שאלה

yonitbrk

New member
שאלה

שואלת שאלה שהופנתה אלי דרך הורים המשלבים ילדה בת שנתיים וחצי ,בתפקוד גבוה, בליווי סייעת צמודה, אשר משלמים לפעוטון, בו הילדה משולבת 4 שעות בשבוע 380 ש"ח. האם המחיר סביר? האם יש כאן הורים המשלבים שילוב יחידני בגילאים האלו במעונות פרטיים ומתמצאים במחירים ? תודה .

בן שלי נמצא כל היום בגן רגיל

ואנחנו משלמים מחיר מלא לגן וגם משלמים לסעיית שלנו באופן פרטי. לדעתי הם צריכים לשלם את החלק היחסי (את כמה שהם נמצאים בגן) מהתשלום המלא לחודש. נראה לי קצת הרבה עבור 4 שעות בשבוע, אבל אני לא יודעת מה המחיר המלא באותו הגן

mayarel

New member
במבינה את מקבלת החזר מהרווחה?

שנה שעברה גם רותם היה בגן פרטי עם סייעת וקילנו דרך הרווחה 60 שעות חודשיות ששילמו באופן חלקי את השכר של הסייעת.

לא, לא קבלנו כלום

הגשנו את כל הבקשות. בתחילת השנה הם דחו אותנו בגלל שזה גן פרטי. עכשיו נאמר לי שנגמר להם תקציב. בקיצור לא יודעת, אין לי כוח וזמן לכל המלחמות האלו.

b o t t e n

New member
תספרי לי בבקשה במסר.

מה, למה כמה
אנחנו בדרך לגן תיקשורתי וקצת מבולבלים ותוההים.

פניתם לרווחה?

אתם צריכים לפנות לשרותי רווחה בעיר שלכם ובעיקרון לקבל מהם שעות סיוע. אם הילד בגן שנמצא בפיקוח (עירייה או ויצ"ו, נעמ"ת) מקבלים שעות סיוע לשעות הבוקר ואם הילד בגן תקשורת אז אמורים לקבל שעות סיוע לאחר הצהריים (רק שזה פחות שעות). כיוון שאנחנו עוד לא קבלנו כלום קשה לי לספר לך למה וכמה. בעיקרון זה כנראה עד 25 שעות חודשיות בתשלום של 20 ש"ח לשעה. בדרך כלל מוסיפים קצת לסעיית (כי 20 ש"ח זה מעט).

koykoy

New member
סיוע מהרווחה

בתור אם לבן PDD שקיבל סייעת ובתור עובדת סוציאלית ,ילד מתחת לגיל3 בגן רגיל שעדיין לא זכאי לגן רשות זכאי לסייעת מהרווחה ובמימון של 60 שעות חודשיות,בערך. מעל גיל זה כבר דרך מח' חינוך ברשות המקומית.

למעלה