שאלה

• פותח הנושא roia
  • פורסם בתאריך

roia

New member
שאלה

אני גר בהוד השרון ועובד בנתניה באזור התעשיה של פולג. דיי נמאס לי מהפקקים וחשבתי על קטנוע. חשבתי על 125 משיקולי קלות הוצאת הרישיון. האם קטנוע כזה מתאים/מספיק לרכיבה כזו במסלול - צומת רעננה -> בני דרוד -> אזור תעשיה פולג ? האם הוא מתאים לנסיעה רציפה ב 90-100 קמ"ש, או שעדיף 150/250 ?

EVILI

New member
לגבי הרשיון

אין לי נסיון עם קטנועים 125 אבל אני יכול להמליץ לך מנסיון- אם אתה כבר עושה רשיון תעשה עד 500 (היום זה 33 כ"ס) . גם ל-125 אתה צריך לקחת שיעורים ולעשות טסט, זה עולה לא מעט (מבחן השליטה הוא החלק הקשה בטסט לדעתי ביחוד אם אתה נוהב באוטו לפני זה). אני עשיתי בזמנו ל- 50 סמ"ק ועכשיו אני חושב להשתדרג ל-250 זה די מבאס להוציא עוד כסף. תעשה את זה בפעם אחת ותגמור עם זה, אפילו אם תקנה 125, לך תדע מה יהיה אחר כך.

dori27

New member
סכנה

לקנות 125 ולסוע בדרך שתיארת (שאני מכיר אותה טוב מאוד) זו תהיה קודם כל טעות בגלל החולשה של ה-125 סמ"ק, ושנית זו סכנה ... כי כביש 4 (בהנחה ושעות העבודה של קונבנציונליות) עמוס וצר .. ועוד דבר אחד קטן ... לא לשכוח שכשאומרים לכם שהכלי מגיע ל- 90 - 100 קמ"ש קחו בחשבון שלאחר כמה אלפי קילומטרים בודדים אתה מוצא את עצמך יותר בכיוון ה-80 (כמובן שתלוי בכלי ) . .

הוצאת רשיון

לגבי תהליך הוצאת הרשיון, לא נכון בכלל... דרגת הרשיון הנמוכה ביותר היום (A2) היא עד 125 סמ"ק. בהנחה ויש לך כבר רשיון רכב פרטי מספר שנים, אתה פטור מתיאוריה, בדיקת רופא וטסט. תחילת התהליך: http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/HE_RISHUI_INFO/index.jsp?subject=HE_RISHUI_32 אתה מוציא טופס ירוק בתחנת צילום ועובר בדיקת ראייה, בדרך כלל אפשר באותו מקום. לי עלה 40 ש"ח. אח"כ צריך לעבור במשרד רישוי ולקבל פטור מתיאוריה ורופא (סתם חותמת), לעבור מספר שיעורים על קטנוע עד שאתה מרגיש מוכן (אין מינימום שיעורים, שוב, בהנחה שיש רשיון רכב) ולעבור מבחן שליטה שכולל נסיעה בסללום, נסיעה איטית ועוד משהו שאני לא ממש זוכר. וזהו. אחרי זה, יהיה לך רשיון A2 על אופנוע עד 125 סמ"ק או 14.6 כ"ס. אני בעצמי בשלבי הוצאת רשיון כזה (השביתה דפקה לי את משרד הרישוי). אם טעיתי באחד השלבים, תקנו אותי, כדי שגם אני אלמד :)

EVILI

New member
רשיון

נו ו...... זה נכון מה שאתה אומר. אני אמרתי שאם כבר עושים את כל הפרוצדורות האלה ולוקחים שיעורים ועושים מבחן שליטה..... לדעתי, זה לא כזה ביג דיל לעשות כבר רשיון שלא מוגבל ל-125 (עד 33 כ"ס) ולהשאיר לעצמך את האופציות לקניה פתוחות אני לא עשיתי את זה ומצטער על זה עכשיו, 7 שנים אחרי (ברור שזה לא סוף העולם, אבל בכל זאת)

roia

New member
רישיון

כל ההבדל בין A1 ל A2 זה רק שבמעשי גם יוצאים לכביש אמיתי מחוץ לחניה ? אז באמת כבר שווה על הדרך. אז נניח שנעשה רישיון A1, לגבי הכלים עצמם, כלי של 125 (לדוגמא ה מובי) יתאים לנסיעה כזאת או שהוא איטי מדי, בלאי גדול מדי ?

הרחבת הרשיון

מישהו יכול לתאר פה בקצרה תהליך של הרחבת A2 ל-A1? מה הדרישות של A1 ממי שיש לו כבר A2

EVILI

New member
הרחבת רשיון

אני עושה את זה עכשיו: בדיקת עיניים, בדיקת רופא, לעמוד בתור במשרד הרישוי. 8 שיעורים וטסט גם במגרש וגם בחוץ. אפשר לעשות את זה בשבוע שבועיים אם יש זמן וזה עולה בערך 1000 ש"ח אם עוברים טסט ראשון. באמת עדיף לגמור עם הכל בפעם אחת.

shimi1599511

New member
יש אליזאו אני מגיע איתה ל120 קמש

היא סוס עבודה ב 120 נותן לי עוד פיזו אליזאו 125 סמק סוס עבודה אמיתי מניסיון מהלב באמת אני לא רואה ממטר את הגויי ריד שהוא 172 סמק כ"ס 14.5 לעומת זאת הפיזו שלי 14 כ"ס שזה אותו הספק למעשה אז מילה מאחד שיש לו פיזו אליזאו ו היא אגב למכירה קניתי רכב למעוניינים להשאיר הודעה

eli551

New member
רשיון A2

צריך אישור רופא (אין פטור )טסט עושים במגרש מתחילים שמיניות איטי אסור להוריד רגל ,כאשר הבוחן אומר להמשיך ממשיכים לסלאלום בסופו שמיניה וחוזרים לתחילת מסלול ישר בין 2 קווים מקבילים בנסיעה איטית מאד (הורדת רגל=כשלון בטסט) בסוף מסתובבים וחוזרים במהירות ולפני הבוחן עצירה עם כידון ישר (בלי לעוף על הבוחן סתתתתם) ואם לא רוצים לעבור מה טסטים עדיף לקחת מספיק שיעורים ולהרגיש מוכן ולא להלחץ אם המורה אומר עוד שיעור

למעלה