שאלה

שאלה

שלום שני בני זוג נשואים שהבת זוג אינה מתפקדת כרעיה טובה בבית כלומר אינה מסדרת את הבית לפעמים אינה מבשלת כלל וקורה שהיא לוקחת את הילדים בלי לומר לבן זוג וחוזרת מתי שבא לה. הבן זוג מתייחס אליה בסדר גמור ובמסירות גם לילדים במסירות רבה ומסביר לבת זוג שיש להם המון הוצאות וצריך לדעת לצמצם ולחסוך אך הבת זוג רוצה לבזבז. הוגש ע"י הבן זוג פניה לרבנות משום שהמצב שהיא מייאשת בהתנהגות שלה . מה הזכויות של בן זוג המגיש תביעה בבית דין רבני לגירושין גם לגבי מזונות וגם לגבי ביקור ילדים? ומה קורה אם הבעל יחליט להגיש שלום בית ? תודה

מקווה לטובת הבת זוג

שהבעל לא יבקש שלום בית. שהיא תמשיך להיות רעיה לא טובה, שלא תסדר את הבית, שלא תבשל בכללללל,ושהיא תחזור מתי שבא תגיד, הבעל הזה........ הוא משבט מרוחק שחושב שתפקידה של האשה הוא לבשל, לסדר,להודיע???? ותפקידו של הבעל לעשות לה נו נו נו???? בגלל זה מתגרשים?????????????? שהבעל יזיז קצת את ישבנו ויתחיל לתפקד גם הוא בבית שהוא גר וחי בו................ושגם יטפל בכביסה

כברלא

New member
תשובה

כשאמות,ואהוביי יעמדו סמוך למצבתי, אתעצב מאוד באם יהיה רשום על המצבה:"כאן נחה מיכל, אשר חיה את חייה כצודקת,כבסדר וכיודעת הכל..." אשמח מאוד, באם על מצבתי יהיה כתוב:" כאן נחה מיכל, אשר היתה קשובה לעולמות סביבה ולעולמה..." עד כאן התייחסותי ל:"הבעל בסדר,והאשה לא מסודרת וכו'.." ולעניינינו: יש כאן ניסיון שלך להגדיר את אשתך כמורדת. נתחיל מהסוף:"לא לסדר" אין פירושו מורדת!! גם אם היה קשר,אין קשר בין מורדת למשמורת ולמזונות ילדיך. מחובתך לזון את ילדיך(ראה ערך "הלכות הרמב"ם"-הן ביחס למזונות, והן בהתייחסות גורפת לאשתך ולילדיך....... שלךךךךךךךךךךךךךך.....) חובתך לזון את את ילדיך, חובתך ואחריותך לראותם כראש סדר העדיפויות, ולו מהסיבה הבסיסית שילדיך לא ביקשו לבוא לעולם- אתה בחרת להביאם לעולם!!! ומכאן חובתך ואחריותך לדאוג לשלומם הרגשי והפיזי, ומאבק חסר תכלית באימם-אינו טובתם!!! מה גם שאתה לקראת "דרך חדשה" ביחסים ביניכם- ואני מציעה שתתבונן היטב בעמקי נשמתך, ותגדיר מחדש את התייחסותך לעצמך כאב- עבורך ועבורם... מעבר לכך,הבחירה להתגרש היתה גם שלך- התייחסותינו ומעשינו,של כולנו,לבני זוגינו, הם המולידים תגובות אצל הסובבים אותנו, ולא בכדי נאמר:"יחס גורר יחס.." המקום הרגשי בו שרויה אשתך, ובו אתה שרוי, נובע מהתייחסות הדדית... ומכאן נדרשת אחריות הדדית... ההכרה בכך, היא שתפתח את האפשרות לצאת לדרך בה תבחר באופן "נקי" יותר, ולראות את טובת הילדים,את טובתך, וטובת האדם לו נישאת,בו בחרת(בוודאי לאשתך מעלות,אחרת... לא היית בוחר בה,מן הסתם...) בהצלחה

יש לי את הפיתרון !

לפי הסדר.. דבר ראשון לזרוק אותה. שנית, יש לי מישהיא עבורו , קוראים לה פטמה... אחלה רעיה !!! (המשך במסרים..) ואחרון... לא להתייאש ולהמשיך לחשוב שזה שהוא איתה הוא הכי בעל שיש... פטמה תהיה לו לרעיה, והוא יהיה לה ל..רע..!! תרתי משמע. איציק..אוהב לעשות מעשים טובים..

לא הבנתי

למה שהבעל יחפוץ בשלום בית כשהרעיה כ"כ גרועה והוא כ"כ בסדר?

הסבר לכולם

לא הבנתם נכון למה תמיד חושבים שהאישה תמיד טובה בסיפור הגירושין יש בעלים מסכנים שהם כמו עבד לאישה וזה מה שקורה בסיפור הזה הבעל מטפל מקלח שומר על הילדים יותר טוב מהאישה והאישה כל מה שרוצה לבזבז ולא חשוב עד כמה יגיע המינוס האישה לא מבשלת כלום אבל הבעל כן הוא עוזר בבישול הוא עוזר בניקיון והאישה רוצה עוזרת במצב כלכלי לא קל . יש בעל מושלם בסיפור יש אישה מורדת בסיפור ולא מעריכה בעל בעל לב של זהב שעוזר ודואג . תודה

ההוא שאתה מדבר

עליו בוחר את בחירותיו הוא,הוא בוחר להיות במקום הזה. אבל ההוא,גם לא יכול להכריח מישהו אחר להיות משהו שהוא לא.וזו נקודת המפתח.

הסבר נוסף

הוא לא מכירח מישהו אחר להיות משהו אחר כשאישה מביאה ילדים לעולם והם חיים בשכירות גבוהה מאוד וההוצאות הן מרובות היא צריכה לדעת להתפשר לחלוק עם הבעל את עבודות הבית בצורה שווה ושהבעל לא יהיה עבד שלה לא כך? או שמה אתם חושבים שהבעל זה שצריך לעבוד ולבוא לנקות כל יום את היבית לטפל בילדים ואחר כך ללכלך עליו? תודה

כברלא

New member
קטונתי...

לא מבינה את השאלה... אם בחרת להתגרש- תתגרש... אם בחרת להישאר- כך אחריות על עצמך,קודם כל.. אבל לי נראה שבחרת במלחמה- בה כולכם תפסידו.. אז מה מטרת השאלה???

נראה שנתנו אגוזים למי שאין שיניים

והכוונה לאשתך נשמע על פניו שאשתך לא נמצאת בפזה שלך כלומר אתה בתוך הנישואים והיא לא מרצך מופנה לבית כמו שבית אמור להיות ובו 2 בני הזוג נרתמים לגידול הילדים פרנסה והדדיות לא נשמע שיש לך עם מי לדבר וכאן היה כדאי שתפנה לטיפול ובו תבדוק מאיפה צצות הרגליים לכל הסיפור מה באמת מתרחש מתחת לפני השטח במצבך לא תוכל לפרק את הבית רק משום שנשמע שאתה טוב מדי היא תשחק בך עוד הרבה פנה לאיש מקצוע הבן למה בחרת בה בדוק אם אפשר לשנות - עם איש המקצוע ורק אחרי תוכל לפנות לרבנות עם לב שקט כמו שזה עכשיו הילדים יסבלו בהצלחה ובאמת באמת לפי היהדות גבר יכול להקים על יסודות בית הכי יפה בעולם זה ישאר בנין עד שתכנס אליו אשה רק היא תוכל לתת לו טאץ של בית אמיתי והפמניזם פסה אנחנו בעידן הפוסטפמיניזם לכן יש הרבה בדבריך והעניין הוא לא מי מנקה או לא הנושא סובב סביב השיתוף ואת זה אין לך בהצלחה שופית

??

איזו מלחמה? נראה לי שעשו לי כאן סלט שלם בכל אופן תודה ושתמיד רק טוב ושמחות

למעלה