שאלה

קציצון

New member
שאלה

מישהו מכיר מורה שמלמד מקל גמיש לא כמו המקלות היפנים הגדולים והעבים שלא זזים אלא מקל גמיש סיני כזה יש אותו בהרבה סרטים

כן, אני מכיר

אבי מוריה מלמד על הכלים הסיניים הבאים: 1. מקל ארוך גמיש 2. חנית גמישה 3. מקל שלושה חלקים (כמו "נונצ´קו" - אבל שלושה חלקים) 4. מניפה 6. חרב נבט (חרב גדולה לאחיזה בשתי ידיים) 7. חרב ישרה (תבנית של גונג-פו קשה ותבנית של שינג אי צ´ואן) 8. חרב מעוקלת ליד אחת ("דאן דאו") טלפון 6056789-03

קציצון

New member
יפה, למריושי

אתה יודע אם ירון מלמד מקל גמיש או שרק בו יפני עבה גדול כזה?

איפה הוא למד?

אני רואה שהוא שולט בכלי נשק רבים. סביר להניח שהוא לא למד את השימשו בהם בארץ. איפה הוא למד אם כן? הוא גם מלמד אומנויות לחימה פיליפיניות נכון?

שיטות סיניות - אבי למד בטאיו´ן.

ישב שם שנים - ולמד אצל טובי המורים דאז. לגבי הפיליפיניות, הרי שהיה בארץ לתקופה קצרה, בחור יהודי אמריקני שבא לכאן במסגרת חילופי סטודנטים לרפואה (ישראל - ארה"ב). אבי "מצא" אותו במקרה, והביא אותו לכיתת הגונג-פו שלו. אריה לימד את אבי וקובץ מצומצם של תלמידים (אני הייתי בניהם) את שיטת "סראדה אסקרימה" הפיליפינית.

אשמח לשמוע יותר פרטים

מתי אתם מתאמנים? איך בנוי האימון? כמה זמן נמשך כל אימון? איך מתבצעת חלוקת הלימוד של כל אחת מהשיטות? האם זה תלוי בוותק של התלמיד, או שלומדים מהתחלה את הלחימה בכל כלי הנשק? בתודה, לורנס

אני כבר לא בתמונה ...

פרשתי מאומנויות הלחימה הסיניות. אני מלמד כיום שיטה פיליפינית והמורה שלי יושב בחו"ל. אבי מוריה: היה מורי ורבי לאומנויות לחימה סיניות מזה למעלה מעשור שנים, ואם רצונך בכלי נשק של הגונג-פו, אני ממליץ בחום רב ! דבר איתו וזכור ששמו ABI ולא AVI. הטלפון שלו 6056789-03. בהצלחה.

לא תודה

אני לא מעוניין ללמוד אומנויות לחימה סיניות. אני מתאמן באייקידו, וזה מספיק לי לעת עתה. אני פשוט מתעניין באופן כללי בסצינת אומנויות הלחימה בארץ. לכן גם אשמח לשמוע פרטים נוספים על האימונים שאתה מעביר. לורנס

אני מלמד ארניס

שיטה פיליפינית המשלבת בקונספציה אחת (כמעט) לחימה של: * מקל קצר (בודד או אחד בכל יד) * חרב לאחיזה ביד אחת (ישרה או מעוקלת כמעה) * סכין * סייף משולב לחרב וסכין * לחימת יד ריקה (מזכיר במקצת את הו´ינג צ´ון הסיני) קיימת זיכה בין לחימת הנשק ליד הריקה ובין כלי הנשק השונים. כמובן שלכל קטגוריה יש את ההתמחות שלה ... הטלפון שלי 541719 056

למעלה