוב שכיום פועלים כ 350 צופי אש {למרות שלדעתי יותר} ומס' שורות מתחת כתוב שלטיול יוצאים רק 200 תמיד ידעתי שלטיול יוצאים פחות ממה שיש אבל למה זה?! ב. מי הילדים בתמונות מאיפה הם? ג. מי שתהה או היסס או התווכח בנוגע לאם מותר לצופים להיות בשעות לא סבירות אז תקראו שם ותראו שכל עוד שזה באישור הורים זה מותר... ד. אל תשכחו לענות על השאלה הראשונה...

FireRescue

New member
ולפי דעתי...

המספר הוא די נכון... לטיול יוצאים פחות בגלל מחסור לתקציב... ב- לא יודע ג- טוב ד-לילה טוב

רון Ron

New member
תשובות

א. כדי לענות על השאלה, צריך קודם כל להגדיר מיהו צופה אש. מי שעבר קורס בסיסי? מי שיש לו מדים בארון? מי שמגיע למשמרת פעם בשבוע? מי שיוצא לאירוע פעם בחודש? מעבר לזה צריך לזכור שמספר צופי האש משתנה בהתאם לתקופה בשנה - בחודשים אוקטובר-פברואר יש הרבה יותר צופים מאשר בשאר השנה. בנוסף, שלא כמו אצל הכבאים, כמות הצופים לא עובדת לפי תקנים. הגורמים האלה ואחרים גורמים למעקב בעייתי ברמה הארצית אחר כמות המתנדבים, ואני לא חושב שיש מישהו שבאמת יודע כמה צופי אש יש כיום. את המספר של הצופים שיוצאים לטיול אפשר להסביר בקלות - תקציבים. יש מכסה מסוימת שנקבעת מראש וממלאים אותה בהתאם לשיקולים השונים. ב. התמונות מלפני כמה שנים. אני לא מכיר את האנשים. ג. הצופים יכולים לקחת חלק במשמרות לפי הנהלים של התחנה. תגדיר שעות לא סבירות: אני עשיתי משמרות של 36 שעות רצוף בתחנה, והיו כאלה שעשו יותר.

למעלה