שאלה

ronron26

New member
שאלה

אני בת 17 עובדת באולם אירועים באיזור ת"א חולון לאחרונה אחד השותפים באולם מכר את חלקו בניהול לצד השני המנהל כרגע לבדו אותו שותף לשיעבר אינו מוכן לשלם את משכורת החודש הקודם לכל עובדי האולם כולל עובדי המטבח הניקיון הביטחון והמלצרים שלעצמם. דווח לנו כי אותו אדם נחקר בעבר בהעלנת שכר בין עובדיו בעסקים שונים כולל אותו אולם הנ"ל פנינו אנחנו העובדים אל הבעלים היחיד, שכן מדובר בזוג נשוי, ותגובתם הייתה שגם הם אינם קיבלו משכורתם ממנו הדבר בילבל אותנו מאוד ומאחר שמדובר במשכורת שלמה חודשית ומשכורת חצי חודש פברואר אנו דואגים מאוד שמה לא נקבל את משכורתינו , דבר שקרה בעבר . בנינו המלצרים ישנם מלצרים בעלי משפחות ופרנסתם נמנעת מהם כתוצאה מאי קבלת המשכורת השאלה שלי היא האם אפשר להגיש תביעה כלפי אותו אדם שותף לשיעבר בלי לפגוע באולם האירועים ובהנהלתו הנוכחית שלעצמה אשמח לקבל תשובה בקרוב. תודה.

talshachar

New member
הלנת שכר מעסק שנמכר

שלום בת 17, במקרה שלך עליכם להגיש תביעה בבית דין איזורי לעבודה במקום מגוריכם נגד העסק בו אתם עובדים כיום. אני מבין את רצונך לא לפגוע העסק הנוכחי, אך אם תגישו תביעה נגד השותף הראשון בעסק הוא עלול להגיד שהוא רומה על ידי בעלי העסק הנוכחים החדשים (אותו זוג נשוי), דבר שעלול ליצור אצליכם ענין של כל אחד מאשים את השני ואתם תקועים באמצע. השאלה גם מי היה רשום בחוזה העבודה שלכם אם היה כזה, שם הבעלים הקודמים או שם העסק? בנושא זה אין פיתרון פשוט, אם נזכור לפני שנתיים שרשת סופרים פשטה רגל ונמכרה והבעלים החדשים סירבו לקבל מלקוחות שוברי קניה לרשת. היו גם בעבר רשתות מזון שהחליפו בעלות וסירבו לקבל מלקחות שוברי קניה שעדיין לא פג תוקפם אך היו שייכים לרשת הישנה. אך במקרה שלכם כיוון שמדובר באותם בעלים אחד אחד מהם מחר את חלקו לשני, אין כאן ממש החלפת בעלות אלא שינוי אחוזי השליטה בעסק. לכן כאן לא נראה שתהיה בעיה אך עליכם בכל מקרה לתבוע את העסק עצמו ובית הדין יחליט על מי יפול החוב, להערכתי החוב יפול בחלקם של בעלי העסק החדשים.

ronron26

New member
talshachar

תודה אני חושבת שאפנה לבית הדין ואתבע היום נודע לי כי הכסף אכן לא יגיע לעובדים

למעלה