שאלה

RVD18

New member
שאלה

נניח שאתם רוצים להתחיל ללמוד. נניח שאתם רוצים ללמוד קרוב לבית (כדי לא להתנתק מהסביבה המוכרת ומהחברים, לא בקטע של להיות צמוד להורים) אבל תיאלצו להסתפק במקצוע שלא נמצא אצלכם בעדיפות ראשונה. מצד שני, אתם יכולים ללמוד במקום אחר אבל רחוק (וזה אומר גם לעבור לגור שם) ושם תלמדו את המקצוע שאתם רוצים (אבל גם הוא לא בדיוק החלום שלכם, אתם לא בטוחים במאה אחוז שזה מה שבאמת מתאים לכם). מה הייתם עושים? ואיך בכלל יודעים מה מתאים לי? שזה באמת יעניין אותי ואני לא אפרוש באמצע? או שאני אמצא את עצמי עושה משהו אחר ולא מה שלמדתי? פשוט מנסים, הולכים על זה?

תשובה

תחשוב על זה שעדיף לך "לסבול" כמה שנים אבל אח"כ כל החיים (או לפחות רובם...) אתה תעסוק במשהו שאתה אוהב. זה עדיף מ"להנות" כמה שנים ואחכ "לסבול" כל החיים... אבל אם אתה לא בטוח ב-100% שזה מה שמתאים לך זה כבר בעיה אחרת... לדעתי כדאי לך ללכת לייעוץ. הם יכוונו אותך. בהצלחה! :)

Cobe Anan

New member
תנסה לממש את כל הנעלמים במשוואה.

מה התכל`ס? אתה רוצה ללמוד את המקצוע שיש רק במוסד מרוחק? אל תוותר על זה בשביל 3 שנים, כי זה יהיה המקצוע שלך לכל החיים. לא כזה חשוב לך? חבל לוותר על 3 שנים בסביבה הטבעית שלך. הכל פה שאלה של כדאיות, אבל זה לפי המדד שלך בלבד.

EdisonGirl

New member
מישהי20 צודקת ../images/Emo127.gif

מצד שני, אם לא היית מתלבט לגבי המקצוע עצמו, סביר להניח שהיה ברור לך מראש שהמקצוע חשוב יותר מהמקום, ולא היית טורח לשאול... כשאתה הולך על מקצוע שאתה לא בטוח בו, אולי כדאי באמת להיות ליד אנשים שאתה מכיר- הם תומכים ועוזרים לך בדרכים שונות לשרוד ת'לימודים. אני מודה שקצת קשה לי להבין איך אתה (ואנשים, באופן כללי) מתקשה לבחור מקצוע אם יש כ"כ הרבה, הרי ח-י-י-ב להיות משהו שיעניין אותך ברמה כזו שתרצה לחקור אותו ולקבל תעודה שמוכיחה שאתה יודע עליו הרבה, ואולי אפילו לעסוק בו בחיים.. הייתי מבינה יותר אם היית אומר שיש יותר מידי דברים שמעניינים אותך..
במצב כזה, ובכלל, ההמלצה הכי טובה שיש לי אליך היא להתמקד. לא משנה מה תבחר ואיך, אל תשאיר שום ספקות או פתח לספקות! תהיה 100% שלם עם ההחלטה- מה שהיא לא תהיה. ובכל זאת עצה: אתה יכול לנסות לחקור קצת על המקצועות שנמצאים בראש סדר העדיפויות שלך- לקרוא עליהם מידע, תוכנית לימודים, לשאול סטודנטים וכד'.. ואחרי כל זה, להקשיב ללב. הוא יודע.

duduamar

New member
החלטה לא פשוטה

להחליט מה ואיפה ללמוד... יש כל מיני שיקולים שצריכים לקחת בחשבון. לדעתי השיקול הכי חשוב הוא קודם כל כמובן ללמוד את מה שאתה רוצה, כי כמו שאמרו - זה אמור להיות המקצוע שלך לחיים. לכן - אני הייתי מעדיף ללמוד מקצוע שהוא בעדיפות ראשונה אצלי, למרות שהוא נמצא במוסד מרוחק.

שאפולי

New member
אמרו את זה קודם,לפניי

זה לא משנה. אני אגיד גם:) האמת שהכי בקצרה? לדעתי אתה לאצריך להתחיל ללמוד עכשיו-אתה נשמע לי צעיר ולא סגור על עצמך ותאמין לי? ללמוד מתוך כורח או אילוצי גיל זה סבל נוראי. לימודים זה רק כי רוצים כי מתאפשר וכי מעניין לך(באיזו רמה)-וגם ככה זה סבל-שלא תבין לא נכון :)))) בן כמה אתה? אולי תעבוד שנה,תשיג מידע על מקצועות שקיימים בשוק,על מוסדות לימוד,לך לימים פתוחים.. אגב,אני בימים אלה נמצאת ביעוץ להכוונה מקצועית אצלי הבעיה הפוכה ..יש לי תואר ראשון אבל אני לא בטוחה שארצה לעבד בתחום כל חיי וקשה לי להתמקד על משו אחד מתוך מאותתתתת שמעניין אותי.. אז לפעמים זה כבר לא קשור ללימודים. זה קשור לתהליכי קבלת החלטות באופן כללי וליכולת להתמקד.. בכל מה שתבחר המון בהצלחה(בוס?..) יום מעולה שאפ

RVD18

New member
תודה על התגובות

אני רוצה ללמוד פיזיותרפיה, אבל זה לא חלום כמו אצל אנשים שתמיד ידעו מה רוצים לעשות. מבין האפשרויות שיש לי זה מה שהכי מעניין אותי. אדי, נכון שיש הרבה מאוד מקצועות והאמת , לא יודע אם אני יכול להגיד שאני אוהב ללמוד כי אני לא אוהב את הלחץ של המבחנים, אבל תמיד או יותר נכון רוב הזמן נהניתי ללמוד, אפילו בפסיכומטרי, והלך לי לא רע. אבל עכשיו זה לא אותו דבר. צריך לבחור משהו שילווה אותנו לפחות 3 שנים, אם לא כל החיים. יש לא מעט מקצועות שמעניינים אותי אבל לא ברמה שאני בטוח שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים. לפעמים לוקח זמן עד שנסגרים על משהו. טוב עכשיו את בטח מבינה אותי, נכון?
שאפ, בלשית יקרה שלי, מה למדת? (אם יורשה לי לשאול) אני בן 22 וחשבתי לקחת עוד שנה או כמה זמן שיהיה צריך. לא אוהב לחץ אבל גם לא אוהב להרגיש תקוע... אז חשבתי אולי בכל זאת ללכת על זה והכי גרוע אני אפסיק ואתחיל משהו אחר שנה אחרי, מה שבכל מקרה אני אעשה. מה את אומרת? נראה לי שאני אעשה מה שאדי הציעה, לברר יותר לעומק על מה שכרגע מעניין אותי ולנסות לגבש דעה. אני אנסה גם לראות אני יכול ללמוד פיזיותרפיה בלי לעבור לדרום, זה בעייתי בגלל תנאי קבלה. לא מתלהב כ"כ מייעוץ, נניח ויגידו שנושא X מתאים לי. אם זה לא מעניין אותי אני לא אלך ללמוד את זה (וכרגע כמעט אף מקצוע לא מעניין אותי ברמה כזו) אבל אני אברר גם בקשר לזה. תודה למי שקרא, יצא קצת ארוך.

שאפולי

New member
אוח בוס סקסי ולמדן../images/Emo191.gif

ברור שמותר לך לשאול!! למדתי קרימינולוגיה-פסיכולוגיה. קח ת'זמן מותק. בהתחייבות אם תתחיל משו ותפסיק? זה ישאיר לך "טראומה" ואתה לא הרווחת מזה כלום חוץ מלבזבז זמן אנריות וכסף.. לדעתי?כמו שאמרתי קודם.. קח לך זמן כמה שאתה צריך.. רק עשה אותו מועיל. זה אומר לנצל אותו לדיבור עם אנשים במצבך לקבל רעיונות, להיכנס לאינטרנט או לספריות לבדוק בתחומים שמעניינים אותך איזה תארים יש? מה הדרישות? היכן הם נלמדים בארץ? וכו' וכו' לגבי האיבחון- אין מצב שיתנו לך משו שלא מעניין אותך.זה בדיוק העניין. אתה עובר מבחנים אישיותים,מבדק בקבוצה,3 שיחות עם פסיכולוג שמתמחה להכוונה מקצועית ומבחנים פסיכוטכנים ופסיכומטרים .. זה עיניין של חודש ומשו כמו 1000 ש"ח.. אם קשה לך (כמו לי) להתמקד ולקבל החלטות?זה שווה את זה ביג טיים! אההה-עוד דבר- יש להם שם סיפריה עם כלללללל המקצועות שיש בארץ בכל תחום שהוא מה הדרישות מה זה אומר כמה שנים איפה לומדים וכו'.. יצא קצת ארוך,מקווה שעזרתי,בכל אופן אם אתה צריך משו תבקש\תשאל ליב

RVD18

New member
תודה יקירתי

אולי אני אגזול כמה דקות מזמנך להתייעצות שלא על גבי הפורום, תלוי במידת העייפות. הבוס עבד קשה היום. זה יהיה בסדר?

EdisonGirl

New member
חח כה,

ובהחלט נראה לי, כמו שאפו, שכדאי להמתין עם זה, אבל זה כמובן לא סותר בירורים ובדיקות- הידיעה תקל עליך בכל מקרה. בהצלחה

rotesh8

New member
תראה

לפני הכל, אני חושב שאם אתה לא סגור על הדברים קח לך עוד זמן - אתה בסה"כ בן 22. וכמה נקודות למחשבה: 1. אני לא יודע מה הציונים שלך, אבל בדקת את מכללת אריאל? השתחררו משם כבר שני מחזורים והם נחשבים טובים מאוד. 2. תואר בפזיותרפיה מקנה מקצוע אחד ממוקד, בשונה מתארים אחרים (כגון מנה"ע או משפטים) אשר יכולים להוות גם מקצוע וגם בסיס לעבודות במסגרות שונות, משהו יותר כללי. יש מרחב תמרון. 3. פזיותרפיה זה תחום שלא מתאים לכל אחד ואני לא יודע אם ערכת איזשהו מחקר בנושא (דיברת עם פזיותרפיסטים?...). הלימודים הם 4 שנים והם לא קלים. כדאי להתייעץ עם מישהו שלמד. 4. הביקוש לא כ"כ גבוה וכך גם המשכורות (אתמול הם שבתו בגלל זה). שיהיה בהצלחה בקבלת ההחלטה

E i n a v 1 1 1

New member
../images/Emo91.gif

קודם כל, שיהיה בהצלחה במה שתחליט לבחור. דבר שני- יש מכונים כמו הדסה, שהם עושים לך יום מבחנים שכזה, ויכולים לתת לך יותר כיוון של מה מתאים לך. כמובן שזה לא מתאים לכל אדם ורצונותיו ב-100% אבל זה יכול לתת לך כיוון מחשבה. התשובה שלי למה ששאלת, הייתי הולכת על אופציה ב'. גם כי זה מקום חדש, התחלה חדשה, חברים אפשר לרכוש בכל מקום, ואתה לא יודע מה יוליד יום. אני לא אומרת שזה יהיה קל לעבור למקום חדש, כל התחלה היא קשה, אבל אם זה חלום שלך עדיף לעשות דברים כדי להגשים את החלום לא? ואם אתה לא בטוח לדעתי אל תתחיל ללמוד השנה, עדיף שתהיה בטוח במה שאתה רוצה ללמוד מאשר להתחיל ללמוד ולעסוק במשהו שאתה לא אוהב ומראש תדע שאתה לא תשקיע בו.

Yellow Fever

New member
מכון הדסה

או בשמו "אדם מילוא" - אני עדיין לא סגורה על השם שלו עברתי 3 מפגשים עם יועצת בכל הנוגע ללימודים ואפשר להגיד שזה פתח בפניי המון כיוונים שלא חשבתי עליהם מרגע שאתה נרשם אתה מקבל גישה חופשית לספרייה שלהם למשך שנה וזה פשוט מדהים מה שיש להם שם: על מה שאתה רוצה על מקצוע - מידע כללי, מקומות שבהם לומדים, אפשרויות קידום בכל מקצוע, ראיונות עם אנשים שעוסקים, וכו' .. הכל ממחושב ונוח. וזה כמובן בנוסף לתהליך עצמו שכולל מפגשים עם יועצת.

למעלה