שאלה

שאלה

יש לי ידיד טוב ולו יש בעיה רצינית. כל פעם שהוא נדלק על מישהי והם מתחילים לצאת, הוא מפסיק להמשך אליה תוך שבוע-שבועיים. המצב הזה נמשך כבר כמה שנים. רק שתדעו, הוא בחור מקסים ולא מחפש לשחק משחקים!!!! אני מכירה אותו טוב ואני יודעת את זה בודעות. כששאלתי אותו למה זה קורה הוא לא ידע חענות לי והוא די מתבעס מהקטע הזה. שאלתי אותו שאולי זה קורה כי בחורה מתחילה לשעמם אותו, אין נושאי שיחה משותפים וכו' והוא ענה שזוהי לא הסיבה. יש לכם רעיון איך אפשר לעזור? אשמח לשמוע תגובות

נ ט ע 9 1

New member
יעודד אותך לדעת שגם אני ככה...

כאילו יש ת'התלהבות של ההתחלה אבל זה נמשך יומיים גג.. והפגישות הראשונות שאמורות להיות מהנות הן פשוט סיוטטט..(כאילו הממש ראשונות מהנות ההמשך סיוטטט) אני פשוט סובלת.. חשבתי כבר להפסיק לצאת עם אנשים בגלל זה(גם אצלי זה ככה איזה כמה שנים) תמיד אני אמצא איזה משהו מעצבן בבנאדם.. ואני יודעת שאני לא מושלמת, ויודעת שאין אדם מושלם אבל לא יודעת איכשהו תמיד הפגישות(גם אחרי איזה שבוע שבועיים) הן דבר לא כייפי אצלי, לא יודעת אני מסתכלת כזה על הבנאדם מוזר, וזה דוחה אותי ממנו, ואני מפסיקה להמשך אליו, גם אני עדיין לא מצאתי ממש פיתרון לבעייתי, אבל אני מניחה שכשיגיע האחד זה פשוט יפסיק כל הקטע הזה אצלי בראש, ואין לי שום הסבר לזה, אבל פשוט מנסה לקבל זאת, כמו שאמרתי עד שיגיע האחד.. זה קיים.. תשאלי אותו אם ככה זה גם אצלו, כייף לו בפגישות הראשונות, הבחורה מעניינת.. ובוםםם פתאום לא בא לו עליה, אני אישית פשוט בגלל הדבר הזה אוהבת להתקרב ולהתרחק, ככה שהקשר יהיה עבורי יותר אטרקטיבי, לא פשוט, לא רגיל אחרת אני מאבדת את עצמי, מין פיק ברכיים של הרגל עוד בתחילת קשר, גיליתי את זה עד לא מזמן(כאילו סבלתי מזה ולא הבנתי את פשר הדבר) ופשוט הבנתי כשיגיע האחד אני בטוח אמשך אליו ממהתחלה עד הסוף חחחח

נ ט ע 9 1

New member
אגב...

זו גם הסיבה שהקשר הכי ארוך שלי היה 3 חודשים..(אחריו חודש אחריו חודשיים בערך) כאילו-גם אני בחורה מאוד רצינית והכל.. אבל לא יודעת מה.. אולי יש לי צפיות מוגזמות מקשר(למרות שנראה לי שלא) נגיד אין לי בעיה של לצאת עם אנשים, הרבה מתחילים איתי(וגם לי אין בעיה להתחיל עם מישהו אם הוא מצא חן בעניי) אבל פשוט זה לא זה, לא יודעת.. לא חסידת דייטים...ולא יודעת זה הדבר שאני לא הכי אוהבת(כמה מוזר שזה נשמע) אולי בהתחלה כזה אוהבת אבל בהמשך יורד הכל בבום.. בהרגשה, פתאום כלום לא מושך אותי בבנאדם.. וזה כזה מוזר אבל זה ממש ככה, (לפחות כעת אני יודעת שאני לא היחידה עם הג'ננה הזאת בראש.. זה קצת מנחם אותי לפחות חחח כי חשבתי שאני המוזרה היחידה)

נ ט ע 9 1

New member
איזה הגנה אני מקבלת חחחח

חחחח תודה..
באמת מה רע בי חחחח אני מודעת ליתרונות ולחסרונות שלי כאחד.. (ראה ערך "פרוייקט הכר קהילתך מתחיל"..) מודעות עצמית לטוב ולרע,אז פשוט אני מחפשת את החצי השני שמתאים, ומאמינה שאם אני אבחן בקפידה(לא טו מאץ') זה יביא את הבנאדם שהכי יתאים לי ולא שאני אתפשר ואחרי שנתיים אמצא את עצמי עם אדם שמתאים לי בערך מינוס

בלאגנית

New member
נשמע שהיא מחפשת מישהו שיעורר בה

ריגושים ולא שאין בחורים טובים שיכולים לעורר את זה אבל יש גם הרבה מניאקים שאיתם מובטח אקשן (לא אקשן חיובי אך בהחלט לא משעמם עם מניאקים).

תגובה

קשרים זוגיים הם הקשרים הכי מעמיקים שיש, וצריך ליצור אותם לאט ובהדרגה מתוך אהבה. כדאי ליצור אותם במסגרות חברתיות כמו חוגים ולמודים. עדיף להתחיל אותם מידידות טובה ולהפכם לאט לחברות. כך יתיצבו.

זכוכיות

New member
ואני דווקא מסכימה עם יהודה.

נראה לי שהבעיה שלו היא ההפך הגמור ממה שנדמה לו. הוא כנראה לא אדם של דייטים וסוג ההכרות הזה לא מתאים לו. אני לא אצליח להימשך לבן אדם שאני מכירה שבועיים, ואני מעולם לא אצא לי לפגוש מישהו שהכרתי לפני חודש עם ההרגשה שממש מתחשק לי לעשות את זה. העניין האמיתי מתחיל להופיע רק אחרי חצי שנה, ורק אחרי שאני מכריחה את עצמי להיות בסביבה לפעמים. יש גם אנשים כאלה, אולי הוא אחד מהם?

בדרך כלל כשמדברים על "ידיד"..

מדברים בעצם על עצמינו
בעיה מוכרת שרק הזמן באמת יכול לרפא אותה ותובנות, זמן ותובנות. זה קורה בדרך כלל בגיל צעיר יחסית, החיפוש אחר ריגושים הוא אין סופי... לא נראה לי שהוא באמת מתבאס מכל הקטע ( הוא - את , לא משנה ), דווקא נראה שהוא די נהנה אם הוא מודע "לבעיה" ועדיין ממשיך לצאת ולבלבל כמה שיותר בנות. מה שהוא עושה בעצם - פוגע באנשים אחרים . אז חלאס לפגוע, תחשבי מה מתאים לך, תעשי חשבון נפש עם עצמך ומספיק לפגוע.

כשאני אומרת ידיד שלי, אני מתכוונת

לזה. אם הייתי רוצה להתיעץ לגבי עצמי, הייתי עושה זאת בלי להסתיר! והוא לא רוצה לשחק, הוא מחפש קשר רציני, פשוט הוא מאבד עניין די מהר וזה כן מציק לו. רק רציתי לשאול איך אפשר לעזור לו, זה הכל. ותאמין לי שהוא לא מהמניאקים שמחפשים בת זוג ללילה.

אולי הוא ממצה את עצמו איתן

ואין לו חשק להמשיך. ז"א אולי הוא מתחיל להשתעמם איתן הרי בהתחלה יש את ההתלהבות והן פשוט לא מלהיבות אותו בהמשך. הוא צריך משהיא שכל יום תלהיב אותו ותימשור אותו כמו דבורה לדבש.

נ ט ע 9 1

New member
נראה לי שזה בדיוק הקטעעע

העניין של הלהתלהב כל פעם מחדש...) ההתרגשות, התחדשות, בגלל זה צריך להתקרב ולהתרחק כבר מההתחלה.. כדי שזה לא ימאס, גם אני ככה.. ובד"כ אני לא נהנית מהדייטים כמו השאר, רק אם מתקרבת ומתרחקת כ-ל הזמן, וגם זה לא מבטיח את הקשר.. פשוט אופי חחח

ס א ט י ן

New member
לדעתי הוא פשוט בררן וכנראה לא מצא

מישהי מתאימה לו עדיין. אבל זו הבעיה בדייטים. מהיכרות ראשונה כל אחד יכול להראות נחמד ואפשר להדלק מאד מהר. הבעיה היא אחר כך שלומדים להכיר מישהו קצת יותר ופתאום מגלים בו דברים שלא כל כך מתאימים לנו.... יכול להיות שהוא מצפה להרבה וכל פעם מתאכזב... לא נורא, אני בטוחה שהוא ימצא מישהי, זה פשוט לא כל כך קל למצוא מישהו שמתאים לנו ממש בלי להתפשר. ולהתפשר זה רע. אז עדיף לחכות.

נ ט ע 9 1

New member
מסכימה עם דברייך

התפשרות זה לא משהו, עדיף לחכות לאחד, מלבזב כמה שנים ולגלות זאת מאוחר יותר שזו היתה סה"כ פשרה..

אריפש

New member
הציפיות גבוהות מדי

מניסיון, אני גם הייתי ככה במשך תקופה מסוימת, וברגע שהתחלתי להנמיך ציפיות, הדברים התחילו להירגע, והקשרים התחילו להסתדר במקום להיות בבלאגן. צריך לשלוט על זה, הכי קל לתת לרגשות להשתולל. זה חמוד מאוד להתלהב מקשר, אבל מבחינה מסוימת זה נורא הורס, וחבל כי הוא מפסיד קשרים ממש טובים בגלל זה. שיהיה רגוע, יפנק את בת הזוג, ויזרום, בלי למהר לשום מקום.

למעלה