שאלה

סנפירון

New member
שאלה

שלום לכולם. אשמח לשמוע מניסיונכם. הבן שלי בן 10 חודשים (מחר). עד לפני מספר ימים לא הרגשנו בשום דבר חשוד.ביום שישי קראתי כתבה בעיתון על אמא שציינה שאחד הסימנים הראשונים לאבחון האוטיזם של בנה היה שהוא לא הפנה מבט כאשר קראו בשמו מספר פעמים. בנוסף, ביום שבת צפינו בכתבה בטלביזיה (לקראת יום ההתרמה המתקרב) ובה צויין כי העדר תגובה כאשר קוראים בשם היא סימן מרכזי באבחון מוקדם של אוטיזם. הדבר הדליק אצלנו נורה אדומה היות ובני לא תמיד מסתכל לכיוון מי שקורא לו. מאז ניסינו לבדוק את העניין הזה (עמדתי מאחוריו וקראתי לו מספר פעמים) והתוצאה היא שלעיתים הוא מפנה מבט ולעיתים קרובות הוא ממש לא מסתכל וממשיך להיות שקוע. בדיקה אחרת דוקא היתה יותר מעודדת. השארנו אותו בלול ויצאנו מהחדר בזמן שהוא שיחק בכל הפעמים בהם הצצתי לתוך החדר וקראתי בשמו או אמרתי משהו הוא מיד הסתכל לכיווני. למעט זה לא הבחנתי בעוד סימנים - הוא זוחל יפה, נעמד בכוחות עצמו ומטפס על כל דבר שאפשר, קשר עין מצויין, צחקן ומאוד חברותי גם אלינו, גם לזרים וגם לילדים אחרים.התחיל למלמל רק לאחרונה (בעיקר בה בה בהבהבה - אבל לא יותר מידי
), הוא משתף פעולה במשחקים ומגיב ל"קוקו" שאני מצביע לעבר האור ושאול אותו "איפה אור" הוא מסתכל לאור (שאני לא מצביע ושואל הוא מסתכל עלי ולא מבין מה אני רוצה ממנו). מה עוד ? הוא אוכל יפה ואין לו התנגדות גם למאכלים חדשים. הוא מחפש את קירבתם של ילדים אחרים - נניח זוחל אחרי תינוק של חברים, מתקרב ומחפש מגע עם תינוקות אחרים וילדים. משחק יפה וללא שום התנהגות אובססיבית. (כפי שקראתי פה במספר הודעות של הורים). הוא גם רגיש לסביבה - נניח שמישהו מתחיל לבכות הוא מסתכל עליו ומיד מתחיל לבכות גם. לפני מספר ימים אשתי חטפה התקף שיעול והוא הסתכל עליה ומיד החל לבכות. מניסיונכם האם יש סיבה לחשש שלנו ? בכל מקרה אנו לוקחים אותו היום לבדיקת שמיעה למרות שלדעתי זו לא בעיה של שמיעה.

dinr

New member
אי אפשר לאבחן באינטרנט אבל

הילד שלך נשמע לי רגיל לחלוטין. אבל אם משהו מפריע לך בכל זאת פני לאבחון במכון להתפתחות הילד.

ליייייי

New member
הי

אז דווקא נשמע נפלא יצירת הקשר עם האחר, קשר העין, קשב לסביבה. מה שכן היתי בודקת ואולי רונית תעזור לנו אילו הברות אמור להגיד באיזה גיל מקסימלי (אני זוכרת ששלי היה הרבה זמן ב מ,ב, א- ולא גרגר ואמר אגו,אבו,גי וכאלה ושחברות שלי צחקו עלי שאני בכלל מתיחסת לזה), עוד דבר כשאת שואלת איפוא אור הוא מסתכל, יש שלב ותסלחי לי אך אני לא זוכרת בדיוק את הגיל המדויק, שהילד אמור להצביע ולא רק להסתכל (אני זוכרת ששלי הסתכל אבל לא הצביע, גם על זה צחקו עלי,כי העיקר שהוא יודע...). הוא עוד ממש קטנצ'יק אבל שווה לעקוב אחרי הדברים כמו כן שימי לב לאופן המשחק שלו, וכשהוא מביט בך האם המבט ממוקד לעין או לפה. מצוין שאתם עושים בדיקת שמיעה. מצרפת לך קישור לאתר של אלוט המפרט או נותן דגשים התפתחותיים כחלק מההגדרה. http://www.alut.org.il/frames/frames.asp?data=autism/autism.html |סלינק| מקווה שהכל בסדר וכבר שמחה בשבילו שיש לו הורים שכל כך קשובים לו! בכל אופן,אנחנו פה...

סנפירון

New member
תודה ועוד שאלה

תודה על התשובות המבט הוא לעין - הוא מסתכל עלי. מה המשמעות של זה ?

למעלה