שאלה

שאלה

היי אני חדש בפורום. אני טרומפ (או איך שלא רושמים את זה) עוד מעט... וברצוני לשאול: מישהו יכול לפרט לי על התפקידים - מש"צ, מד"צ , מד"מ, מד"ח... בבקשה זה חשוב. תודה מראש.

spraizler

New member
אהלן

דבר ראשון, תציג את עצמך. שם, מאיפה, דברים כאלה.. מדצ= מדריך צעיר. מדריך שנה ראשונה שעבר קורס מדצ"ים. מדריך קבוצה ועבר הכשרה איך להדריך קבוצה. מד"ח- מדריך חוץ, עבר קורס מדח"ים. לא מדריך קבוצה, עבר הכשרה של חוץ וטבע. מד"מ - מדריך מתקדם, שנה שנייה בהדרכה. מעמיקים בלמידה איך להדריך קבוצה. מש"צ- מנחה שכבה צעירה. לא מדריך קבוצה, מנחה את המדריכים הצעירים (המדצ"ים) ועוזר להם בבעיות וכדומה. עוזר יותר בדברים הניהוליים בקן. זה בגדול, כמובן שיש מדחים שמדריכים, וגם משצים שמדריכים וכנ"ל.

A G C T

New member
לא מדיוק.

בשנה הנוכחית, מד"חים הוכשרו גם להדריך קבוצה. אבל ע"פ איך שזה נראה, בקורס של הקיץ הקרב זה חוזר למתכונת הרגילה.

spraizler

New member
אני מדבר על הכללי

ואני לא בטוח שאתה צודק. אולי היתה יותר נגיעה לקבוצה, אבל זה עדיין נשאר ההבדל המהותי.

A G C T

New member
אני בטוח שאני צודק.

כמעט 80% מהיוצאים מעמק יזרעאל אל המד"חים הלכו אח"כ להדרכת קבוצה...

spraizler

New member
לא יודע אם 80% אבל זה לא קשור

אני לא יצאתי למדצים בכלל והדרכתי. אם לא יוצאים לקורס מדצים זה לא אומר שאתה לא יכול להיות מדריך טוב. אבל, בהגדרה עצמה- מדח לא אמור לטפל בקבוצה, הוא אמור לדעת יותר על חוף וטבע ואירועי שיא וארגנון ועזרה.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifשניכם צודקים

אתה צודק במהות של המד"ח.. אבל נמש צודק כי באמת הכניסו לקורס מד"חים קצת יותר נגיעה בהדרכה עצמה ולא רק בסנאדות..:)

kedeman

New member
הכוונה העקרונית:

שהמד"ח גם יכנס להדריך קבוצות!! הוא לא אמור להיות מדריך פחות טוב או משני אלא מדריך רגיל שיש לו יותר ידע בפעילויות חוץ ולמד"צ יש יותר כלים לחדר רגיל

fate spinner

New member
אני חושב שברמת הגולן

אבל אני לא בטוח אבל אחת מהמועצות רוצה להתחילת מהלך שזוג מדריכים יהיו מורכבים ממד"צ ומד"ח. המד"חים היום לומדים להדריך קבוצה מתוך מטרה שהם יעבירו יותר פעילות. בכפר החורש לדוגמה המד"ח מעביר פחות או יותר פעולה בחודש לכל קבוצה שהיא קשורה לחוץ וטבע.

Taina12

New member
אני מדריכה עם מד"ח

יצאנו 3 טרומ"פים למדצים ועוד אחד למדחים, מהמושב שלי, אחרי שהצמ"ר של המושב שלי [XD] עשה חושבים ואחרי שהמדח עצמו הודיע כי הוא רוצה להדריך היינו 3 מדצים, מדח ו4 מדמיות בהדרכה. לפני שיצאנו לקורסים הובהר לנו שגם מי שיוצא למדחים ידריך[זה בשביל המדחיות, למרות שהן לא מדריכות עכשיו]

למעלה